Hep 3-4 km yakın mesafe kullanıyorsanız malesef yakıt düşmeyecektir. Motor ısınmadan ilk kilometrelerde malesef 10Lt civarı yakıyor araç. Eğer 10Km üstü gidiyorsanız 6-7 Lt seviyelerine kadar geriliyor bu tüketim. |
YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (148. sayfa)
-
-
Ben köpüğü cikardim daha önce ama bir alt kademeye acısı mümkün değil geçmedi video var onu da izledim yapamadım bagaj hacimleri farklı dizelde ondan mı farklılık var acaba..batarya sağlam duruyo üstü demirli ona zararı yok aşağı inse iyi olacak aslında benimde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder20 -- 12 Ağustos 2024; 23:6:5 > -
Alt kademede bagaj düz olmuyor pilin olduğu yer yükseliyor. Tampona doğru olan boşluk çok yer kazandırıyor. Dizelde demekki pil daha yüksekte ondan dolayı bagaj daha eğik olmasın diye farklı tasarlanmış bundan dolayı bagaj hacmi birz daha küçük katalogda. Bu arada benzinli Mhev için 562Lt Koltuklar dik ve o bagaj rayı altta değeri sanırım koltuklar yatık ve bagaj zemini düz iken 450lt civarına düşüyordur. Dizen Mhev 526lt Gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerinal -- 13 Ağustos 2024; 15:14:16 > -
2024 Sportage Live Plus aracıma güncelleme yapmak için tüm adımları doğru yapmama rağmen multimedya ekranı medya dosyası bulunamadı diye hata veriyor ve güncellemeyi yapamıyorum. Bir bilgisi olan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesoulmann -- 13 Ağustos 2024; 19:27:8 > -
Farklı bir USB flash bellek deneyin. -
Denemeye yeni fırsatım oldu ancak sonuç değişmedi. Şunu fark ettim aracın yazılım sürümü NQ5e_25.EURS5W_L.001.001.240318 ve bu sürüm güncelleme gelen araçlar listesinde yer almıyor tuhaf bir durum.
-
Arkadaşlar bu seyir modu neye göre çalışıyor? Bir bakıyorum 5 dk sonra çalışmaya başlıyor, bir bakıyorum 15 dk geçiyor çalışmıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? -
48 v akünün doluluk seviyesi, yolun eğimi, aracın eco mod da olup olmaması, o anda çalışmakta olan ısıtma-soğutma sistemleri, sizin kullanım şekliniz vb. Gibi birkaç değişkene göre devreye giriyor ya da devreden çıkıyor. Hatta bazen motor durmadan da devreye girdiği oluyor.
-
Son gelen yazılım güncellemesini geçen gün yükledim ve bu gün yolda başıma garip bir durum geldi. Direksiyon üzerindeki hız sabitleyici düğmesine bastım ancak o andaki hıza sabitlemek yerine her basışımda ekran ortasındaki sekmeleri değiştirmeye başladı.(Pusula, hız, tüketim, şarj durumu vb.) 1 dk boyunca durum devam etti. Sağa çekip kamera ile kaydetmeye çalıştım ancak bir sefer daha yaptı ve düzeldi. -
Arkadaşlar hepinize merhaba, bende 2022 elegance konfor benzinli modeli alarak aranıza katıldım.
araç konfor, dizayn ve teknoloji olarak beni benden alıyor. Belki hali hazırda yüksek model araç kullanan kişilere pek birşey ifade etmeyebilir ancak 2015 i30 dan sonra bana uzay mekiği gibi geldi. Her geçen gün yeni bir özelliğini öğrenince istemsiz bir gülme geliyor. vay be dedirtiyor.
dikkatimi çeken + özelliklerden bazıları;
*Sol sinyal kolunu aşağıya bastırınca otomatik moda geçiyor, yolda kimse yoksa uzunları açıyor. Karşıdan araç gelir yada ben araca yaklaşırsam hemen kısa moda geçiyor.
*Şerit takip yardımcısı bence tğm araçlara koyulması gereken bir özellikmiş. Seni şeritte tutuyor.
