Şimdi Ara

LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.829
Cevap
85
Favori
411.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun bir süredir değerli yorumlarınızı takip ediyorum. 2011 de çıkar çıkmaz aldığım Samsung UE40D8000 modeline dolar bazında verdiğim para bugünkü 55 B7 kadardı, şimdi Netflix ve film için ekranı büyüteyim diye düşünüyordum. Mediamarkta inceledim, Sony A1 ile kıyasladım fiyat farkına değecek bir fark göremedim. Lg b7 açıkçası hoşuma gitti. Alıp iade eden arkadaşlara da saygı duyuyorum. Etkilenmedim desem yalan olur, biraz daha bekleme kararı aldım, banding vb. Kafam karıştı. Sony lg den alıp üretiyormuş. Samsung başka triplerde, Philips pahalı ve soru işareti nereye yelken açacağız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Payda sıfır ise denklem sonsuz olur olmasına da , oled siyahı aslında yine gerçek siyah değil. Ama sanırım insan gözü algılamadığı için sonsuz diye pazarlıyorlar.

Apple niyeyse 1.000.000 :1 diye pazarlıyor, yoksa gerçekten ölçülen bir değer olduğunu sanmıyorum, yine bir algı yönetimi, yine pazarlama.

Çok ciddiye almamıştım bir milyon'a bir konusunu, siyah işte :)
  • nsunsu N kullanıcısına yanıt
    Payı paydasına bölünemeyen bir kesir nasıl sonsuz olabilir ki :) error verir, daha doğrusu tanımsızlığı gösterir.

Dikkatimi çeken bir konu daha oldu: bazı siteler OLED panelleri yarıştırırken bazılarının kontrast oranının daha iyi olduğunu belirtmişti, hesaplanamadığı söylenen bir değerdeki farklılık nasıl tespit edilebilir ki :)

1m:1 kontrast değeri kadar sonsuz kontrast gibi bir ifade de bana pek inandırıcı gelmiyor. Tabi pikseller off konuma geçtiği ve ışığı iyi absorbe ettiği için LCD TV lerle karşılaştırmayacak kadar iyi black uniformity sağladıkları bir gerçek. Bir de near-black konusu çözüme kavuşup TADF ve HDMI 2.1 destekleri gelse, fiyatları da düşse :)

• quote:

Orijinalden alıntı: CuneytBora

Bu tvyi dun teknosada detaylıca inceledim menusu olsun m2ts video oynatımı oksun harika ve cok hızlı takılmadan calışıyor. Siyah gosteri cok iyi fakat parlaklık gozume biraz az geldi acıkcası . Ha muadil var mı suan için yok parlaklık bir tık daha iyi olabilirmiş . Onun harıcı gozume takılan bir şey olmadı . Samsungun qled tvsinide inceledim parlaklık bıraz daha iyi geldi fakst siyah gosterimi oled tvileirn daha iyi sonuc olarak imkanım olsaydı alabılırdım . Fakat bende sistemin oturduğunu dusunmuyorum . Kişisel fikrimdir . Alınır mı keisnlikle alınır fakat qledin 6500 civarına duşmuş olsaydı qled daha ağır basardı.

.m2ts dosyalar ham ve herhangi bir codecle sıkıştırılmamış dosyalar olduğu için TV ler anında ve kolaylıkla oynatır. Benim 4 senelik televizyonum bile 1 sn den daha kısa bir süre içerisinde 30 GB lik .m2ts dosyalarını açabiliyor. Ancak .mkv lerde iş değişir. Bazen 20 GB lik bir mkv yi açması için 30 sn beklediğim oluyor. Ben gigabit ağ üzerinden NAS diskten izliyorum filmleri. Dediğim gibi .m2ts ler ağdan bile anında açılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba , bu tV'yi takibe aldım.Gerçekten muazzam özellikleri var overall en popüler oled 4k hdr cihaz gibi görünüyor.

Özelliklerine baktığımda dts hd ses desteği olduğu yazıyor.

