Şimdi Ara

2020 EA İLK 100 İÇİN NE YAPMALI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
4
Favori
2.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ivoowhip İ kullanıcısına yanıt
    baktım
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayt matematigin a***a koymak zorundasin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 37 ayt mat 34 ayt edebiyat-sosyal yaptım. tyt 83.5 obp 97, geçen seneye göre 1 k geliyor, ama bu sene için emin değilim.

    bir üniversitenin mühendislik bölümünden mezunum. kendimi denemek için girdim. edebiyata 3 gün baktım. sosyale hiç bakmadım. tyt sınav soru şeklini bilmiyordum, tyt matematikte hazırlıksız yakalandım. fenden kimyaya baktım biraz. gerisini hatırladığım kadarıyla çözdüm. Yani anlayacağın AYT matematiği yapıyorsan olay çok kolay, diğerleri zaten kolay.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aileia

    37 ayt mat 34 ayt edebiyat-sosyal yaptım. tyt 83.5 obp 97, geçen seneye göre 1 k geliyor, ama bu sene için emin değilim.

    bir üniversitenin mühendislik bölümünden mezunum. kendimi denemek için girdim. edebiyata 3 gün baktım. sosyale hiç bakmadım. tyt sınav soru şeklini bilmiyordum, tyt matematikte hazırlıksız yakalandım. fenden kimyaya baktım biraz. gerisini hatırladığım kadarıyla çözdüm. Yani anlayacağın AYT matematiği yapıyorsan olay çok kolay, diğerleri zaten kolay.
    3 günde edebiyata baktın ve fulle yakın yaptın öyle mi? :D

    Çocuğa bile söylesen güler buna, hocam vallahi şahane işmiş bu ya, herkes son haftaya bıraksın fulle yakın çeksin neden millet taa aralıktan ocaktan başlıyor ki
  • hocam çoğu soru okuduğunu anlama, büyük kısmı da genel kültürdü zaten. o üç günde milli edebiyatra kadar okudum. LAtife tekin sorusunu da iki gün önce denemede çözmüştüm. edebiyattan 20 doğru 3 yanlışım var. döşeme sorusunu boş bıraktım. bir soruyu da ahmet vefik paşa mı, ahmet mithat efendi'yi mi işaretledim hatırlamıyorum diye yalış. tanpınar sorusu yanlış. diğer yanlışımı hatırlayamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aileia -- 17 Haziran 2019; 22:1:50 >
  • aynı kaynakları kullanıyoruz aynı sene sınava gireceğiz 12 ye geçtim hedeflerde ben ilk 500 istiyorum tek fark o ben kaf 1 ve kaf 2 bitirdim şahsen ben kaf balon diyenlere katılmıyorum adam analitik bir düşünme katıyor ve fonksiyonu behzattan dinleyip üstüne lti de ondan halldeip sınava giren bu sene max 2 soru kaçırır kullanan herkese sordum herkes çok memnun ben şahsen mat adına kaf 345 ve karekök gidiyordum lakin karekök rutin kısmı hariç artık çözmeyeceğim 345in soruları gayet kaliteli kaf 2 bitirip bu sırada mesela oran orantı önce tonguç kampüsten izleyip kısa çünkü hemen kaftan yaptıklarıma sticker bastıklarıma bakıp geçeceğim kaf 2 biter bitmez denemelere abanırım %90 ağustos ayı olacak.Ayt içinde behzat yanına sarmal veya acil atacam tavsiye ederim ayt çalıştığın kadar alırsın sosyal kısmı için bende aynı şekilde şuan acelesi yok belki net kazanmak için açar tonguçun full tekrarını izlerim ya da yavuz tunadan coğrafyanın çok çıkan konuları 1 hafta içinde hallederim din ve felsefe kavram işi zaten tarih yorum geliyor hiç bilmeyen sosyalden 12 ve üstü rahat görür hedefin ilk 100 olduğu için fen çalışmalarına da sosyalle beraber başla bana kalırsa fende sosyalden max 1 2 tık daha zor mat ve türkçeyle kıyas kabul etmez 10 ve üstü görülebilir düşüncesindeyim.Türkçe için kesinlikle önder hoca videoları bitir onu bitirdim soru dahi çözmedim yanına sarmal paragraf suan 30 netteyim şimdi rüştü hoca ile tekrara dönerken açıcam birde deftere yazdıklarıma bakıp önder hocanın kitabı temizleyip temmuz gibi alan denemesi başlarım.Edebiyat içinde sosyalle aynı zamanda başlanır limit el kitabı ile banko biter zaten.Geometri de temelim yoktu metin hocamdan üçgenleri bitirdim birey a kitabının üçgenler testlerini de temizledim şimdi ceyhun yavuzdan tekrar edip karekök tyt geonun üçgenlerini bitirip ya acil alacam ya da başka bir kaynak tavsiye kaynak varsa bekliyorum erken olabilir diye korkuyorum kenan kara ile de acil süpürüldü mü zaten kralı yok bana kalırsa hedefim olan 95 tyt 70 ayt bu şekilde rahatça gelecek uyduğum sürece bakalım süreç ne gösterecek kolay gelsin




