Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.006
Cevap
56
Favori
272.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ps4(Pro)da sadece oyun oynamak amaçlı tv alacağım. Bir çok tv inceledim. Mağazada 4k Hdr içerikli videolarda adı duyulmuş 4000-5000 aralığındaki tvlerde denedim. Tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Sonuç olarak artık Hdr oyun beklentim yok. İnput lag değeri düşük olan xe7005 modeli almayı düşünüyorum. 55xe7005 paneli hakkında düşünceniz nedir?
  • Pasific Rim'den Leatherback sahnesi
  • XE9305 için yeni yazılımı indirip yükleyen oldumu? Tv kendi içinden güncel yazılımı daha indirmiyor fakat Sony sitesinde verilmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical_Support

    XE9305 için yeni yazılımı indirip yükleyen oldumu? Tv kendi içinden güncel yazılımı daha indirmiyor fakat Sony sitesinde verilmiş.

    Hocam bende TV'den update olarak bekliyorum birkac gelir guncelleme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Nisan ayı içinde kademeli olarak verilcek diyor ama indirip yüklesemmi bilemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical_Support

    Nisan ayı içinde kademeli olarak verilcek diyor ama indirip yüklesemmi bilemedim.

    Eger beklemeyim diyorsaniz USB'den manuel olarak deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 29 Mart 2018; 18:10:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemeyi yükleyip hdr ile dolby vision farkınıa göz atan doldu arkadaşlar?

    Bi fark var mı varsa ne kadar var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme yükledikten sonra fabrika ayarlarına dönmeye gerek varmı?
  • Tv ye daha düşmedi.bende usb den yüklemeyip tv yi bekleyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Sony teknik servisini aradım, adam usb den yükleme tv'ye otomatik gelince yükle diyor. Tereddütte bıraktı beni.
  • Technical_Support kullanıcısına yanıt
    Sony sitesinde de yazıyo.önerilen tv den otomatik indirilen diye belirtmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    10 yıllık Sony 40v4000 den artık sıkıldığım için yeni bir tv arayışına girdim ve yaklaşık 2 ay sonunda 55xe8096 yı aldım benim gibi karasız olanlar için bir kaç açıklamam olacak

    1. yerinde sony oled , 9005 , 8577 ,8096 yı yan yana aynı görüntüyü izleme fırsatım oldu hepsi arasında en fazla 1 tık görüntü farkı vardı (oled sonra 8096 4 tık daha kötü tabi)

    2. gündüzleri çocukların çizgi film izleyeceği akşamları hanımdan sıra gelirse bir şey izleyebileceğiz ama hafta sonu maç veya hd bir film izlemek istiyorsanız 8096 fiyat ve görüntü konusunda kullanıcı dostu

    3.Jumanji 2 yi aşağıdaki formatta indirdim 18 GB :( ve sn 150 mg okuma hızlı bir flas bellekte takılmadan gerçekten çok iyi bir görüntüde izledim alt yazı sorunu yaşamadım
    [Video Bitrate]:.............: 20.6mb/s
    [Duration]:.............: 1 h 59 min
    [Video Codec]:.............: HEVC
    [Resolution]:.............: 3840x1604 px
    [Aspect Ratio]:.............: 2.40:1

    4.son kullanıcı olarak sd yayınlar muhteşem hd kalitesinde ol masada Gözü yoran veya çöp ,bulanık bir görüntü vermiyor rahatlıkla izlenebiliyor.

