Şimdi Ara

2019 yılı Turizm haberleri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Oya Narin, turisti sokağa çıkarmanın yolunu buldu



    Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Antalya'da her şey dahil hizmet veren otellere 10 dönümlük alan tahsis dilmesini istedi. Her şey dahil hizmet veren otellerin tahsis edilen alana ortak yeme-içme mekanları açabileceğini ve bu sayede turistin sokağa çıkmış olacağını söyledi.

    Sabah gazetesinden Betül Alakent'e konuşan Oya Narin, turisti otel dışın çıkarmak için çalışma başlattıklarını söyledi. TTYD'nin önerdiği modele göre, ağırlıklı olarak Antalya'da yoğunlaşan ve her şey dahil sistemiyle çalışan oteller, özel bir sokakta ortak yeme-içme ve eğlence alanları oluşturacak.

    Minimum 10 dönümlük alanın tahsis edilmesini isteyen TTYD, tahsis edilen alanda Alaçatı, Çeşme ve Bodrum'daki barlar sokağının benzeri yaşam alanı oluşturulabileceği görüşünde.

    ''GECE KULÜBÜNDE EĞLENECEK, HEDİYELİK EŞYA ALIP DÖNECEK''

    Modele göre herşey dahil sistemiyle tatilini satın alan turist, otel tarafından kendisine verilecek olan kart ya da biletle bir akşam yemeğini, bu sokaktaki restoranda yiyecek. Böylece otel dışına çıkacak olan turist, akşam yemeği sonrası sokaktaki gece kulübünde kendi cebinden harcama yaparak eğlenecek, ardından hediyelik eşya alarak otele dönecek. Her şey dahil sistemini engellemeyen, ancak turisti otel dışına çıkararak daha fazla para harcamaya yönelten modelle kişi başı gelirin 1.000 doların üzerine çıkarılması hedefleniyor.

    KEMER'İN PİLOT BÖLGE OLMASI PLANLANIYOR

    Kemer'in pilot bölge olarak belirlendiği model için Antalya Valiliği ve büyükşehir belediyesiyle görüşmelere başlandı. Bölgede sadece otelcilerin değil turiste doğru hizmet verebilecek lokanta ve restoranlardan hediyelik eşya satıcısına, kahvecilerden sokak ressamlarına kadar herkesin mekân kiralaması planlanıyor.

    ABD VE MISIR'DA DA ÖRNEKLERİ VAR

    TTYD Başkanı Oya Narin, her şey dahilin çok iyi oturmuş bir sistem olduğunu ve bundan vazgeçilemeyeceğini söyledi. "Ancak bu sistemle gelirde ulaşabileceğimiz maksimum nokta belli. Şu anda kişi başı gelir ortalama 650 dolarsa bunu maksimum 750 dolara çıkarırız. Geliri artırmak istiyorsak turisti sokağa çıkarmamız şart" diyen Narin, "Şu anda sahillerimiz dolu ancak tesislerin arkası boş. Özellikle Antalya bölgesinde bir ekosistem yaratamıyoruz. Burada bir ekosistem oluşturarak kişi başı geliri 1.000 doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Bu modelin ABD, Uzakdoğu ve Mısır'da örnek uygulamalarının bulunduğunu anlatan Narin, projenin turistin yavaş yavaş tesisten dışarı çıkmasını sağlayacağını kaydetti.


    https://www.turizmguncel.com/haber/oya-narin-turisti-sokaga-cikarmanin-yolunu-buldu
  • Beş yıldızlı otelin müdürü kaçak kazı yaparken yakalandı


    Denizli'de faaliyet gösteren 5 yıldızlı termal otelin genel müdürü Emrah D., kaçak kazıda suçüstü yakalandı.
    Denizli'de bulunan 5 yıldızlı bir termal otelin genel müdürü Emrah D., şehrin Sarayköy ilçesindeki biinci derece SİT alanında kaçak kazı yaparken, beraberindeki 6 kişi ile birlikte suçüstü yakalandı.

    Yapılan operasyonda şüphelilerle birlikte bir tabanca, tabancaya ait mermiler ile kaçak kazıda kullanılan çok sayıda alet ele geçirildi.


    https://www.turizmguncel.com/haber/bes-yildizli-otelin-muduru-kacak-kazi-yaparken-yakalandi
  • İtalyan tur opeatörü 'İstanbul' dedi, 48 saatte 400 kişi 'tamam' dedi


    https://www.turizmguncel.com/haber/italyan-tur-opeatoru-istanbul-dedi-48-saatte-400-kisi-tamam-dedi
  • Rus operatör açıkladı: Türkiye'ye 1 milyon turist getireceğiz

    TUI Rusya & CIS, ITours ile kurduğu stratejik partnerlikle Kazakistan pazarına girdi. Kazakistan'da tur operatörlüğü faaliyetine devam eden ITours'un Kaztour markasıyla Almata, Astana, Çimkent ve Karaganda'da satış ofisleri bulunuyor.