  • benzer şeyleri düşünüyoruz kolay gelsin
  • tyt matematik için 345 ile mi birey b ile mi başlayayım hocam ne dersin? temelim var ancak sağlamlaştırmak istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ocaga kadar ilk 1000 yolunda emin adimlarla ilerlerken ocaktan sonra neredeyse hic calismayip 4k civari olacak biri olarak tavsiyelerimi sunayim sana


    Simdi yazin limit turev integral haric ayt mat konularini bitir

    Geometriye basla ilerleyebildigin kadar ilerle

    Fenden fizik calis

    Tarih cografya dokunma

    Edebiyata da dokunma ona 2.donem.baslasan yeter

    Dilbilgisi yazin halletmeye calis

    Tyt mat dan 3-4-5,sarmal vs haric orta duzey bir deneme al haftada 1-2 tane coz elin alismaya baslasin

    Her aksam paragraf falan cozme.oyle sacma bir sey duymadim hayatimda tyt turkce 38-2 yaptim hic oyle bie sey yapmadim.Denemelere baslarsin 2.donem yeterli olur


    Bu dediklerim yaz tatili icin.Okullar acilinca limit turev integrali de halledip emin adimlarla ilerlersin.İlk 1k icin tamamen ayt matematik.35 civari yapabilirsen cok rahatsin

    2.donem.edebiyata baslarsin su an gozunde buyuyen servetifunun divan tanzimat vs hepsi 1er 2ser aksamlik konular.Cumhuriyette sacma sapan adamlara calisma en bilinenlere calis osym zaten hep belli adamlar etrafinda donuyor.

    Tarih ayt icin calisma kardesim.Osym ea tarihinde sordugu bilgi sorusunu ya cok kolay soruyor ya da bu seneki budizm gibi sacma sapan soruyor.

    Cografya sorulari da cok kolay oluyor genelde.Biraz genel kultur biraz harita bilgisi

    Tyt mat adina 2.donem 2 aksamda 1 deneme coz baska bir sey yapma calisacak bir konusu vs yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • He bu arada kaf 1-2-3 kullanma.Ben onlara bosa para verdim.Bak tyt mat sorularini ve msu mat sorularini incele bir de kaflara bak bakalim benziyor mu?o kaflardaki sorular bir isine yarayacak mi?o kitaplari birine satmaya calis.Tyt mat adina sadece deneme coz.Onun disinda yaptigin her sey zaman kaybi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • attalos_b A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilgileriniz için çok teşekkürler.geometride hangi kaynakları kullandını soru bankası youtube kanalı?matematikte hangi youtube kanallarını kullandıniz?sözel derslerde türkçe,edebiyat,tarih ,coğrafya ,felsefe hangi soru bankalarını,konu anlatımları youtube kanallarını kullandınız ?size en faydalı olan youtube kanallarını yazarmısınız.birde hangi bölümü bıraktıniz ,hangi bölümü istiyorsunuz ilk 100 bursu üniversiteyi bırakıp hazırlananlara veriliyor mu?
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    teşekürler hocam
  • khomyuk K kullanıcısına yanıt
    Kadir Gümüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wsepr W kullanıcısına yanıt
    Sene başında bir süre karekök çözmüştüm geometri için ama sonradan saldım. Çember, analitik gibi konuları denemelere başladıkça geçmiş bilgilerime dayanarak çöze çöze ilerledim. O yüzden geometri pek çalışmadım şimdi ne desem yalan olur onun için.

    Matematikte youtube kanalı kullanmadım. Konu anlatımlarını elimdeki konu anlatımlı eski bir kitaptan baktım. Bir de sınava daha önceden de girmiş olduğum için birçok konunun temellerini hatırlıyordum zaten. Soru bankası çözerek ilerledim, yapamadığım soruların video çözümlerine bakmak yeterli oldu. Video çözümü olmayan kitap kullanmadım hiç.

    Sözel dersler için tek yol Limit hocam, Limit’ten şaşmayın. :D Edebiyat, Tarih, Coğrafya soru bankaları on numara ama tarih için soru bankasına gerek var mı emin değilim. Sene başında gaza gelip almıştım, bir daha hazırlansam uğraşmam herhalde tarihle. Bir de Delta Kültür’ün dergileri var ben onları çok beğeniyorum; coğrafya, tarih, türkçe(dil bilgisi) ve kimya için kullandım. Hızlıca okuyup tekrar etmek için falan çok pratik oluyor tavsiye ederim. Özellikle tarihte konu anlatımlı kitap veya youtube videosu falan zaman kaybı bence, bir dergiden okumak yeterli olur.

    Youtube konusunda çok tecrübeli değilim aslında. Biyolojiyi Bekir Avşar’dan, Kimyayı Kimya Adası’ndan dinledim bi onları söyleyebilirim.

    Sosyoloji bıraktım ben, Boğaziçi. Psikoloji istiyorum. İlk100 bursu bırakıp yeniden hazırlananlara verilmiyor sanırım ama emin de değilim. Nasıl olsa kazanamam diye pek araştırmadım. :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • attalos_b A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam not aldım yazdıklarınızı
  • up
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.