Şimdi Ara

2020 ÖTV İndirimi Olacak mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Güncel...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araba yok ki bayilerde ötv indirimi gelse bile talebi karşılamaz kısa vadede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ötv indirimi konusunda hükümet kanadında en ufak bir resmi açıklama yok. Varsa resmi bir açıklama biri paylaşsın bakın resmi diyorum.. Geri açıklamalar beni ilgilendirmiyor..

    İkincisi kamu bankaları ikinci el için kredi imkanı çıkardı bunun üstüne ötv indirimi olucağını hiç sanmam..

    Üçüncüsü velevki oldu buda geçen seferki gibi yerli marka ve modelleri kapsar.. Hatta geçen mercedes a kasalar falanda kapsamdaydı bu sefer onlarında alıcaklarını sanmam.. Para yurtdışına gitmesin diye..

    Dördüncüsü yerli markalar dahilinde olucağı için ötv indirimi ikinci elde hiç bir düşüş olmaz... Ne premium ne yabancı modelleri alanları etkiler nede fiyatlar düşer.. Kısaca audi bmw mercedes volvo jaguar vw jeep v.b gibi markaları sürenler ötv indirimi var diye ellerindeki arabaları yok pahasına bedava fiyatına satıp egea yada clio almıycaklarına göre düşmeyecekdir tabiki... Onların fiyatı kendi kulvarlarında artmaya devam eder..

    Beşinci ve sonuncusu sıfır yerli araçlar bile hatrı sayılır rakamlara ulaşmışken bunların %20 diyelim ötv indirimi bile pek çok insana gene çok pahalı gelicektir.. Şu anda sıfır 2020 urban plus 1.6 multijet güzel alınabilicek bir egea 175 bin tl gibi fiyatı var.. Bunun %20 sini ötv indirimi diye kessen 35 bin tl eder... Gene araba 140 bine gelir.. Az para değil..
    Tabii bu rakamlar şu anki rakamlar indirim şayet gelirse bence sıfırlarada şahsi fikrim zam gelir yani bir yandan indirim olsada bir yandan bindirimde olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Bu kadar boş konuşmak için çok zahmet etmişsin yerliye özel ÖTV indirimi mi olur kardeşim dünyanın neresinde gördün gümrük kanunu diye bişey var mal arasında asla ayrım yapılamaz!!!!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 120 barajını aşan her araçtan devlet ekstra vergi alıyor niye indirim yapsın ki zaten alan memnun satan memnun şu anda. Al sat yapana düzenleme gelse piyasa oturur zaten başka bişeye gerek yok.
  • Beyazdiş20 B kullanıcısına yanıt
    En son ötv indirimi nasıl yapıldı hadi şu kardeşimize anlatalım..

    Matrahı 70 bin tl yi geçmeyen araçlara %45 ötv indirim sonrası %30 a iniyordu yani %15 indirim yapıldı.. 70 bin tl yi geçmeyen yabancı araç varmıydı yoktu....

    Matrahı 70 bin lira ile 120 bin arası olanlar %50 ötv den %35 e düşürüldü.. Tabii bütün bunlar 1.6 motor altında kalan araçlar için geçerli idi.. Pekii 120 bini geçmeyen yabancı araçlardan elle tutulur yada premium araç varmıydı tabiki yoktu...

    Ticari araçlar içinde kdv indirimi yapıldı ticari araçlar için %18 kdv indirimi %1 düşürüldü..

    Şimdi o zaman ötv indirimine denk gelen kaç araç vardı yerliler dışında kaç yabancı araba model marka ötv kapsamına girdi..

    Polo 1.0, pegout 301 1.2 , o zaman elde kalan eski kasa corsa, ibiza 1.0, fiesta 1.1 yaris1. 0 gibi hiç satmayan araçlar giriyordu.. Bunlarada çok talep olmadı.. Polo dışında saymam bile gereksiz aslında neyse ...

    Herkesin görüceği gibi indiirm esas yerliler için yapıldı ötv kapsamına giren adam gibi yabancı araba yoktu...

    zaten ötv indiriminde %90 satan araçlar yerliler idi egea 1.4,1.3 dizel clio benzinli dizel... megan.. Falan filan..


    Bazı yazılanlarıda direk anlayın bize tane tane detaylı yazdırmayın.. Biz orda yerli diyorsak adam gibi elle tutulur bir yabancı model kapsama girmediği için tam aksine adam gibi alınabilicek araçlar yerliler olduğu için yerli diyoruz..
    Yoksa geçen ötv indiriminde kaç kişi gidipde yaris 1.0 almıştır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.