Şimdi Ara

2020 EA 1286. (BENİM HİKAYEM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
15
Favori
2.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2017 de mezun oldum liseden ,özel fen lisesiydi ailem benim bir şeyler yapmam için bir dünya para vermişti. O sene sınavda sadece YGS çalışmıştım LYS hiç çalışmamıştım o sistemde YGS sonucu önce açıklanıyordu ben de sonucun beklediğimden çok daha kötü geldiğini görünce tamamen salmıştım. Sonrasında tabii mezuna kaldım. Dersaneye gittim sayısaldan çalıştım çabaladım ailemle maddi manevi çok konuda çatıştım bütün yıl çile dolu geçti benim için. O sene sınav sisteminin değişmesi de eklenince iyice kaybolmuştum. Sonradan kendimi biraz toparlayıp sınava girdim ama sınavda o kadar panik yaptım ki her soruda dikkatim dağıldı ve odaklanamadım.2018 YKS sonucu açıklandı sayısalda 45 bin yapmıştım. Evdekilerin ve çevredekilerin de baskılarıyla ve benim yorgunluğum sonucu tercih yaptım 24 tercih yaptım yaklaşık 15 tanesi Tıp ve Diş Hekimliğiydi. Bu tercihlerden kendi şehrimde istemeyerek yazdığım ailemin yerleş artık bir yere demesiyle garanti gelir zaten diyebileceğim 24. tercihime yerleştim. Sonucu öğrendiğimde çok üzülmüştüm. Artık istemediğim bir yerde okumak zorundaydım. Kendi şehrimdeki üniversite evime ortalama 1 saat 45 dk uzaklıktaydı. Giderken 3 aktarma yapıyordum ve ulaşım çok sıkıntılıydı bazı günler evden üniversiteye 2 buçuk saatte gittiğimi bilirim. Her sabah istemeye istemeye o bölüme gitmek zorundaydım. Liseden beridir İngilizcem iyiydi ve kazandığım yerde de hazırlığı atladım. Direkt bölüme başladım. Ama o moral bozukluğuyla bölüme başlamaya hiç hazır değildim. Her binaya girişimde sabır çekiyordum içimden. Okulumdaki hocalarımla bir türlü anlaşamadım. Arkadaş olarak bir kaç kişi hariç hiç kimseyi bulamamıştım. Mühendislik okuyordum ama ne derslerden bir şey öğrenebiliyordum ne de sınavlardan düzgün not alıyordum. Aklımda sürekli oraya ait olamadığım düşüncesi vardı. Bölümümdeki bir yılın ardından 2019 YKS ye öylesine girdim malum obp kırılıyordu. Girdiğimde ortalama bir sınav geçirdiğimi gördüm ve bir şey dikkatimi çekti o da EA sıralamamdı çünkü hamda 15 bindeydim kırık obp beni 39 bine kadar atmıştı . Bir anda aklıma seneye obp kırılmıyor ben EA dan sınava hazırlanabilirim düşüncesi geldi. Endüstri mühendisliği okuyordum ve bu bölüme bir çok açıdan benzeyen işletme bölümü benim için biçilmiş kaftandı. Zaman geçtikçe bu fikir kafamda iyice şekillendi Tr nin en iyi üniversitelerinden birisinde işletme bölümü okuma hayali..


