Şimdi Ara

2020 SONY TV (ANA KONU) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.561
Cevap
55
Favori
138.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Öncelikle yaşadığınız talihsizlik için üzüldüm.

    Bence değişim veya ücret iadesi istememekle çok büyük hata ediyorsunuz.

    Şahsen ben çok daha hafif bir durum için bile değişim isterdim.

    Yine de karar sizin.Tekrar geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de satılmamış ve 2016 çıkışlı bir TV bulmak imkansız sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rmznplt46

    Türkiye'de satılmamış ve 2016 çıkışlı bir TV bulmak imkansız sanırım.
    Malesef Türkiyede satışı yapılmadı ama çok kafayı takarsanız Amerika üzerinden depo kiralayıp aracı firma ile getirtebilirsiniz.
    Fiyat bir hayli tuzlu olur özellikle kargosu ve gümrüğü.
  • Sony Markasının İlk TvSinden Günümüze Güzel 1 Video


    2020 SONY TV (ANA KONU)
    2020 SONY TV (ANA KONU)


    "TV8-301", Sony Tarafından Üretilen Küçük Bir Siyah-Beyaz Televizyondu.Dünyanın ilk projeksiyonsuz Tam Transistörlü Televizyonu Olduğu İçin Dikkat Çekiciydi.Sekiz İnçlik Bir Ekranı Vardı. Ayrıca Portatifti,Arkada İki Adet 6 Voltluk Kurşun asitli pil içeren 1 bölme vardı. Birçok yönden yenilikçi olduğu için yüksek bir fiyata sahipti, bu yüzden Ortalama Tüketici İçin Pratik Bir Satın Alma Değil, Lüks Bir Ürün Olarak Kaldı.Ek Olarak,Bu Televizyon Arızaya Oldukça Yatkındı Ve Bu Da Sony'nin “Zayıf Küçük Bebeği"Olarak Adlandırılmasına Neden Oldu. 1960 Yılında Piyasaya Sürüldü, 1962'de Üretimi Durduruldu.




  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    :)))
  • owolfo O kullanıcısına yanıt
    Istemek ayri sey, elde etmek ayri sey. Daha az hatasi olan bir TV icin birakin ulkemizi dunyada degisim ve iade alabiliyorsaniz buyurun meydan sizin. :)

    TV’deki bahsettigim cizgi karanlikta sadece siyah ve gri renklerinde arka plan oynatinca belli oluyor. Bir bir bucuk metre mesafeden o da belli olmuyor. Art arda iki panelde de ayni sonuc cikabiliyorsa hepsinde olmasa bile yaygin bir durum. Haliyle bir degisim, daha da buyuk bir risk demek gerek. Ilk panel, iki olu piksel + cizgi, ikinci panel sekiz olu piksel + cizgi. Ucuncu panel? Bu sene hic kalite kontrol yapmadiklari icin bu riski alabilecegimi sanmiyorum.

    Para iadesi daha mantikli bir tercih fakat dedigim gibi yerine alabilecegim bir alternatif yok. Samsung sittin sene Q9 serisinin 85 inchini turkiye’ye getirmez. Adamlar yemin etmisler. Dersin ki eski tvni kullan. Bunun resim kalitesinden sonra KS8000’e donmem imkansiz artik. Tabii bir de boyut konusu var. 85 inch ikinci gunun sonunda artik goze buyuk gelmemeye basladi bile. :) ote yandan KS8000’de cok asiri banding ve kirli ekran efekti vardi ve acikcasi Sony’deki cizginin aksine o gercek kullanimda rahatsizlik veriyordu. Sony’deki cizgi ile tek endisem bunun siradisi bir durum olmasi ve ileride ekranin bozulmasina neden olma olasiligi. Bu haliyle kalacaksa kesinlikle tolere edilebilir bir ekran kusuru. Bu konuda gercek yetkili ve bilgili bir kisiden degerlendirme alinabilse keske.

    Blooming konusuna gelirsek, bu iste gercek kullanimda rahatsizlik veren bir durum. Bir aksilik olmazsa yarin aydinlatmamiz gelecek ve onu deneyecegiz. Pek mucize yaratacagi konusunda umutlu olmasam da sonuclari sizlerle paylasacagim. Eger blooming bastirilabiliyorsa Samsung’un tek ustun oldugu alan icin fazla para vermeye gerek yok demektir. (Kontrast ve parlaklik demeyin bu TV’nin kontrasti da parlakligi da fazlasiyla yeterli. Rtings’in kontrast rakamlari gercekci degil.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    hocam budamı gerçek değil rtings kontrast rakamlarını neden gerçekçi bulmuyorsunuz?

