Şimdi Ara

2017 model Makyajlı Kasa Sandero/Sandero Stepway - Ana Konu (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
804
Cevap
21
Favori
103.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heroesx

    Dikkatli kullanimda 8.5 litre asagisi olmadi. Normal kullanimda 9.2 9.5 litre. Sehir disi kullanimda 120 km hizda 7.7 litre klima acik

    Benzinli için gayet normal değerler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    B sınıfındaki benzinli araçlar için normal değerler değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametykcll

    B sınıfındaki benzinli araçlar için normal değerler değil.

    İstanbul trafiği b sınıfı dinlemiyor benzinli bir arabanın şehir içinde 6 litre yakmasını bekleyemezsin istanbul gibi biryerde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Zaten 6 litre yakmasını beklemiyorum. Fakat 8.5 litre bence İstanbul trafiği de olsa fazla. O trafikte maksimum 7-7.5 litre yakması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametykcll -- 14 Ağustos 2017; 22:4:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar önemli uyarı!
    stepway aracımda fabrika çıkışlı gelen 205 55 16 91H Goodyear Efficientgrip lastikler kuruda da ıslakta da çok berbat sert bir lastik kuruda sürekli patinaj ceken bir lastik,ıslakta fren sıfır! anında ABS devreye giriyor. ben yandım siz yanmayın araba ıslakta hiç durmuyor.

    Goodyear efficientgrip serisi 4 kanallı ve B sınıf etikete sahipken sadece "91H" yük ve hız endeksine sahip lastik 3 kanallı üretiliyor.

    E SINIF LASTİKLERİ TAKIP İNSANLARIN HAYATLARIYLA OYNUYORLAR.

    2017 model Makyajlı Kasa Sandero/Sandero Stepway - Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 15 Ağustos 2017; 15:32:55 >








  • quote:

    Orijinalden alıntı: heroesx

    http://www.lastikturk.com/205-55-R16-91H-Goodyear-EfficientGrip%20Performance/Detay/867

    Bu sayfaya baktığınızda lastik iyi diyor.
    http://www.lastikturk.com/205-55-R16-91H-Goodyear-EfficientGrip%20Performance/Detay/867

    aynı lastik değil! goodyear efficientgrip ile effficientgrip performance arasında çok fark var.

    stepwaye takılan lastik kalitesiz yol tutmayan sert bir lastik olan "goodyear efficientgrip" 3 kanallı eski versiyonu.




  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Ona dikkat etmemiştim.Bendeki lastik continental 2bin km de lastik yanaktan yarıldı.Çarpma sürtme yok. Continentale yazdım ilgi yok, mapfre sigortaya yazdım onlarda kof çıktı. Bu şekilde kullanıyorum şuana kadar yarıkta ne bombe nede buyume oldu.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Aracı ne zaman teslim aldınız?
    Şu anki teslimlerde Continental EcoContact 5 veriyorlar diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametykcll

    Aracı ne zaman teslim aldınız?
    Şu anki teslimlerde Continental EcoContact 5 veriyorlar diye biliyorum.

    benim aracım 2013 ama 2017 olanlarda da var.stepwayde 3 lastik kullanıyorlar.Michelin energy saver,goodyear efficientgrip,continental ecocontact 5.aralarında en dandik,güvensiz ve sert olan goodyear.goodyear lastikleri 22 bin km kullandım ve ilk zamanlarında bile kavşaklarda aracın arkasını attıran,biraz hafif fazla gaz verip kalkışlar patinaja düşüren.ani frenlerde yarım frenle bile ABS yi erken devreye sokan bir lastik artıları sert olduğu için dayanıklı olması ve yol tutmadığı için araca az yaktırması.
  • arkadaşlar merhaba.

    benim de bu ay sonu 1.5 dci 90 beygir stepway ile 3. ayım dolacak. 5000 km yaptım.

