Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (723. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.474.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 721722723724725
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta basvuru islemlerimi tamamladim yoklaman var denildi bana verilen belgede de yaziyordu ama e devletten baktigimda 3 kirmizi isik yanıyordu basvuru yaptigim gun yoklamami da sistemden olusturdum. Muayene icin aile hekimine gittim ama sistem uyari verdi yükümlü yoklama basvurusu icin uygun degildir diye. Hemen askeri subeme gittim yoklamam oldugu icin bu hatayi aldigimi soyledir kirmizi isiklara takilmayin dedi. Yeni yoklama olusturdugumu söyledim herhangi bir sorun olmaz 2015 yilinda her ikiside yapilmis denildi. Suan sistemde 1 yesil 2 kirmizi yanıyor. Umarim sonradan sorun cikmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Kalkmasını zor olarak görüyorum ama inşallah kalkar çünkü gereksiz sıkıntı ve çok uzun bir döneme yayılacak bu durum daha aile hekimi bile onay almadı bende.
  • 21 gün içinde rambo olacağız sanki anasını satayım.

    Geçen gün iş görüşmesine gittim. Adam askerliği sordu ne zaman yapacaksın diye.
    Belli değil dedim. Get out dedi.

    Biz askerlik aradan çıksın, işe güce engel olmasın dedik. Daha beter oldu.
  • Balthasar van der ast B kullanıcısına yanıt
    750 bin+ başvuru rakamı var ama yalan mı bilinmez. Twittera bakıldığında sadece 30+ bin kişi taglara yazıyor.Gidip gelenlerden bile destek olan çok kişi var taglara
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Beni hastaneye sevk etti, yarın işlemler bitecek, hala aile hekimine gidiniz diyor
  • manahuna M kullanıcısına yanıt
    Ben bilsem başka şubelerin aksine tebligatın neden verilmediğini sorardım ama haberim yoktu. Yalnız hiç belge verilmeyen durumlar garipmiş ama böyle önemli ve maliyetli bir başvuru sonrası sonuçla ilgili bir belge almadan ayrılmamak lazım (sorulup istendiği hâlde verilmediyse durum başka tabi).
  • Bugün heyetten 1 yıl erteleme verdiler , nasıl olacak bu iş , bedelliye başvurmuştum.Kesin muaf olmam lazımdı ama erteleme verdiler ,hapını düzenli kullan 1 yıl sonra tekrar gel dedi ,olacak iş değil,askerlik işi ortadan kalksın diyoruz ama daha da uzadı, ben böyle işin ....
    Seneye muaf çıkmazsa eğer bedellim yanmaz değil mi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnternettenCızz -- 6 Kasım 2018; 16:46:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İnternettenCızz

    Bugün heyetten 1 yıl erteleme verdiler , nasıl olacak bu iş , bedelliye başvurmuştum.Kesin muaf olmam lazımdı ama erteleme verdiler ,hapını düzenli kullan 1 yıl sonra tekrar gel dedi ,olacak iş değil,askerlik işi ortadan kalksın diyoruz ama daha da uzadı, ben böyle işin ....
    Seneye muaf çıkmazsa eğer bedellim yanmaz değil mi.
    Maalesef yanar.
  • Celp çıkarsa gider yaparım o zaman lanet olsun ya, muaf olmam gereken hastalığım olduğu için uğraştım kurulla, yoksa yazmazdım hastalığımı,parayı geri alayım diye, muaf olmak varken neden 15 bin vereyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İnternettenCızz

    Celp çıkarsa gider yaparım o zaman lanet olsun ya, muaf olmam gereken hastalığım olduğu için uğraştım kurulla, yoksa yazmazdım hastalığımı,parayı geri alayım diye, muaf olmak varken neden 15 bin vereyim.
    Hocam sen git bir sor askeri şubeye. Burada sağlıklı cevap alamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İnternettenCızz

