Şimdi Ara

2021' de Gündem Kuraklık Olacak [ Lütfen konuyu öne çıkaralım] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
5
Favori
8.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
340 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Var olan barajları dolduramıyoruz, yenilerini nasıl dolduracağız. İşimiz biraz zor bu sefer gibi.

    2021' de Gündem Kuraklık Olacak [ Lütfen konuyu öne çıkaralım]
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt

    Bu ağlaklık değil hocam. Bir soruna çözüm bulmak için, önce onun varlığını kabul etmek gerekir. Etrafımda gezdiğim gördüğüm barajlarda da genel itibarıyla geçen kıştan beri su seviyelerinde azalma farkediyorum. Şehir şebekemizin suyu içilmediği için çevrede dağda bayırda yer alan çeşmelerden su doldurarak kullanıyorum evde. Bu şekilde su aldığım bazı çeşmeler de bu yazdan beridir su vermiyor. Yağışlar arada yağsa da raporlara göre de az gibi. Hani su belki bitip soyumuzu kurutmayacak ama su kaynaklarımızda bu dönem bir azalma var gibi. Nasılsa azalmaz, bitmez diyerek umursamamaktansa bitebilir ya da ya biterse diyerekten yavaş yavaş önlemler almak lazım diye düşünüyorum.


    Kesinlikle muazzam bir bolluk içindeyiz bu çağda. Ancak bu bolluğun kendisi insanları yokluğunda ne yapılacağını bilmediklerinden soruna sürüklüyor. Bolluğa alışmış insan yoklukta kendini çaresiz hissediyor. Bu duruma gelip ağlamaktansa, oraya gelmeden B planını yapıp işe koyulmakta fayda var.


    2021'in kurak bir yıl olacağı zaten aylardır söyleniyor ve bekleniyor. Tarımsal üretimin de düşük olması bekleniyor ki evlerinize stok yapın diyorlardı yabancı yayınlarda. Çözüm bizim gibi ev kullanıcılarının elinde değil tabi ama, yine de biraz farkındalılık olması hiç yoktan iyidir.

  • hergun banyo yapmaya devam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    nallart ın konularını da bilirsin o halde. İşin içinde haarp vs yok hocam .Olay nüfus kalabalığından ve büyükşehirlerin ısı adası oluşturmasından kaynaklanıyor. edirne sınırına kadar dünyanın kar yağışını bırakan bulutlar istanbulun üstüne gelince yağmur yağdırıyor sadece yüksek kesimlerle karlakarışık yağmur yağıyor...

    Tabi ki biliyorum :)) Dediğin kısmen doğru olsa da evet İstanbul çok büyüdü ama ülke geneli bir kuraklık söz konusu yani her yer İstanbul kadar büyümedi sonuçta ama yağış her yerde azaldı.

  • 2021' de Gündem Kuraklık Olacak [ Lütfen konuyu öne çıkaralım]

    Mahşerin dört atlısı feat Mikail..


    Hastalık, kuraklık vs vs.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspiredTiger

    Millet dişini fırçalarken suyu açık bırakıyor, duş alırken suyla oyun yapıyor vs.

    Bir çok önlemi ihmal ediyoruz, ama ben tam kuraklık olacağını zannetmiyorum.

    Daha önce çok duyduk istanbulun suyu bitti bitecek haberlerini ama hiç bir zaman öyle olmadı. Yinede su kullanımına çok dikkat etmeliyiz, herşey olabilir.

    olay sadece istanbul değil ki, tüm türkiyede su seviyesi düşük

  • Aralığın ortasına geldik ankaraya yağmur yağmıyor . Sonumuz hayrola.
  • NALLART @nallart REİS NE DİYOR YA BU ÖZLEDİK GEL ARTIK 2021' de Gündem Kuraklık Olacak [ Lütfen konuyu öne çıkaralım] 2021' de Gündem Kuraklık Olacak [ Lütfen konuyu öne çıkaralım] 

  • Hadi yağmur duasına çıkalım 😀
  • Bir pantolon üretimi için toplamda 5-10 ton su kullanıldığını gördüğümde.. dünyanın sonunun çok uzak olmadığını anlamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay yağmur projesi uygulasak ?
  • haarp diyenleri takmayin abdnin öyle bi gücü olsaydi Büyük Havzayı tarım arazisi haline getirirdi ilk türkiyeyle ugrasacagina.