    Itours ve TUI Russia & CIS, 2019 yılında Kazakistan'ın 10 farklı şehirden Türkiye'ye 30 bin kişi getirmeyi hedefliyor. Şirketlerin operasyonlara başlama tarihi ise nisan sonunda başlayacak. TUI ayrıca, bu yıl ilk defa girdiği Baltın pazarında da Türkiye'ye 50 bin yolcu getirmeyi hedefliyor.

    Son 3 yıldır yüzde 100 büyüyerek, 2018 yılında Türkiye'ye 550 bin yolcu getiren TUI Russia & CIS, 2019 yılında da yüzde 100 büyümeyi hedefleyerek Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Letonya, Litvanya ve Estonya olmak üzere toplam 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşmayı hedefliyor


    https://www.turizmguncel.com/haber/rus-operator-acikladi-turkiyeye-1-milyon-turist-getirecegiz
  • 2019 yılında 13 müze ve 22 ören yeri açılacak

    Müze ve ören yerlerine ilgiyi arttırmak amacıyla başlatılan “Müzede Selfie Günü”nde Bakan Ersoy da eşiyle birlikte poz verdi.
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müze ve ören yerinde tüm dünya ile eş zamanlı etkinlikler düzenlendi.

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Müzede Selfie Günü”ne eşi ile birlikte Cumhuriyet Müzesi’nde yaptığı öz çekimle katıldı.

    Dünyanın dört bir yanındaki müze ve ören yerleri bugün sosyal medyaya damga vuran bir etkinliğe sahne oldu. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, “Müzede Selfie Günü” kapsamında kültürel varlıklarla öz çekim yaptı.

    #MüzedeSelfieGünü ve #MuseumSelfieDay etiketleriyle paylaşılan fotoğrafların sayısı günün ilk yarısında 15 bini aştı.

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Müzede Selfie Günü”nü eşi ile birlikte Ankara’daki Cumhuriyet Müzesi’ni ziyaret ederek kutladı.

    2019'DA 35 YENİ MÜZE VE ÖREN YERİ AÇILACAK

    Çektiği fotoğrafı sosyal medya hesaplarında “Bu vesile ile müze gezmeyi seven herkesi, ülkemizin dört bir yanında kadim tarihimizin anlatıcıları olan müzelerimize davet etmek istiyoruz” notu ile paylaşan Bakan Ersoy, bu yıl açılışı yapılacak 13 müze ve 22 ören yeri ile 2019 yılında 30 milyon ziyaretçi hedeflendiğini belirtti.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi kapsamında sosyal medya fenomeni blogger, Instagrammer ve YouTuberlar da, takipçileriyle Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Arkeoloji Müzesi’ni gezerek öz çekim yaptı.


    https://www.turizmguncel.com/haber/2019-yilinda-13-muze-ve-22-oren-yeri-acilacak
  • Türk otellerden Rus turiste kötü haber

    Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), erken rezervasyon döneminin kapanmasıyla birlikte Türk otellerinin Rusya pazarında yüzde 30 fiyat arttırmaya hazırlandığını açıkladı.

    ''Türk otelciler gelirlerini arttırmanın ana aracı olarak fiyatları arttırmayı görüyorlar'' diyen ATOR, fiyat artışından dolayı 2019 sezonunda Rusya pazarında ziyaretçi artışı beklenmediğini ifade etti. Yazıda, ''Erken rezervasyon döneminin sonunda fiyatlar geçen yıla kıyasla yüzde 30 artacak.'' ifadelerine yer verildi.

    Türkiye'nin 2019 yılında 50 milyon ziyaretçi almayı hedeflediği hatırlatılan ATOR açıklamasında, 2018 yılının 11aylık döneminde 37,5 milyon ziyaretçi ağırlandığı belirtiliyor. Türkiye'nin 2023 hedefinin 70 milyon ziyaretçi olarak güncellendiği belirtilen yazıda, Türkiye^de iç pazar fiyatlarınınsa yüzde 60 civarında arttığı kaydedildi.


    https://www.turizmguncel.com/haber/turk-otellerden-rus-turiste-kotu-haber
  • Türk Hava Yolları'nın, Antalya'dan Almanya'nın Berlin ve Stuttgart kentlerine uçuş başlatacağı açıklandı.

    Türk Hava Yolları Antalya'dan Berlin ve Stuttgart'a uçuş başlatıyor. 3 Nisan'da başlayacak Berlin-Antalya seferlerinin ve 31 Mart'ta başlayacak Stuttgart Antalya seferlerinin haftada ikişer frekans olarak yapılacağı açıklandı

    https://www.turizmguncel.com/haber/turk-hava-yollarindan-antalyaya-guzel-haber
  • 2018 yılında Rusya'da fiyatı en fazla artan hizmetin yurt dışı paket tatili olduğu açılandı.