*Navigasyonun dahili olması da çok güzel. Yakıt bitiyorsa ekranda soruyor. en yakın istasyona gitmek istermisin diye. evet dersen liste halinde soruyor.
*Arka tarafa harşci dijital klima koyulması bence çok düşünceli bir hareket. üşüdüm, terledim derdi yok.
*Aracın çalışıp çalışmadığını duymuyorsun. devşir saatini görmesen tekrar çalıştırmaya çalışırsın. oldukça sessiz.
*Ekranı çok güzel. Araç durur vaziyette iken video oynatması da güzel. (sürekli açık kalmayı bilen varsa anlatırsa sevinirim.)
- özellikleri ise;
*mild hibrit tamamen hikaye. onun sağlayacağı ekonomiden bir nane olmaz. anlamıyorsun bile.
*Ortada alt kısımdaki naviyasyon tuşlarında "Vol" yazıyor. ama ses açmıyor. radyoda frekanslar arasında geziyor. sağ tuşta folder / tune yazıyor. ama ses açma özelliği var. bunu çözemedim.
yakıtı bende çok fazla. 4*4 olduğu içinmi bilemedim ama 10 civarı ortalamaya sahibim.
aracı fullediğimde 580km menzil gösteriyor. çok az değilmi. benim i30 da 950km gösteriyordu. basmaya korkuyorum.
-
Aracınız hayırlı olsun
arka koltuklar için dijital klima 2022 lerde var. 2022 Sonrası cool donanım gibi oldu.
kazasız belasız sürüşler dilerim…
-
Selam arkadaşlar, 10.000 ya da 1. sene bakımı için aracı götürücem servise fakat şöyle bir sorum var, 10.000km dolmadı, 6 gün sonra 1. sene doluyor ama ben aracı ancak 15 gün sonra götürebilirim. Herhangi bir sıkıntı olur mu? Garanti dışı kalma falan gibi? -
Sorun olmaz, arayıp durumu söyleyin randevuyu kesinleştirin derim. Bir de 10.000 değil, 15.000 :)
https://www.kia.com/content/dam/kwcms/tr/tr/files/servis-merkezi/bakim/ICE-Periyodik-Bakim-Fiyat-Tablosu-202408.pdf.pdf
-
Evet hocam 15.000 olayını yanlış söylemişim :) ya bu sabah başka bir servisi aradım, süre geçerse sıkıntı olur falan gibi bişeyler söyledi motorsa arıza çıkarsa bilmem nequote:
Orijinalden alıntı: hEro_Sorun olmaz, arayıp durumu söyleyin randevuyu kesinleştirin derim. Bir de 10.000 değil, 15.000 :)
https://www.kia.com/content/dam/kwcms/tr/tr/files/servis-merkezi/bakim/ICE-Periyodik-Bakim-Fiyat-Tablosu-202408.pdf.pdf
-
Randevu alın madem uygun olan gününüze km de azmis mecbur yıldan bakıma gireceksiniz.. aynı ay içinde sorun olmamasilazim -
Hayırlı olsun..bende dizel var.. hybrit benim hesaplara göre 0.5 litre farkediyo.. -
Batarya dolu olmasi lazim bazen ayni duzergahta köşeyi dönüyorum gazı brakinca devreye giriyor her gün aynı yerde demekki batarya doluyo.. bugün uzun yola ciktim 60 km falan devreye girmedi sonra devreye girdi hemen tüketim düşmeye başladı benim hesabıma göre 0.5 falan katkısı var..birde eko da olması lazım yoksa girmez zaten .. -
Merhabalar aracım 2022 model 45000 km civarında. Son bakımda fren balataları ile alakalı bir şey söylenmedi ama ne kadar sürede değiştirmek gerekir sizce?
-
Durumu iyi demek ki bir dahakine değişir..yoksa bos geçmezdi servis -
Tgdi motora sahip bir tucson sportage ile daha dusuk sehirici tüketim yakalamaniz mümkün degil zaten. Ister 3 4 km yapin ister 10 20
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X