    2019 Ağustos ayı geldiğinde nasıl yaparım diye düşünmeye başladım. Ailem daha önce beni hem özel okula hem dersaneye yollamıştı onları çok zor duruma sokmuştum(babam hayali olan arabayı aldıktan bir kaç ay sonra sırf benim eğitimim için satmıştı bu olay üstüne günlerce ağlamıştım). Günlerce düşündükten sonra alacağım kitapları ve planımı kurdum. 2.el kitap alacak olabildiğince düşük bütçeyle halledecektim bu işi, zaten bir kaç kitabımı ayırmıştım 2018 senesinden. Sınava hazırlandığımı hiç kimseye söyleyemedim. Ailemin benim yine arkamda duracağını biliyordum fakat akrabalarım ve çevremdeki diğer insanların nasıl konuşacağını da biliyordum. Bu durumu gizlediğim için ve kazanacağımın da garantisi olmadığı için hali hazırda okuduğum üniversiteyi de bırakamazdım. Hem YKS yi hem de mühendisliği bir arada yürütme kararı aldım. Eylül başında çalışmaya başlamadan önce Letgo dan bir kaç ilan buldum geçen seneki kitaplarını satan insanlar vardı. Onlardan bir çok kitap aldım sonrasında kitapçılara gittim 2.el kitapları alanlar vardır temizlerinden belki bulabilirim diye. Gün geçtikçe kitaplarımı toparladım. Evdeki kitap sayısı arttıkça ailem ne yaptığımı az çok anlamışlardı zaten. Bunun üzerine ben de anneme ne yapmak istediğimi söyledim. Babamdan tamamen gizledim durumu.



    Üniversitelerin güz dönemi açılmıştı ve ben derslere gitmeye başladım. Evimden okula geçen sürede metroda otobüste edebiyat veya tarih el kitabımı okudum. Sabah 6 da kalkıp yol boyunca edebiyat okuyup 8 de diferansiyel denklemler dersine giriyordum örneğin. Verimsiz geçtiğini düşündüğüm derslerde en arkaya oturup kimseye çaktırmadan ders çalıştım. Güz döneminde vize ve final dönemi beni çok oyalıyordu sınavlarımı nolursa olsun bırakmamalıydım. Üniversitede hem dersleri sınavda çıkabilecek yerler harici hiç bir yere çalışmadan takip ettim hem de matematik çalıştım. Eve gelip odama kapanıp çalışmalarımı sürdürdüm .


    Gel zaman git zaman güz dönemini bitirdim. İlk dönem yarıyıl not ortalamam 3.17 idi ve sadece bir dersten kalmıştım o da sabahları çok erken saatteydi ulaşımım sorun olduğu için dersin yarısına gidebiliyordum. Üniversiteye gittiğim günlerde 4 ,gitmediğim günlerde 6 saat çalışıyordum. Gündüzleri kitaplarımdan çözüp akşamları youtube dan ders videoları ile yürüyordum. Sözel dersler için konu dinlemek ilaç gibi geliyordu. Dinlediğim konuyu kitaptan çözüyordum. Kitaplarım bittikçe ikinci elcilerden temin ediyordum veya kırtasiyelerden kitap alıyordum.

    Bahar döneminde işler biraz sarpasarmıştı. Gün geçtikçe daha çok zorlanıyordum ve eskisi gibi inancım çok kalmamıştı matematiğim çok iyi olmasına rağmen sözel dersler zor geliyordu çok ezberlenecek şey vardı ve derslerle birlikte yürütünce aklımda kalmıyordu. Kendimi hayalimdeki üniversitelerin vlog videolarıyla veya bitirdiğim kitaplara bakarak motive ediyordum.

    Bahar döneminde 2 ay okula devam ettikten sonra Covid-19 salgını patlak verdi. Artık üniversiteler kapalıydı ve bizim yapmamız gereken evde durmaktı. 3 saatlik yol çilesi, çalışmanın sürekli bölünmesi vb. sorunlar ortadan kalkmıştı. "İşte" dedim ,beklediğim fırsat bu. Artık çalışmayı arttırma zamanı. O gazla gidip babama çalışmalarımdan bahsettim. Arkamda durdu o da. Hayallerin için mücadele et dedi. Ailem harici hiç kimse hala benim ne yaptığımı bilmiyordu. Evde durma zamanı geldiğinde eski motivasyonuma kavuştum. Önceden beridir eksik dediğim geometrimi düzeltmek için 3 kaynak bitirdim. Tyt adına fen çalışmama gerek yoktu çünkü eski sayısaldım. Sosyale zaten çalışıyordum. Türkçe den bir kaç dilbilgisi videosu izleyip eksiklerimi kapadıktan sonra Tyt denemelerini tam anlamıyla çözebilecek hale gelmiştim. Edebiyatı, coğrafyayı ve tarihi de tamamen bitirdiğimde sınava 20 gün vardı(değiştirilen sınav tarihleri sonrası).

