Şimdi Ara

2023 Seçimlerinde Hükümet Değişirse?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Neler olur sizce? Görüşleriniz Nelerdir?

• aslına bakarsanız.. akp nin kaybetmesi halinde muhalit takımın bir ekonomi veya eğitim modeli yok

çünki tek hedef noktaları erdoğan ı indirmek üzerine.. yapılan eleştiriler propogandalar yorumların hepsi erdoğan ın kaybetmesi üzerine

yani klasik Türk siyasesimi politikası mı diyelim bilmiyorum. rakibin kaybetmesi üzerine bir hedef var. ama iktidar olunca ... herkese eşit ücretsiz eğitim. adaletli maaş emekliler öğretmenler diye başlayan ama hiçbir zaman bitmeyen ve gerçekleşmeyen cümleler

akp de başa gelirken ençok gündem yaptığı şey DOKUNULMAZLIK idi .. ama geçen sürede kim neye dokunamıyor halen görüyoruz

ÜLKE SİYASETİ - EKONOMİSİ İle karşımıza kimse gelmedi geleceği konusunda da şüphem var

makam sahiblerinin hepsi.. şuan kendi geleceklerini maddi olarak garantiye almak için olabilen her türlü yoldan rüşvet peşinde

adalet hakimlerin sözünde değil.. akp li veya akp ye yakın avukatların cebinde

avukatlar artık nasıl bir hüküm vermelerini gerektiğini hakimlere EMREDER durumdayız

ailesinin geçimi ve mesleğini kaybetmemek için korku içindeki hakimler maalesef her denileni yapıyor

diceksiniz ki ilk defa mı oldu =

hayır.

menderesi asan hakimde o günki iktidarın sözleri ile ne denilirse yaptı

yarın başka bir patırtı başa geldiğinde hakimler snaıyormusunuz ki tarafsız karar verebilecekler

maalesef...

etyopya ya bakın. sudan a bakın.. ve libya da olanlara bakın

bu 3 afrika ülkesi kendi halkına özellikle su sağlaması sayesinde ekonomisini düzeltme adımları atarken.. ne garibtir ki nerden geldiği ve nasıl elde edildiği belli olmayan silahlarla ülke de darbeler dönemi başladı ve su - elektrik için kurulan baraj inşaatları durdu .. ülke yeniden susuzluğa mahkum edildi

kısacası.

ÜLKE siyaseti ve amacı olmayan yeni bir iktidar daha gelecek

Benim öyle bir gücüm yok zaten.

Ama çeşitli kurumların var anlaşılan:

t24
    İmamoğlu duyurdu: İBB, Süleymaniye Camii'nin silüetini bozan İlim Yayma Cemiyeti'nin inşaatını mühürledi
    https://t24.com.tr/haber/imamoglu-duyurdu-ibb-suleymaniye-camii-nin-siluetini-bozan-ilim-yayma-cemiyeti-nin-insaati-muhurlendi,1013576

Unuttuğum bir konu ise milletvekili sayıları, kaçımız google a bakmadan İstanbul'dan kaç milletvekili çıktığını biliyor? Kaçımız bu vekillerin kaçının bırakın neci olduğunu, ismini hatırlıyor? 97 kişi çıkıyormuş, bende şimdi baktım. İstanbul'da birşey olduğunda, yada olmadığında İbb den başka kimi suçlayabiliyoruz ? Bu 97 milletvekilinin hiç mi suçu yok ? Bu 97 kişiyi suçlamaya çalışsan, sorumlu tutsan; her biri ben yapmadım o yaptı diyeceği için kimseyi sorumluda tutamıyoruz.. Sadece İbb, ulaştırma bakanlığı, o , bu.

Bunca zamandır ben hiç görmedimki biri kalkıp lan oğlum 97 milletvekili bu İstanbul için ne yaptı diye sorgu sual sorsun.

