Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (228. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.474.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Açıklamadan anladığım sadece yaz tatilinde alınmıcak öğrencilerin öğretim döneminde askere alındıklarında 21 gün izinli sayılmaları için görüşülmüş.
    Benim anladığım, öğrenci bile olsa bedelli parasını yatıran hemen gitmek zorunda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kim Kitsuragi

    Bende en yakın askerlik şubesine müracaat edin yazıyor

    Alıntıları Göster
    Aynı durumdayım. 2021'e kadar tecilim vardı daha kısasıyla değişmedi.
  • YÖK, bedelli askerlik yapmak isteyen üniversite öğrencilerinin, eğitimlerinde mağduriyet yaşanmayacağını açıkladı. Buna göre, askerlik temel eğitimi aldıkları süre içinde öğrenciler idari izinli sayılacak. Bu dönemin ara sınav, vize veya yıl sonu final sınavlarına denk gelmesi durumunda da mazeret sınavı hakkı verilecek.

    Milli Savunma Bakanlığı'nın, Bedelli Askerlik Uygulaması konulu yazısı Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülerek, geçici 55'inci madde kapsamında "21 günlük temel askerlik eğitimi" maksadıyla silahaltına alınacak yükseköğretim öğrencilerinin temel eğitimi aldıkları süre içinde idari izinli sayılmalarına, aldıkları temel askerlik eğitiminin ara sınav, vize veya yıl sonu final sınavlarına rastlaması durumunda mazeret sınav hakkı verilmesine, mağduriyet yaşanmaması için üniversitelerce gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi.

    YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Milli Savunma Bakanlığı görevine atanan Sayın Hulusi Akar'ı tebrik etmek için gerçekleştirdiği ziyarette geçici 55. madde kapsamında temel askerlik eğitim alacak yükseköğretim öğrencilerinin mağduriyet yaşamamaları için alınacak tedbirleri Bakan Akar’la müzakere ettiklerini açıklamıştı.

    Kaynak: Hürriyet




  • Dediğim gibi oldu yaz tatilinde gidilmicek direk alıncak idari izinli sayılcakmış.

    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Demek ki ya kurayla ya yaşa göre ya da başvuru sırasına göre alacaklar, celp dönemi tercih etme olmayacak. Allah bilir en ters zamana denk gelir şimdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithellius -- 16 Ağustos 2018; 11:53:30 >
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Öyle celp dönemi seçme hakkı ortadan kalkmış oluyor bu durumda karambole artık.

    Bence öğrenci için kötü oldu bu karar düşün kendi evinden uzak bi yerde öğrencisin tam vize/final zamanı askere çağrılcaksın,hop hazırlık falan filan 1 ay iptalsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen , öğrenci için çok kötü oldu. Aralıkta tez sunumum var. O zamana denk gelirse mahvoldum.
  • radko kullanıcısına yanıt
    Bence de çok kötü oldu. Tam askerliğin bittiği günün ertesi sınavın var mesela. İzinli olmadığın için ne ara çalışacaksın? Ayrıca Kpss'ye, Ales'e, Tus'a, vs. hazırlanan bir sürü insan var. Tam sınav vakti veya sınava yakın çağırırlarsa geçmiş olsun aylarca emek çöpe.
  • Bu karar açıköğretimde üniversite okuyanlarıda etkilicek o zaman,diyelim aöf final/vize sınavına denk geldi 21 gün eğitim,onlarada daha sonra mazeret sınavı yapılmalı sonuçta açık öğretim öğrencisi örgünden öğrencisinden çok,onlarıda mağdur etmemeleri lazım sonuçta onlarda harç parası verio.

    Bu yük altından nasıl kalkar aöf sıkıntılı durum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 21 gün zırvalığıyla birçok kişi mağdur olacak. Madem bundan vazgeçmiyorsunuz, bedelli yapacak kişiye ne zaman gitmek istediğine dair bir seçme şansı verin.
  • Merak ediyorum öğrenciyi,öğretmeni,işciyi idari izinli diyip hemen alıcaksın,sporcuları nasıl alıcaksın sezon ortası görelim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç bir okulun bunu kabul edeceğini sanmıyorum. 3 hafta devamsızlık yapan mimarlık öğrencisi projesini basıl yetiştiricek ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    Yök karar aldıktan sonra üniversitelerede ona göre uygulayıp önlemleri alması düşer .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç boşuna "çok sıkıntı çıkacak demeyelim" suç bizde, 21 günü kabullenip ortaya çıkacak sorunları kendimiz çözmeye çalışıyoruz, öğrenciyiz, işçiyiz, çalışanız, yaşayacağımız sıkıntıları düşünüp kendimiz çözmeye çalışıyoruz.

    Bedelli çıktı sevinemiyoruz bile, ben şahsen yurt dışına çıkmanın yollarını arıyorum. Bu ülkedeki en büyük sorun, sorunları kabullenmek.

    Linç girişiminde bulunabilirsiniz gerçek hayattan alıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mazeret vermişler öğrencilere hadi gine iyisiniz.Genellikle mazeret sınavları ağır oluyor ama hocalar kaytarıyorlar diye daha ağır sorardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.R.W.

    Arkadaşlar tecilim bitti kasımda gitmek zorundayım.Kasım celbi için işlemlerimi yaptırsam sonra kasım a kadar vazgeçip bedelliden faydalanabilir miyim?
    Hiçbirşey yapmana gerek yok direk bedelliden faydalanabilirsin,e-devletten belgeni al sonra subene git

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Bu karar açıköğretimde üniversite okuyanlarıda etkilicek o zaman,diyelim aöf final/vize sınavına denk geldi 21 gün eğitim,onlarada daha sonra mazeret sınavı yapılmalı sonuçta açık öğretim öğrencisi örgünden öğrencisinden çok,onlarıda mağdur etmemeleri lazım sonuçta onlarda harç parası verio.

    Bu yük altından nasıl kalkar aöf sıkıntılı durum.
    Açık öğretim bir dert değil ki açık öğretimi askerde bile okurken bitirebilirsin.Bitiren var askerde iken uzun dönem kısa dönem bu bir engel değil ama normal öğretim kurumları duruma engel normal yüksek öğretim kurumları
  • Ben işlemlerimi 10 temmuzda tamamlamıştım dgs sınavına girmiştim acaba dgs sınavından gelecek puanıma göre açıköğretim yazılsam herhangi bir problem çıkar mı acaba hani kayıt olur olmaz okullar bunlar öğrenci diye bilgilendirme yapıyorlar ya askerlik şubeye ondan dolayı diyorum benim durumumda olan tercih yapmayı düşünen illaki vardır bakalım sonuç ne olacak
  • Hatırlatıyım acemilikte yemin etmediğiniz için asker değilsiniz tam olarak ve askeriye dışına çıkılmıyor acemilikte siz dedikleriniz acemilikten sonra söz konusu hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Hatırlatıyım acemilikte yemin etmediğiniz için asker değilsiniz tam olarak ve askeriye dışına çıkılmıyor acemilikte siz dedikleriniz acemilikten sonra söz konusu hocam.
    Onu ayarlar açık öğretim bir problem değil diyorum.Zaten merkezi bir sınav sistemi ile yapılıyor ama normal öğretim kurumunda hocalar kasıntı yapıp terslik çıkarabilir.
  • 
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.