Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.006
Cevap
56
Favori
272.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 65XE9305 tv aldım. İki hafta kadar oldu ama açıkçası diğer kullandığım samsung 65ju7000 kadar memnun kalamadım. Sony de banding olayını bir türlü çözemedim. Hangi ayarı yaptım ise yine de filmler dahil hareketli sahnelerde flulaşma var. Aynı olay Samsung da yok. Renkleri ayarlamak ayrı bir sorun her kanalda ve başka bir uydu cihazı kullanımında ayarlarla devamlı oynamak gerekiyor. Ya bu işi ben beceremiyorum yada Sony tv ler mi böyle ? Açıkçası Samsung MU900 almadığıma pişman oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayancıklı -- 5 Ocak 2018; 18:19:20 >
  • ayancıklı A kullanıcısına yanıt
    Bende öyle bir sorun yok gayet memnumum.
  • ayancıklı A kullanıcısına yanıt
    Hocam flulaşma için hareket menüsüne göz atın. Motionflow ayarlarında özellikle yumuşak seçeneği seçildiğinde obje etraflarında yanmalar meydana geliyor. Tavsiyem standart modunda kullanmanız. Film modunu da yüksek yaptığınızda tv yazılımı, resime çok müdahale ettiği için yanmalar oluşuyor. O ayarı da “orta” da kullanmanızı tavsiye ederim. Ama en büyük etken kaynaktaki videonun bitrate değeri. Bitrate düşük bir videoda tv’nin yazılım müdahalesi daha başarısız sonuçlara yol açıyor. Ayrıca online stream edilen bir video (youtube, netflix vb.) hiçbir zaman diskten oynatılan kadar kaliteli olamaz.



    Resim ayarlarına gelince; tüm hdmi çıkışları için ayrı ayrı kalibre etmeniz gerekiyor. Hatta smart menüsü için bile kalibrasyon yapmalısınız. İçerik HDR olduğunda da kalibrasyon yapmak isteyebilirsiniz çünkü resimi hdr’a göre ayarlıyor tv.



    Tüm kalibrasyonlar hafızada kalır. Belli bir süre sonra ayarları yapa yapa tüm kaynakların ayarı yapıldığı için bir ayar yapmanıza gerek kalmayacak. Android denen sistemin çok dandik olmasında da kaynaklanıyor elbette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her hdmi girişi için ayrı resim ayarı yapmanın Android ile bir ilgisi yok onu belirtmek isterim, ilaveten doğru olan da budur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunem82

    Simdi bir sey sormak istiyorum. Modeller arasinda yani 7005-8505-9005-9305 arasinda ne farklar var aydinlatabilirmisiniz ?

    90 ve 93 120hz 93 ün 90 dan fazlası karanlık sahnelerde siyahlarda biraz daha iyi onun dışında ikisi aynı kalitede diğerlerini görüp test etme şansım olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xe 90 hdrli oyunda çağ atlatıyor görselliğe diğeri ise hdr olmahan bir film ama x dynamic range adlı özelliği sayesinde hdr olmayan içerikleride hdr gibii yapıyor ışık süzmeleri parlamalar da bu yüzden










    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eminmisiniz hocam?



    Sony sitesinde Xe90 ve 93 yerel 100 hz olarak belirtilmiş ben de öyle biliyorum zaten.



    Xe85’den en büyük farkları X-tended dynamic range, full arka aydınlatma (xe85’lerde kenar aydınlatma var) ve yerel karartma (local dimming) özellikleri mevcut.



    Arka led aydınlatma ve local dimming siyahlara direkt etki eden özellikler. Bu yüzden 85 ve 9X serilerinde gözle görülebilecek en büyük fark siyahlardır.



    Ama şunu da belirteyim tüm modelleri birebir kıyaslama imkanım oldu siyahlarda dağlar kadar farklar yok. Xe8577 de siyahlarda oldukça başarılıdır. Samsung’un tepe modellerinden daha iyidir hatta.



    XE85 ile XE90 arasında 1300-1400 tl civarında fark var. Ben o farkı verecek kadar ekstra birşey gözlemlemediğim için 8577 aldım. İki modeli yanyana izlemediğiniz sürece farkı algılamazsınız.