    2020 SONY TV (ANA KONU)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Neden inandirici bulmadigimi aciklamistim. Dedigim gibi eski TVmiz KS8000, onun kontrasti kac Rtings’e gore? 6906 : 1. X950H kac? 3170: 1

    Peki nasil oluyor da yan yana bakinca KS8000 IPS TV gibi kaliyor yaninda? Ya da KS8000 LEd ise X950H OLED gibi duruyor. Ben sana test sonuclarindan degil, bizzat canli icerikte gordugumden bahsediyorum. X950H’de siyahlar daha siyah, renkler daha doygun (yapay degil) ve parlak gozukuyor. Karanlikta bile degil, gunduz kiyaslandiginda bile aradaki fark cok fazla. Tv’yi alirken en buyuk endisem kontrastti. Umarim arada cok fazla fark olmaz diyordum Sony’nin daha kotu olacagindan emin bir sekilde. TV geldi, yan yana baktigimda gozlerime inanamadim. Sanki 6906 kontrasti olan X950H imis gibi geldi. Evet neredeyse iki kat fark var. Samsung’da dinamik kontrasti full yaptim, renk ayarini 70’e getirdim, siyahlik seviyesini 35’e indirdim. Yok. Sony’nin standart ayarlarindaki halinden yine daha iyi olmadi.ne renkleri ayni derecede canli olabildi, ne de siyahlari koyu. O zamana dek cok sevdigim TVden bir anda sogudum.

    Ayrica Rtings, X900H’nin kontrastinin da X950H’den daha iyi oldugunu soylemesine ragmen geri kalan butun incelemeler tam tersini iddia ediyor. buradam cikan sonuc su: gercek icerikle test desenleri baska sey. Sadece rtings rakamlarina gore karar verme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 3 Eylül 2020; 21:40:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • XH8077 ile XF9005 arasında bir fark varmıdır. Hangisi alınmalı sizce
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    hocam kızmayın ama siz şaşırmışsınız :) biri ks8000 siyahı diğeri xh95 mavisi göz var nizam var..artı ks8000 nasıl xh95 kadar canlı olsunki? biri edge led biri fald arada bariz parlaklık farkı var..siz kontrasttan başka herşeyi harmanlayıp tv yorumlamışsınız bu anlattıklarınızın kontrasttla bir alakası yok..

    2020 SONY TV (ANA KONU)2020 SONY TV (ANA KONU)




  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    birde bahsettiğiniz incelemelerin linki varmı ölçülmüş şekilde merak ettim görmek isterim
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    X950H’de siyahlar daha siyah, renkler daha doygun (yapay degil) ve parlak gozukuyor.

    bu bahsettiğiniz durumsa colorvolume performansıyla alakalı tv nin dediğim gibi siz birbirinden bağımsız şeyleri birbirine bağlayıp işi direk kontrastta bağladınız ama alakası yok..xh95 in gösterebildiği siyahtan kontrast oranı ortada..mürekkep siyahını bırakın neredeyse ips siyahına dönmüş mavi bi ton almış..


    sizim bahsettiğiniz durum tam olarak bu fark koyu renklerdeki geçişlerden doygunluktan bahsediyorsunuz

    2020 SONY TV (ANA KONU)2020 SONY TV (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 4 Eylül 2020; 0:30:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kultablasi

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Sony ve samsung en çok eleştiren benim (bkz geçmiş mesajlar) Sony fald panellerde bloomingi bilmeyen bommboşşş birisi olduğun halde fanboy sensin 👌 gidip almışsın ben almadım...(feyk karalama amaçlı değilse) Tek öven kelimem yok iftira atmışsın olası blooming artışı sebeplerini (forumun varoluş sebebi) konuşmak, bilgi paylaşımı için görüntü modunu sordum sadece ama değmeyecek seviyede biriymişsin Allah iyi cihaz nasip etmesin yüzün gülmesin ne diyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 4 Eylül 2020; 11:6:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Arkadasim ben gozumle gordugumu soyluyorum sana, sen ise hala Rtings’den goruntuler koyuyorsun. Rtings o goruntuleri kamera ile cekiyor zaten, kiyaslama icin dogru degil. Oledlerin kontrast cekimlerinde siyahlar gri duruyor mesela. ;)

    Egriye egri, dogruya dogru derim. Gece performansi da gunduz performansi da daha iyi siyah seviyesi sunuyor KS8000’e gore. Bana inanmiyorsan Avsforum’da eski KS8000 kullanicilarini bulup onlara da sorabilirsin. Ki ben sordum da ve hepsi de kontrast ve siyahlarin X950H’de daha iyi oldugunu soyledi. Hatta ben de senin gibi bu cevaplara kuskuyla yaklastim ve beklentimi dusuk tuttum. Senin de inandirici bulmamana hak veriyorum ama inan dogrusu bu.

