Şimdi Ara

2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada] (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.270
Cevap
56
Favori
341.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pitoradyan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ecz_mel

    Surekli 160-170 kmh sürat 7 litre kışın 80-100 metre iniş ve dönüşü çıkış hatta 19000 km deki izlenimlerim.



    Sakinde 4.5 litre 90-100 kmh.



    Sehir ici yogun trafik ve seri kalkış 7.5-8 litre.Ankara kışı.

    Afyon trafigi 7 litre.



    Sessizlik iyi.

    Trim sesi bozuk mucurlu yolda gostergenin krom halkalari ve ön emniyet kemeri kanalının içi harici sıkıntı yok.



    Eski insigniadan seri sessiz daha iyi yol tutuyor daha az yakiyor.Ama eski insignia bana göre çok daha yakisikli idi.



    Superb mi insignia mi tabiki insignia cok daha iyi yol tutus ve yolla butunlesmesi var.

    Passat mi insignia mi surus olarak insignia ama 2.el de deger dusumu passat.1 aydir isnignia mi satamadim.Passat olsa 1 haftada gitmisti.

    Mondeo yu tam bilmiyoruum.

    Bu klasmand bence premium oncesi baskaca da arac yok.

    Benim de 3500 km oldu. Aynı Trim sesleri bende de mevcut. Özellikle emniyet Kemerinin ordan gelen ses gerçekten cok rahatsız edici. Sabit rezonansa girmis bir metal sesi gibi. Araba hızlanırken daha belli oluyor. İsin enteresan tarafı bu ses günün %90 nında geliyor bazen yok oluyor, servise bu şikayet ile gittim ve ustayla yarım saat test sürüsü yaptık ses gelmedi. Usta diyor ki abi arabada bisey yok. Araba bizi yalancı çıkardı servisten eve giderken yine başladı . Sabah otoparktan çıkarken dik bir yokuş var orda da on göğüsten bir yerlerden ses geliyor ama bulamadim. Servise bunları Nasıl ispatlayacağım açıkcası bilmiyorum. Fikir veren biri olursa sevinirim

    Yakit tüketim konusuna gelince, yol bilgisayarı 7 lt/100 km gösteriyor ama pompa değeri biraz daha fazla 7.5 -7.7 civarı. Tamamen İstanbul sehir ici trafiği. Kışlık lastiğin de etkisi vardır ( umarım yani ) uzun yolda 130 km hızla 6.5 lt/100 km ile Ankara'ya gittim. Dönüste ise 110 km/s ile 5.5 lt/100 km tüketim yakaladım. Zaten araba yolda kaba tabirle "yılan" gibi akıyor ve daha yavaş gitmek zaten bu araba ile insani gerçekten rahatsız ediyor.

    Beni en buyuk rahatsız eden noktalardan biri otomatik olmayan bagaj kapağı. En azından kumandandan ya da içerden bir düğme ile açılsa guzel olurdu. Çünkü açmaya çalışırken insan nereden tutacağını şaşırıyor. Avm otoparklarında güvenlik görevlileri açarken zorlanıyorlar hatta camdan bağırmak zorunda kalıyorum Nasıl açılacağı ile ilgili. Ağır bir bagaj kapağı oldugundan da cok sert kapatmak gerekiyor.

    Bende bej deri agr koltuk, sunroof ve navigasyon paketi var. Koltuklar gerçekten başarılı, cok konforlu. Sunroof var ama küçük keske daha buyuk olsa. Headup display kullanışlı ve kişiselleştirilebilir olmasi cok hoş, insan gösterge tablosuna bakmayı unutuyor. Led Matrix farlar icin ayrı bir konu açmak lazım buraya sığmaz


    Bagaj konusuna katiliyorum arabanin en büyük sıkıntısı.. Camdan bağırıyorum güvenliğe "ambleme basarak açç" diye Plakanin orayımı zorlayan dersin,tamponumu zorlayan dersin Bir de kapatamiyolar genelde oda ayri sıkıntı..