    artıları:
    - yakıt tüketimi harika. bu zaten önceden de böyleydi.
    - performansı iyi. 0-100'den bahsetmiyorum çok hız meraklısı değilim ama yüksek hızlarda bazen sollamak için daha da hızlanmak gerektiğinde çok güzel tepki veriyor, hemen coşuyor. 75 beygirlik puntodan sonra bana iyi geldi en azından. vites aralığı da iyi ayarlanmış. yine de hız yapmamak lazım, o amaçla tasarlanmış bir araba değil.
    - diz mesafeleri, iç ferahlığı, bagajı gayet yeterli. b sınıfı arabalara göre harika hatta.
    - bu seneki teknolojik gelişimi de çağ atlatmış arabaya. yani çok bir şey yok aslında, 2017 yılında elektrikli yan ayna uzay teknolojisi değil ama geçen sene yoktu, en azından şimdi var. hız sabitleyici keza.
    - bu fiyata alınabilecek en iyi ve donanımlı araba. zaten sanırım daha ucuzu da yok.

    eksileri:
    - yol tutuşundan çok memnun değilim ama bunda bahsedildiği gibi goodyear'ın etkisi olabilir.
    - döşemesi aşırı terletiyor. bende bir sorun olmadığını düşünüyorum çünkü bu 5. arabam daha önce hiç sırtım su içinde kalmamıştı. klima falan kar etmiyor. bunu çözmek için kılıf dışında bir yol yok sanırım.
    - direksiyon elektrik destekli değil, önceki arabadan sonra çok ağır geldi.
    - park sensörü başka arkadaşların da bahsettiği gibi bozuldu. sürekli ötüyor. bazen düzeliyor ama genelde bozuk. servise gidip yaptırılacak.
    - yeni farkettim, torpidoyu kapatınca içindeki ampul sönmemeye başladı. elimle kapağı biraz bastırınca sönüyor. yanık kalınca aşağı veriyor ışığı. hatta ben önce "aa yolcu ayağını aydınlatan saçma bi ışık koymuşlar, gereksiz ama ekstra bi özellik" diye düşündüm, öyle değilmiş :) yine de fena durmuyor aslında yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım henüz.
    - teypte bariz tasarım hatası var. dönen tuş radyo frekansı değiştirmek yerine sesi açıp kapamalıydı bence. ya da clio'daki gibi çift dönen tuş olmalıydı. bir de radyoya geçiş tuşu usb girişinin üstünde. zaten flash disk takılıyken kullanıyoruz o tuşu, disk takılıyken basması zor oluyor. çok tırt bi sorun ama beni ciddi rahatsız etti. allah başka dert vermesin diyebilirsiniz :)
    - yine önemsiz ama yol bilgisayarı çok kötü. aynı ekranda iki bilgi göremiyoruz yani en azından saat sabit olsaydı bi yerde, saate bakıp tekrar km'ye dönmek için 8-10 kere tuşa basmak zorunda kalmazdık. hararet göstergesinin olmaması da ayrı bi saçmalık.

    sıfır km araba almaya karşıydım yıllardır. bu yıl arabamı satıp yenisini almak için uğraşırken gerek istediğim temizlikte bulamamanın gerekse arka arkaya her konuda anlaşıp notere gitmeden 10 dakika önce saçmalayıp satmaktan vazgeçen birkaç ruh hastası satıcıya denk gelmemin etkisiyle bunalıp hiç aklımda yokken 2 günlük araştırmayla aldım sandero'yu ama şu ana kadar çok şükür pişman etmedi. pişmanlık bir yana iyi ki almışım bile dedirtti. 4-5 sene sonra ölmez sağ kalırsak ve sandero da beni üzmememeye devam ederse yine sıfır dacia alabilirim hatta. bütün önyargılarımı yıktı. kim bilir belki 5 sene içinde yine gelişen teknolojiyi takip edip içerden açılan ya da en azından toros kilidi yerine gizli tuş konmuş bagaj kapağı veya dijital klima bile yaparlar :)