Acaba dtshdma ve dolby true hd 7.1 ses içeren bir mkv filmi usb'den bağlasam haricen bağladığım ses sistemine passthrough 7.1 hd ses yollar mı?

Eğer öyleyse beni harici bir media player almaktan kurtarır bu cihaz.

Bilen yada deneyimleyen varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tirabzonli

LG 55EG920V(5000TL) modeli ile LG 49SJ800V(3700TL) modeli arasında kaldım. Daha çok film izlenmek için kullanacağım fakat bilgisayarımda bağlı olacak. Acaba hangi modeli tercih etmem gerekiyor. Başka bir model öneriniz varsa onlarada açığım. Teşekkür ederim şimdiden.

O fiyatq eg920v olmaz. Muhtrmelen teşhir ya da iadedie.

• frostburn F kullanıcısına yanıt
    B7 OLED in bildiğim kadarıyla TrueHD desteği yok, reklam broşüründe de daha sonra yazılımla gelebileceğini belirtmişler. Dolby Atmos için dahili dekoder bulunsa da harici bir cihaz olmadan (AVR gibi) bu ses formatlarını destekleyen 7.1 sistemi eşleştiremeyebilirsiniz. Bu konuda yabancı forumdaki kullanıcılarına da bir danışın isterseniz:

Son sayfalarda vertical banding için örnek foto paylaşmışlar, bu konuyu merak eden inceleyebilir. Bir de, TV ye beta firmware çıktığı konuşuluyor.

Kolay gelsin.

• Anlayamadığım bir husus var. Aşağı da aynı özellikde ki yabancı ülkede lg sitesinde 55B7V de V9 Dekoder ın olduğu yazıyor Türkiyedeki sitesinde bunla ilgili bir bilgi yok benmi yanlışım bizdeki mi başka kandırılıyozmu anlamadım. Bu iki tv arasında burdaki farklar varmı cidden bilginiz yada bilgisi olan varmı link aşağıda arkadaşlar.

www.lg.com
    55 LG OLED TV - B7 | OLED55B7V | LG UK
    http://www.lg.com/uk/tvs/lg-OLED55B7V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelimBa -- 22 Eylül 2017; 18:33:36 >

• SelimBa S kullanıcısına yanıt
    LG TR sayfasındaki bilgiler yetersiz çoğu ayrıntıyı girmiyorlar siteye.

• Daha da lg almam servisi de müşteri hizmetleri de felaket asla samsung değiller

• Buradaki örneğimizde :) tam olarak payı paydasına bölünemeyen bir sayı değil de siyah değeri tam ışıksızlığa yaklaşan değerlerde kontrast değerinin sonsuza doğru gideceğinden bahsediyoruz diye düşünüyorum. O.o.spawn.o.O arkadaşın belirttiği limit örneğindeki gibi.

Varsın mutlak 0 ' a bölünen sayı tanımsız olsun sizin dediğiniz gibi sorun yok ama burada konuştuğumuz "tanımsız" bir kontrast değil, kastedilen ölçülemeyecek kadar yüksek bir kontrast, herhalde bu tanımda mutabıkız :)

OLED kontrastlarının kıyaslamasında eğer ölçümlerden değil de subjektif görüşlerden bahsediyorsak, parlaklık (ve tabi ABL), gamma değeri, ve ekran yansıması' da "algılanan" kontrasta büyük bir etki yapabilir, yani paneller gerçekten birbirlerine kıyasla daha yüksek kontrastlı görünebilir.

Ayrıca oled kontrastları sonsuz değilmiş ve üst seviye ölçüm cihazlarıyla ölçülebiliyormuş.
    Oled' lerin kontrastının ölçülebildiğini ilk defa bu yıl gördüm, 55.000:1 , 60.000:1 gibi değerler hesaplamışlar (hangisi LG hangisi sony hatırlamıyorum ama önemsiz bir fark).

Bu değerler bana biraz düşük geldi, panasonic vt60' ın ki 22:000:1 ölçülürken oled' in ki daha yüksek olmalıydı sanki, özellikle kusursuz siyahlardan bahsediyorsak.

