Şimdi Ara

2020 YKS DEĞERLENDİRMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
5.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2019 Mezunu olarak genel hatlarıyla sınav hakkındaki değerlendirmelerimi paylaşacağım.

TYT

Beklenen seviyede bir temel yetenek testiydi. Türkçe'de dil bilgisi soru sayısının az olması şaşırttı. Matematik paragraflardan oluşan fakat soru kalıbı açısından problem kısmı 2019'dan farklıydı. 2019 Problemleri tamamen soruyu anlayıp kısa işlemle çözülebilen sorulardan oluşuyordu. 2020 biraz daha işlem yoğunlukluydu diyebiliriz. Sosyal beklendiği gibiydi Tarih ve Coğrafyada normalden bir tık fazla bilgi sorusu soruldu. 2020 TYT sınavını diğer senelerden ayıran en önemli nokta ise FEN kısmıydı ÖSYM bize yavaş yavaş bilgi sorularına geçiş yaptığını gösterdi. 2018'de neredeyse tamamen yorum ağırlıklı olan Fen kısmı bu yıl bize bilginin ön planda olduğu ve yorumlamayı gerektiren sorulardan oluşuyordu. Özellikle sorular için şunu söyleyebiliriz MSÜ Tyt bize aslında bu konuda fikir vermişti. 2021 için sınava girecek arkadaşlara en önemli tavsiyem TYT feni düzgün çalışın bilgileriniz tam olsun.

AYT

Gerçekten çok kalitesiz bir sınavdı sanki son dakika hazırlanmış gibiydi. Özellikle Fizik bölümünde mekanik ağırlıklı sorular hakimdi yani temel fizik dediğimiz kısma hakim olmayan adaylar fizikte çuvallamıştır diye düşünüyorum. Kimya testi her sene olduğu gibi çizgisinde devam etti fen kısmının en kolayı kimyaydı diyebiliriz. Biyoloji beklentileri karşılamadı 2018 ve 2019'da ön plana çıkan saf bilgi soruları bu sınavda neredeyse yok denecek kadar azdı. Konuyu bilmeniz soruyu çözmenize yetmeyebilecek bir biyoloji testiyle karşılaştık. Biyolojide gerçekten güzel yorumlamalar gerektiren sorular vardı. Matematik genel olarak klasik sorulardan oluşan bir sınavdı. Türev-İntegral-Limit gibi konuların kaldırılmasıyla sınavın kalitesi ciddi anlamda düşmüş bu bariz ortada. Burada belirttiğim "kalite" ifadesi sadece zorluk değil aynı zamanda soru kalıpları içinde geçerli.

Sıralamalar ile ilgili düşüncem; 2020 YKS Yerleştirme sıralamaları 2019'a yakın geleceğini düşünüyorum. Sene içerisinde yaşanan olumsuzluklar sınavın ileri tarihe alınıp tekrar geri alınması 2.dönem eğitimin aksaması gibi bazı nedenlerle sınav temposundan kopan adaylar olduğundan dolayı sıralamalar beklediğimizden iyi gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 12 Temmuz 2020; 19:22:44 >

• Imza

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerinde bi degerlendirme olmus hocam deli gibi fizik biyoloji calismistim ama istedigimi alamadim

• 2018 cok zor hocam 2019dan 5-10 puan yüksek olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • morticiasays kullanıcısına yanıt
    ÖSYM fizikte soru dağılımını çok kötü yapmış diye düşünüyorum sınavım iyi geçti fakat mekanik kısmına çok yüklenmişler. Kaliteli denebilecek soru yoktu 2019 ve 2018'de çok hoş sorular vardı
  • tamamen ayni fikirdeyim vay be dediğim soru yoktu

• hocam sizce ayt matın kolay olmasından dolayı sıralamalar ço katar mı geçen seneye göre? yani ben normalde yaptığım netleri yaptım kolaydı tamam ama işlemler çok yorucuydu ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonunda düzgünce biri aciklamis sınavın nasıl geçtiğini

• YORUMUNU SANIRIM SUNA DAYANDIRIYORSUN EGER BUNA DAYANDIRIYORSAN HAKLISIN
    LİMİT TÜREV İNTEGRALIN OLMADIGI SINAV TABII KI KALITESIZ FAKAT SINAV SECICIYDI FORUM BALON KAYNIYOR BALONA GUVENME YUKSEKLERDE PATLAR
  • Hocam kime baksam 70 üstü ayt bekliyor 2018 demek hayal olur. 2010cu değildim ama haklı çıkarlarsa şaşırmam

• bu kadar şey söyleyip 2018 e yakın gelecek demek polyanacılıktan başka bi sey degil ayt coptu tyt de her zamanki standart tyt ydi sıralamalar 2019 dan 2 tık kotu gelecektir gecen senede tutturdum bu senede beklediğimden daha iyisini ongoremiyorum

• ayt matematik bariz kolaydı hele geometri... fizik kolaydı tyt sorusu gibi sorular vardı kimya orta biyoloji zor, 2018 diyenler hayal görüyor mezunluga hazırlanın
  • Fizikte o kadar formüllü sorular çözup kafa patlattım sınavda hicbiri yoktu :(

• özellille son paragrafta çok haklısın hocam.

• MARDATONE TEFANKARDO kullanıcısına yanıt
    mesela geçen senenin 65k sı neye denk gelir bu sene 2 tık kötü olarak :/

• Arkadaşlar bir kaç gün geçsin neyin ne olduğu belli olur forumun %90'ı troll şu anda bir kaç gün geçsin her şey ortaya çıkar

• protarak.jimin kullanıcısına yanıt
    hocam gecen senenin 65 k sindan daha cok tyt ve ayt netlerinin daha cok onemi var yani bu seneki tyt aytnin 2 3 gömlek ustundeydi geri gidecektir elbet ama kesin bi siralama vermek te dogru olmaz forumdakilere umut baglama özellikle polyanacılara kendileri girdiginden siralamalarin iyi gelecegine inandirmak istiyolar kendilerini

• protarak.jimin kullanıcısına yanıt
    hocam gecen senenin 65 k sindan daha cok tyt ve ayt netlerinin daha cok onemi var yani bu seneki tyt aytnin 2 3 gömlek ustundeydi siralamalar kotu gelecek elbet bunu kesin olarak söyluyorum ama bi siralama vermek te dogru olmaz .forumdakilere umut baglama özellikle polyanacılara kendileri girdiginden siralamalarin iyi gelecegine inandirmak istiyolar kendilerini

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.