Şimdi Ara

LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7] (395. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.807
Cevap
86
Favori
404.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    sizin kullandığınız internet paketi nedir acaba
  • Arkadaşlar torrent indiriyorumda şunu merak ettim x265 10 bit mi indirmeliyim yoksa x264 8 bit mi tam olarak anlayamadım hangisi iyi internette bir çok yorum var ama işin içinden çıkamadım...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • berbuğ kullanıcısına yanıt
    Geç döndüm kusura bakmayın. Evet iki kez tecrübe ettim. Şu anda kenarları kırpık yayınları, görüntü ayarlarından tam ekran yaptım o şekilde izliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: constantine41

    Arkadaşlar torrent indiriyorumda şunu merak ettim x265 10 bit mi indirmeliyim yoksa x264 8 bit mi tam olarak anlayamadım hangisi iyi internette bir çok yorum var ama işin içinden çıkamadım...
    X265 10 bit hdr olan versiyondur.Tabiki bunu indirmeniz gerekir.
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Bizim panellerde 10 bit desteği var mı açıkçası bunu bilmiyordum 🙂 cevap için teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: constantine41

    Bizim panellerde 10 bit desteği var mı açıkçası bunu bilmiyordum 🙂 cevap için teşekkürler
    Tabiki var.Hali hazırda lg'nin en üst segment tv modeli.Bunda olmayacakta hangisinde olacak. :))
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Torrentte x265 10 bit sdr diyor hdr olanını bulamadım bende hevc indiriyorum şu an

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cogitoergo C kullanıcısına yanıt
    Netflix içerikleri 15mbit, (sizden istenen altyapı 25mbit, takılma yaşamamanız için.)
    Bende kablonet kullanıyorum. 4K 15mbit içerik akıcı şekilde izleniyor.


    buda extra bilgi:
    15mbit'lik netflix içeriği çoğu dizi ve filmde iş görüyor. Ancak 4k tam ekran görüntülerde bazen yeterli gelmiyor. Misal "Taylor Swift reputation Stadium Tour" kaydını izleyin, 15mbit görüntünün yetersiz kaldığını bu konser kaydında bariz fark ediyorsunuz. Sahnede çok fazla detay oldugu için netflixin sıkıştırma yöntemi çuvallamış.(zaman zaman pixeleşmeler görünüyordu) Aynı konseri torrentdan indirdim. onlarda netflixden kopyalamışlar aynı görüntü problemleri o dosyadada vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 16 Mart 2019; 0:10:30 >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Üstat netflix in İnternetten ayarlarında kalite seçimi var. Oradan en iyi görüntüyü seçersek de bu sıkıştırma yöntemini kullanıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG 9 serilerin de Türkiye de satışa başlıyormuş....ilave olarak yeni ürünü olan 88 inç 8k oled TV yide Türkiye'de satışa sunacakmış..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -spawn- kullanıcısına yanıt
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]

    evet kullanıyor tabi ve 15Mb/s üstüne çıkmıyor. zaten netflix saatde en fazla 7GB veri tüketecegini yazmış. kaba bir hesap yaparsanız bu zaten saniyede 15 megabit ediyor.https://www.convert-me.com/en/convert/data_transfer_rate/?u=dmegabitps&v=15


    ek bilgi (güncelleme)
    netflix'in kullandığı bitrate aslında bayağı bir düşük. Dünya internet trafiginin %25 şini tüketiyorlarmış ve 4k içerik artıkca bu dahada artıcak. Ama görüntü kalitesi anlamında yetmiyor ! Misal, ben star trek gibi bir diziyi 65inç Tv'de 5.5Mb/s'le izleyeceksem (dizi 1080p çekiliyor ) korsan indirmek daha mantıklı gelmeye başladı. (dizinin başka bir video portalından araklanmış sürümü, 9.2Mb/s ve torrentda bulunabiliyor.iki görüntü arasında dağlar kadar fark var. sözde netflix dolby vision gösteriyor diziyi , torrent versiyonu daha iyi.)