    5. Sesi İyi daha 10 nun üstüne yükseltemedim .

    6.Siyahlar diğer arkadaşlarında dediği gibi gri ve veya lacivert değil hd yayında 3 farklı siyah tonunda giyinmiş bir karakteri (siyah tişört Siyah pantolon Siyah mont ) gece çekim ama zifiri karanlık ta değil ton farklarını rahatlıkla anlıyorsunuz yakın çekimde ise desenlerinde fark edebiliyorsunuz . yani siyah kalitesi berbat değil . gayet iyi

    7. 2017 SONY ANDROİD TV
    2017 SONY ANDROİD TV2017 SONY ANDROİD TV2017 SONY ANDROİD TV

    8. şuan Karanlık bir film olan son jedi yi indiriyorum Star Wars: The Last Jedi (2017) in 2160p, encoded with x265 in HEVC and AAC 7.1 English, with English and Spanish subtitles!
    Encoded in 10 bit HDR color at CRF 18.0, from 24 GB bakalım bu testi de geçerse benim gibi çok paranız yok ama iyi bir tv istiyorsanız bu tv yi alabilirsiniz ( bu testi geçemezse de alabilirsiniz. tabi pişman olacağınızı sanmıyorum çünkü bu filmleri sinemada izlemek lazım evde aynı tadı asla vermez.




  • nezleyim N kullanıcısına yanıt
    Tv den sıkılıp bi ton paraya yenisi almak nasıl bi zenginliktir.
    O kadar zengin olupta forumda gösteriş yapman ayrı bi ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 2 Nisan 2018; 13:53:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sn. Radko

    1. foruma yaklaşık 11 yıl önce üye oldum ancak o zaman ki , mail adresim artık kullanımda olmadığından yeniden üye olmam gerekti o sebeple ilk mesajım (yani yaklaşık 1 yıl önce bıraktığımda mesaj yazmayı yaklaşık 2700 civarı mesajım vardı)

    2. forumda sürekli görüyorum yılda 2 , 3 tv değiştirenleri ben 10 yılda bir değiştiriyorum zengin olsaydım inanın 9005 alırdım


    3. 8096 için tam bir basit kullanıcı yorumu yok herkes oyun ve sadece film için yorum yapıyor benim durumda olanların bu sebeple kafası karışıyor bir nebze onlara yardımcı olmak istedim .
  • hayansame H kullanıcısına yanıt
    Yok vazgeçtim değmez 109 ekran bir tv ye o kadar para verilmez dediler çevremde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses sistemi Arc bağlantısı konusunda yardımcı olabilirmisiniz optik kablo ile oluyor ama arc yi beceremedim. TV xe8505 sistem lg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cawrash -- 7 Nisan 2018; 15:34:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017'nin başından beri bu forumda sony televizyon paylaşımlarını takip ediyorum. Televizyon almak için özellikle sony'nin 2018 modellerini bekledim. Takip ettiğim kadarıyla televizyon teknolojisi bir geçiş aşamasında, 7-8 binlere alınan tv'ler dahi tam anlamıyla tatmin etmiyor meraklısını, hepsinde ayrı bir kusur var. Gerçekten mevcut teknolojiyle en kaliteli, en gerçekçi görüntünün keyfini, herhangi bir kronik kusuru olmadan yaşatacak bir televizyon alayım da, 6 bin değil de gerekirse 7 bin, olmadı 8 bin vereyim düşüncesinde olan birinin gönül rahatlığıyla alabileceği bir televizyon yok, yok, yok. 2017 sony tv'lere ilişkin olarak fiyat/performans bakımından en öne çıkan model xe9005 idi. Hatta bu modelin siyahlarının çok iyi olduğu, daha pahalı olan xe93 modelinden dahi daha iyi olduğu, zira o modelin fald değil de edge-lit olması nedeniyle parlaklık sorunu yaşattığı söyleniyordu. Sonra 2018 modelleri tanıtıldı. xe90 yerine xf90 geldi, xf93 gelmedi, buradan xf90'nın xe90-93-94 yerine geldiği sonucu çıkarıldı.

