Şimdi Ara

LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.807
Cevap
86
Favori
404.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

    B7https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b7-b7a-oled

    C7https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c7-oled

    B7-C7 Full karşılaştırma.https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-b7a-vs-tcl-s517/541/619

    B7
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

    C7
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

    B7
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

    C7
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

    B7
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

    C7
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

    B7
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

    C7
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 18 Mayıs 2022; 19:15:0 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • 55” b7v dün mediamarkt kağıthaneden 7500 tl aldım, aynı gün kurulum yapıldı. Plazmadan led tvye pek çok üst seviye tv kullanmış birisi olarak bu televizyonla ilgili olumsuz yorum yapan arkadaşların bu televizyona sahip olmadıklarından başka bir şey aklıma gelmiyor. Evinde akşam oturup bu televizyonda 4k görüntü izlemiş dürüst insanlar muhakkak bana katılacaklardır, oled bambaşka bir tecrube. Bakın markadan bahsetmiyorum, teknolojiden bahsediyorum, bu televizyonu karanlık bir odada iyi bir 4k source ile izleyip herhangi bir lcd ile kiyaslayan insanlar elmayı armutla kıyaslamış olurlar. Bu teknolojiyi kıyaslayabileceğiniz tek şey başka bir oled üreticisi olabilir. Bütün sayfaları tek tek okudum, bu televizyonu evinde kullanmayıp mağazalarda görüp orda burda okuduğu yorumları türkçeye çevirip Kısıtlı bilgilerini ve deneyimlerini yüksek özgüvenle öteleyerek bu teknolojiye haksızlık eden insanların samimiyetleri hıususuna tereddütle yaklaşılması gerekmektedir. Yok efendim kuyruklu yıldız şeklinde top yok ışık sızması, bu yorumlar bu televizyona sahip olma imkanına sahip insanlarımyanlış yönlendirir. Oled tvde ışık sızamaz, teknik olarak mümkün değil kavram karmaşası yaşatmayın, bu seviyede bir televizyonda futbol topu kuyruklu yıldız olamaz... Gönül rahatlığı ile bu televizyonu alın, son 1 senede 5 farkli üst segment tvyi iade etmek zorunda kalan ve hepsini evinin salonunda ayaklarını uaztıp test eden bi kardeşiniz/abiniz olarak söylüyorum, pişman olmazsınız.
    TV aldıktan sonra buraya yazmıştım. Aynısı bana da oldu.

    Vatan'da belki de dünyanın en itici satış temsilcisi, saçma sapan bir tavırla OLED alıyorsunuz ama sorunlarını biliyor musunuz, emin misiniz bu TV'den filan diye geveledi. Dedim 3 aydır araştırıyorum ben, siz merak etmeyin dedim. Nereden araştırdınız yurt dışı mı diye soruyor

    Şu ana kadar herhangi bir teknolojik ürün için hiçbir satış temsilcisini dinlemedim. Kendi araştırmamı yaptım, mağazaya gittim, modeli söyledim ve aldım. Onlara tek sorduğum soru "fiyat en son ne olur" oldu.

