Şimdi Ara

2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.987
Cevap
130
Favori
748.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba, aracimda sofor koltugu kisminda yerde resimdeki parcayi buldum. Ama nereden ciktigini anlamadim.

    Bilenler yardimci olabilir mi?






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri 1.6 sedan benzinli joy olan araç hakkında bilgi verirse sevinirim alırken bayiden ne istemem gerek paket olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gEnC-oSmAn58

    Biri 1.6 sedan benzinli joy olan araç hakkında bilgi verirse sevinirim alırken bayiden ne istemem gerek paket olarak

    Birkaç bayi ile görüştüm, genelde stepne ve görüş paketi (arka sensör ve sis farı) dahil fiyat veriyorlar. Ben ilk yardım ve tüp (sanırım hepsi veriyor) ve paspas ile aldım. Onun dışında bagaj havuzu, cam filmi ve hatta benzin ( Denizli bayi veriyor:) ), ne alabilirseniz kardır. Ben 65500'e anlaştım.
  • outofnick O kullanıcısına yanıt
    bugun nasıpse ugrayacam bakalım bana ne teklıf verecekler
  • nejdeath N kullanıcısına yanıt
    Resmî bir arkadaşa gönderdim. Gaz pedalının alt kısmına ait parça dedi. Ben de tatile başka bir araç ile çıktım. Kontrol edemedim. Bir bakın bakalım doğru mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outofnick