    Endişelenmenize gerek yok . Ülkemizde 7 milyon bütçeyle çalişan diyanet bakanligi var. bütün imamlar sokağa inse ve hepsi bir sefer yağmur duası yapsa . bırakın büyük havzayı bütün avrupa kıtasını dolduracak yağmur bulutu üstümüze tecil eder bi-izniallahh.


    yoksa küresel isinmaymiş bilmemneymiş bunlar boş iş


    ilim ve selam ile

  • Yakında yetkililerin daha az banyo yapın demelerini bekliyorum :)

  • Küresel ısınmanın ivmelenmeye başladığı dönemdeyiz sadece. Ortalama sıcaklık 1-1.5 derece daha artacak. Kutuplardaki metan atmosfere karışacak. Bu yıl böyleyse 10 yıl sonra neler olur kimbilir? Yeni nesili çok çok zor bir hayat bekliyor.


    Her zaman söylüyorum, artık küresel bir nüfus planlaması şart. Bazıları diyor ki 'Dünya gaynahları 10 milyar kişüye yetiyür aslında amma israf çok yeaww' Kaynakla alakası yok bu işin. 7 milyar kişinin ısınmak için yaktığı odun, kömür, doğalgazla 1 milyar kişinin yaktığı aynı olabilir mi? Ya da 5 milyon kişilik şehrin tükettiği suyla 500 bin kişilik şehrin tükettiği su bir olabilir mi? ÇOK FAZLAYIZ ve işler rayından çıkıyor, kontrol edilemiyor. Bu nedenle dünyayı yöneten üst akıl artık bu fazla özgürlükçü modeli terk etmek zorunda olduğunun farkına vardı. Şimdi sosyal bir tek dünya devletinden bahsediyorlar. Bir şekilde tüm dünyada ve ülkelerde nüfus planlaması yapılmalı. Kesinlikle popülasyon 1 milyarın altına düşmeli yoksa zaten planlanmamış bir şekilde doğal afetlerle milyarlarca kişi ölecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ua2929

    İleriye dönük olarak deniz suyundan tatlı su elde etme sistemlerine yatırım yapılabilir.Şöyle bir durumda var görünüşe göre kötü günler geçicek ama daha kötü günler kapıda.Bu sebeple çok da dalgaya almayın yani :)

    Deniz arıtma teknolojileri oldukça pahalı. Sorun yok ben şuanki su fiyatının 10 katını vermeye razıyım derseniz siz bilirsiniz. Ki bu da sürdürülebilir değil. Tüketimimizi ve nüfusumuzu azaltmamız gerekecek. Bu şekilde çoğalarak bir yere varamayız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Bunu ilk mesaja ekliyorum müsadenle :)

    tabi ki .. aslında daha çok varda detaya boğmak istemedim

  • Annem sağolsun elektrik ve su konusunda oldukça tutumlu ve tasarruflu. Küçüklüğümden beridir anlattığı ve gösterdiği yöntemler ile bizde onun sayesinde oldukça bilinçli bir şekilde su ve elektrik kullanıyoruz. Evimizde oldukça eski kombi olduğundan suyun ısınması biraz zaman oluyor. Bu yüzden suyun ısınma süresi kadar musluğun altına kova koyarak soğuk suyu birşekilde değerlendirmiş oluyoruz. Aynı zamanda o su ile çiçekleri su vermekten tutun su demlemeye kadar kullanıyoruz(Bu arada Ankara'da yaşadığımdan dolayı sular fazla iyi olmuyor bu yüzden demleme yöntemini kullanarak su içiyorum)

    • Köyümüzde boş yere akan birkaç tane çeşme var. Hem temiz hava alıp dolaşıyoruz aynı zamanda onlarca damacana götürerek temiz ve tatlı su kullanıyoruz.
    • Banyoda uzun süre kalarak şarkı söyleme ve dans etme gibi alışkanlıklarımız olmadığından dolayı tasarruflu ve ihtiyacım kadar suyu kullanıyorum. Ben banyoda 1 saat veya 30dk kalıp havalı birşeymiş gibi söyleyen insanlara ayrı ''tilt'' oluyorum.