    YUT DIŞI TATİL FİYATINDA YÜZDE 10'A YAKIN ARTIŞ OLDU

    TürkRus.com'un Ura.ru’dan aktardığı habere göre, Rusya’da yurt dışı tatil paketlerinin fiyatı geçen yıla kıyasla ortalama yüzde 9,8 yükseldi.

    Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (VTsİOM) anketine göre, 2018 yılında yurt dışında tatil yapan Rusya vatandaşlarının oranı yüzde 1 azalarak yüzde 6’ya geriledi.

    Rusya vatandaşlarının yurt dışında kişi başı ortalama tatil harcaması da 37 bin 363 rubleden 37 bin 179 rubleye geriledi. Rusya Tur Operatörleri Birliğinin verilerine göre, geçen sene Kırım, Krasnodar ve Stavropol gibi Rusya sahillerine olan talep ise yüzde 8-10 arttı.

    ''TÜRKİYE VE GÜRCİSAN ARTIK EKONOMİK TATİL SEÇENEĞİ GÖRÜLMÜYOR''

    Uzmanlar, yurt dışı tatillerinin pahalanmasının başlıca sebebinin döviz kurlarındaki artış olduğunu belirtiyor.

    Siteye değerlendirmede bulunan ekonomist Sergey Baraşkov, “İnsanlar ilk önce tatillerinden kemer sıkıyor. Tabii çoğu kişi yurt dışı tatilinden vazgeçti. Türkiye, Gürcistan gibi ülkeler de artık ‘ekonomik’ tatil seçeneği olarak görülmüyor” dedi.

    ''TÜRKİYE FİYATLARI YÜZDE 20 ARTTI''

    Galina Çernenko adlı turizmci ise, “Rusyalı turistler arasında çok popüler olan Türkiye tatillerinde bile fiyatlar pahalandı. Bu ülkeye erken rezervasyonda fiyatlar yüzde 20 arttı. Eskiden bir aile için fiyatı 100 bin ruble olan oteller artık 120 bin ruble. Ayrıca büyük oteller fiyatları artık dolar değil euro kuru üzerinden hesaplamaya başladı” diye konuştu.

    https://www.turizmguncel.com/haber/turkiyeyi-artik-ekonomik-tatil-secenegi-olarak-gormuyorlar
  • Alman Tatilciler Yunanistan ve İspanya Yerine Türkiye'yi Tercih Ediyor

    Alman turizm piyasasında Yunanistan ve İspanya gerilerken Türkiye'ye yönelik yükseliş devam ediyor. Almanlar Türkiye'de en çok Antalya ve Alanya'yı tercih ediyor.

    https://www.haberler.com/alman-tatilciler-yunanistan-ve-ispanya-yerine-11767093-haberi/
  • Seyahat harcamalarında taksit 12 aya çıkarıldı


    Turizmde iç pazarı sevindiren adım, seyahat harcamalarında taksit sayısı 12 aya çıkarıldı.
    Daha önce Ziraat Bankası aracılığıyla 60 aya kadar yüzde 1,20 faizle kredi kartı borcuna yapılandıran, tüketici kredilerinde yapılandırma süresini 60 aya çıkaran ve ihtiyaç kredilerinde vade süresini 36 aydan 60 aya uzatan hükümet, şimdi de elektronik ve seyahat harcamalarında taksit sayısını arttırdı.

    Daha önce 6 ay olarak belirlenen (tablet hariç) bilgisayar taksidi sınırı 12 aya çıkarılırken, seyahat harcamalarındaki taksit sayısı da 9 aydan 12 aya çıkarıldı. Kurumsal kredi kartlarındaki taksit sınırı da 9 aydan 12 aya yükseltildi.

    https://www.turizmguncel.com/haber/seyahat-harcamalarinda-taksit-12-aya-cikarildi
  • Bir yılda 13 yeni otel açtı, 'Türkiye adeta bir hazine' dedi

    https://www.turizmguncel.com/haber/bir-yilda-13-yeni-otel-acti-turkiye-adeta-bir-hazine-dedi
  • AHL'nin İstanbul Havalimanı'na taşınması 5 Nisan'a ertelendi

    https://www.turizmguncel.com/haber/ahlnin-istanbul-havalimanina-tasinmasi-5-nisana-ertelendi
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı, ocak ayında Türkiye’ye gelen ziyaretçi verilerini açıkladı.
    Yılın ilk ayında ziyaret eden yabancı sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,33 artarak 1 milyon 539 bin 496 yabancı ziyaretçi ağırlandı.

    Türkiye’nin Uzak Doğu, Avrupa ve Amerika gşbş hedef pazarlarındaki ziyaretçi artış oranları ise yüzde 40 seviyesinin üzerinde gerçekleşti.

