Şimdi Ara

2017 model Makyajlı Kasa Sandero/Sandero Stepway - Ana Konu (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
804
Cevap
21
Favori
103.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wickersan

    Merhaba arkadaşlar. Punto 2010 yari otomatik aracimla vedalaşma zamanim geldi. Sanziman hatasi nedeni ile artik yeni bir araca gecme zamanj geldi ve butceme en uygun arac sandero gibi gorunuyor.



    Puntoda diteksiyon hatasi, kapilarin böğürmesi, şanziman boşa almasi gibi kroniklesmiş sorunlar vardi. Sanderoda bildiginiz kronik sorun varmi.

    Soguk havada punto 5-10 sn biyunca deprem varmis gibi titrerdi. Sanirim sanderoda bahsedilen titreme biyle birsey.



    Pejo 208 yari otomatik kullanmistjm bir ara. Punto ile biraz zorlanarak ciktigim besiktaş yokuslarinda Pejo sanki tekerlekleri yerinden firlayacakmis sarsintiyla dura kalka cikiyordu. Bu aractada yokus cikista sıkıntı varmi

    Benim araç 5300 km oldu, sadece iki defa şanzımanı boşa aldı biri yolda giderken olmuştu diğeri arabayı kaldırken olmuştu. Kronik hale gelmeyecekse bence normal bir şey o kadar hata. Titreme sorunu bende yok. Yokuşlarda herhangi bir sıkıntı yok sadece gazı yeterince vermezseniz karasız kalabiliyor, en kötü ihtimal manuele atıp kullanırsınız dik yokuşlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunahm

    Merhaba, 2 hafta önce sıfır Sandero Stepway (0.9 otomatik) aldım. Şehiriçi yakıt sarfiyatı 8.7 lt (broşüründe 5.7 lt yazıyor). Neden bu kadar yüksektir, fikri olan var mı?

    Şimdi bunu çok sebebi olabilir.
    1) Malum havalar soğuk, bir de kış lastiği varsa yakıt sarfiyatı 1-1.5 lt artıyor.
    2) Bu değerlere ulaşmak için arabayı sakin kullanmak gerekiyor.
    3) Hangi yakıtı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama benim denediklerim arasında en az yakan shell fuel save ile PO, kullandığınız yakıta göre 0.5 lt fark edebilir.
    4) Motorun yeni olmasının çok bir etkisini düşünmüyorum ben ilk aldığımda ortalamam 5.5 falandı, ama sakin sürüş ve dur kalklı trafik yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunahm


    quote:

    Orijinalden alıntı: heroesx

    Ayni dusunceyle servise gittim. Servis koy benzini 100 km test surusune cikalim problem var mi bakalim dedi. E5 silivri yoluna ciktigimda ortalama hiz 90 oldugunda 6.5 7 litre gosteriyor.

    Aracı İstanbuldan alıp doğruca Kayseriye geldim. 800 km yolun yarısını 120 km/s, yarısını 110 km/s hızla geldim, ortalama tüketim 7,7 civarıydı, broşürde 4,7 lt yazıyor. Şehiriçinde de dediğim gibi 8,7 yazıyor. Çok yüksek bu değerler, dikkatli ve ekonomik kullanan birisi olmama rağmen bu kadar yüksek olması açıkçası can sıkıcı. İnşallah zamanla düşer, henüz 1000 km civarında araç.

    Hocam o hız için o değerler normal, malum motor küçük, vites 5 ileri olduğu için yüksek hızlarda düşük devirle gidemiyorsunuz şimdi hatırlamıyorum ama 120 km/s'de devir herhalde 3000'ni geçiyor. Bir de gittiğiniz yol zaten rakımı düşük olan yerden yüksek olan yere gidiyor. Bir de kışın da etkisi var.
  • Kimisinde volan dişlisi vb parçalar değişmişler yine çözüm olmamış.Umarım siz yaşamazsınız sinir bozucu birşey. Rica etsem ortalama hızınızı yazar mısınız?Yakıt değerleriniz çok iyiymiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heroesx

    Kimisinde volan dişlisi vb parçalar değişmişler yine çözüm olmamış.Umarım siz yaşamazsınız sinir bozucu birşey. Rica etsem ortalama hızınızı yazar mısınız?Yakıt değerleriniz çok iyiymiş.