    Bugün heyetten 1 yıl erteleme verdiler , nasıl olacak bu iş , bedelliye başvurmuştum.Kesin muaf olmam lazımdı ama erteleme verdiler ,hapını düzenli kullan 1 yıl sonra tekrar gel dedi ,olacak iş değil,askerlik işi ortadan kalksın diyoruz ama daha da uzadı, ben böyle işin ....
    Seneye muaf çıkmazsa eğer bedellim yanmaz değil mi.
    Askerlik başvurusu ve ödemesini yapanlardan celp dönemleri için belirlenen süreler içinde yoklamalarını tamamlamayanlar kapsam dışına çıkarılacak.

    Sevk evrakını almasına karşın yasal mazereti olmaksızın birliğine katılmayanlar ile celp dönemine ait sevk evrakını süresi içinde almayanlar kapsam dışına çıkarılacak.

    Celp dönemi içerisinde birliğine geç katılanlar geç katıldıkları süre kadar geç terhis edilecek.

    Sağlık nedeniyle erteli durumda bulunan yükümlüler askerlik şubeleri aracılığıyla bedelli askerlik başvurularını yapabilecekler. Askerlik şubelerince başvurular alınacak ve gerekli bilgilendirmeler yapılacak.

    Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği kapsamında sağlık nedeniyle ertesi yıla bırakma işlemi 3 yıla kadar yapılabilecek. Rapor bitim tarihinden 15 gün öncesi olan hastaneye sevk dönemi haricinde başka bir zaman diliminde hastaneye sevk işlemi yapılamayacak. Sağlık işlemi ile ilgili kesin karar alındığında, sağlık kararına göre yükümlüler izleyen celp döneminde temel askerlik eğitimine tabii tutulacak ya da kapsam dışına çıkarılacak.

    Sağlık nedeniyle erteleme alanlar sağlık raporlarının bitim tarihi öncesinde sağlık işlemlerini tamamlamak üzere askerlik şubelerine başvuracak, sağlık işlemlerinin sonucuna göre de bedelli askerlik işlemleri devam ettirilecek.

    ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu verilenler bedelli kapsamından çıkarılacak, talepleri halinde de ödemelerini geri alabilecekler.



    Bedellin yanmıyor hocam. Maximum 3 yıla kadar erteleme veriyorlar ve raporun bitime 2 hafta hala tekrar muayene işlemlerini başlatıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coco.Jambo -- 6 Kasım 2018; 17:25:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonyereksiyon

    Kendini kurnaz sanıp bedelli açıklandığı an askerlik çilesi aradan çıksın diye işlemlerin hepsini tamamlayarak askere gidenler şimdi de "bana ne abi ben yaptıysam herkes yapsın"cıya dönmüş. Beyler siz iflah olmazsınız. Kendinizi kurnaz sanıyorsunuz ama buradaki çoğu insan en başından beri 21 günü saçma buluyordu ve bu kadar insanın bedelliyi son güne bırakmasının sebebi zaten 21 günün kaldırılmasını istemesiydi. O yüzden yapıp gelenler bi salsın konuyu gölge etmesin. 21 gün yapmasına rağmen hala kalkmasını isteyenler ise bizdendir başımızın üstünde yerleri var.
    Onu geç. Devlet ilk başta "ilk gün son gün başvuru farkı yok, celbler 3 kasımdan sonra başlayacak" demedi mi? İnsan devlete güvendi diye aptal konumda olur mu? Bunun dışında ilk aylarda başvuranları ve celb sayıları belli. Yani ilk gün başvuranların hepsi gitti diye bir şey yok.

    Ayrıca bu "ben yaptıysam herkes yapsın" olayı genel olarak sorun.