    Arkadaşlar hepinizin araçları hayırlı olsun. Henüz araca sahip olmasam da Mayıs sonundan itibaren yazılan mesajları okudum.
    Şu an kullandığım araç 2006 Corsa 1.2 manuel ve geçmek istediğim araç 1.6 benzinli Joy paket sedan. İsterim ki daha yüksek donanım olsun ama hem mevcut konut kredim olduğu için, hem de 25bin liralık bir araçtan çok daha üst bir araca geçmek istemediğim için 1.6 Joy yeterli gelir diye düşünüyorum.
    Aslında yeni araç sürecinde 60-70bin fiyat aralığında ikinci el Corolla ve Focus'lara baktım. Sıfır olarak ise Astra Sedan düşünüyordum ki, eski kasa Megane HB kullanan bir arkadaşımın gazı ile Megane sedanı inceledim, dizel otomatikte test sürüşü yaptım ve bayıldım. Astra'yı da hem yakıtı, hem de muhtemelen eskiye düşecek kasasından dolayı eledim. Şimdi gelelim sorulara.
    1. Test sürüşü yaptığım dizel otomatik ile almayı düşündüğüm 1.6 benzinli manuel arasında donanım olarak illa ki fark var ama direksiyon hissiyatı, yol tutuş, ses izolasyonu vs. açısından çok fark olmayacağını düşünüyorum, fikriniz nedir?
    2. Kullandığım 2006 Corsa zaman zaman ufak arızalar çıkarsa da, tangur tungur gitsem de, kronik direksiyon arızası olsa da, gaza basınca giden bir araç. Burda bahsi geçen yok klima her yöne üflemiyor, 20 dk.da bir ayar değiştiriyorum, yok gaz tepkisiz kaldı, ses tonu geçişi cızırdıyor, direksiyon 1 diş solda vs. gibi sıkıntılarım olmadı. Almayı düşündüğüm araç da baz donanım ve eğlence ve navigasyon ekranı olmayan bir araç. Bu araçta sorun yaşama ihtimalim yüksek midir, veya bu sorunlar yeni üretimlerde çözüldü mü?
    3. Renault'nun servis fiyatları konusunda, satıcı arkadaş, günümüzde yıllık bakımın maksimum 500 TL tutacağını söyledi. Eğer doğru ise garantili bir araç için gayet makul. Peki servis hizmetleri, müşteri memnuniyeti Renault'da nasıldır?
    4. Babamı ikna edebilirsem Oyak indirimi ile alacağım, yoksa bireysel olarak. Çevre illerdeki bayilerden birinden 65500 fiyat aldım, görüş paketi ve stepne dahil olarak. Son haftalarda daha uygun fiyat duyan var mı? Hediye olarak paspas, cam filmi, bagaj havuzu vs. alan var mı? Yok ise özellikle bagaj havuzu ve paspas konusunda tavsiyeniz ne olur?
    5. Renault'da garanti 3 yıl, 600 küsür lira ile +1, 1200 küsür ile +2 yıl uzatılabiliyor diye duydum. Fikriniz nedir, yaptırmaya değer mi? Açıkçası 3-4 yıl kullanırım, satarım diye düşünüyorum, satacağım kişi de 4 yıllık araçta +1 yıl garanti olmasını pek önemsemez diye düşünüyorum.
    6. Aracı ilk alınca dikkat etmem gereken, test etmem gereken şeyler nelerdir? Opel konularında hep bir karter koruma ekletme muhabbeti dönüyor, Megane'larda mevcut mudur, takılması gerekir mi? Şu anki aracım hem ucuz yollu olduğundan, hem de kaskom olduğundan kamera taktırma gereği duymadım ama gerekli olduğunu düşünüyorum. Kısmetse ilk kez 0 aracım olacak, ondan dolayı da kablolar gizli bile olsa araçla oynatmak istemem. Şarjlı veya pilli kamera önerisi olan var mı? Kısmetse aracı aldıktan hemen sonra Aydın-Konya yoluna çıkacağım. Geçen gün gelirken Afyon bölgesinde yol yapım vardı. Hem ben hem de önümdeki sürücüler yavaş gitse de cama, kaputa, arabanın altına hep çakıl çarptı. Ondan dolayı boya koruma veya seramik (aynı şeyler olup olmadığını bilmiyorum) yaptırmayı düşünüyorum. Ne kadar süre kalıcılığı vardır, kaç liraya kadar makuldur, Aydın bölgesinde tavsiye edeceğiniz yer var mıdır? Yeni araçlar bal mumu ile kaplı olur diye bir şey duydum, doğru mudur, yıkamada neye dikkat edilir? Yoksa yeni araçları bile standart iç-dış mı yıkatıyorsunuz?
    7. Son olarak kasko meselesi. Kısmetse daha bayideyken yaptırmayı veya mevcut Garanti kaskomu arayıp, telefonda yaptırmayı düşünüyorum. Bugün garanti.yi arayıp modele göre ortalama fiyat verin dedim ama mümkün değil dediler. Yaş 33. Sizlerin kasko ve sigortalar aşağı yukarı ne tutmuştu?
    Bu uzun ve detaylı sorularıma cevap verirseniz sevinirim. İnşallah ben de aranızda olacağım. Kazasız, belasız...
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubi.lay -- 5 Ocak 2019; 15:0:19 >
  • free men F kullanıcısına yanıt
    Yola cikmistim, bir mola da kontrol ettim ama cok anlayamadim. Bugun veya yarin sakin bir sekilde bakacagim. Cevabiniz icin tesekkur ederim. Insallah onemli bir parca degildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdan Olgu beyin tavsiyesiyle Junsun h030 marka arac kamerasini az kullanilmis olarak ikinci el aldim. Haftabasinda almama ragmen montajini bu sabah yola cikmadan yapabildim.











    Kumandasının pil kapagi hafif hasarli geldi,









    Montajini yaparken biraz zorlandim. Ozellikle de sag citayi zor cikarttim. Takarken de 2 3 milimlik bosluk kaldi. Moral bozdu bu durum. Bir de kablolari ayakaltindan zor gecirdim. Cok da saglikli olmadi. Bir de kablonun bir kismi kalabalik olarak kaldi.





















    Yolculugum 16.30 gibi bitti ama son kaydi 14 de yapmis. Sebebini ogrenemedim.



    Iyi ki kamerayi almisim dedigim iki olay oldu. Birisi, tirin biri saga cekti durdu ve soforu bir anda yola atlayip karsi yone kosmaya basladi. Hem ben ben hem sol seritten gelen arac zor kurtardik. Karsi tarafta bekleyen bir tir vardi. Ne oldu anlayamadik. Digeri de Banaz da EDS lerin oldugu tum yol boyunca yop calismasi var ve tek seritbyol veriyorlar. Polislerin yonlendirmesiyle kirmizi yesil dikkat etmeden gectik. Eger cihazlar pasife alinmadiysa ceza gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka görüşe ihtiyacım yok, sadece ön tarafa bakacak kamerayı, şarj kablosu çakmak girişine bağlanacak şekilde bulabilir miyiz ?

