Şimdi Ara

2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada] (192. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.270
Cevap
56
Favori
341.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wetkopat kullanıcısına yanıt

    Merak eden olursa diye paylaşmak istedim. Bugün servise gittim, normalde eurorepar bakımını seçmemiştim ama ona rağmen yağı eurorepar c3 yağ kullanmışlar, filtreleri GM kullanmışlar (GM filtreler MANN üretimi). Yağı çok problem etmedim çünkü hem GM hem de eurorepar yağı aynı ikisi de lukoil türkiye üretimi (bizzat gidip kutulara baktım). %99 ikisi de aynı yağ sadece kutuları farklı. Kaldı ki zaten psa motorlu opellerin orjinal parçaları eurorepar, yağ ve filtreler dahil. Eurorepar da zaten PSA'nın.

  • cricet C kullanıcısına yanıt
    Eurorepar yağ hakkında bir bilgim yok. Ancak filtreleri Mann değil başka Oem firmalar üretiyor. Onlarda kalitelidir.

    GM hava filtresi Purflux üretimidir.
    GM yağ filtresi Hengst üretimidir.
    GM mazot filtresi Ufi üretimidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selam. 2017 1.5 T'lerde LSPİ yaşayan var mı ? Aslında yoktur tabi arabalar daha 100.000'i geçmemiş te bu motor hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi ?


    Videolardan ve teknik verilerden anladığım kadarıyla on numara gözüküyor. Kesin bir iş var 😅

  • Arkadaşlar 2017 1.6 cdti otomatik grandsport düşünüyorum ancak yakıt fazla diyorlar, yol bilgisayarı pompadan 1 lt eksik çıkarıyor diyorlar.. o yüzden passat ile arasında kaldım dakin kullanan biriyim şehir içi ve uzun yolda ne yakıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun yolda 4,9 gördüm şehir içi ise 6,2-6,7 arası geziyor,ayrıca passatla kayda değecek bir yakıt tüketimi farkı olacağını düşünmüyorum,hem şanzıman(sorunsuz) hem de performans olarak insignia daha iyi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeren -- 17 Mayıs 2022; 16:34:38 >
  • Hacelix H kullanıcısına yanıt
    Ben uzun yolda 4.4 - 4.7 arası kullanıyorum ortalama 100 km/h bandında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zincir sesi oldugunda Liqui Moly yagı bi dene dostum sen insignia aracın varsa

  • darth630 D kullanıcısına yanıt
    Bende zincir sesi başladı. Anlamadım daha 40.000 km’deki araç da niye bu ses oluyor bazen. Düşük hızlarda duyuluyor. Yağla alakasını anlayamadım?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, ben de 2018 model sports tourer excellence araç almayı düşünüyorum. 1.6 CDTI, memnun olmadığınız bir kronik problemi var mıdır?

  • ladinkayin L kullanıcısına yanıt

    Hocam nbr sizin exclusive duruyor mu2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSA'ya geçtikten sonra Grandsport ne olmuştur bilmiyorum ama;


    1.6CDTİ için;


    10bin km bakımından sonra Sol Arka Amortisör değişti.


    26bin km'de Motor Beyni değişti. Araç 2 ay serviste yattı. Ellenmedik yeri kalmadı.(Teslim almaya gittiğimde bir sürü kılcak çizik vardı, şikayetçi oldum, pasta cila attılar ama çok kötüydü-Serviste kesinlikle pasta cila yaptırmayın)


    Araç, her bakımdan sonra kötüleşti.


    40 bin bakımından sonra aracın muhtelif yerlerinde boya atmaları meydana geldi.


    60bin bakımından sonra arka taşıyıcılarda sıkıntı başladı. Lambada dururken gazlayınca patır kütür garip sesler geliyor. Canı sıkılınca Triger sesi duyarsınız cııııırtttt diye. El Freni çekersiniz önde mesafe yoksa vurma riskiniz olabilir 30 cm kaçırdığı zamanlar oluyor.


    Bu araç full servis bakımlı, patlayan lastiği bile serviste yaptırılmış düşünün artık. Tek şoför kullanıyor. Kazara en fazla 2 kere derin olmayan çukur denk gelmiştir tekere bir kere de işaret konulmayan kasis son anda frenleme ile girilmiştir. o da max 30km hızla olmuştur.


    Şu an 66bin kmde. Boya atmaları ile ilgili kayıt açtırdım(tavan olukları, tavanın bagajla birleştiği yerin iç kısmı, ön kaput sol yan kenarı boydan boya neredeyse, sağ ve sol çamurlukların aynanın altına gelen yerleri). Arka taşıyıcılar, ön takımlar vs. komple kontrol edilecek. Klima aracı çok daha gürültülü hale getirmeye başladı. Garantiyi 5 yıla uzatmasam hepsi bana patlayacaktı. Bakalım kontrollerden sonra başımıza ne iş açacaklar. Fabrikada banttan düşmüş araca mı denk geldik nedir arkadaş!!!!



    Bir daha Opel mi? Asla... Engelli aracı olduğu için satamıyoruz da.