    Ses konusuyla ilgili servisinizi değiştirin derin. Ses gösterge panelinden geliyor zırıltı şeklinde. Göstergenin sökülüp etrafina izolasyon yapılması lazım. Ben yaptırdım düzeldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 27 Ocak 2018; 8:2:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bazen bagaji ben bile kapatamiyorum cok ağır. Araba pis ise zaten ayrı zulüm

    İstanbul'da mısınız. Eğer öyleyse hangi servisi kullanıyorsunuz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesut1481 M kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk 20 km o yolun en pis bölümü zaten sürekli yokuş ve viraj. Şifalı sudan sonra yol biraz daha rahatlıyor, Yokuşta araçlar biraz daha fazla yakıyor. O yüzden o yol hafif trafikli şehir içi gibi düşünebiliriz. Dizel-Otomatik tamamen tahmini 6.0-6.5 civarı yakabilirsiniz.

    Bence en temizi, sonuçta ciddi müşterisiniz Opele söyleyin test sürüşüne çıkın aynı parkurda. Boğaziçinde sayacı sıfırlayıp deneyin. Düzceyi bilmiyorum ama Ankarada bi kaç saatliğine alabiliyorsunuz test araçlarını. Düzce arıza çıkarırsa, Ereğlideki Opelin yardımcı olabileceğini düşünüyorum.


    Önceki aracımda karşılaştırdığımda, Astra J Aynı motoru kullanıyor, insigniayla aynı ağırlıkta, fakat manuel ve lastikler 17 inchti. Astra yukarıda bahsettiğim şehir içi parkurunda 5.5 yakıyordu. otomatik şanzumanın kayıpları 1lt eklesek. Stormlee nin dediği gibi bende insignianın 10000km den sonra yakıtının düşeceğini düşünüyorum. herhalde şu anki 7.1 den 6.5 civarına düşer gibime geliyor. yoğun trafik için iyi bir rakam bence.

    Etrafta olmamasının sebebide insanlar yeni yeni alışıyor ve yıl sonu kampanyalarını bekledi diye düşünüyorum. Açıkça ben temmuzda alacaktım aracı ama kasım gibi kampanya olur diye öteledim. bu arada evet bayağı fiyat kırdılar ama euro kuru arttı araçlar aynı fiyata geldi. keşke ozaman alsaymışım diyorum. kasım aralık gibi alanlar daha yeni arabalarına alıştılar forumda ancak yazıyorlar, ben ilk defa geçen hafta uzun yola çıkabildim arabayı ozaman adam adıkıllı test edebildim. bende aracı almadan bu forumu takip ediyordum mesela kasım gibi haftada 1 mesaj falan geliyordu, ama şimdi insanlar alıştı mesaj üstüne mesaj geliyor. Bu arada bence etrafta az olması daha iyi, şu an oturduğum yerde nerdeyse her otoparkta bi Astra var. bukadar çok olunca insan arabadan sıkılıyor görünümü eskiyor.

    Hocam bence test aracını alın bikaç saatliğine vurun o yola. Kendiniz görün. Aklınızda kalmasın diye vaglarıda aynı şekilde test edin bence. Herkesin zevki beklentileri farklı, birinin sevdiğini diğeri sevmeyebilir, örneğin yukarıda bir arkadaş A stununun kaplamasının gevşekliğinden şikayetçi, satıcı arkadaş bana içinde airbag var oyüzden gevşek demişti. bende okadar abartılı gevşek değil ve o gevşeklik benim umrumda değil çıksa bile bantlarım geçerim canımı sıkmaz ama bu başkasını arabadan soğutabilir.

    Umarım birazcık yardımcı olabilmişimdir, Karar verme aşaması zordur, Kolay gelsin hocam.




  • Evet Hocam ya,

    Şu ana kadar bagajı kapatabilen bir güvenlik çıkmadı.

    her seferinde bagaj açık uyarısı alıyorum. Aracı park ettikten sonra kendim açıp kapıyorum.
  • Araba yeni hayvan gibi davranmamak lazım dedim kendi kendime arabayı ilk aldığımda bir kaç defa denedim nazik bir şekilde kapatmayı. Arkadaşlar geldi denedi herkes benim gibi nazik bir şekilde kapatmayı denedi. En son anladım bunun tek yolu şiddet diye sert bir şekilde kapadım ama kapatırken içim cızz etti. Hala da alışamadım bagaj meselesine.
  • mbilen M kullanıcısına yanıt
    Ilginiz icin tesekkur ederim hocam. Kullanacagim yol duzce - bogazici arası olacak zaten o rampalari kullanmiyorum. Zaten dediginiz gibi o rampalarda benim diyen araba 7 8 yakar. Anladigim kadariyla 6-7 arasi birsey yakacaktir.



