Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.474.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle söylediklerinde haklı olduğun tek nokta sonda paylaştığım parça mevzusudur o konuda haksızlık ettiğimi bende fark ettim çünkü bazı erkeklerden daha cesur yürekli çok kadın var o konuda haklısın parçayı kaldırdım. Onun dışında geri kalanlara akla uygunlaştırma veya mantığa bürüme diyoruz, atan o günlerde düşmanın tankı var topu var tüfeği var biz süngüyle mi gideceğiz deseydi bugün baban kim bilemeyebilirdin. Savunma sanayine yardımmış bu ülke için paradan daha önemli şeyler vardır siz önce bunu kavrayın sonra teknoloji silah vs konuşursunuz.

    Edit: Bugünün bedellileri yarının Suriyelileridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shark1907 -- 18 Temmuz 2018; 1:41:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan habertürk de konuşan bi akademisyenden öğrendim Osmanlı ordusunda zorunlu askerlik yokmuş,taa ki yeniçeriler lav edilene kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 18 Temmuz 2018; 1:49:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 15 bin tl taban fiyat olmalı en düşük gelirli bu rakamdan faydalanmalı gelir arttıkça bedelli rakamı da artmalı hem devlet daha fazla para toplar yıllık gs'dan 25 milyon tl alan selçuk inan da 4,5 sene önce 18 bin verip bedelli yapmıştı şaka gibi
  • Bu bedelli askerlik nedense yapacaklardan cok yapmayanlari geriyor. Bu tek hucrelilere bedeli ucuz cikartirsin az derler, fazla cikartirsin fakir olsun mu derler. Askerlik yaparak bir statu kazandiklarini sanarlar, cunku bircogunun hayatta bir basarisi yoktur.



    Neymis askere gittim diyebilecekmisiz de animiz olacakmis, derdinizi diyim siz anlayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    15 ay askerlik yapan birisi olarak bence bedelli askerlik gayet güzel bişey. Ben askere gittikten 6 ay sonra bedelli çıkmıştı kahrolmustum. Keske bekleseydim biraz daha diye.



    15 bin tl büyük para degil.

    Varsa paranız yada kredi cekme imkaniniz basin parayi tertemiz gerisini dusunmeyin.



    Yok mehmet bey yok askerlik yapmamis zart zurt he heeee deyin geçin.
    Herkes sizin gibi düşünmüyor hocam, ben gittim it gibi muamele gördüm diğerleri de gitsin beter olsun kafasında millet malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar insanı 28 gün eğitime almak ortalama 9 yıla denk gelir,hadi bu insanların yarısı faydalansa bile 4 yıla tekabül eder.
    Yetkilileri bunu dikkate almasına davet ediyorum.


    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 18 Temmuz 2018; 2:5:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shark1907

    Öncelikle söylediklerinde haklı olduğun tek nokta sonda paylaştığım parça mevzusudur o konuda haksızlık ettiğimi bende fark ettim çünkü bazı erkeklerden daha cesur yürekli çok kadın var o konuda haklısın parçayı kaldırdım. Onun dışında geri kalanlara akla uygunlaştırma veya mantığa bürüme diyoruz, atan o günlerde düşmanın tankı var topu var tüfeği var biz süngüyle mi gideceğiz deseydi bugün baban kim bilemeyebilirdin. Savunma sanayine yardımmış bu ülke için paradan daha önemli şeyler vardır siz önce bunu kavrayın sonra teknoloji silah vs konuşursunuz.

    Edit: Bugünün bedellileri yarının Suriyelileridir.
    1919 da hangi düşman tankla geldi, 1945 2 ci dünya savaşında zaten biz yokuz:) mustafa kemal de gayet güzel bir şekilde uyarıyor atam, aman ben gidersem bir çılgınlık yapıp ta girmeyin.. Savunma sanayi ile ilgili en ufak bir fikrik yok çünkü bu millet ve devlet için para şartt..

    Bedelli askerlik yapanlar suriyeli ile senin osmanlı atalarında suriyeli, adam kendi yerine asker gönderiyordu,

    Senin bu yasayı çıkaran devletinde suriyeli. Çünkü bu kabul edilemez birşey bedelli bu..

    Bak kardeşim. Ben bu milletin üretmesini isterim, bişeyleri satarak değil, üreterek gelişerek varolmasını isterim.

    Bak apo orda, asabiliyor musun?

