Şimdi Ara

2019 erken rezervasyon fiyatlar UÇMUŞ !!!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin 2019 yılında 50 milyon ziyaretçi almayı hedeflediği hatırlatılan ATOR açıklamasında, 2018 yılının 11aylık döneminde 37,5 milyon ziyaretçi ağırlandığı belirtiliyor. Türkiye'nin 2023 hedefinin 70 milyon ziyaretçi olarak güncellendiği belirtilen yazıda, Türkiye^de iç pazar fiyatlarınınsa yüzde 60 civarında arttığı kaydedildi.


    https://www.turizmguncel.com/haber/turk-otellerden-rus-turiste-kotu-haber
  • bu fiyatlara otele gitmek enayilik
    en iyisi yazlık kiralamak artık
    geceliği 400 liraya antalyada otel?
    lanet olsun lanet
  • Gitmeyin..yurtdisina gidin..turkiyede hotele gitmiyorum..para cebimde kaliyor..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşayan insanımız maalesef bir yabancı kadar tadını çıkaramaz bu güzel toprakların.
    Paket tur satın alarak gelen yabancı turist, ucuz destinasyonlar arasında yer alan ülkemize gelir, gider, uçar, yer, içer, tüketir de tüketir. Sıra yerli turiste gelince, insanımız boyunu fazlasıyla aşan fiyatlarla karşı karşıya bırakılır.

    Şu sıralar sık sık fiyatların muazzam derecede arttığı, yerli turistin krizde gitmeye alıştığı tesislerin artık önünden bile geçemediği yönünde haberler duyuyoruz. Hatta katıldığım EMITT Fuarında da tüketiciler aynı konuyu konuşuyorlardı; denize düşünce hızla yerli turiste yönelik aksiyonlar çıkan sektör, neden şimdi onlara sırt dönüyor?

    Burada olaya iki taraflı bakmak durumundayız. Gerçek otelciler, yaşanan krizler nedeniyle çok yıprandı, çok fazla tesis battı, bazıları sessiz sedasız kapısına kilit vurdu. Ayakta kalmayı başaran oteller tesislerini zararına açık tuttu. A’dan Z’ye tüm ürünler ciddi şekilde zamlandı. Satın aldığı ürünlerde neredeyse %40-50’lere varan fiyat artışları ile karşı karşıya kalan otelci, 3 yıllık gerilemeyi de aşabilmek adına, fiyatlarına zam yapmak durumunda kaldı. Bu orandaki artış otelciyi zengin mi edecek? Hayır! Otelci giderlerini karşılamaya çalışıyor. Tabii ki kar da edecek, aksi düşünülemez bile.

    Ancak bu artışlar tüketici nezdinde bu şekilde değerlendirilmiyor, çünkü tüketici zaten çok yorgun ve artışlara bakışı şu yönde; krizde bize sarıldılar, kriz bitti bizi unuttular…

    Burada kazanan ne otelci ne de tüketici. Otelci geriye düştüğü ligde yeniden eski günlerine dönmeye çalışırken bir de krizin üstüne tuz biber olan vergiler, kur artışları, neredeyse tamamını ithal ettiği ürünleri sağlamakla meşgul. Tüketici zaten her gün mücadele ettiği zamların üstüne, tatile gitmenin lüks olduğu ülkemizde kendini bir yabancı kadar değerli hissetmiyor.

    Peki ben bu yazımı neden kaleme aldım?

    Yukarıda ‘‘gerçek otelciler’’ ifadesini kullandım. Çünkü onlar makul olanı yapmaya çalışıyorlar. Hedefimde diğerleri var. Yani fırsatçılar. Yurtdışından talebin artması, dövizin yükselmesi ile beraber 2 yıl öncesini unutup, fiyatlarını %150-200 artıranlar. Onlar yüzünden koskoca sektör yerli turist nezdinde kara listeye giriyor. Üzerine konuşmamız gereken işte tam da bu yaklaşıma sahip olan tesisler. Onlara başarılar diliyorum, fırsatçılık, unutkanlık ve yanlış stratejiniz ile yolunuz ‘’açık’’ olsun.

    Yerli turisti bir can simidi olarak görmekten öteye geçilmeli. ‘‘Şimdi iyiyiz, bize gelmeseler de olur’’ deyip, yarın daralınca lütfeder gibi ‘‘gel bari bütçeyi sayende tutturalım’’ yaklaşımı er ya da geç patlar. Bakanlık belki bir vefa kampanyası yapar, gerçek otelci ile tüketiciye destek olur, neden olmasın?

    Kış turizmi geliştirilmeli

    Ocak ayında bir günümü geçirdiğim Marmaris’te gözüme çarpan bembeyaz kepenklerdi. Neredeyse tüm dükkânlar kepenk indirmişti. İnsanlar yalnızca üç ay için mi yaşıyorlar? Bölgelere daha fazla önem verilmeli, yıllardır konuşulan şu kış turizmini canlandırma mevzusu artık hayata geçmeli. Üç ayda, bir yıllık kirasını çıkarmak; üzerine bir de kar etmek zorunda olan esnaf bir yerden sonra kaliteden kısıyor, sonra suçu yine esnafa atıyoruz. Burada her esnafın dürüst olmadığını da unutmamak gerekiyor, kendini akıllı sananlar zaten bir şekilde elenerek, yok oluyor.