    Herkese tavsiye ederim bunu. Çünkü teknoloji marketlerde çalışan temsilcilerin çok büyük bir oranı ya bilgisiz ya da herhangi bir markanın adamı.
    OLED teknolojisi malum Plazma teknolojisinin devamıdır. Her piksel kendi ışığını yaratır. Arkadad görüntüyü aydınlatmak için floresan veya led lamba gibi ışık kaynaklarına ihtiyaç duymaz. Bu nedenle ışık sızması da olmaz. TV'de parlak renk arzusunu genelde göz sorunu olanlar hissediyor gibi geliyor. Doğal renkleri normal insanlardan daha soluk hissedebildiklerinden kontrast ve renk neredeyse sonuna kadar dayalı TV izliyorlar. Bazı arkadaşlarım var böyle göz sorunu olan, onların eve gidince TV seyretmiyorum. Çünkü 2 saat sonra gözlerim aşırı rahatsız oluyor, yanmalar başlıyor. Bir de göz hastalığı dışında önceki kullandığı TV'de kullanılan teknolojiden kaynaklı gözün alışmış olduğu parlaklık seviyesi var. Mesela Plazma kullanan birisi çok rahat OLED'e geçer ve hiç sıkıntı hissetmez. Ama Floresan veya LED aydınlatmalı bir TV'si olan kişi görüntüyü görebilmek için parlaklık ve kontrastı mecburen açmak zorunda çünkü panelde oluşan görüntüyü arkadan aydınlatarak görebilir. Plazma kullananlar zaten doğal renklere alışkındırlar. OLED de doğal renk verdiğinden farklılık hissetmezler. Bir de OLED'i QLED ile karşılaştırma gafletine düşenler var. Arada dağlar kadar fark var. Samsung patent sorunundan dolayı OLED üretemiyor maalesef. Ve, geleceğin TV teknolojisi OLED olacağına göre Samsung TV'leri ileride daha az göreceğiz gibi geliyor. Tabi ki QLED saçmalığına inanıp alacak baya insan olur. Samsung OLED üretemeyince piyasaya bir şey vermesi gerekiyordu OLED karşılığında onlar da QLED diye çakma OLED çıkardılar :).. Fiyat konusunda da teknoloji oturdukça 4-5K seviyelerine kadar OLED satılacağını düşünüyorum. Tabi bu fiyatları tahminim2 seneye kadar anca görürüz. LCD TV'ye alışkın olanların UHD LCD Tv'den devam etmelerini öneririm. Plazmacılar zaten işini bilir, çoğu OLED'e geçmiştir veya geçmek için bazı beklentilerin karşılanmasını bekliyorlardır.
    Arkadaşlar her gün burayı açıp takip etmeye çalışıyorum fakat burası artık bilgi paylaşımından çok mahalle arasına dönmüş durumunda. Oled kullanan arkadaşlardan ricam lütfen belli başlı tartışmalar hariç cevap yazmayın artık. Siz cevap yazdıkça konu uzuyor.

    Biraz garip bir örnek olacak ama olay biraz çok okuyan mı bilir yoksa gezen mi bilir tartışmasına dönmüş. Şimdi kötüleyen arkadaşlarda oled yok fakat tv ye o kadar olumsuz yorumlar yazıyorlarki sanırsınız alıp 1-2 sene kullanıp nefret etmişler.

    Sevgili arkadaşlar evet net üzerinden okuduğunuz bilgilerle paylaşımda bulunuyorsunuz, olumsuz yönlerini bize söylüyorsunuz. Tamam teşekkürler bilgilendirmeniz için ama sahibi olmadığınız bir ürünü uzun süre deneyimlemiş gibi bu kadar yermeye de gerek yok sanki. Kullanan herkes gördüğüm kadarıyla çok memnun. Olmayanlarda keşke 55" yerine 65" alsaydım memnuniyetsizliği ve fiyat şikayeti var. Ama sizin yorumlarınızı okuyan birisi mercedes parasına tüplü şahin alınıyor sanacak.

    Evet samsung ve sony çok güzel tv ler. kimse bu tv lere laf etmiyor. Sizde hangisi varsa güle güle kullanın. Eminizki çok memnunsunuzdur ama artık bu kötüleme olayı bilgi paylaşımını aştı ve mahalle kavgasına dönüştü. Birazda yapıcı bilgiler paylaşırsanız güzel olacak kanaatindeyim.

    3 aylık kullanımım için yorum yaparsam; gerçekten hoşuma gitti. Görüntü kalitesi ile ilgili problem göremedim. Şu anda ramazan dolayısıyla tv yaklaşık 14 saat falan açık kalıyor. Henüz bir logo yanması veya başka bir problemle karşılaşmadım.
    Arkadaşlar netflixte GEZEGENİMİZ diye bir belgesel çıkmış. 8 bölümden oluşuyor. Şiddetlen tavsiye ediyorum. Dolby Vision 4k, harika çekimler ve mükemmel görüntü kalitesi var. Ben çok çok beğendim.Dolby vision standart görüntü ayarına alın, öyle izleyin. Muhteşem olmuş, bence planet earth 2'yi fena tokatlamış. :))
    Değerli palavracı, değil XE900 veya XF900, Z9D ve Q9fn gibi LCD TV'modellerin tepe noktası olan ürünleri dahi, profesyoneller OLED ile karşılaştırılamaz diyor. Yahu küçüğüm git başka yerde trolle. Burda insanların amacı bu TV'ler hakkında bilgi alışverişi yapmak,senin gibi alakasız şeyler yazıp konuyu saptırmak değil. En son senin gibi, YouTube da Quantum Apotheosis vardı, fazla ileri gip, çok üst seviye sıkmaya ve zıvanadan çıkmış troll haline gelince, YouTube banladı garibimi. Onun müridi falanmısın sen?
  • Hayırlı olsun tüm Oled tv sahibi arkadaşlara..

