Canlı Yayın
Apple iPhone 16’yı ve tüm yeni cihazlarını canlı yayında tanıtıyor
Şimdi Ara

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.998
Cevap
128
Favori
196.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar elegance konfor 2023 ler ile yeni 2024 elagance konfor pluslar arasında ne gıbı farklar var . Simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Aracı çalıştırdığımda ve çoğunlukla gaza basılı olduğu sürece motordan gelen yüksel bir hırıltı sesi var. Karşılaşanız ya da etrafında duyanınız oldu mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Z13 Z kullanıcısına yanıt

Elegance konforda sadece motor gücü farklı sanırım

2023 ler 1.6 150 hp

2024 ler 1.6 160 hp

plus paket live ve cool pakette ekran ve navigasyon farkı ile geliyor sanırım

• 6QWEPXE8GP 6 kullanıcısına yanıt
    Tam hatırlayamadım ama daha yeni birkaç sayfa geriye gidip baksanız sanki bir kişi hava girişi vidasi mi sıkılmamis demişti bir an öle bı çağrışım yaptı siz deyince hatırlayan arkadaş vardır fazla mesaj yazan yok zaten ..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • free men F kullanıcısına yanıt

cevap ıcın tsk

• kandan kullanıcısına yanıt

ilk zamanlarda bende bu özellik var mı ? yok mu? diye meraktan bi sabah indim araçtan gözlemledim :)

kışın sabah hava soğukken 7-8 derecelerde ilk çalıştığında hemen kapatıyordu 10-15 sn sonra tekrar açılıyordu. Daha soğuk iklimlerde uzun süre kapatıyordur büyük ihtimal. yüksek sıcaklıklarda ise hiç kapanmıyordur

• mtok kullanıcısına yanıt

tam olarak nasıl hata var. gidip geliyor mu? yoksa gidiyor tekrar gelmesi için kabloyu tak çıkar mı yapmak gerekiyor?

Sorun yazılım olmayabilir öyle olsa herkeste aynı problemin yaşanması gerekirdi. çoğumuzda aynı yazılım mevcut. Belki iç bağlantı soketlerde gevşeklik temassızız vs varsa titreşimle kesinti yaşanıyor olabilir. Birde farklı bir telefonu aracınızda deneyin belki bi fikir verebilir.

bizim araçlarda wifi üzerinden güncelleme yok ilgili siteyi kontrol edin güncelleme gelince buradan da yazılıyor takip edersiniz.

• wixland kullanıcısına yanıt
    Hocam bazen uzun süre gidiyor kesilmeden bazen çok kısa sürede kesiliyor. Bazende hiç bağlanmıyor. Bağlı olduğu zaman soketleri kontrol ettim. Başka telefon ile de denedim. Çözemedim durumu. Servis aoeun yaşayanlar var yazılım bekliyoruz demişti

• Güncellemeden hala haber yok değil mi ? Bir de arka kapılardan hoparlör sesleri çok cok düşük. Sizin de öyle mi

• Bulldog B kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç arkada oturmadığım için dikkat etmedim yarın bir kontrol edeyim.

• mtok kullanıcısına yanıt
    Ses ayarlarında Denge den sesi en arkaya vermeyi deneyin. Çok çok düşük seviyede. Denge de tam ortada olduğunda biraz daha surround ses bekliyorum ama ses full önden geliyor

• ayastafanos05 kullanıcısına yanıt

Aynısı var firtina gri renk prestige paket.

Çok memnunum 13000km de aldım 20000km ye dayandi.

1500km şehir dışı gerisi şehir içi olmak üzere ortalama yakit tuketimi 6.5 civarı. Çok da yakit tuketimi odakli kullanmiyoruz acikcasi. Klima hiç kapanmiyor malum antalya sıcak.

Sakın kullanımda daha da düşer. Haftasonu şehir içi sakın olunca tüketim 5in altına çok rahat iniyor.

320nm tork gayet yeterli, güvenlik donanımları fazlasiyla yeterli, uzun yolda konforlu.

Kesinlikle tavsiye ederim,

Antalyada koltuk soğutma is görüyor.

Neden daha önce almamışım diye kendime kızıyorum

• DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt

7bin km oldu cogunluk şehir.icinde.. hiç.yasamadim..eko da kullanmitoruzlm, Hep normal sürüş modunda

• Arkadaşlar selamlar,2023 prestige paket aracım yetkili serviste sağ arka radar değişiminden sonra ara ara kör nokta ve sağ arka sensör uyarısı vermeye başladı. Yetkili servis kalibrasyon hatası olduğunu söyledi ve bu sebepten 2 kere servise gittim. Ancak bugün uzun yolda tekrardan hata çıktı. Başına buna benzer bir durum gelen var mı? Adas sistemin kallbrayonunu yetkili servis nasıl yapamaz anlam veremiyorum, araçtan soğuma noktasına geldim.

• Arkadaşlar merhaba,

Yarın sabah araba alacağım ve ciddi seçenekler biride Kia Sportage Cool 150ho Turbo-Hybrid olan versiyon.

Bu aracın hem şehir içi hem şehir dışı yakıt tüketimi hakkında bilgi verirmisiniz.