    Antalya yeni kimlikler kazanıyor

    Deniz, kum, güneş kimliğini festival ve etkinliklerle kırmaya; 12 ay yaşayan, tüm yıl tatil yapılabilecek bir destinasyon olmaya çalışan şehir, önümüzdeki günlerde ikinci kez düzenlenecek Tour of Antalya yarışlarına ev sahipliği yapacak. Farklı ülkelerden yarışa katılacak sporcular 4 gün boyunca kıran kırana mücadele edecek. Onlarca antik kenti, pırıl pırıl sahilleri, yüzlerce beş yıldızlı oteli, gastronomisi, kültürü, sanatı, doğası ve hatta kayak merkezi ile Antalya kışın da tatil yapılabilecek bir rota. Kışın açık kalan otellerin gerek istihdamı sürdürmek, gerekse tesisi kapatarak zarar etmektense açık kalarak zarar etmesi bir yana; Antalya kendini çok daha cazip bir noktaya taşıyarak şehre yapılmış bunca yatırımı kışın da ekonomiye döndürmenin yollarını bulmak zorunda.

    https://www.turizmguncel.com/makale/krizde-yerli-turiste-sarilan-sektor-duze-cikinca-kurtaricilarini-unuttu-mu




  • bende erken rezervasyon yapmak için fiyatlara baktığımda günlük 180 tl lik oteli 300 tl ve üzerinde istiyorlar gerçekten bu kadar artış hiç doğru değil :(
  • Taksit sayısını artırdılar ya ne kadar nankörüz! 12 ay ödeyin diyorlar dalga gecer gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekşi alıntı


    alla alla, siz nerede yaşıyorsunuz?

    antalya bölgesinde şu anda otellerin yarısına yakını türk erkek turist kabul etmiyor. daha önce de yazdık.

    eskiden sahibi kalitesiz, kıro oteller bunu yapardı. biz türk insanı olarak hor görülmeye alışık olduğumuz için, anayasada mevcut kimseye milleti, cinsiyeti nedeniyle ayrımcılık yapılamaz ilkesine riayet edilmemesini normal saydığımız için bu hastalıklı salgın giderek yayıldı.

    şu anda üst gelir seviyesi oteller de bunu yapıyor.

    bakın dikkat edin bu oteller erkek kabul etmiyor değil. mozambikli, azerbaycanlı, almanya'da yaşayan türk kökenli bir erkekseniz, otele kabul edilirsiniz.

    ama bu otellerin arazisinin sahibi (hemen hepsi devlete ait arazi üzerine kurulmuştur) halkın, türk halkının bir üyesi erkekseniz, otellerde kalamazsınız. türk demek evli adam demek herhalde. ve karısıyla tatile gitmek zorunda.

    tabi bekar yaşamayı tercih eden ve boşanmış biri iseniz, kendi oğlunuzla bile tatile gidemezsiniz.

    daha kötüsü yurt dışından tatile gelen kız arkadaşınız ile birlikte aynı otelde kalamazsınız . bunu da yabancılara anlattığınız zaman beyin sigortaları atar (nasıl yani otelin parasını ödediğin halde otele alınmıyor musun?? hadi canım, yalan söylüyorsun). yurt dışından yapılan rezervasyonlarda, oda kendi adınıza olsa bile, bir tc vatandaşı olduğunuz ve otel sizi diğer türk vatandaşları gibi layığınca kazıklayamadığına karar verdiği için otelde kalamazsınız.

    bu güçlüğü geçmek için kız arkadaşınızın rezervasyonunu türkiye'den yapmanız lazım, o durumda da beş misli ücret ödemeniz lazım. biz türk vatandaşlarının aynı otel odası için yabancıların beş misline varan ücretler ödemek zorundasınız .

    türkiye'de türk olmak insan haklarına aykırı bir durum. ha, sözde tüm partiler çok milliyetçi.




  • Maalesef bu fiyatlara otelde filan kalınmaz. 1.5 aydır otel bakıyorum fiyatlar uçmuş.

    Ben geçen yıl airbnb deki bulunan çıralı apartlarında kaldım . 920 tl ye 6 gün kahvaltı dahil tatil yaptık . istediğimiz yerde de yemek yedik. çokta uyguna geldi.

    Gitmeyin arkadaşlar otellere filan ellerinde kalsın üçkağıtcıların otelleri...

    aribnb apart yada ev tutmak daha ucuza geliyor. formda konusu var. https://forum.donanimhaber.com/airbnb-seyahat-konaklama-yeni-uyelige-194-tl-indirim--133907899?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evvela -- 4 Mart 2019; 19:2:4 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.