Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (934. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.474.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 932933934935936
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muratteas M kullanıcısına yanıt
    Bencede öyle ama birçok yerde o şekilde yazılıp çizilmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler bilgiler için hocam.

    Sigara satılıyor mu içeride ve özellikle mentollü sigara var mı bu konuda bilginiz var mı acaba?

    Aile ve tanıdıklarla görüş sadece hafta sonu mu oluyor?

    Tüm tuvaletler alaturka mı?

    Çorap ve iç çamaşırı rengi önemli mi?

    Nöbet olayı nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eczaneden soğuk algınlığı için ilaç alacaksanız iyice ne işe yaradığını eczacıdan öğrenip öyle isteyin, ben dolven cold @ flu diye bir ilaç aLdım, daha çok burun akıntısı içinmiş, ağzım dilim boğazım kurudu hergün alıyordum bir işe yaramadı, sonra bıraktım başkada ilaç almamışım yanıma, boğaz ağrısı öksürük falan bende hasta oldum sonra atlattım ama uzun süre balgam ve öksürük sorunu devam etti eve geldikten sonrada, size tavsiyem iki farklı ilaç alın doktora yazdırın, birde gargara alın derim öksürüğe iyi geliyor.
  • Arkadaşlar Bolu 2. Komando Tugayı 14B için wp grubu aşağıdaki gibidir. İlk mesaja eklenebilir.
    https://chat.whatsapp.com/invite/GKGAERc8oFO4bY7Qr9sN5R
  • PVH kullanıcısına yanıt
    Sigara satılıyor.Kent Swich sürekli var.Sanırım o mentollü.Onun dışındaki sigaralar çabuk bitiyor.
    Ziyaret kısıtlaması yok,her zaman oluyor.Ziyaretçin geldiyse kendi koğuşundan birini bilgilendir.İçtima alınırsa nerede olduğun bilinsin.İlk gün 1 tane koğuş kıdemlisi seçilecek.Bir yere gittiğinde onu bilgilendir.Kapıdan taraf ilk ranzanın altından yatan koğuş kıdemlisi yapılır.İçtimalarda en önde o olur.Eksik var mı diye ona sorulur.
    Tuvaletler 10 tane varsa 2 tanesi alafranga.Tavsiyem bol bol ıslak mendil götür.Büyük paket olanlardan değil.20lik satılan minik paketlerden götür.Sürekli pantolunun yan cebinde bulunsun.Kaliteli bir sıvı sabun götür.Şu yüzde 99 bakterileri öldürdüğünü iddia edilenlerden.Activex miydi protex miydi o marka iyidir.Ellerini her fırsat bulduğunda yıka.Hastalıklar en fazla ellerden bulaşıyor.Orada da sıvın sabun var ama ucuz bir şey.Tuvalet kağıdı da var ama tuvalette ne kadar az temas o kadar iyi.
    Çorap ve iç çamaşırı rengi önemli değil.Oradan verdikleri boxer beyaz.çoraplar siyah.Tişörler ise koyu yeşil renkti.Bizden önceki celplere pijama vermişlerdi ama bize vermediler.Sanırım kimse giymek istememeiş.Herkes serbest takıldı.Bundan sonra da vereceklerini sanmam.

    Nöbet olarak koğuş nöbeti var.Askerlik bitene kadar 3 defa denk geliyor.2 saat 2 kişiyle tutuyorsun.Biz de koğuşlar küçük oldğu için her katta 2 kişi masada oturup bekliyor.Bu arada kitap da okuyabilirsin.Gece de denk gelebilir gündüz de şansa kalmış.Gece denk gelmişse koğuşların kapıları açıp 5-10 dakika havalandırıyorsun.Gündüz herkes eğitimdeyken koğuşalara giren çıkanı kontrol ediyorsun.Nöbet bitiminde tuvaletlerdeki çöpü döküp senden sonrakine öyle teslim ediyorsun.




  • Selamlar dostlar 18 şubat pazartesi günü İzmir/Bornova 57.TopçuTugayı Hacılarkırına teslim olacağım burada görevini tamamlayıp gelenler var mı?Ve gidecekler var mı?
  • salı gelibolu 18.mekanizede askerliğe başlayacağım.bazı yerlerde kameralı,akıllı telefon yasak denmiş ama ,eski nokia 6230i telefonun bi yasaklığı var mıdır?dün batarya aldım bi de.
    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIME

    salı gelibolu 18.mekanizede askerliğe başlayacağım.bazı yerlerde kameralı,akıllı telefon yasak denmiş ama ,eski nokia 6230i telefonun bi yasaklığı var mıdır?dün batarya aldım bi de.
    Güzel telefondu yav eski kullandığım telefondan ama arkada kamerası var bunun kameralı yasak askerlikte.Fakat bizde ustalıkta son dönem rahat rahat akıllı telefon kullanıyorduk yeni celpler gelince.Acemilikte yoktu ama.Bedellide de böyle görünen o.