• Akpartinin tamamen hükümetten ve hükümete bağlı kurumlardan,devletten ayrılması demek,Doların,Euronun 3-4 liraya kadar düşmesi demek.Bir anda bu kadar düşmez fakat güven ve hukuk ortamında 2 tlye kadar dahi düşebilir düşürülebilir.Bugün köy gibi balkan ülkelerinin para birimi 1 euro karşısında 2 x para birimi dahi değilse tl neden olmasın.Tabi eu desteğini almak gerekli.Herkesin işine gelir eu mülteci istemiyor zaten.Hem Türk mülteci hem de Afgan Irak vs mültecisi Türkiye’de kalır.Win win ortamı oluşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucre Maricruz -- 9 Şubat 2022; 14:32:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye uçacak 1 dolar 1tl olacak gençler 1000tl ile son model iphone ve son model ekran kartı alabilecek, kılıçdar amcaları onlara bol bol araba alacak

• Köyümdeki camiler ahıra dönüşür. /s

• aslına bakarsanız.. akp nin kaybetmesi halinde muhalit takımın bir ekonomi veya eğitim modeli yok

çünki tek hedef noktaları erdoğan ı indirmek üzerine.. yapılan eleştiriler propogandalar yorumların hepsi erdoğan ın kaybetmesi üzerine

yani klasik Türk siyasesimi politikası mı diyelim bilmiyorum. rakibin kaybetmesi üzerine bir hedef var. ama iktidar olunca ... herkese eşit ücretsiz eğitim. adaletli maaş emekliler öğretmenler diye başlayan ama hiçbir zaman bitmeyen ve gerçekleşmeyen cümleler

akp de başa gelirken ençok gündem yaptığı şey DOKUNULMAZLIK idi .. ama geçen sürede kim neye dokunamıyor halen görüyoruz

ÜLKE SİYASETİ - EKONOMİSİ İle karşımıza kimse gelmedi geleceği konusunda da şüphem var

makam sahiblerinin hepsi.. şuan kendi geleceklerini maddi olarak garantiye almak için olabilen her türlü yoldan rüşvet peşinde

adalet hakimlerin sözünde değil.. akp li veya akp ye yakın avukatların cebinde

avukatlar artık nasıl bir hüküm vermelerini gerektiğini hakimlere EMREDER durumdayız

ailesinin geçimi ve mesleğini kaybetmemek için korku içindeki hakimler maalesef her denileni yapıyor

diceksiniz ki ilk defa mı oldu =

hayır.

menderesi asan hakimde o günki iktidarın sözleri ile ne denilirse yaptı

yarın başka bir patırtı başa geldiğinde hakimler snaıyormusunuz ki tarafsız karar verebilecekler

maalesef...

etyopya ya bakın. sudan a bakın.. ve libya da olanlara bakın

bu 3 afrika ülkesi kendi halkına özellikle su sağlaması sayesinde ekonomisini düzeltme adımları atarken.. ne garibtir ki nerden geldiği ve nasıl elde edildiği belli olmayan silahlarla ülke de darbeler dönemi başladı ve su - elektrik için kurulan baraj inşaatları durdu .. ülke yeniden susuzluğa mahkum edildi

kısacası.

ÜLKE siyaseti ve amacı olmayan yeni bir iktidar daha gelecek

• Karışıklık çıkmazsa iyidir. Çok iyi şeyler olacağını düşünmüyorum. Bir şekilde badiresiz atlatabilirsek 1-2 seneye ülke toparlanır, insanlar hayatta kalma savaşı vermek zorunda kalmaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asıl değişmezse ne olur, sen onu düşün.

• Yeni gelecek cumhurbaşkanı bu sömürü sistemi yerine adil düzeni getirirse başarılı olur.

Şu an memleketçe dibi görmüş bir toplum olarak aklımıza başımıza alıp bir sonraki seçimde ona göre tercih yapmalı, gelen cumhurbaşkanıda planlı bir ekonomi sistemine geçmeli.

ama bundan daha iyi olacağı kesin.  