    X950H ve X900H kontrast kiyaslamalari icin birkac kaynak buraya birakiyorum:

    https://www.youtube.com/watch?v=vHd_rYvvD4E&t=124s

    https://hdtvsandmore.com/sony-x900h-4k-tv-review-including-a-comparison-to-the-x950h

    https://www.ljudochbild.se/test/tv/sony-xh9005-kd-65xh9005/

    Yani bir test edilen kontrast var bir de ‘gozle algilanan’ kontrast. Kullanici icin ikincisi onemli.

    quote:

    ‘... the X950H does have overall better picture quality which was quite obvious. Although the X900H technically has a better contrast ratio, visually the 950H has a better-perceived contrast range, which gave the 950H more dynamic punch and pop. Both TVs had excellent black levels which were a deep shade of black. However, the 950H’s black levels appeared to be a bit more intense when viewing normal dark content. Additionally, dark scene shadow detail was also better on the 950H. Objects in nighttime scenes were more clearly defined on the 950H...’


    Mesela Rtings parlakligi olcerken bir de ‘gercek sahne’ parlakligi olcuyor ya, aynisini kontrast icin de yapmali. Test deseninde parlak iken gercek sahnede ayni parlakligi sunamayabiliyor bir TV, ya da sunsa bile kisa sureli oluyor gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 4 Eylül 2020; 14:31:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    Belli, Sony’i o kadar cok elestiriyorsun ki, elestirirken bile ‘feyk karalama’ amacli 32.000 liralik tv aldigimi ima ediyorsun. Kafayi bozmussun, bir doktora gorun derim, hic normal gorunmuyorsun. Ayrica gorulen o ki bos oldugun kadar da kotu kalpli bir insansin. Lutfen bir daha benim mesajlarimi muhatap alma, cirkin beddualarini cirkin kalbinde sakla. Tum dunyanin bilmesine gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kultablasi

    Belli, Sony’i o kadar cok elestiriyorsun ki, elestirirken bile ‘feyk karalama’ amacli 32.000 liralik tv aldigimi ima ediyorsun. Kafayi bozmussun, bir doktora gorun derim, hic normal gorunmuyorsun. Ayrica gorulen o ki bos oldugun kadar da kotu kalpli bir insansin. Lutfen bir daha benim mesajlarimi muhatap alma, cirkin beddualarini cirkin kalbinde sakla. Tum dunyanin bilmesine gerek yok.
    Geçmiş mesajlarımda sony samsung hakkında nasıl eleştiriler yaptığım ortada adam yerine koyup sadece sorunu merak ettim ama sony servisinin travması böyle yaptırdı şunu net söyleyeyim yalan resimle sırf sony düşmanlığı için o tv yi almış göstetebilecek birisisin şu saatten sonra net diyebilirim bunu!

    Sony samsung son yıllarda çok kötü geri gitti her segmentte neredeyse oled hariç bunu bir de senin iğrenç suçlaman için söylüyorum bak kötülük denizinin balçığı! Ama tabi ki birbirlerine üstün olan modelleri konuşacağız ne olacaktı sırf 35 bine hatalı tv kazığı yedin diye seninle birlikte küfür etmek zorunda mıyız her markaya??? Hadi şimdi muhatap olma seviyesiz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 4 Eylül 2020; 17:15:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Foruma bakın güya 35 bine aldığı tv oled gibi olmadığı için toplu küfredelim diyenlerle rtingsten siyah ekran resmi atıp bak bu daha kontrastlı diyen tiplere kaldı lafa gelince biz bilmiyoruz bunlar biliyor hey allahım! 😄



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 4 Eylül 2020; 17:19:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony 2020 led modelleri patlak anlaşılan,nerede xg9505 ler, 9005 ler. hdmi 2.1 özelliği olan oled var mi 2020 lerde? hiç bi magazada oledine denk gelemedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.