    Ekim 2017 - Teknosa 7.000tl fiyatla aldım.

    Oled tv keyfi bambaşka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JonVaynen -- 16 Ocak 2020; 11:15:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B7 incelemesi:
    https://www.hdtvtest.co.uk/news/oled55b7v-201705074461.htm

    Inceleme videosu:

    HDTVTest:



    HDTVTest B7 OLED settings:


    AVForums:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 24 Ağustos 2017; 21:07:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu hayırlı olsun,B7 çok beğendiğim ve takip ettiğim bir tv.Alan arkadaşların iyi günlerde kullanmalarını dilerim.
  • Bende Teknosa'da 8.200'ün üstüne %10 kampanya olursa bayramda gözünün yaşına bakmam..



    Hatta az önce g.g'de 8049 lira ya az kalsın alıyordum kendi mi zor tuttum.. 7999 olsaydı almıştım..psikolojik midir nedir 8 bin kulağa çok fazla geliyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 65"ler de keşke alınası fiyatta olsa.

    Konu da tv alanlara da hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 24 Ağustos 2017; 20:57:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ps pro var ama xboxonex ben de düşünüyorum. Amazonda preorder çıkar çıkmaz kayboldu siz alabildiniz mi? Yine en uygun amazon.de olur gibi geliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 65ti aklımdaki ama aşırı pahalı hala. Seneye de ucuzlamazlar gibi geliyor. 4k ve izleme uzaklığı ile ilgili ekteki gibi bir tablo var ne diyorsunuz? Benim koltuğun tvye uzaklığı 3m buna göre 4kyı tüm detaylarıyla izleyip hakkını vermek için 80" bir tv gerekiyor :) ya da 1m yaklaşıp dibinden izlemem
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net

    Bende Teknosa'da 8.200'ün üstüne %10 kampanya olursa bayramda gözünün yaşına bakmam..



    Hatta az önce g.g'de 8049 lira ya az kalsın alıyordum kendi mi zor tuttum.. 7999 olsaydı almıştım..psikolojik midir nedir 8 bin kulağa çok fazla geliyor..

    Son 2 saat. Ben 8049 a alıp almama arasında kararsızım. Maximum kartla 7950 e geliyor aslında. GG nin kampanyası yarın veya sonrası tekrar olur mu meçhul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Bende Xbox One X ile beraber Kasım ayında alacağım inşallah 7K seviyesine iner.

    7k seviyesine düşeceğini hiç sanmıyorum. Ben oledlerin Türkiye satış fiyatlarının İngiltere satış fiyatları altına düştüğünü hiç görmedim. Bu tv şu an İngiltere de indirimli 2999 yerine 1989 paunddan satılıyor. Yaklaşık 9000 TL ye geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gbriel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net

    Bende Teknosa'da 8.200'ün üstüne %10 kampanya olursa bayramda gözünün yaşına bakmam..



    Hatta az önce g.g'de 8049 lira ya az kalsın alıyordum kendi mi zor tuttum.. 7999 olsaydı almıştım..psikolojik midir nedir 8 bin kulağa çok fazla geliyor..

    Son 2 saat. Ben 8049 a alıp almama arasında kararsızım. Maximum kartla 7950 e geliyor aslında. GG nin kampanyası yarın veya sonrası tekrar olur mu meçhul.

    Bende max.kart olsaydı Belkide alırdım bilmiyorum..o anki durumu göre değişir..7950 güzel rakam..ama ben bayramı bekliyorum..bayramda güzel bir kampanya denk getirebilirsek daha uygun bir fiyata alabiliriz..ama o 15 binli rakamlara çıkmaları mümkün değil..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net


    quote:

    Orijinalden alıntı: gbriel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net

    Bende Teknosa'da 8.200'ün üstüne %10 kampanya olursa bayramda gözünün yaşına bakmam..



