Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (926. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.474.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 924925926927928
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neden şikayet etmeyim hatta gerekli yerlere bile şikayetleri illetim,benim işim bitti nolursa olsun sonra dersen yanlış olur. Hata yapanlar gereken cezalarını almalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Neden şikayet etmeyim hatta gerekli yerlere bile şikayetleri illetim,benim işim bitti nolursa olsun sonra dersen yanlış olur. Hata yapanlar gereken cezalarını almalı.
    Ne oldu ki ciddi birşey mi oldu kasti felan taktı felan mı biri senin üstüne öyle birşey varsa pek tabi şikayette bulunabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 29 Ocak 2019; 13:59:50 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    dostum iç çamaşırına kimse bakmıyor istediğin renkte al sadece fanilan asker yeşili olsun için gözükücek çünkü yeşil olmazsa azar yersin disiplin cezası alabilirsin. çorap vs de siyah olabilir kimse görmüyor zaten.

    2 tane yeşil çorap 2 atlet 2 fanila veriyolar hepsi yeşil zaten.

    2. soruna gelirsekte mp3 çalarını çantanın en altında bi çamaşırının içine koy zaten adam akıllı aramıyolar arama yaparken sorarlarsa kulaklık falan var mı derlerse yok de var dersen alırlar tabikide öyle detaylıca arayacak vakitleri yok zaten :) benim arkadas mp3 getirmisti hatta çoğusu getirmisti sürekli giriste sarj ediyolardı kimse de bisey demiyodu. Akıllı telefon bile sokabilirsin ama görünce alıyolar sen riske atma tutank yeme. mp3 çalarını al git :) yedek pil de al hatta yanına şarj edemeyebilirsin belki orda aaa piller şarj olmuyo herhalde
  • BraveHeart kullanıcısına yanıt
    Dostum ben amasyada yaptım. Hava eksiden yukarı çıkmadı hiç nerdeyse. Gittiğimde 1 hafta öncenin karı duruyordu erimiyordu güneşli havada bile. -15'i gördük buzun üstünde bekledik eğitimde akşama kadar akşam titreyip hastalandım ateşlendim bi tane antibiyotik attım gece kalktım düşmüş ateşim falan zımba gibiydim.

    Ben özledim şahsen ama arkadas ortamını iyi kurmustuk yoksa beklemek vs cok sıkıcı tuvaletler de aşırı pis değildi bizde öyle. Doğu gibi bi yerdeydik en pis bölükte bizimkisiydi koğuşumuz 80 kişiydi ahır gibi oluyodu sabah oksijen kalmıyodu içerde kapıyı açınca kapatıyodu salaklar hemen.

    Açıkcası kısa dönem de gidebilirmişim yani
  • gokens kullanıcısına yanıt
    Hocam giriste kontrol sirasinda bulurlarsa ne oluyo tutanak tutunca askerlik mi uzuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Bedelli askerlere ceza işlemiyor tutanak ile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Yok dostum zaten girerken bak hangi asker nasıl arıyor üstün körü arayan birinin sırasına gir.
    Orda bulurlarsa zaten orda alırlar tutanak falan tutulmaz daha işlemleri falan yapmadan kimse bişey yapamaz sana içeri girince belgeleri falan doldurunca asker oluyorsun zaten.

    Ama sen güzelce corabın falan icine sakla ben ilaclarımı falan posetleyip en alta koydum lazım oldukta sivil esya deposunu aksam 7-8 arası acıyolardı gidip gidip aldım. 1 gün arama yaptılar pat diye üstümüzü aradılar ama asteğmen hiç dokunmadı bile üstümüze gülerek yaptı umursamadı yani :)

    Girişte bulunca hiçbir şey olmaz yani uzun lafın kısası ama içerde telefon yakalatırsan akıllı telefon tutanak ttabilirler.
  • BraveHeart kullanıcısına yanıt
    ben de ordaydım hocam. bi de gitmeden önce izmir'e gidiyosun tatil gibi falan diyorlardı. ankara'da yemediğim soğuğu orda yedim. bi de yatağım direk cam dibindeydi. ilk haftadaki soğuğu hatırlarsın, o soğuğu direk yedim işte ben. 2.hafta revire çıktım antibiyotik falan verdi ama iyileşemedim. dün doktora gittim, tekrar antibiyotik tedavisine başladık. farenjit olmuşum. deli gibi yağmur yağdı , tuvalete gidip gelirken ıslanıyorduk ve o nemli soğuk havada günlerce kurumuyordu. bizim koğuş da (6.bölük) hiçbir zaman koğuş sıcaklığı 12-13 derecenin üstüne çıkmadı. insanlara 12-13 derece iyi bir sıcaklık gibi geliyor ama nem miktarı yüzünden hissedilen ankara'nın 0 derecesi gibi oluyor. allahtan bizim komutanlar çok iyiydi, tek artısı buydu gittiğimiz yerin, bir de eğitimlerde çok kastırmadılar. bizden sonrakiler gaziemir'e sıcak dönemde gidecekler(nisan ve haziran'da yanılmıyorsam), bu sıkıntıları çekmezler.
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin yemekhane ve tuvalet, koğuşa 10-15 metre uzakta değil miydi ya Biz tuvalete 100 metre yürüdük sürekli.