    İLK 3: BULGARİSTAN, GÜRCİSTAN ALMANYA

    Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Bulgaristan 133 bin 806 kişi ile birinci, Gürcistan 112 bin 376 kişi ile ikinci, Almanya ise 102 bin 120 kişi ile üçüncü sırada yer aldı. Almanya’yı İran ve Rusya Federasyonu izledi.

    HEDEF PAZARLARDA YÜKSEK ÇİFT HANELİ ARTIŞ

    Tayvan’da geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 43,75 artış oranı yakalayan Türkiye, Güney Kore’de yüzde 42,95, Amerika Birleşik Devletlerinde yüzde 42,18, Rusya Federasyonu’nda yüzde 34,20, İspanya’da yüzde 29,80, Fransa’da yüzde 18,44, Almanya’da yüzde 17,55, İtalya’da yüzde 15,78, Hollanda’da yüzde 11,79 ve Polonya’da yüzde 68,26 artış rakamlarına ulaştı.

    EN ÇOK GİRİŞ YAPILAN İLLER SIRALAMASI

    Yılın ilk ayında yabancıların en çok giriş yaptığı iller sıralamasında ise 918 bin 949 ile İstanbul birinci sırada yer alırken, 190 bin 617 ile Edirne ikinci, 118 bin 912 ile Artvin üçüncü, 116 bin 979 ile Antalya dördüncü ve 29 bin 542 ile Ankara beşinci oldu.


    https://www.turizmguncel.com/haber/iste-turkiyenin-ocak-ayi-ziyaretci-sayisi-ve-artis-orani
  • 3 tanesi 5 yıldızlı, 14 yeni otel daha geliyor

    Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, 2018 yılının ocak ayında turizm sektörüne toplamda 22 yatırım teşvik belgesi verilirken, bunlardan 14 tanesi komple yeni otel yatırımı, 8 tanesi ise tevsi/modernizasyon yatırımlarından oluştu. Aralık ayında konaklama sektörün verilen yatırım teşvik belgelerinin toplam tutarı ise 657 milyon lir oldu.

    Bu ayda yatırım teşvik belgesi alan komple yeni yatırımlardan 5’i 4 yıldızlı, 5’i 3 yıldızlı, 3’ü 5 yıldızlı ve bir tanesi de lokantalı otel yatırımlarından oluştu. Yeni yatırımların hayata geçmesiyle birlikte Türkiye’deki yatak stoğuna 4 bin 424 yatak daha eklenmiş olacak.

    ARALIK AYINDA KONAKLAMA SEKTÖRÜNE VERİLEN EN BÜYÜK TEŞVİK BELGELERİ

    *Aralık aynda en büyük teşvik belgesini 100 milyon lira ile Semray İnşaat Turizm aldı. Şirket, Antalya’daki 754 yataklı otelini yenileyecek.

    *Öte taraftan, 97 milyon 920 bin lira yatırım teşvik belgesi alan Kuzu Toplu Konut İnşat AŞ, İstanbul’a 408 yataklı 5 yıldızlı bir otel inşa edecek.

    *76 milyon 290 bin lira yatırım teşvik belgesi alan Arka Yapı da İstanbul’a 5 yıldızlı ve 660 yataklı bir otel yapacak.

    *21 milyon 500 bin liralık yatırım teşvik belgesi alan UFBA Turizm ise Aydın’a 856 yataklı, 5 yıldızlı bir otel inşa edecek.

    *Bunun dışında, 48 milyon 344 milyonluk yatırım teşvik belgesi alan Oğlakçı Turizm Muğla’ya 4 yıldızlı ve 454 yataklı; 94 milyon 138 bin lira yatırım teşvik belgesi alan 2M Turizm ise yine Muğla’ya 536 yataklı, 4 yılızlı bir otel yapacak.

    https://www.turizmguncel.com/haber/3-tanesi-5-yildizli-14-yeni-otel-daha-geliyor
  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019 yılında turist başına ortala geliri 710 dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2018'de turistlerin Türkiye'ye kişi başına 647 dolar bıraktıklarını belirterek, "Hedefimiz bu yıl kişi başına harcamayı 710 dolara çıkarmak. 2017'de geceleme başına gelir 63.2 dolardı. 2018'de 65.5 dolara çıktı. Yani, gelen turist sayısının yanı sıra gelirde de iyileşme söz konusu. Bu yıl geceleme başına gelirin 72-73 dolara çıkmasını hedefliyoruz. Bu yıl 52.5-53 milyon turisti ülkemizde ağırlamayı bekliyoruz. İlk işaretler de bu rakama ulaşabileceğimizi gösteriyor" dedi.

    https://www.turizmguncel.com/haber/2019da-turist-basina-ne-kadar-gelir-hedefledigini-acikladi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.