    Daha çok bir yöntem uyguluyorum ailem ile birlikte. Ama lütfen aileniz, sevdikleriniz ve gelecek nesiliniz için suyu düzgün ve tasarruflu kullanın. Bu yöntemler ile birlikte her ay su faturası 60 en fazla 70TL buluyor. Yarısı vergilere gidiyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainErturan

    Annem sağolsun elektrik ve su konusunda oldukça tutumlu ve tasarruflu. Küçüklüğümden beridir anlattığı ve gösterdiği yöntemler ile bizde onun sayesinde oldukça bilinçli bir şekilde su ve elektrik kullanıyoruz. Evimizde oldukça eski kombi olduğundan suyun ısınması biraz zaman oluyor. Bu yüzden suyun ısınma süresi kadar musluğun altına kova koyarak soğuk suyu birşekilde değerlendirmiş oluyoruz. Aynı zamanda o su ile çiçekleri su vermekten tutun su demlemeye kadar kullanıyoruz(Bu arada Ankara'da yaşadığımdan dolayı sular fazla iyi olmuyor bu yüzden demleme yöntemini kullanarak su içiyorum)

    • Köyümüzde boş yere akan birkaç tane çeşme var. Hem temiz hava alıp dolaşıyoruz aynı zamanda onlarca damacana götürerek temiz ve tatlı su kullanıyoruz.
    • Banyoda uzun süre kalarak şarkı söyleme ve dans etme gibi alışkanlıklarımız olmadığından dolayı tasarruflu ve ihtiyacım kadar suyu kullanıyorum. Ben banyoda 1 saat veya 30dk kalıp havalı birşeymiş gibi söyleyen insanlara ayrı ''tilt'' oluyorum.

    Daha çok bir yöntem uyguluyorum ailem ile birlikte. Ama lütfen aileniz, sevdikleriniz ve gelecek nesiliniz için suyu düzgün ve tasarruflu kullanın. Bu yöntemler ile birlikte her ay su faturası 60 en fazla 70TL buluyor. Yarısı vergilere gidiyor...

    Ne güzel hocam zaten bu iş önce ailede başlıyor.

  • Son 1 aydır ciddi kurak bi sezon geçirdik. Şu anda yağışlar başladı ama yağmur tabii. Bu sene de yırtarız ama git gide kötüye gidiyor durum.

    İklim değişti. Ben 42 yaşındayım, ben bile gözle görüyorum bunu. Aralık ayına geldik, ankarada bırak kar yağışını yağmur yağmadı nerdeyse. Artık kar yağışı azaldı, yağmur da daha kısa sürede daha kuvvetli yağmaya başladı. Bunun da yararı kadar zararı var. Hem barajlara çok etkisi olmuyor, hem de sellere neden oluyor.

    Ama biz millet olarak 2 yıl sonrayı bile pek düşünmeyiz. Millet düşünmeyince siyasiler hiç sallamaz. Nerden prim yapacaklarsa ona önem verirler. 10 sene önceki gibi su kesintileri başlarsa o zaman belki göstermelik önlemler başlar. Eğer 2 yul devam ederse o zaman düşünmeye başlarız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse üretim için dünyanın suyunu harcayan fabrikalara bir şey demiyor çok mu önemli kutu kola üretilmesi vs kısacası geçsinler bu işleri sanayiler afrikada su bırakmadı belgeseli var hatta açın bakın sürekli sıfır gününde adamlar ama kola fabrikası diplerinde
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.