Siz anladığım kadarı ile ilk defa bu segmentte bir araca biniyorsunuz ki BUNA HATA DİYORSANIZ yazmışsınız daha az evvel bizzat satıcısı ile konuştum evet dizel modellerde sık sık tekrarlayan bir partikul arızasu olduğunu benzinlilerde bu sorun olmadığını beyan etti sayısını bilmediğim araç değiştirdim bu çapta yoğun bir sorun yok insanlar bir kaç binde bir servise gitmiş şikayet sayfalarına bakarsanız şu benim arabam en iyisidir kafasından da çıkın burası yardımlaşma forumu. |
YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (145. sayfa)
-
-
Merhaba inan 1 haftadır elimde nakit para araç arıyorum forumları vs inceliyorum en son özellikler bakımından bu aracın hibrit dizeline karar vermiştim bazı bayilerdede var ancak sana tavsiyem şikayet sayfalarına bir bakman olacak şahsen ben vazgeçtim yine o sıkıcı araç arama günlerine devam ediyorum.
-
Sizi iyi anlıyorum fakat o dediğiniz çok basit bir arıza yanı arıza bile deil belli bir kilometrede belli bir hizda aracı sürdüğünüzde otomatik temizleniyor tabi belli bir hız ve devir derken her devir ve hız manasında deil benim 2015 ten beri golf dizel aracım var ilk sahibiyim hic hata almadım ayrıca dizel araçla 1 2 km gidip ve bunu sürekli yaparsanız zaten bu kaçınılmaz diye biliyorum önemli olan inan bu sorun deil daha büyük mekanik sorunlar olmasın tabi mideniz bulandıysa bir kere kesinlikle almayin fakat nacizane fikrim olarak biraz arıştırmanız iyi forumlar -
Aracı aldırmayacak kronik bir arızası yok, olsa yazardım. Hatta satardım. Şikayet sitesine bakarsak filanca tencere için bile binlerce şikayet görürüz.
Tek bir kronik arıza olduğunu düşünüyorum. O da sol arka cam motorunda. Sadece belli serideki araçlarda sol arka cam düğmesi çalışmayabiliyor. Serviste motoru 1 saatte değişiyorlar ve düzeliyor. Bu da (elimde bir veri yok tabi ama) sanıyorum 5000 araçta bir tanedir ve eminim ki yeni üretimlerde (2024 vb) yoktur.
-
Benim arabam en iyisi değildir..asla o kafada değilim.. beni zerre kadar ilgilendirmez marka firma bana kar payı mi veriyo bana ne firmadan.. bakın beğenin sizin tercihiniz.. sekiz bin km de yim 8 ay oldu alalı hata almadım .memnunum 😃
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder20 -- 2 Ağustos 2024; 11:2:42 > -
Arkadaslar,
Sofor koltugu sagindaki bagaj acma tusunun algoritmasini nedir kafayi yiyecegim.
Arac kilitli, kilidi aciyorum soldaki kilit tusundan. Basiyorum bagac acilmiyor. Ancak kapiyi acmam gerekiyor sanki. Yani bir türlu cozemedim. Aracla avm’ye girerken mesela basiyorum, acilmiyor. Abi basinca acilmayacaksa ne diye koydular bu tusu? Bunu bilen kimse var mi acaba? -
Araç çalılırken P ye almanız gerekiyor ondan sonra açılıyor. Diğer türlü açılmıyor. Sanırım güvenlik önlemi. -
P ye almak gerekiyor galiba yanlis hatirlamiyorsam -
Arkadaşlar ön panjuru kapalı görmüyorum bir süredir havalar sıcak olduğu için kapanmıuor olabilir mi? Herhangi bir hata bs vermiyor ama sanki hep açık gibi geliyor bana. Bakım için servise gittiğimde sordum sorun olsa hata verir dedi sıcaktandır dedi ama emin olamadım. 2023 prestige Smart. -
Siz kapıyı açınca araç otomatik p ye aliyo zaten farketmissinizdir.. p de iken basarsanız acıyo bagajı -
Mesajınızdan hiç bişey anlamadım on panjurda açılıp kapanan bisey mi var -
Hepsinde aynı mı bilmiyorum ama prestige Smart olanlarda ön ızgarada kapanan bir mekanizma var. Kışın araba soğukken kapanıyordu hareket edince açılıyordu içeri hava girmesi için şu an sürekli açık. Onu merak ettim.
-
Aktif ön ızgara. kışın motor çabuk ısınıp daha verimli çalışsın diye var. İçeri giren hava ile ilgisi yok. İçeri giren hava klima sistemi tarafından otomatik ya da iç sirkülasyon düğmesi ile manuel ayarlanıyor. prestige pakette de bu özellik var. İhtiyaç olursa kapanıyor. Benim aracım yaz kış garajda olduğu için daha hiç kapalı görmedim mesela.
-
Elegance comfor benim..bende yok o zaman ilk defa duydum 😂 -
Panjurun arasından bakarsanız olup olmadığını görebilirsiniz. Diğer paketlerde var mı hatırlamıyorum..
-
Sizin araçta da var diye biliyorum.
-
Neden kapanıp açıldığını bilmiyorum bu ara sürekli açık gördüğüm için acaba sıkıntı mı oldu diye düşündüm. Benim dışarda duruyor sürekli bu arada.
-
2016 Sportage GtLine vardı ocakta sattım 2023 prestige Smart aldım iyiki de Kia ile yolum kesişmiş. Premium markalara geçmediğim sürece değiştirmem. Çok şükür iki araçta da en ufak sorun yaşamadım. Servise gittiğimde de son derece iyi insanlarla karşılaşıyorum. Bence hem mekanik hem donanım hem de satış sonrası müşteri memnuniyeti olarak son derece iyi araba. Etrafımdaki herkese de tavsiye ediyorum.
-
Abiler merhaba
Bu aracı ilk alanlardanım. Çok çok memnunum. Bunu hanıma verip yeni sorento almayı düşünüyorum. Kia öyle şaşırttı ki inanamadım. 2 sene 40k km dir severek bimiyorum.
Şimdi naçizane bir sorum olacak. Benim telefon carplaye bağlıyken bağlantısı kesiliyor. Telefonu ve kabloyu başka araçlarda denedim. Servis yazılım bekliyoruz diyor. Ne gelmes yazılımmış. Arabayı wifi bağlayıp güncelleme sordurdum yok dedi. Bu hataya karşılık ne yapabiliriz. Çözüm varmı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtok -- 2 Ağustos 2024; 19:6:23 > -
Evet, “P” ye almak gerekiyormus. Simdi ogrendim. Mesajima cevap veren Tum arkadaslara ayri ayri tesekkur ederim.
Sagolun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X