  • TIME kullanıcısına yanıt
    Yasak konusu çok değişken.Gideceğin yere göre değişir.Bunu içeri sokamazsın.Görürlerse alırlar.Diyelim gizlice soktun.Dışarıda ya da kantinde konuşuyorsun.Çavuşlardan ya da nöbetçi subaylardan biri gördü.(Mutlaka etrafta olurlar.O kadar çok çavuş var ki )Kimi umursamaz kimi de gıcıklık olsun diye alır elinden.Çavuş dediğimiz adamlar zaten uzun ya da kısa dönemlerden seçilmiş birkaç aylık asker.Bedellileri seveni de var sevmeyeni de.Dediğim gibi sokabilirsen kamera kısmını bantla ya da koğuş dışında konuşurken kamera görünmeyecek şekilde kapat.Cezası var mı evet var.O da değişken.Kimi telefonu alır üstüne ceza verir.En fazla askerliğini 1 gün uzatırlar.Normalde cumartesi çıkılması gerekiyorken cuma terhis ediyorlar zaten.1 gün idari izin veriyorlar.O izin hakkını iptal ederler.
    Benim yaptığım yere bunu götürür müydüm evet götürürdüm.Akıllı telefon götürür müydüm eve onu da götürürdüm.Ama çok dikkatli kullanmak şartıyla.Askercell bile akşam 6dan sonra aktif olan bir hat.Sen gündüz vakti etrafta çavuşlar varken telefonla konuşursan asker cell kullanmadığın anlaşılır.En doğrusunu gideceğin yerde askerlik yapmış biri bilir.Kimi yerlerde aşırı serbestlik var kimi yerlerde dolaplarda arama yapacak kadar sıkı bir ortam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C5D3A5EF9 -- 17 Şubat 2019; 13:26:37 >




  • arkadaşlar merhaba Sevk Tarihi 07/09/2019 eylül ayında yapacagım agustos ayı başında 2 haftalık bir yurt dışı planım var acaba yurtdışı çıkışı serbest mi bilen varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gamer007_

    arkadaşlar merhaba Sevk Tarihi 07/09/2019 eylül ayında yapacagım agustos ayı başında 2 haftalık bir yurt dışı planım var acaba yurtdışı çıkışı serbest mi bilen varmı
    Bedelli tercihe bağlı birşey olduğundan tabiki serbest olursun.Kimse seni hakkında suç cinayet gibi birşey olmazsa yasaklama yapmaz.Serbestsin gir çık dolaş birşey olmaz.
  • Sagol müdürü teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben sevk kağıdımı e-devleten aldım ama iş yerinde masamdan nasıl olduysa kayboldu şuan tekrar alamıyorum e-devletten. Tekrardan nasıl alanıcağanı bilen var mı
  • hagggg H kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir askerlik şubesinden alabilirsin.O olmadan birliğinden içeri adım atamazsın.
  • Hocam teşekkürler.

    İlk gün nasıl geçiyor? Saat kaçta teslim olalım?

    Ozaman iç çamaşırını ve çorapları illa asker malzemesi satan yerden almak zorunda değiliz sanırım? Direk siyah renk alıp gidebiliriz herhangi bir yerden

    Tüm koğuşlar 10 kişilik mi bizim birlikte?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni askerlik sistemi artık netleşti

    bedelli askerlik kontenjanla kalıcı hale geldi
    yüksekokul mezunları 12 ay yedek subaylık yapabilecek
    lise mezunları 6+6 askerlik yapabilecek; ilk 6 ay zorunlu sonraki 6 ay isterse maaşlı askerlik hizmeti verecek

    haberde 4 yıllık fakulte mezunları ne kadar süre askerlik hizmetinde kalacağı belirtilmemiş liselilerle aynı sürede bitirirler böyle universitelilere kısa dönem askerlik kalkıyor. isterseler bedelliden devam edecekler.

    haber kaynağı
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/cumhurbaskani-erdogan-yeni-askerlik-sisteminin-ayrintilarini-acikladi-bedelli-a,YR-7bPYe0U-KfaNxv3N4hA?_ref=infinite