    Biz yemekhaneye de 500-600 metre yürüdük yağmurda. Benim parka üretim hatalıydı, milletin parka yağmuru kaydırırken benimki direk içine emiyordu rengi koyulaşıyordu. Annem ziyarete geldiğinde ordaki klimada kurutabiliyordum ancak, koğuşta petek yoktu... Mazot yakıp borularla sıcak hava yolluyolardı koğuşa...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 29 Ocak 2019; 17:23:41 >
  • BraveHeart kullanıcısına yanıt
    yok hocam 10-15 metre değil 30-40 metre falan işte sizinki kadar uzak olmasa da gidip gelirken ıslanıyorduk. parka bizim bölükte hepimizin aynı durumdaydı, suyu emiyordu. petek vardı ama 3-4 saat ancak yakıyorlardı. benim en büyük şanssızlığım pencere kenarında yatıyor olmamdı. 1 geceliğine değiştirdiler sonra tekrar geri pencere kenarına aldılar yataklar zimmetli diye. orda çok sağlam soğuk yedi pencere kenarındaki tayfa, herkes bronşit farenjit falan oldu. bizim tek artımız yemekhane ve tuvaletlerin size göre yakın olmasıydı. diğer konularda baya şanssızdım özellikle ben. hangi bölük bilmiyorum ama birkaç bölükte pencere kenarına kimsenin yatırılmadığını duymuştum. çok imrenmiştim. bizim taraf her sabah soğuktan bir tarafı tutulmuş halde uyanıyordu çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Bu mesaj silindi.
    Tamam bende sevmem bu tanıdık hemşehri ilişkisi ve yan gelip yatma ritüelini bu konuda hak veriyorum ama sonuç alınamıyor ha komutanların hal ve hareketleri konusunda bir yaptırım olabilir.İş hayatında okulda felanda var bu tanıdık ettik yan gelip yatma devlet işini halletme gibi bu tip insanlar normal hayatında da böyle giden yalama tipler hiç birşeye yararları yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Ben çanakkale 116 jandarma er eğitimde yaptım fotoğrafçı vardı tanesi 5₺ çekiyordu
    Dostum hangi bölükteydin?
  • serkan_nl S kullanıcısına yanıt
    Ocak 9.celpte bitirdim orada askerliği çok rahat yer. Hele 3.bölüğe düşersen herşeyin ortasındasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun Aleyküm herkese. Yeni buldum konuyu. Benim E-devlet sayfamda;

    Sevk Başlangıç tarihi: 1 Şubat 2019
    Sevk Bitiş tarihi: 16 Şubat 2019
    Sevk Tarihi: 16 Şubat 2019 yazıyor.

    Yaşadığım ile çıktığı için sanırım yol izni vermiyorlardır. Buna göre teslim olacağım tarih tam olarak 16 Şubat mı oluyor? 1 Şubat'ta teslim olacaksın diyenler olmuştu geçenlerde, o yüzden tam emin olamadım kusura bakmayın.
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Ben PAEM ve POMEM mülakatlarına gireceğim için denk gelmesin diye bedelli yaptım ama bütün bu planlarıma rağmen askerlik tarihim 16 şubat ve POMEM sonuçlarının açıklanmasına denk gelebilir. Askerde iken kayıtlar için izin alabilir miyim veya celp erteleme gibi bir şansım var mı bilgisi olan bilgilendirirse çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pakna -- 31 Ocak 2019; 12:55:0 >
  • muratteas M kullanıcısına yanıt
    yol izini veriorlamı hocam
  • serkan_nl S kullanıcısına yanıt
    İzmir'e ne kadar km uzaklıktaysan ona göre yol iznin var. Pazartesi ya da salı günü teslim olursun en geç.
  • StrongerMafia kullanıcısına yanıt
    farketmez kışlanın yanında otursan bile 1 gün yol iznin var. 18 şubat'ta teslim olacaksın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oki91 kullanıcısına yanıt
    yok hocam benim nisan 17-b
    22.03.2019
    06.04.2019 arası sevk belgenizi alın diyor bu tarihler arası teslim olacagım galiba
    yoklama durumu var diyor birde
  • 
Sayfa: önceki 924925926927928
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.