    Xe90 arka aydınlatma olduğu için ışık sızması ve bulutlanma ihtimali çok azdır. Ama Sony bu konuda son derece başarılı olduğu için kenar aydınlatmalı modellerinde de ışık sızması ve bulutlanma problemleri yaşayanlar çok az. Benim 8577’de yok bu problemler mesela...

    7005 ve 8005’i direk es geçin, diğer modellerle arasında dağlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gang Starr -- 6 Ocak 2018; 17:46:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xe 90 hdrli oyunda çağ atlatıyor görselliğe diğeri ise hdr olmahan bir film ama x dynamic range adlı özelliği sayesinde hdr olmayan içerikleride hdr gibii yapıyor ışık süzmeleri parlamalar fotoğraf çekiminden amaç karanlık ve siyah kenarların nasıl göründüğünü göstermek merak edenlere










    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc de 1080p 120 hz ayarlanabilmekte evet native 120 hz çalışıyor oyunlarda da sorunsuz bir şekilde 120 hz i görüyoruz ama normal kullanımda belki max 100 hz oluyordur onu bilmiyorum ama pc de native 120 hz çalışabiliyor , sony kalite odaklı olduğu için çok fazla şey kısmıyor bir kaybınızda yok bence zaten oyunları 60 fps oynuyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabiniz icin tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar sony kd-55xe9005 almak istiyorum sorum andrid siateminde aıkıntı yasarmıyım takılmalar donmalar felan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kesinlikle android işletim sistemi olan Led TV serilerinden uzak dur. Kuzenim büyük bir TV firmasında yazılımcı olarak çalışıyor. Yurt dışında master yaptı, bana özellikle belirtti Linux işletim sitemi kullanan TV modelleri tercih edilmeli. Sanıyorum buda Xe 7000 serisi.
  • ozgurizmir kullanıcısına yanıt
    Kuzenin hemen istifa etsin o işi bidaha yapmasın.
  • Technical_Support kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta size bir bomba daha birçok firma Android yazılımını sonlandıracak , tabiki Sorunsuz Linux e geçiş. Eğer konu hakkında eğitim aldıysanız yazlım bilginiz çok ileri düzeydeyse sizde kendi tercihinizi paylaşın. Linux Number ONE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurizmir

    Evet kesinlikle android işletim sistemi olan Led TV serilerinden uzak dur. Kuzenim büyük bir TV firmasında yazılımcı olarak çalışıyor. Yurt dışında master yaptı, bana özellikle belirtti Linux işletim sitemi kullanan TV modelleri tercih edilmeli. Sanıyorum buda Xe 7000 serisi.

    Katılıyorum android tabanlı akıllı tv alınmaz çok sorunlu oluyor,şahsen tizen işletim sistemli öneririm performansı gayet iyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozgurizmir kullanıcısına yanıt
    Linuxlu Tv mi kaldı :)

    Trend Android..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 8 Ocak 2018; 0:39:56 >
  • Technical_Support kullanıcısına yanıt
    Öneriniz nedir hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önder Çatalkaya kullanıcısına yanıt
    805c modelinde 1tb 2 tb wd diskleri çoğu zaman görmeyip okumayan tv 750 gb altındaki her hdd yi sıkıntısız görüp oynatıyor.
    biyerlerde max 750 gb hdd kullanmak gerektiğini okumuştum, denedim gerçekten de söylendiği gibi oldu.
  • brawo_41 kullanıcısına yanıt
    Android'ten en haz etmeyenlerden biriyim. Fakat işin içine tv'ler girince, örnek linux veya tizen tarzı sistemler durmadan varolan uygulama desteğini keserken, android tabanlı tvlere store'da olmayan uygulamaları bile yükleyip tv' ye yeni özellikler kazandırabilmek çok büyük bir avantaj. Şuanki android tabanlı tvlerin donanımları çok iyi olmasada, tv üreticileri bu durumu biraz daha güncel işlemci ve donanımlarla çok daha iyi seviyelere çıkarabilirler. Daha kusursuz android deneyemi için harici androidbox kutularda tercih edilebilir. Ayrıca android tv de harici playerlara codec bile yüklenebiliyor, siz diğer tv lere yeni formatlar çıktığında (ya benim tv bu filmi neden açmıyor) diye ağlanırken android'te bu formatlarda rahatlıkla izlenebilecek.
  • 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.