    7-8 bin TL'yi gözden çıkarıp bir televizyon alayım da en az 5-6 yıl kullanayım, o yüzden de adam gibisini bulayım diye düşünen her insan gibi öne çıkan alternatifleri karşılaştırmaya başladım. Her yeni çıkan televizyon eskisinden iyi olacak diye bir şart yok tabi ki, bir şeyi eklerken başka bir yer bozulabilir haliyle, o yüzden önce xe90 ile xf90 karşılaştırmalarını inceledim. İzlediğim bazı videolarda aradaki fiyat farkına değmeyeceği yorumları vardı, bir yıl televizyon bekleyip de kayda değer bir ilerleme olmadığını görünce hayal kırıklığı yaşadım haliyle. Böyle olunca 2017 yılı boyunca hiç öne çıkmayan xe93 modelinin öne çıkmaya başladığını gördüm. Baştan elediğim bu televizyonu da karşılaştırmaya dahil ettim ve bir dizi incelemenin ardından güvendiğim bir adamın şu videosuna rastladım:https://www.youtube.com/watch?v=t0GzpKxakZM. Bu videoda görüntü kalitesi bakımından bariz şekilde xe90'nın en kötüsü olduğu, tek avantajının görece ucuz olması olduğu (6.000 TL, diğerlerinden 1.500 TL ucuz), xe93'ün ise xf90'dan (ayakları bile aldırmamak istiyor kendisini) hem siyah-parlaklık dengesi hem hdr görüntü kalitesi olarak daha iyi olduğu söyleniyor. Dolayısıyla bir yıl boyunca fald olmadığı için forumlarda kötülenen 2017 model xe93'ün, 2017'nin efsanesi xe90'nın yanı sıra 2018 model yeni sürümünden de daha iyi olduğu ortaya çıktı. Şimdi hepsisony'i arıyorum, mağazalara soruyorum 55 inç xe93'ün kalmadığı ve artık gelmeyeceği söyleniyor. Olsa bile el değmemiş bir ürün nasıl bulunur, insan güvenip nasıl alır. Gerçekten ilginç bir durum.

    Sonuç olarak, bu forumu takip ediyorum, bu konuyu, bu garabet durumu açıklayabilen, bu forumları takip eden insanları tatmin edici, bilgilendirici bir tartışma nedense dönmüyor. Eminim ki 2018 yılında televizyon almak isteyen, bu konuya özel merakı olan bir çok insan bu durumun farkındadır. Bu konuda araştırma yapan, bilgi sahibi arkadaşlar söyleyebilir mi;
    -Gerçekçi görüntü, görüntü ve ses kalitesi, dizayn bakımından xe93 xf90'dan daha iyi midir? Fiyatlarının da neredeyse aynı olduğu dikkate alındığında hangisi tercih edilmeli (tabi xe93 bulunursa).
    -xe93'ün parlaklığı daha yüksek olduğu için daha gerçekçi görüntü verme konusunda bu bir dezavantaj değil mi, samsung tv'lerin çokça eleştirildiği bir konu değil mi bu, gerçekçilik sınırını aşan parlak görüntü, bu her zaman iyi bir şey değil sanki.
    -sony'nin 2018 içinde xf93 duyurma ihtimali var mıdır, buna ihtiyaç yok mu, hem teknoloji (nit sayısı) hem pazarlama açısından, yoksa edge-lit denilen ve sorunlu olabildiği söylenen kulvardan yürünmeyeceği anlamına mı gelir bu,
    -xf90 konusundaki düşünceniz nedir.

    Teşekkür ederim.




  • Ya psikolojik yada gerçekten guncellemeden sonra görüntü kalitesi daha iyi geldi gözüme.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Her sene tv / Model değiştirinler var..

    İhtiyaç olarak Tv almak tamam da model yenilemek, Daha büyük erkan almak biraz gereksiz..

    Şimdilerde Dolby Vision çıktı..İnceledim bu meret 12 bit Panel ve 10.000 nit IŞIk gücü ile HDR10 dan daha güzel görüntü sunuyor imiş..

    Peki Şimdiki HDR10, 4K Tv ler 10 bit? Nit değeri de 4000 seviyesinde?

    Efendim yazılım olarak Dolby vision Update Firmware yayınlanmış, 10 bitle de D.Vision izlenirmiş miş miş :)

    Teknolojinin geldiği durum bu..Donanım olarak desteklenmeyecek Yazılımlar üretilip insanları Yeni Tv almaya sevk ediyorlar..
  • 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.