    Duzce opel bayisi pek hoslanmadigim bir bayi. Ayni araca sakaryaya göre 15bin daha fazla fiyat verip aracimi ederinin diger bayilerden 3-4bin daha azina almaya kalkisiyorlar.



    Zira dediginiz gibi araclarla test surusu yapmak lazim. Az kalsin 1 hafta once superb almaya kalkışıyordum. Aklimda bu arabada oldugu icin konuyu da surekli takip ediyordum. Neyse ki bu son mesajları gordum araca isindim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dergi testlerinde şehir içinde 10 litrenin altına düşmediği söyleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende benzinli otomatik var. Daha 2500 km de. Şehir içi yaklaşık 14 km yolum var. Aşırı tıkanık olmayan zaman zaman dur kalk oluyor. Şimdilik tüketimim 10 lt civarında...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araca psa grubundaki 1.2 puretech 130bg 230 nm tork olan motor entegre edilmeli 1.5 motoru performanslı olsada 10 lt çok yakıyor psa nın puretech motoru eat6 şanzımanla 7.5 lt yakıo kaldıki vag grubu 1.4 tsi dsg motorlarda 8.5 lt yi geçmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sokcuuuuu S kullanıcısına yanıt
    Böyle giderse opel emisyon yüzünden kendi motorlarını kullanamaz hale gelecek. Doğal olarak da psa motoru kullanmaya başlayabilir grandland x de olduğu gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.aty

    Dergi testlerinde şehir içinde 10 litrenin altına düşmediği söyleniyor.

    Mümkün değil öyle bir rakam. Ben sürekli tapagaz kullanıyorum.. Şehir içi trafiğede giriyorum en fazla gördüğüm ortalama 7.1 lt olmuştur 7.5 lt yi bile hiç bir zaman görmedim. Hele ki şuan Ankarada hava buz kesildi bildiğiniz -7 -8 lerde geziyor sabah erken saatlerde.. Bu soğukta bile şuan ş.içi yoğun trafik ortalamam 6.8 LT/100km
  • Benzinli 1,5 otomatik için söylediğim rakam.
  • mesut1481 M kullanıcısına yanıt
    Hocam düzce-boğaziçi de benim yolumun en sıkıcı bölümü paso EDS var yol üstünde cruise controlü 70e ayarlayıp gidiyorum oradan. sıkıntıdan ne yapacağımı şaşırıyorum ekranla fln oynuyorum. cruise controlle araç daha da az yakacaktır o yolda.

    Dediğim gibi ereğli opelide arayabilirsiniz. İstanbulu bilmiyorum ama Ankara fiyat açısından daha uygun olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbilen -- 28 Ocak 2018; 0:27:18 >
  • mbilen M kullanıcısına yanıt
    Oradaki eds calismiyor hocam bilginiz olsun. Ben yine de tedbiren 70 civari gidiyorum bazen unutup geciyorum. Fakat arkadaslarim 100 110 geciyor oradan daha ceza gelen duymadim 1 senedir.





    Sakaryadan 160 civari bir fiyat aldim, ilerleyen gunlerde bir test surusune gideyim olmadi.Tesekkurler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 155bin e deri koltuk yok park go filan herşey var dizel otm en fulü alınır mı bayinin elinde son kalan 2 araç artık 2018 gelir oda daha pahalı olır sanırm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mnybjk kullanıcısına yanıt
    Çok iyi fiyat. Hangi bayii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stormlee -- 29 Ocak 2018; 0:28:45 >
  • Herkese merhaba,

    Sabah sayacı sıfırladım, Okullar kapandığı için Ankara trafiği rahat şu an. Belirli noktalarda sıkışıklıklar haricinde pek birşey yok eskişehir yolu 60-70 civarı akıyor.
    sabah sıcaklık -2 derece civarıydı. klima yine açıktı.



    Ortalama Hız: 46.7 tüketim:6.5
  • mnybjk kullanıcısına yanıt
    Tabi ki alınır gayet iyi fiyat daha nolsun sunroof da varsa bal kaymak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    Tabi ki alınır gayet iyi fiyat daha nolsun sunroof da varsa bal kaymak.

    sunroof var, büyük multimedia ekran yok birde deri koltuk yok f1 vites yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stormlee

    Çok iyi fiyat. Hangi bayii.

    ordu bayii hocam para yı tamamlamay çalışıyorum :D aracı kaçırmadan
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.