    Yakıt araç bilgisayarına göre kışın 1-1,5 litre, yazın en az 0,5 litre fazla yakıyor. Ne yakıyorsam 0,2-0,3 fark etse razı olacağım. Motor gürültüsü bazen traktörü aratmıyor. 600 km yol geldikten sonra Partikül Temizliği uyarısı veriyor. Koluma cam kenarına dayadığımda, ön konsoldan ve yerini tespit edemediğim bir çok yerden trim sesi geliyor. Park sensörü geç algılıyor.


    İşte böyle bir araç, bana denk geleni.





  • Aynı araç bende de var hiç biri başıma gelmedi, hatta ilk bakımı bile dışarıda yaptırdım garantiyi bozdum, çok şükür rutin bakım haricinde (yağ değişimi) bir masraf çıkarmadı.Bu dolulukta ve bu fiyat aralığında araç alsam yine insignia alırdım.

  • DoğanX D kullanıcısına yanıt
    Bu başlık altında 2018 lere kadar giderseniz mesajım çok
    1.6 cdti 136 HP grand sport 160 bin km
    1.5 d 122 HP grand sport makyajlı şu an 69 bin km

    Bilenler zaten var
    Şanzıman da değişti motor da değişti , yaşamadığım sıkıntı kalmadı , uzun uzadıya yazamam ben bile unuttum
    Hepsi garantiden değişti

    Ama anlattıklarınızı ben bile yaşamadım
    Ve araba problem çıkarmasa harika
    Üstelik trim sesi zaten fazla yoktu , makyajlı da hiç yok tamamen giderilmiş

    Ama doğrudur tabi bir şey diyemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 22 Temmuz 2022; 0:33:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BluePassenger kullanıcısına yanıt
    Epeydir bakmıyordum foruma o sebeple yazamadım😀. Maalesef şirketten ayrıldım ve arabayı teslim ettim. Benim Mercedes C hakkım olmasına rağmen Grand Sport istemiştim. Yıldızın büyüsüne kapılıp C alanlar pişman olmuştu 😀. Efsane araçtı üretimden kaldıracaklarmış maalesef.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DoğanX D kullanıcısına yanıt

    PSA'ya geçtikten sonra insignia artık SUV olarak devam edecek. size de geçmiş olsun, aynen bu başlıkta en çok sorun yaşayan werneke'ydi ama maşallah siz hiç duymadığımız bir ton sorunla geldiniz.


    yeni kasa insignia'larda boya atması hiç duymadım. inşallah da başımıza gelmez. eski kasalarda tavan oluklarında boya atması yaşayanlar vardı. sizin ki bariz fabrikasyon hatası.


    ben el freni çekmeden hep boşa atıyorum. sonra el freni çekip, ayak frenini bırakıyorum. araç biraz kaydıktan sonra sonra park'a alıyorum ki şanzımana yük binmesin. ama 30cm hiç başıma gelmedi.


    triger sesi ilk çalıştırmada var. ama kısa mesafe araç stop edip tekrar çalıştırıyorsanız sürerken de duyma ihtimaliniz artıyor. ben kızımı okula bırakıp geliyorum günlük. bende de oluyor bazen. ama çok uzun sürmüyor. zincir değiştirmek için de bir sebep değilmiş.


    klima da tiguan de baya gürültülü çalışıyordu. sanırım bu insignia'ya has bir durum değil. bir de pasif temizliğe denk geldiyseniz fazla gelmiş olabilir gerçekten.


    motor çok gürültülü çalışıyorsa bazen anlık yakıtı kontrol edin. durduğunuzda 1.5'in üzerinde bir değerse pasif temizlik yapıyordur araç. temizlik yapıyorsa da motoru kapatmamanızı tavsiye ederim. yoksa bir süre sonra aldığınız uyarı gibi sürmeye devam edin uyarısı alırsınız.


    park sensörünü ben de hiç beğenmiyorum. bazen çok korkutuyor. rahat 2 saniye lag var :)





  • arkadaşlar balata için ne önerirsiniz. servis orjinal balata için 5.000 tl civarında bir rakam çıkardı. farklı olarak eurorepar takıyorlarmış. ona da 2.500tl civarında bir rakam istediler. eurorepar'ı da biraz araştırdım PSA grubu üretiyormuş. bu balata ses yapıyor mu? orjinal gm balatayla durma ve frenlemede bir fark var mı acaba, yorumlarınız nedir, ne önerirsiniz?

  • snomask kullanıcısına yanıt
    Filtre vs eurorepar ok
    Ama balata GM olması gerek
    İnsignia grand sport da psa ile alakalı hiç bir şey yok normalde
    Gidip insignia balatasından üretmişlerdir bilemem

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

    orjinal fiyatı 2 katı olunca insan biraz düşünüyor. şuraya baktım da biraz herkes farklı birşey önermiş. eurorepar öneren pek görmedim, Feredo ve ate öne çıkıyor.


    https://forum.donanimhaber.com/hangi-fren-balatasi-ana-konu--125703458

  • snomask kullanıcısına yanıt
    Kaç km gider ona da bakmak lazım
    45 bin km gitmişti bende orijinal üstünde gelenler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

    aynen benimki de o kadar gitmiş. 42.000 km'de aracım. 1.000km daha gider dediler. tabi kişiden kişiye de değişeceği için rakamlar da pek tutmayabilir. yani Feredo ile 50.000 gidersin deseler de ben de o kadar gitmeyebilir.

  • 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.