    Hatta az önce g.g'de 8049 lira ya az kalsın alıyordum kendi mi zor tuttum.. 7999 olsaydı almıştım..psikolojik midir nedir 8 bin kulağa çok fazla geliyor..

    Son 2 saat. Ben 8049 a alıp almama arasında kararsızım. Maximum kartla 7950 e geliyor aslında. GG nin kampanyası yarın veya sonrası tekrar olur mu meçhul.

    Bende max.kart olsaydı Belkide alırdım bilmiyorum..o anki durumu göre değişir..7950 güzel rakam..ama ben bayramı bekliyorum..bayramda güzel bir kampanya denk getirebilirsek daha uygun bir fiyata alabiliriz..ama o 15 binli rakamlara çıkmaları mümkün değil..

    Bayramda olacak şey 8999 TL + %10 çek gibime geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gbriel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net


    quote:

    Orijinalden alıntı: gbriel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net

    Bende Teknosa'da 8.200'ün üstüne %10 kampanya olursa bayramda gözünün yaşına bakmam..



    Hatta az önce g.g'de 8049 lira ya az kalsın alıyordum kendi mi zor tuttum.. 7999 olsaydı almıştım..psikolojik midir nedir 8 bin kulağa çok fazla geliyor..

    Son 2 saat. Ben 8049 a alıp almama arasında kararsızım. Maximum kartla 7950 e geliyor aslında. GG nin kampanyası yarın veya sonrası tekrar olur mu meçhul.

    Bende max.kart olsaydı Belkide alırdım bilmiyorum..o anki durumu göre değişir..7950 güzel rakam..ama ben bayramı bekliyorum..bayramda güzel bir kampanya denk getirebilirsek daha uygun bir fiyata alabiliriz..ama o 15 binli rakamlara çıkmaları mümkün değil..

    Bayramda olacak şey 8999 TL + %10 çek gibime geliyor.

    Hocam bekleyip görelim ama 8binli rakamlara bundan sonra her durumda b7 rahat alınır..yani 100 lira fazla 50 lira eksik çokta önemli değil..ama bayramda teknosada 8199 lira fiyata birde %10 kampanya olma ihtimali var..bence beklemeye değer..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net


    quote:

    Orijinalden alıntı: gbriel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net


    quote:

    Orijinalden alıntı: gbriel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net

    Bende Teknosa'da 8.200'ün üstüne %10 kampanya olursa bayramda gözünün yaşına bakmam..



    Hatta az önce g.g'de 8049 lira ya az kalsın alıyordum kendi mi zor tuttum.. 7999 olsaydı almıştım..psikolojik midir nedir 8 bin kulağa çok fazla geliyor..

    Son 2 saat. Ben 8049 a alıp almama arasında kararsızım. Maximum kartla 7950 e geliyor aslında. GG nin kampanyası yarın veya sonrası tekrar olur mu meçhul.

    Bende max.kart olsaydı Belkide alırdım bilmiyorum..o anki durumu göre değişir..7950 güzel rakam..ama ben bayramı bekliyorum..bayramda güzel bir kampanya denk getirebilirsek daha uygun bir fiyata alabiliriz..ama o 15 binli rakamlara çıkmaları mümkün değil..

    Bayramda olacak şey 8999 TL + %10 çek gibime geliyor.

    Hocam bekleyip görelim ama 8binli rakamlara bundan sonra her durumda b7 rahat alınır..yani 100 lira fazla 50 lira eksik çokta önemli değil..ama bayramda teknosada 8199 lira fiyata birde %10 kampanya olma ihtimali var..bence beklemeye değer..

    Hediye çeki 2 katı tutarda kullanılıyor. Benim şu an ihtiyacım olan birşey yok. Xbox one x çıkmış olsa idi benim için cazip olabilirdi. O nedenle cebinizden 9000 TL çıkacak. Tabi almanız gereken birşey varsa birşey diyemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zimbasal Z kullanıcısına yanıt
    Bu tabloya gore eve bilboard almak lazim duvarin komple seffaf OLED ekran oldugunu dusunun, fena fikir degil aslinda :)) LG fabrikasini gosteren bir video izlemistim, binadaki camlardaki seffaf OLED, hava durumu vb. ozellikleri interaktif sekilde gosteriyordu.