  • PVH kullanıcısına yanıt
    İlk girişten koğuşuna gidene kadar 3-4 saat geçiyor.Benim tavsiyem en geç 12-13 gibi giriş yap.Ne kadar erken girersen yatağını seçme şansın olur.Diyelim 3te girdin büyük ihtimal akşam yemeğini kaçırırsın.Yatak,yemek önemli değil diyorsan akşam 5te girersin.
    Asker malzemesi satılan yerden hiçbir şey alman gerek yok.Evde ne varsa götür.Satın alcaksan da renk farketmeksizin en ucuzundan al.En kalitelisi de olsa 2. güne o çorap giyilmez.
    Koğuşların yüzde 99u 10 kişilik.1 tane 35 kişilik olanı duydum.O hangi bölükte bilmiyorum.(18-20 tane bölük var.Her bölükte 200-220 kişi var.)
    Hangi ay gidiyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C5D3A5EF9 -- 17 Şubat 2019; 21:12:24 >
  • Hocam genel olarak geç teslim olmak öneriliyordu, şaşırdım şimdi siz böyle diyince :) Ben Nisan ayında gidiyorum Allah kısmet ederse. Yemekleri yemek hanede yemesek bile yemekhanede bulunmamış zorunlu sanırım dimi? Birde botları alırken bir numara büyük mü söylemek gerekiyor? Yoksa siz mesela 42 deseniz bile onlar 43 mü veriyor? Bazı gidip dönmüş olanlar direk bir numara büyük verildiğini söyledi, hal böyle olunca benimde kafam karıştı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PVH

    Hocam genel olarak geç teslim olmak öneriliyordu, şaşırdım şimdi siz böyle diyince :) Ben Nisan ayında gidiyorum Allah kısmet ederse. Yemekleri yemek hanede yemesek bile yemekhanede bulunmamış zorunlu sanırım dimi? Birde botları alırken bir numara büyük mü söylemek gerekiyor? Yoksa siz mesela 42 deseniz bile onlar 43 mü veriyor? Bazı gidip dönmüş olanlar direk bir numara büyük verildiğini söyledi, hal böyle olunca benimde kafam karıştı :)
    Ben sali gunu saat 16 da teslim oldum ve 18.30 gibi islemler tamamlanmisti.Tek dezavantaji bana yemekhane saatini kacirmam olmustu ki onuda kantinden halletmistim(bizde yataklar daha biz gelmeden once belirlenmisti). Yemekhane olayinda senin dedigin gibi bisey bizde olmadi baska bir yerde de olucagini sanmiyorum.Bize yemek duasi okutup saliyolardi bir sonraki istimaya kadar isteyen fastfood dan isteyen de yemekhaneden yiyordu.
    Bot olayinda direk 1 numara buyuk vermelerinin sebebi bazilari 1 numara buyuk istemeleri gerektigini bilmiyorlar sorun yasamamalari icin ayak numaralarini soruyolar ve +1 veriyolar.Sen ayakkabi numarani ve istedigin numarayi solersen bir sorun yasamazsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birinci6161 -- 17 Şubat 2019; 23:48:34 >




  • PVH kullanıcısına yanıt
    Nereden gideceksin bilmiyorum ama ilk uçakla gideceksen en erken 10-10 buçukta şehir merkezinde olursun.Yani 5-6 saat geç girmek için değmez.Sahili dışında gezilecek pek bir yeri yok.İlk gün hiçbir şey yapılmıyor zaten.Herkes serbest.

    Yemeğe gidilmeden önce bölük önünde içtima alınır.Yemekhaneye gitmek istemeyenler ayrılsın denilir.Onlar nerede yiyecekse oraya giderler.Bazen hep birlikte yemekhaneye gidilir.Yemekhaneye girmeden önce yemek duası edilir,yemekte ne olduğunu söylenir.Kantine gidecekler ayrılabilir denilir.O gün hangi uzman çavuş görevliyse farklı davranır.Kimi bölük önünde ayrılsın der kimi yemekhane önünde.Bu arada orada yemekhaneye "kamara" deniliyor.

    Botlar kaç numara söylersen 1 numara büyüğünü veriyorlar.Sivilde ne giyiyorsan onu söyle.

    Çok ideal bir ayda gidiyorsun.Ne çok soğuk ne de çok sıcak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C5D3A5EF9 -- 17 Şubat 2019; 23:51:39 >




  • 
Sayfa: önceki 932933934935936
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.