    Üniversite korona molasındayken bir altyapısı olmadığı için online ders yapmıyordu ve sınavlara çalışmaya gerek kalmadan geçiliyordu. Çözenler birbirlerine çözdüğü soruları mesaj atarak yüksek notlar alıp geçiyordu. Ben de çoğunluğa uydum sonucunda 8 dersin 6 sından geçtim. 2 dersten kalma sebebim hocaların ödev vermesiydi. Ödevlerini yapmadığım için dersten bırakmışlardı. Onların ödevine harcayacağım zamanda YKS çalıştım.

    Sınava kalan son 20 günde her gün deneme çözdüm. Benim çabamı sonuna kadar devam ettirdiğimi gören ailem bana çok destek oldu. Her dersten 4 er 5 er kaynak bitirmiştim sene sonunda.

    Sınav günü geldi. Sınava girmeden önce kendimden emindim. Sene boyu çalışmalarımın karşılığını alma vakti gelmişti ve öyle de oldu. Hedeflediğim sonucu aldım. Eşit ağırlıkta 1286. oldum. Ailemle birlikte çok büyük bir sevinç yaşadık. Ama hala hiç kimse bilmiyordu neler olduğunu.

    Tercih sürecinde de tercih yaptıktan sonra da tercih sonuçları açıklanana kadar da kimseye tek bir şey söylemedim. Akrabalarım ve aile dostu denilemeyecek karakterde olmalarına rağmen adları aile dostu olanlar hem 2017 de hem 2018 de bütün emeğimi hiçe sayıp "kazanamamış" gözüyle bakmışlardı bana. Ailemle aramı açtıkları bile olmuştu yaptıkları yüzünden. Önce kendim için sonra da güzel bir cevap vermek için zoru oldurmaya çalıştım tüm sene.

    Bahsettiğim onca faktörün etkisine rağmen yerleştirme sonuçları açıklandığında istediğimi elde ettim. Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümü nü kazandım.

    Bütün bunları yaşadıktan sonra onca olumsuzluğun tek etkisinin başardığımda mutluluğumu arttıracak şeyler olduğunu anladım.

    Bu yazıyı yazma sebebim benim için güzel bir hatıra olarak kalmasını istememdir. Başka bir amacım yoktur. Yazıyı okuyan herkese teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Runforus -- 18 Aralık 2021; 15:4:34 >







  • Mükemmel hikaye,mükemmel başarı..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tebrikler
  • Teşekkür ederim sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yhk18 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Runforus -- 30 Ağustos 2020; 23:19:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bunu bizle paylaştığınız için çok teşekkürler. Gerçekten hak etmişsiniz. Muazzam bir başarı.
  • Teşekkür ederim sağolun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir hikaye olmuş ve başarıyla taçlandırmışsınız hocam tebrik ederim.
  • Marttan sonra eve kapanma olayı beni de olumlu etkiledi.
  • İlham verici azminiz çok iyiymiş hocam tebrikler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam gs işletme'de durumlar nasıl?

    tebrik ederim bu arada.
  • Sağolun hocam teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam, durumlar gayet iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayran kaldîm hikayene tebrikler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alamankurdu kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim hocam üniversitede de bu başarınızı devam ettirirsiniz inşallah zor bir iş başarmışsınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • akfq A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sağolun inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler hocam her zaman hedefinizin istediğiniz yerin peşinden gitmek kazandıracaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.