    Kastım şu, kablolama yapma işiyle uğraşmak istemiyorum, montajına da para harcamamak niyetim. Her sürüşe başladığımda on tuşuna basarım.

    Tavisyenizi bekliyorum selamlar, saygılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk uzun yol yakit tuketimi,









    Araci teslim aldiktan sonra ilk yakitimla 800 km yol yaptim. 360 kmsi sehir ici ortalama 25 km hiz, kalani da yukaridaki gorseldeki gibi. 200 liralik yakitla depo doldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu paylastigim istediginiz gibi bir kamera zaten.

    Cakmakligi da baglayabilirsiniz benim yaptigim gibi. Ya da onde 2 tane usb var, cakmakligi bos birakip usb nin birine baglayabilirsiniz. Disarida 15 20 lira montaj parasi aliyorlar. Kendiniz cesaret edemezseniz cok bir meblag degil yani. Benim paylastigim kamera kendisi otomatik aciliyor. Sadece on kamera olsun derseniz, sanirim en iyilerinden birisi ve Olgu beyin 1 numarali tavsiyesi junsun h030.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nejdeath N kullanıcısına yanıt
    Sağ ön tarafta gördüğüm paspası siz mi aldınız? Bayi mi bu şekilde verdi? Sedanlara farklı paspas mı veriliyor acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • free men F kullanıcısına yanıt
    Ben HB aldım bana da bundan verdiler. İstanbul Boğaziçi MAIS.

    Arkadaşlar

    Son sürümde olduğundan emin olan herhangi birisi Rlink ve map sürümlerinin fotoğrafını atabilir mi? Bilgisayarda yaklaşık 4gb'lık güncel rlink ve map bulduğunu ve indirdiğini yazdı. Gittim taktım arabaya yaklaşık 20-25 dakika güncelledi, güncellendi yazdı. Sonra tekrar baktım versiyonalara, versiyonlar aynıydı. İnternette bulamadım son versiyon bilgisini.

    Bendeki yazılım sürümü: 3.3.16.941
    Önyükleyici sürümü: 5276
    Navigasyon sürümü: 9.12.133.675708

    Bu arada iki öncelikli sorum var.
    Birincisi hız sabitleyicisini adaptif kullanmak istemiyorum bunun yolu var mıdır?

    İkinci olarak, dikiz aynasının önündeki kamera sayesinde okunması gereken tabela işaretleri ne hayalet göstergede ne de ekranda çıkmıyor. Önceki sayfalarda bu özelliği olanların fotoğrafını gördüğümü hatırlıyorum. Bilginiz var mı?
  • free men F kullanıcısına yanıt
    Ben almadim bayi bu sekilde verdi.

    Hatta bir parca buldugumun fotosunu atmistim, bayi sofor tarafina baska model paspasi koymus, hem model ismi yaziyordu (kadjar) hem de hic bir yeri denk gelmemisti. Nasil boyle bariz bir hata yaptilar anlamadim. Teslimat sirasinda sol onu degistirdiler, o parca da o sirada mi cikti acaba diye de dusunmustum.

    Bir de bunu buldugumda farkettim, sofor tarafi paspasinin koltuga yakin tarafindan sabitleyen iki yer var, birinde klips yok bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nejdeath N kullanıcısına yanıt
    Güzel kameradır, montaj konusunda biraz acemilik olmuş Ankara'da olsaydiniz yardımcı olurdum.

    Sağ direğin klipslerini denk getirememişsiniz, benim fotoya bakarsanız cuk oturdu aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubi.lay -- 29 Temmuz 2017; 20:14:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • #berk # kullanıcısına yanıt
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubi.lay -- 5 Ocak 2019; 15:1:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cam tavandan geliyor ses genelde.servise giderseniz sorunu çözerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubi.lay -- 5 Ocak 2019; 15:2:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kubi.lay kullanıcısına yanıt
    Sol bas parmagimin yarisi da baya aciyor. O citayyi cikaracagim diye baya zorlayip acittim :)

    Aslinda Ankara da ikamet ediyorum. Sizin musait bir zamaniniza denk getirebilsem de butun incelikleri tek seferde halledebilsem.

    Citayi 4 5 ser cikartip denedim ama o boslugu kapatamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nejdeath N kullanıcısına yanıt
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubi.lay -- 5 Ocak 2019; 15:3:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.