    Olayı bitrate yönünden incelersem para ödeyip kazıklanıyormuşum gibi geliyor. Ancak bu tv'ye mutlak bir digital platform aboneliği lazım. Oda şimdilik netflix. Bashettiğim sorun şu aslında muhtemelen pc monitorumde izlesem hiç bir şeyi fark etmez veya umursamazdım. Ama 4k panelde bitrate oranı yüksek içerikler izlemeye alıştığınızda, düşük bitrate'li görüntüleri hemen hisediyorsunuz.(Özellikle bilim kurgu dizi ve filmlerinde bu fazla fark ediyor.torrentda "The Expanse" dizisinin 2.sezonuna göz atın. Bölüm başı 28 Mb/s ile görsel keyif sunuyor konuda güzel tavsiye edilir.)

    Kısaca Netflix içeriklerindeki sıkıntı , sıkıştırma algoritması ve netflix politikasıyla ilgili. 4k içeriklerde 15mbit'e kadar destekliniyor. 1080p'de ise 5.5mbit ile sınırlamışlar. Bu değerler bazı film ve dizilerde oldukça yeterli oluyor ama bazılarında vasat görüntü veriyor, bu tv'nin potansiyelini karşılayamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 17 Mart 2019; 20:41:21 >




  • Arkadaşlar Selam,
    Uydu alici ne kullaniyorsunuz bilmiyorum ama Vu+ cihazlarını oledde kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Alabileceginiz en iyi görüntü veriyor,iptv acma hızı ve kalitesi mükemmel,Oledi olan kesinlikle bu cihazdan almalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Angoras1 A kullanıcısına yanıt
    Ben de Zgemma H7S 4K alıcıyı tavsiye ediyorum.
    Yurtdışında çok yaygın.İmkanı olan getirtsin.
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    hocam açıklama için teşekkürler. ben de bu konuyu merak ediyordum. netflix in saatte 7 GB tan daha fazla harcamayacağını siz de yazmışsınız. ama mesela stranger things in internetteki versiyonlarına bakıyorum bir bölüm 15 GB civarı. bir başka netflix original dizi 13 reasons why'ın internetteki ilk bölümü 4K olarak 25 GB örneğin. torrentteki versiyonlar daha mı iyi görüntü kalitesine sahip? netflixteki 4K görüntüyle, bu internetteki 4K versiyonları karşılaştırma şansınız oldu mu? peki bu adamlar netflix original bir diziyi netflixten daha iyi görüntü kalitesine sahip olarak nereden bulabiliyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren377 -- 19 Mart 2019; 9:0:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazi diziler daha sonra bluray olarakda satışa çıkıyor. Bazılarıda farklı platformlarda yenıden yayınlanıyor.
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    ama dediğim 25 gb lık 13 reasons why'ın ilk bölümü WEBrip. acaba başka bi yayın platformundan mı çektiler? neyse artık, karışık işler... :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahsettiğiniz diziyi araştırdım. internetde webrip diye paylaşılmış olan sürüm x264 ile sıkıştırılmış bu yüzden çok daha fazla yer kaplıyor dosyalar. normalde kalite kaybı olmadan x265 ile çok daha az yer kaplıyorlar.
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cogitoergo

    6. Kez gelen paneldede yaklaşık 20 tane ölü piksel çıktı sözde koreden test edilmiş özel panel getirtik dediler ve ben ısrarla değişim istememe rağmen servis ya pranızı iade ederiz yada elinizdeki ölü pikselli paneli kullanmak zorundasınız panel değişim kotanızı doldurdunuz dedi arkadaşlar arada kaldım ne yapcağımo bilmiyoeum para iadesi alsam bu fiyta 65 oled alamıyorum öbür türlüde evimde şu an 20 den fazla ölü pikselli pnel kaldı bu tüketici mahkemesi prosüdürünü bilen arkadaşlar var ise yardımcı olabilirlermi bana bu mebladaki tv ye tüketici hakem heyeti bakıyormu yoksa avukata verip normal mahkemeyemi vermeliyim ayrıca pikseller resimdeki gibi son gelen pnelde
    Kaç ay oldu tv’yi alalı hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • the punisher dizisi bildiğim kadarıyla netflix dizisi netflixteki 1080 halinin torrentteki 1080 haliyle bitrate olarak arada uçurum vardır torrenteki 16-17mbs netflixteki max 7-8 falandır 4k 55 ekran ve üzerinde çoğu dizi film netflixten izlenmiyor kullandığınız tv lere yazık
  • 
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.