• madro kullanıcısına yanıt

iktidar ve yönetim değişmeli.. müttefikiz

ama sizler DİB-i görmediniz maalesef

6 yaşında idim. annem ile gece vardiyasına gitmesi için e5 e kadar beraber yürürdüm.. kadıncağızın elindeki çanta içinde et tahrası taşıyordu.

o tahra halen ablamın evinde..

ek bir hatıra daha...

odun parçası bile alacak paramız yoktu.. yaz sonunda sümerbank vb pamuk fabrikalarının pamuş çiğitlerini depolarından almak için sıra beklerdik. bulduğumuz çuvallar ile giderdik. komşularımızla o çuvallara çiğit artıklarını doldurmak için yarışırdık. yüzümüz ve burnumuzu bez parçaları ile kapatır kafamızı saçlarımızı bulduğumuz bere atkı veya gömlek ile sarardık ki saçlarımızın içi toprak ve çiğit tozu yağı dolmasın diye...

sonra o çuvallardaki çiğit artıklarını taşal sobamızda yakar ısınmaya çalışırdık. talaş sobasına onları dolduruken de burnumuzun içi toz olamasın diye evde bile sarardık....

evet doğudaki insanlar gibi tezek yakmıyorduk. ama adana nın merkezinde hayatımız bu şekilde idi.

80 darbesinden sonra hayat kısmen düzelmeye çalışırken yine belediye otb ü yoktu. okula gitmek için istediğim ufak bir şemsiye ve uzun bot türü çizmeler idi.. havalanı boyunca yağmurda elimde şemsiye üstümde yağmurluk ayağımda plastik çizmeler ve pantolonun uçları o çizme içinde okula gittim.

toplam gittiğim mesafe evden okula kadar 4 hava alanı uzunluğunda idi. ama en uzun mesafe adana hava alanı yolu idi. çünki bakarak oyalanacak birşey yoktu. ve arabalardan sıçrayan sulardan kaçacak pek mesafede yoktu.....

siz internet ve akıllı tlf gençleri maalesef bunları görmediniz yaşamadınız.

sarıkamışdaki tipinin sessiz getirdiği ölümü bilmezsiniz. selimde esen bıçak gibi teninizi çizen poyrazdan da haberiniz yok.

diyadinde devlet yatılı okullarında okuyan kimsesiç çocukları döven yerel halkdan da haberiniz yok.

öğretmenlik için doğuya gidip şehit edilen öğretmenlerden de haberiniz yok. okul yollarına mayın döşeyen pkk lıları da bilmezsiniz

telsiz de canlı canlı derileri yüzülürken işkenceleri telsizden dinleten pkk lardan da haberiniz yok.... isyan etmek mi.. o an yaşadığımız isyanı feryad ı bilmezsiniz. çaresizlik nedir mi ? telsizde işkenceleri dinleyip yerini sakladındığı yeri bilmediğiniz o pkk lardır.

yani siz DİB nedir bilmezsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 9 Şubat 2022; 17:23:52 >

• MRTFR kullanıcısına yanıt
    Gücün yetmez, Türkiye eski Türkiye değil. Camiye dokunursa adamı keserler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerileme dönemi önce duraksamaya girecek.

belli müddet duraksamada duracağız daha sonra ilerleme dönemine geçeceğiz.

En önemlisi bir nebze demokrasi koklarız.

• Akape nin kaybedeceğini hiç sanmıyorum, zira insanımız kavakçı kardeşlerden fazlasını hak etmiyor. Kavakçı kardeşlerle mutluluklar.

• Chp başa gelirse iktidarı elinde tutmak için şu ankiler gibi tanıdıkları kim varsa işe alır,yancı fakir fukarayı maaşa bağlar faturalarını karşılar.

