Şimdi Ara

2018 Fall Semester/ Amerika Okulları Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar. Demin bir arkadaşın forum konusunu gördüm ve hemen başlık açmak aklıma geldi. Amerikada Universite okumak hakkında merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz. Bu yollardan geçtim. Aşırı stresli. Ben danışacak kimse bulamamıştım. En azından size yardımcı olurum. Ben geçen sene(2016) yılında 2017 Fall yani 2017 eylül için başvuru yapmıştım. USF, HOFSTRA ve Miami Institue of Tech. Üniversitelerine kabul almıştım ama hedefim farklı olduğu için gitmeyi reddettim. Şimdi bu sene tekrar başvurucam. İsteyenlerle bu yolda beraber yürüyebiliriz.



  • Community College'ler ve fiyatları hakkında bilgilendirir misin?

    İlgiliniz için teşekkürler.
  • Community kolejler genelde Türkiye’deki meslek yüksek okullarına benzer. Öğrencilere 2 senelik eğitim veren bu kolejler, öğrencileri daha çok mesleğe dayalı eğitim vererek onları iş hayatına hazırlar. CCler 2 yıllık eğitimden sonra 4 yıllık eğitime geçiş olanağı sunuyor. Eğer bir okula transfer olucaksanız okulun istediği kriterleri okulların websitelerinden öğrenebilirsiniz.

    En ucuz CClerden biri:
    Barstow Community College
    Tuition: $1,104
    Student Population: 3,211

    En Pahalılardan biri:
    Community College of Aurora
    Tution: $10.000-$15.000 arası

    Bunlara ilaveten tabi room+board+food paraları var + yaşam masrafları+ ulaşım + kitap.
    Tüm bunları okulların websitelerinden ulaşabilirsiniz.
    Birde bu arada okul linki vermek yasak mı bilen varsa yazabilir mi ?
  • Kabul şartlari nedir mexun olunduğunda iş imkanlari var mi ??

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben 2 yıllık mezunum bilgisayar programcılığı bu okulumu 4 yıllık yapmak istiyorum hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz ve dil seviyem sadece anlıyorum konuşamıyorum ve birde okul ücretleri ne kadar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haliltolun879

    Kabul şartlari nedir mexun olunduğunda iş imkanlari var mi ??

    Kabul için belli başlı gerekli dökümanlar var.Tamamladıktan sonra gerisi okulun kabul komitesine kalmış birşey. Ama tüm masrafı karşılayıp okuyacağım, burs istemiyorum derseniz. Sadece Toefl ile alan okullar bile mevcut. Ama burs isterim derseniz, şu şartları yerine getirmek zorundasınız.
    1-SAT/ACT test - Sat Subjects (Zorunlu değil ama şiddetle tavsiye ediyorlar)
    2-Toefl
    3-Transkript
    4-Okulun kısa essayleri. Okuldan okula değişiyor. Commonapp teki kısımları doldurmanız gerekiyor.
    5-Tavsiye mektubu 2 adet + müdür tavsiyesi
    6-Burs'a başvurmak için CSS profile ve intl. öğrencilere özel istenen finansal durumu gösteren belge. Maaş bordosu vs.

    İş imkanları için bölümünüz, okul başarınız vs. önemlidir ve buna göre değişkenlik gösterir. Bildiğim kadarı ile üniden mezun olunca 1 sene çalışma imkanınız oluyor. Eğer şirketi başarınızla etkileyebilirseniz, size uzun süreli çalışma vizesi vs. çıkarıyorlar. Ve çalışmaya devam edebiliyorsunuz.




  • drjacob kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar programcılığı için önde gelen bazı üniler var. Bunlar size %100e kadar burs verebilecek üniler ama master için geçerlimi bilmiyorum. Her okula sormanız lazım.
    University of Pennsylvania- $50.000
    Johns Hopkins Uni- 48.000
    University of Southern California- $50.770
    Boston University - $48.000
    George Washington Uni- $50.000 örnek verilebilir.

    Dil seviyesi olarak diyebileceğim tek şey toefl zaten zorunlu bir sınav, bu yüzden almanız lazım. Ve genellikle Universiteler +100 istiyor. +80 lerde var. Bunlar okuyacağınız okul ve bölümle değişkenlik gösterebiliyor. Kesin sonucu ilgilendiğiz okulun websitesinden öğrenebilirsiniz.
  • erenoguzhan E kullanıcısına yanıt
    PM attım bakafmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Türkiye'de lisans okurken ABD'deki bir Üniye yatay geçiş şansımız var mı?Burs alabılır mıyız? Kaçınçı sınıfdan başlarız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falcon1881

    Hocam Türkiye'de lisans okurken ABD'deki bir Üniye yatay geçiş şansımız var mı?Burs alabılır mıyız? Kaçınçı sınıfdan başlarız?

    "Transfer" adı altında geçiş yapabilirsiniz.Ben stanford universitesiyle konuşmuştum. Bana gelen mail'de eğer başka bir üniversiteden kredi kazandıysan sadece transfer olarak başvurabilirsiniz olmuştu. Transfer öğrencilerine burs veren okullar var. Bazıları %100e kadar verebiliyor. Bunları gitmek istediğiniz okulun sitesinden öğrenebilirsiniz. Sınıf denkliğini bilmiyorum ama gerekli dersleri almışsanız; kaldığınız yerden devam edebilirsiniz ama yinede hedeflediğiniz okula mail atmakda fayda var.
  • erenoguzhan E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falcon1881

    Teşekkürler

    Önemli değil
  • EVET Arkadaşlar; An itibari ile Türkiye için Amerika Göçmen Olmayan Vize Başvuruları durduruldu. Biliyorsunuz sarı civciv'in bunu yapışı ilk değil. Senenin başında da 6 Müslüman ülkesi için aynı şeyi yapmıştı. Tabiki yasa şuan ikinci bir emre kadar durduruldu. Bu süreçte bana USF'nin dekanından e-mail gelmişti. Merak etmeyin işte bu süreçte hep yanınızda olucaz falan filan. Neyse bende haberi görür görmez Harvard'a mesaj attım sonucunu yazarım.Ama biraz zor gibi görünüyor.Şimdiden başka yerde okul aramaya başladım ne olur ne olmaz diye :)
  • Ben seneye 11. sınıf MF öğrencisi olacağım. Hedefim Computer Science/ Software Engineering. İlk olarak UCLA/UCB/Caltech gibi okullar. Ardından Michigan Uni. geliyor. Temmuz sonu itibariyle SAT çalışmaya başlayacağım, zaten 2. dönemde de biraz bakmıştım. Ayrıca yine bu ay trompete başlayacağım, yaklaşık olarak 5 senedir piyano çalıyorum. Piyano alanında USA'de geçerliliği olan 2 akademik belgem var (SAGEP ve Royal Academy), bunların işe yarayacağını düşünüyorum. Bu belgeler daldaki seviyenizi gösteriyor ve her sene üst seviyeden girebiliyorsunuz. Ayrıca Bu sene ya da önümüzdeki sene Müzik Teorisi AP sınavlarına gireceğim. Kodlama olarak hem kendimi gekiştirmek amaçlı hem de okula ön hazırlık olarak C# projeleri üretiyorum. Konu sahibi erenoguzhan'a detaylı şekilde konuşmak için pm attım cevap bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.