    Rtings bu arastirmasini bilimsel arastirmalara referansla gelistirmis olsa da bence eksik yonleri var:

    • ortalama insan olarak tabir ettikleri gordugum kadariyla detay icermiyor.

    • her insanin duyu kabiliyeti ayni degil.

    • TV de kullanilan teknolojiye (OLED, LED, Plasma, CRT) hatta model ve farkliliklari gore de piksellesme orani degisebilir. TV de interpolasyon acildiysa arti/eksi farklilik olabilir, TV nin goruntu isleme kabiliyeti goruntu performansina birebir etki eder. TV de kullanilan ayarlar da onemli. Yuksek kontrast oranina sahip TV ler daha fazla detay gostereceginden izleme mesafesini yakinlastirmak gerekmeyecek. Keskinlik (sharpness) ayari, izleme acisi ve TV nin barindirdigi teknolojiye gore de goruntu farkliliklari olabileektir.

    Bence herkes goz zevkine ve estetik tercihine uygun TV yi aramali, TV boyut secimi onerileri ceteris paribus olmasi kaydiyla fikir verir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teknosa GG mağazasında 15 adet stok vardı. Hala 15 var. Bu kadar indirimde bile kimse almamış. Enteresan... Alıp 14 e düşürsem mi diyorum. Bir yandan da bu bozuk ekonomide 8000 TL cebimde mi kalsa diyorum. Aslında mevcut Samsung 46F8000 tv mden çok memnunum. Tv yi 55" e büyütmek için almak istiyorum. Son 42 dk...

    Daha iphone 8 alacağız. 5-6k dan girer piyasaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 24 Ağustos 2017; 23:19:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknosadaki hediye çeki 2 katı tutarda kullanılıyor demişsiniz ancak 3 katı tutarda kullanılıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeeepBlue

    Bu tabloya gore eve bilboard almak lazim duvarin komple seffaf OLED ekran oldugunu dusunun, fena fikir degil aslinda :)) LG fabrikasini gosteren bir video izlemistim, binadaki camlardaki seffaf OLED, hava durumu vb. ozellikleri interaktif sekilde gosteriyordu.


    Rtings bu arastirmasini bilimsel arastirmalara referansla gelistirmis olsa da bence eksik yonleri var:

    • ortalama insan olarak tabir ettikleri gordugum kadariyla detay icermiyor.

    • her insanin duyu kabiliyeti ayni degil.

    • TV de kullanilan teknolojiye (OLED, LED, Plasma, CRT) hatta model ve farkliliklari gore de piksellesme orani degisebilir. TV de interpolasyon acildiysa arti/eksi farklilik olabilir, TV nin goruntu isleme kabiliyeti goruntu performansina birebir etki eder. TV de kullanilan ayarlar da onemli. Yuksek kontrast oranina sahip TV ler daha fazla detay gostereceginden izleme mesafesini yakinlastirmak gerekmeyecek. Keskinlik (sharpness) ayari, izleme acisi ve TV nin barindirdigi teknolojiye gore de goruntu farkliliklari olabileektir.

    Bence herkes goz zevkine ve estetik tercihine uygun TV yi aramali, TV boyut secimi onerileri ceteris paribus olmasi kaydiyla fikir verir.




    İçim rahatladı teşekkürler valla :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zimbasal

    Hocam bende ps pro var ama xboxonex ben de düşünüyorum. Amazonda preorder çıkar çıkmaz kayboldu siz alabildiniz mi? Yine en uygun amazon.de olur gibi geliyor.

    Türkiye ye gonderim yok ben Kasım ayında alacağım ön sipariş yapmayı şimdilik düşünmüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar karşılaştırma videolarını izlediniz mi bilmiyorum ama b7nin renkleri bana soluk ve parlaklığı düşük geldi bu videodan sonra. Samsung renkleri abartarak bu kadar fark atabilir mi emin değilim ama videoyu izlediğimde samsung 55Q7F daha iyi geldi. Bu da video linki 01.17 dkya dikkat edin https://youtu.be/zH2Pn1PXkj0

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.