  • ysneke Y kullanıcısına yanıt
    Eksikler var fakat ne kadar köfte o kadar ekmek olayı. Donanım ne kadar fazlaysa arızanında o kadar fazla olacağını unutmamak gerekiyor.
  • tabiki öyle ama eksiklikleri de maliyeti çok artıracak şeyler değil aslında daha çok tasarımsal eksiklikler.

    yine de dediğim gibi bu fiyata daha iyisi yok. aracın alıcısı da bunu bilerek alacak, sonuçta mercedes e200 ile sandero arasında tercih yapmayacak, dolayısıyla kullanıcısının beklentisi de sınırlı olduğu için memnuniyet seviyesini artıracaktır.

    özetle sıfır km almak isteyen orta direk bu arabayı alsın çünkü ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak bir araba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysneke -- 16 Ağustos 2017; 17:50:7 >
  • Herkese merhaba,

    0,9 benzinli manuel siyah ya da füme arıyorum fakat bırakın bayiyi Türkiye'de olmadığını söylüyorlar.Üstelik aracımı da sattım.Bayiler en erken ekimde geleceğini söyledi.Sizce stok sıkıntısı olmadan alabilir miyim?Bir de ekim fiyatlarının geçerli olacağını söylediler. Sizce çok zam alır mı

    Ayrıca bahsettiğim modelin yakıt tüketimi ne durumdadır kullananlar paylaşabilir mi?

    Çok teşekkürler 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametykcll

    Aracı ne zaman teslim aldınız?
    Şu anki teslimlerde Continental EcoContact 5 veriyorlar diye biliyorum.

    Bugün teslim aldım Goodyear lastik geldi keşke michelin gelseydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ffrr F kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan stokları tüketmişler. 1.5 haftadır bende bekliyorum aracımı.
  • ysneke Y kullanıcısına yanıt
    aracınızı güle güle kullanın, yüksek viteste (4 ve 5) devir düştüğünde (vites küçültme ihtiyacı olduğunda) aynalar titreme yapıyor mu? (sadece iç ayna kısmı) aslında tüm viteslerde devir düştüğünde titriyor ama yüksek hızda otobanda dikkat ettim daha fazla. servise sordum, normal dedi. daha önce başka araçta hiç rastlamadım, aracın dizel olması ve yüksek kalite içermemesi nedeniyle kronik olabilir gibi geldi bana
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    güle güle kullanın aracınızı, good year konusunda size katılıyorum. michelin veya conti gelse çok daha iyi olurdu. bu arada yukarıda sorduğum ayna titreme durumunu sizde kontrol edip bilgi verir misiniz. farklı kullanıcılardan bilgiler gelirse arıza mı yoksa vasat/kronik mi konusunda fikir sahibi olabiliriz
  • ztyfnp kullanıcısına yanıt
    evet aynı sorun var. büyük ihtimalle aynanın yapışık olduğu kısım alansal olarak küçük ve tam ortada. dolayısıyla motor titreşiminden etkileniyor.
    bir de aklıma gelmişken ben de merak ettiğim bir şeyi sorayım. araba çalıştırdıktan sonra ilk kez 40 km hıza gelince bı tıkırtı geliyor anlık. gaz pedalında hissedebiliyorum. bişey serbest kalıyormuş veya kopuyormuş gibi. ya da yolda seken küçük bir taşın arabanın altına çarması gibi. oluyor mu bu herkeste? oluyorsa sebebi nedir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysneke Y kullanıcısına yanıt
    aynanın arızadan ziyade vasat kaliteden dolayı böyle olduğunu düşünüyordum bende. muhtemeldir diğer araçlarda olabilir. araç rölantide çalışırken, yada elinizle aynaya bastırınca soru yok, boşluk yok ama durum bu. tıkırtı konusuna gelince tek bir ses olarak benim dikkatimi çeken bi ses var. bi kaç kez setten geçerken farkettim. ön takımdan akslardan tak diye bi ses sanki ama emin değilim. çok fazla üzerine düşmedim ama h.sonu gözlemler bilgi veririm.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.