Diceğim şu çok farklı bi şey beklemeyin Türkiyede siyaset bu yoldan ilerliyor,parti değiştirmek yerine toplumsal ahlak değişmeli .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morpheus.00 -- 9 Şubat 2022; 17:44:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yşahin kullanıcısına yanıt

Benim öyle bir gücüm yok zaten.

Ama çeşitli kurumların var anlaşılan:

t24
    İmamoğlu duyurdu: İBB, Süleymaniye Camii'nin silüetini bozan İlim Yayma Cemiyeti'nin inşaatını mühürledi
    https://t24.com.tr/haber/imamoglu-duyurdu-ibb-suleymaniye-camii-nin-siluetini-bozan-ilim-yayma-cemiyeti-nin-insaati-muhurlendi,1013576
  • MRTFR kullanıcısına yanıt
    Ben bunu haberlerde gördüm. İmamoğlu haklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İktidar değişir ve bütün yolsuzluk yapanlar tekkk tekk yargılanıp hesap vermezse, ultra agir hapis yüzü görmezlerse.. Böyle geliiir, böyle gider; daha önce olduğu gibi. Aynı zamanda dokunulmazlık kalkmaz, meclise giren ebediyen emekli olmaya devam ederse yine bir halt olmaz. (Kimin geldiği hiç önemli değil). Eğer bunlar yapılır, milletvekili olmak gerçek vatanperverlere; vatana hizmet etmeye çalışanlar gelir ise müthiş bir sıçrama yaşarız. Sebebi ise; insanlar milletvekili olmayı yatırım amacı olarak görüyor. Parti diyorki 1. torbada mı yer alacaksın? Sen bana bu kadar bağış yapacaksın, yada baştan pazarlık yapılıyor bunlara bunlara evet diyeceksin. Milletvekili oluncada dur aga ben bu kadar para gömdüm, şunları şunları geri almam lazıma giriyor. Milletvekilliği, hizmetten çok al gülüm ver gülüm olmaya devam ederse biz çok Hakan Şükür görürüz, Motorcu görürüz... onu görürüz bunu görürüz.

Fakat bunları yapmayıp; aynı tas aynı hamam. Gelen emekli olur, dokunulmaz olursa yine bu mevkileri kötü niyetlerini kullanmak için gelecek insanlar olacak.. Öyle yada böyle, bu kadar olmasada yine yolsuzluk yine yemeye çalışılacaktır.

Bu toplumun ve vekillerin ayarını resetlemek istiyorsak; dokunulmazlık kalkacak, emeklilik kalkacak, torpil kalkacak.

Dediğim gibi, kişiler önemli değil. X gider Y gelir, önemli olan ayarları resetlemek. Biri gelir ve bunları yaparsa; yer yerinden oynar. Bir sürü suçu olan insan gerçekten içeri tıkılır, gereği yapılırsa. Yerine gelen vekiller, kamu çalışanları obaaa.. la biz böyle birşey yaparsak bizi direk içeri alır demezse biri çalar, biri oynar.

• Unuttuğum bir konu ise milletvekili sayıları, kaçımız google a bakmadan İstanbul'dan kaç milletvekili çıktığını biliyor? Kaçımız bu vekillerin kaçının bırakın neci olduğunu, ismini hatırlıyor? 97 kişi çıkıyormuş, bende şimdi baktım. İstanbul'da birşey olduğunda, yada olmadığında İbb den başka kimi suçlayabiliyoruz ? Bu 97 milletvekilinin hiç mi suçu yok ? Bu 97 kişiyi suçlamaya çalışsan, sorumlu tutsan; her biri ben yapmadım o yaptı diyeceği için kimseyi sorumluda tutamıyoruz.. Sadece İbb, ulaştırma bakanlığı, o , bu.

Bunca zamandır ben hiç görmedimki biri kalkıp lan oğlum 97 milletvekili bu İstanbul için ne yaptı diye sorgu sual sorsun.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.