  • İnşallah sizin gibi 21 gün bile yapmak istemeyen insanlarla aynı yere düşmem.
  • onur4563 kullanıcısına yanıt
    Kolayı var. Dilekçe yazıp bedelliden vazgeçebilirsin. 6 ay ya da 12 ay yaparsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur4563

    İnşallah sizin gibi 21 gün bile yapmak istemeyen insanlarla aynı yere düşmem.
    Sıkıntı 21 gün değil de 2 sene sonra da gidebilirsin belli olmaz deyip her ay sonunda bir sonraki aya atarsan tescili, kimse 2 sene boyunca gittim gideceğim diye beklemek istemez. Eğer adam akıllı bir iş yapsalardı ve herkesin gideceği tarih belli olsaydı kısa vadede, bu kadar arıza çıkmazdı. Şimdi belirsizlik arttıkça herkes söylenecek. Ben de 2020 yılında gitmeden bir ay önce öğrenmek istemem. Sen ister misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    Kimse koşmaya zorlayamaz mı?erzincanda bedelli askerlik yaparken kalp krizi geçirip ölen çocugada böyle demişlerdir gitmeden.revire gitmiş kac sefer kalbim sıkısıyor diye dinlememişler,sonra yigilip kalmis.

    Alıntıları Göster
    Hah işte tam bu yüzden nerede yaptığımı söylemedim.

    ERZİNCAN'DA yaptım kardeşim askerliği.Komutanlardan hiçbiri kimseyi zorlamadı, ayağım acıyor diyen kenara geçti oturdu.

    Bahsi geçen şehit kardeşimiz, kimsenin zorlaması yüzünden falan ölmedi.Komutanlardan duyduğumuz ve gerçekten de tavırlarından gördüğümüz üzere kendisi bu konuda şikayette bulunmuştur.Ancak kimse ne spor yapmıştır, ne de yürüyüşe katılmaya zorlanmıştır.

    Yahu kardeşim adam ishal oldum diyip, doğru düzgün hiçbir şeye katılmadan geçirdi 1 gün.Kalp sıkıntısı olan adama mı izin vermeyecekler sanıyorsun?Komutanların hepsi sürekli bize bişey olmasın diye tetikteydi ilk günden beri.

    Haftada 1 TUĞGENERAL ziyarete geliyordu, rahatınız yerinde mi bir sıkıntınız var mı diye soruyordu bu adam düşünün.

    Kimsenin avukatı değilim, orada olan biri olarak konuşuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeasme -- 6 Kasım 2018; 18:29:21 >




  • ciddi ciddi, belirsizlik devam ederse, parayı geri almak istesek nasıl olacak bu iş? mümkün mü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.celpler için kamuflajlar botlar askeriye depolarına gelmiş. Akrabam askerde şuan uzun dönem ondan haber aldım. 21 gün kalkması mümkün değil, zaten bugun grup toplantısında tek kelime dahi edilmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aykan19o3

    Mesele 21 gün yapmak değil diyelim ki celp celp açıklanacak gideceğin tarihi bilmiyorsun işe girmek istedin belki bir ay sonra tak 20 gün yoksun işveren sıkıntı çıkarır en basitinden bilmem anlatabildim mi?



    En kötü celp tarihleri açıklansa herkes gideceği zamanı bilse de olur atıyorum 1 sene sonra gideceğini öğrenen bir kişi ona göre plan yapar işe giriyorsa benim 1 sene sonra şu şu günlerde askere gitme durumum var der çözer belki işini.



    21 günün pek çok başvuran için sıkıntı olacağını düşünmüyorum sıkıntı belirsizlik.

    Alıntıları Göster
    Katılıyorum zaten bunun aksini iddaa etmiyorum ben de.Haklısınız, program vs açıklanmalıydı net olarak.

    Ben parayı yatırdım, 1 hafta sonra nereye gideceğim açıklandı.Benden önce yatıran hala bekliyor.

    İşyerimi bıraktım gittim ben de, zararım inanılmaz büyük şuanda.

    Şuan tek yapmaları gereken şey dediğin gibi tarih açıklamak ve net olarak nerede olacağını söylemek.




  • 
Sayfa: önceki 721722723724725
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.