Ayrıca hybrid sistemi nasıl çalışıyor? Akan trafikte ayağınızı gazdan çektiğinizde yelken moduna alıp elektrik motoru ile hafif güç mü uyguluyor

• Donald Draper kullanıcısına yanıt

bahsettiğiniz aracın 2022 modelimi 18.000 km kullandım. Satarken ortalama tüketimi 6,5 l/100 km idi. (18.000 km için)

yelken mod şu şekilde. Manuel vites aracı düşünün. Düz yolda Vitesi boşa attığınızda yavaş yavaş sürat azalır. Yelken modda da bataryanın devreye girmesi ile, manuel araca göre daha uzun mesafe gidebiliyorsunuz. Yani bataryadan gelen güç düz yolda mevcut sürati korumaya yetmiyor. Ama manuel araçtaki boşa atmaya göre sürat daha yavaş azalıyor.

ileride kırmızı ışığın yandığını görürseniz son ana kadar gelip frene basmak yerine, ayağınız gazdan çekip yelken modda giderseniz bir miiktar tasarruf yapılabilir. Onun dışında hafif hibritin aman aman bir katkısı yok.

not: yelken mod sadece ECO modda benzinli motoru kapatıyor. klima/kalorifer açıksa, bataryada şarj az ise veya ilk çalıştırma sonrası yaklaşık 5 dakika boyunca ayağınızı gazdan çekseniz bile motor kapanmıyor.

• Merhabalar...Önümüzdeki hafta yeni yazılım güncellemesinin yayınlanacağı bilgisi geldi..Umarım doğrudur...

• Gokhanvitara G kullanıcısına yanıt

Dişe dokunur bir yenilik gelmeyecek. Yine de gömülü navigasyonun haritasının güncellenmesi bile güzel tabii.

• Aslında yazılımsal olarak yapılabilecek o kadar çok şey olduğunu düşünüyorum ama Sportage için cimri davranılıyor gibi....

Araç sürüş, hissettirdiği premium hava , sürüş konfor....dış görünüş..vb...araç güzel....ama yazılımsal olarak beklediğim seviyede bulamadım..Araç modellerini de örnek gösterirsem, tiguan, cupra, peugeout, qashqai, hatta citroen , renault yurt dışı araçlar, skoda ..suzuki scross..hatta daha ülkemizde satışı başlamayan yeni vitara.......malesef ben kia sportage için , yazılımsal olarak sundukları ve görsel, bunların gerisinde olduğunu düşünüyorum.Hatta yeni MG HS bile , temmuz ayı nda lansman yapılan,,,,o bile foksiyonel olarak ötede duruyor gibi...cherry pro max lar bile.....BYD gibi büyük ekranlıları saymıyorum bile...neden böyle anlayamadım.Belki bunların hepsinden daha iyi bir ekran dizaynı ve boyutlar var...ama sundukları olarak gerideyiz..bence ...........

Hatta kardeş hyundai de bile daha çok albeni ler var.Kona ya bakmıştım...o bile daha fonksiyonel...

yani bakıyom...kocaman bir orta ekran..hatta büyük küçük iki pencere şeklinde olabiliyor.ama araç bilgilerinden hiçbir yansıma yok....direksiyon arkası ekrandaki sürüş bilgilerini, küçük ekrana yansıtsa,,,şarj deşarj ekranı...ortalama hız bakıyoruz yok.geçmiş tüketimler yok...trip a / b...yok..fena olmayan bir görsel navigasyon sistemi..ama izmir de aradığım birçok yeri bulamıyorum.Kurtarıcı google...renault markası google maps de bile direksiyon arkası ekrana yönlendirme yansıtırken sportage sadece kendi navigasyonunda yansıtıyor..tiguan qashqai..google ile anlaşma imzalayabiliyorlar ama Kia da hareket yok.orta ekrandaki küçük ikinci ekranda navigasyon ve radyo.... buraya birçok kısayol koyulabilir......uygulama kısayolları klima gibi..koy 4 adet menü.beni ana ekrana yönlendirme....rehberdeki kişileri koy...yani buradaki görseli zenginleştir.biryere gidecez önce ana ekran....sonra kısayol........ilk açılış ana ekranı bile bomboş..navigasyon oku var sadece...koy buraya araç bilgilerini...yani orta ekrana bakınca keyif alalım...zaten kia live/connect için bir mücadele yok..bazı araçlar BTK ile anlaşmak için görüşmeler yapıyormuş kendi servisleri için..ama kia da hareket yok.direksiyon arkası dinamik ekran..gün zamanına göre görsel değişiyor .....çok güzel....ama övünülen diğer konu hava durumuna göre animasyon...ama sunamadığın ülkeler var türkiye gibi.....servislerini açamadığın için ( kia connect / live)..o zaman koy bu ülkeler için manuel seçim...

gibi gibi gibi..bence yapılacak çok şey var..maliyet sadece mühendislerinini oturup düşünmesi..altyapı olduğunu düşünüyorum ama...beklendi altında....

bende bir android box aldım...video ve diğer uygulamalar için..ekranın büyüklüğünü kullanıyorum..

ya android boxların bile ana ekranı bizimkinden daha iyi...

gerçi kia için yazdım ama olay biraz sportage için geçerli..EV yada sorento için durumlar biraz farklı sanırım...

Neyse umarım güncelleme herkesi şaşırtcak şekilde bir içerik olur.

• Arkadaşlar bu arada güncelleme yayınlanmış..

Bakalım detaylara...

https://update.kia.com/TR/TR/updateNoticeView/naIyU8

• 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.