    Yakın zamanda ortalama 7 iken sıfırlamıştım ve ortalama hıza hiç bakmadım şimdiki değer pek gerçekçi olmaz şöyle bir 300 km olunca yazarım.
  • Bilgi amaçlı paylaşıyorum Ankara-Adana arası ortalama tüketim 5.7 lt. Yol durumuna göre hızım 90-100-110 arası değişiyordu. Tersi istikamette ortalama 6.2 lt. Kış lastikleri var arabada ve iki yetişkin+ 30-40 kilo bagaj.
  • Ben seviyorum bu aracı. Benimki 0.9 turbo. Ara hızlanmaları çok güzel. Eminim dizeller daha keyiflidir. Ufak tefek sorunları da garanti kapsamında hallettim. Sadece milletin markaya olan bakış açısı insanı üzüyor.
  • Arkadaşlar bizim araçlarda plakalık lambası dipsiz t10 mu yoksa sofit mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim araçlarda sol ayak dayama yeri maalesef direk taban halısının üstü. Oraya herhangi bir plastik parça koymamışlar. Haliyle orası toz, toprak, leke ve çamur olabiliyor. Halı olduğu için temizliği de zahmetli oluyor. Bir de gaz pedalına basarken ayakkabınızın kenarı hemen yanındaki halıya temas edebiliyor. Bu da o bölgenin aşınmasına ve pamuklanmasına neden olabiliyor. Bu bölgelere döşemecide altı cırt cırtlı, istenildiğinde sökülebilen deri görünümlü malzemeden parça yaptırdım.



    2017 model Makyajlı Kasa Sandero/Sandero Stepway - Ana Konu



    2017 model Makyajlı Kasa Sandero/Sandero Stepway - Ana Konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam güle güle kullan şık ve kullanışlı olmuş.Ne kadara mal oldu acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mrterekli kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam. 30 TL tuttu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir yılı doldurdum bize servis yolu gözüktü. Son zamanlarda servise bakıma giden oldu mu, ne kadar ücret çıkıyor. %20 indirim varmış sanırım. İlk bakımda nelere dikkat edilmeli?
  • baldaSSare B kullanıcısına yanıt
    Ben Aralık sonunda 530 gibi bir fiyat almıştım. Bıraktım servise, balatalarınız da zayıflamış, değiştirelim mi dediler? Değiştirin dedi. 1 litre de antifiriz eklenmiş. Sanırım LPG montajı sonrası eksilme oldu. Toplam fatura 663 TL olmuştu. 20.000 bindeki aracın balatasının bitmesine şaşırmıştım.
  • Titreme olayı için yakın zamanda servise giden oldu mu?2018 ilk çeyreğinde yeni yazılım çıkacak denilmişti. Varsa götüren bende bu hafta servise gösteriyim aracımı.
  • Yeni yazılım olayını bende takip edyorum inşallah vardır bi gelişme ama sanmıyorum. Biz arayacağız dediler.
  • NightmareII N kullanıcısına yanıt
    Servisi gün içerisinde aradım henüz bir gelişme olmadığını, olduğu zaman arayacaklarını söylediler.Yazın zaten pek fazla olmuyo adamlar hazıranda gel diyecek yaptım oldu dıyecekler.
  • heroesx kullanıcısına yanıt
    Bneim bakım 10. ayda ben o zaman gideceğim 27 bini geçtim hep aynı ilk 2 dk titreme devam ama sonrası normal bir araç gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erAn_

    Ben Aralık sonunda 530 gibi bir fiyat almıştım. Bıraktım servise, balatalarınız da zayıflamış, değiştirelim mi dediler? Değiştirin dedi. 1 litre de antifiriz eklenmiş. Sanırım LPG montajı sonrası eksilme oldu. Toplam fatura 663 TL olmuştu. 20.000 bindeki aracın balatasının bitmesine şaşırmıştım.

    LPG ile antifirizin ne alakası var? Daha doğrusu motor suyu neden eksilsin ki?
  • LPG montajı sırasında soğutma hortumlarına bazı eklemeler, kesmeler oluyor. Bu sırada haliyle araç bir miktar sıvı kaybediyor. LPG montajı sonrasında genelde bu eksilme kontrol edilip tamamlanmaz. Daha sonraki bir zamanda farkedilir.
    Tabi montaj düzgün yapıldıysa, kelepçelerde falan kaçırma yoksa bir daha eksiltmemesi lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 20 Mart 2018; 8:4:1 >
  • heroesx kullanıcısına yanıt
    Geçen gün beni aradılar yeni yazılım yüklenmesi için mevcut yazılımı mı yükleyecekler bilbiyorum ama yeni yazılım yüklenecek denildi.Servise çağrıldım.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.