    Bak kandil orda,cudi orda 30 yıldır yerle yeksan edebiliyor musun? 1997 model f16 ile 2 metre çukur açmayı bahsetmiyorum bak. Irak sınırından 5 metre girmek içinbayram çocuğu gibi izin bekliyor musun? Bekliyorsun. 12 ada hakkında bilgin var mı? Bütün bunlar batmıyor ama, Devletinin hak tanıdığı asker olarak yetişmemiş. Doğuda görev almayacak adam bedelli yapınca suriyeli oluyor.Yani suriyeli olacaz, başımıza bir felaket gelecek diyorsun, bak sen bile kötüyü düşünüyorsun, demek ki mükkemel durumda değiliz. Ödediğin bedeldir mesele. Neyin bedelini ödüyorsun? Bir 15 temmuz oldu, en güvendiğimiz kurumun içinden hayin sürüsü çıktı. Yıl 2020 ye geldi uğraştığımız şeyleri görüyor musun? 40 yıldr bitmeyen pkk cabası. Bazen işid, el kaide faaln uğrardı şükür yok oldular. senin kaçar dediğin adam a devlet beyin göçü diyor. kalite aklın avrupa ya gidiyor demek bu. Devir soğuk savaş devri, teknolojin yoksa bir hiçsin.. abd,israil,japonya yı izle bizi zile bir kıyas yap..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her Türk vatandaşı temel askeri eğitimi almalıdır. Askerlik süresi daha da kısaltılıp örneğin her vatandaş için 2 aya indirilip ordunun ihtiyacı da profesyonel askerler ile karşılanabilir buna tamam derim ama bugün olduğu gibi o zamanda biz askere gidemeyiz iş kurduk diyenler mutlaka olacaktır şu an görüyoruz bir ay nasıl gideceğiz diyorlar sonuçta bu senin önünde olan bir şey planlamasını buna göre yapanlar akılsız mı sen bu işi ciddiye bile almamışsın türlü türlü bahaneler üretmek çok kolay bahane üretmekte bizim milletin eline kimse su dökemez. Bugünün işini yarına bırakmayacaksın adam olacaksın sorumluluklarını bilip ona göre hareket edeceksin. Bizim millete abi savaş mı kaldı ya modernleştik biz algısını öyle bir yedirmişler ki bundan sonra savaş olmaz elimize silah almayız sanıyor garipler! Yarın savaş çıkmayacağının garantisini verebilir misin hele ki ülkemiz böyle bir coğrafya da yer alıyorken ? Bir diğer konuda askerlik sadece Doğu da yapıldığında risk barındırmaz her bölge de bizim ülkemizde malesef risk vardır. O riski almak bile bir cesaret gerektirir batı bölgelerimizde kahpe saldırırlar gazi olan şehit düşen askerlerimiz olmadı mı ? Yazık gerçekten bu ülkede değerlerine sahip çıkmayacak bir nesil yetişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shark1907 -- 18 Temmuz 2018; 2:30:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Olm bu kadar korkmayın askerde adam yemiyorlar, kim sizi böyle korkutmuş anlamadım. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shark1907 -- 18 Temmuz 2018; 2:51:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik kaldırılmalıdır
    Gitmeyin, kimse gitmesin
    Bu çağdışı saçmalığa son verilsin
  • ilhan032 kullanıcısına yanıt
    Lolipopunu alıp oyuncak ayinla oyna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu temel eğitim çok su kaldıracak adamla aynı parayı ver ama onlar eğitim almasın yok yaa🤔

    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paran varsa kurtul yoksa git ölüm tehlikesi yaşa demek adil değil ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önümüzde koca bir engel bu askerlik konusu.askerligini yapmamissan ne ise girebiliyorsun ne is kurabiliyorsun hatta askerligini yapmamissan vize bile vermiyorlar.Kaldirilmali bu sacmalik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 94 lüleride kapsasın gidip bedelli yapıp gelelim. 1-2 ay neysede 6 ay orada emir almak, kafa dengi arkadaş bulamamak, yapacak aktivite olmaması insan yıpranır. 2 ay silah ve ilk yardım eğitimini ver bitsin aylarca insanları hayattan koparmaya ne gerek var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 yaptım bende , şuan 12 ay sanırım zaten 15bin lira 12 ayda hayli hayli çıkarırsınız



    Asıl sorun gerçekten 15 bin TL verip bedelli yapamayacak insanların , çalışmadan 2 ay gecinemeyecek insanların 12 ay askerlik yapması



    Çocuğun babası yok bir annesi ve iki küçük kardeşi olan bir arkadaşımız vardı 15 ay askerlik yaptı bu adam sigara alacak parası yoktu biz koyduk yastığının altına , simit alacak parası yoktu biz aldık , yaz geldi çarşıya çıkacak bir tişörtü yoktu biz aldık yoksa o sıcakta kazak ile çıkacaktı



    Yani askerlik komple 3 ay düşsün parası olana 15 bin bişey değil ama durumu olmayan çalışmak zorunda olana reva mı 12-15 ay askerlik hemde bişey yapsan gam yemicem boş işler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese hayırlı olsun diyorum. Ben de uzun zamandır bedelli askerlik beklemiştim çıkmadı. Yurtdışında çalışıyorum artık 1090 gün çalışma süremi doldurunca bedelli oluyorum. 1000 euro ödemesi var sadece.
  • 2bin euro oldu. Dün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 21Temmuz kullanıcısına yanıt
    Hadi ya link alabilir miyim? Google da bulamadim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.