Aslında kusursuz siyahlar ve siyah değeri gerçekten hiç ışık değeri taşımayan kara delik siyahı ise, kontrast gerçekten de sonsuz ya da sizin matematiksel yaklaşımınızla "tanımsız" :) olabilir, neden olmasın, ama belli bir siyah derinliğinden sonra çokta takmamak lazım sanırım.

Oledler bile şu anki halleri ile son derece tatminkar bir kontrast veriyorlar anladığım kadarıyla, bundan ötesi biraz pazarlama geyiği olacak (normalde parlaklık kalibrasyon işlemi sırasında düşürülür ama tabi HDR konusu biraz daha farklı, orada kontrastı da artıracak şekilde biraz daha gelişme alanı var :) )

• Rtings, piyasadaki tüm TV lerin sıkıştırılmamış 5.1 PCM formatını ses sistemlerine taşıyamadığını belirtmiş, 2.1 kanala düşüyormuş.

RTINGS.com
    5.1 Surround Sound Passthrough On TVs
    http://www.rtings.com/tv/tests/inputs/5-1-surround-audio-passthrough

AVSForum B7 OLED başlığında da bu konu konuşuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 22 Eylül 2017; 22:30:33 >

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Evet şimdi oled' in siyahlarını tartışıyoruz, eksik olmayın :)

Benim gözüm 1 ile 1,2 mil:1 arasındaki kontrastı bence de anlamaz, mutabıkım.

Matematik kasmaya bence de gerek yok, ister "tanımsız" kontrast, ister sonsuz kontrast olarak adlandırın.

Buradaki (limit kavramındaki) sonsuzla oled pazarlamasında kullanılan sonsuzu birbirine uydurmaya çalışmak derken, ikisi tam olarak birbirine uyuyor zaten.

Adamların iddiası tam olarak bu, siyah değeri ölçülemeyecek kadar küçük olduğu için benim panelimin kontrası sonsuz çıkar ya da ölçemezsin diyor.

Doğada hiç birşey gerçek siyah mı değil mi bilemem ama ışık girmeyen bir odada, gerçek siyah olur herhalde, birkaç foton taneciği içeri giriyorsa bu gerçek siyah değil diye ben iddia etmem diye düşünüyorum.

Paydanın 0 ' a ya da 1' e oranlanması konusunda bir tanımlama sıkıntısı yok. Örneğin parlaklık değeri 30 birim, siyah değeri 0,5 birim ise kontrast değeri 30/0,5 = 60:1 oluyor, yani ölçülen siyah değeri 1' e getiriliyor ve bu sayede kontrast değerleri oran olarak birbirleri ile kıyaslanabiliyor.

Matematiksel sonsuz vs vs bence de gereksiz, neticede tam siyah diye iddia edilen bir TV var, siyahları sıfır ya da değil, şu anda elimizde daha iyisi yok, hele LCD' lerin kıyaslanabilir hiç bir tarafı yok, konu bu sanırım.

Blok listemde olduğu için mesajı önemsemiyorum, cevap da vermeyeceğim :) Sizden ricam beni de ilgili üyeyle bir mesajlaşmaya dahil etmemeniz. Konuştuğumuz bir konuda kendisine de hesap verme zorunluluğumuz bulunmuyor. B7, bir OLED TV ise yeri geldiğinde kontrastı da konuşulur. Son firmwarele birlikte 2016 ve 2017 OLED lerdeki black level ın biraz düştüğünden bahsediyor AVSForum daki kullanıcılar mesela kimse de çıkıp şimdi de bu konu mu konuşuluyor demiyor :) Forum kuralları ve saygı çerçevesinde üyelerin fikirleri belirtmesini normal karşılamak lazım.

Diğer taraftan sizin mesajınız üzerinden gidersek kesirli ifade prof. inceleme siteleri ve firmaların terminolojisinde yer alıyor. Örneğin Rtings contrast değeri hesabında luminans beyaz/luminans siyah pikseller off konuma geçtiği ve 0 paydası olan kesrin ifadesi olmadığı için sonsuz kavramını kullandığını belirtiyor.

Dolayısıyla matematiksel bir ifade var ama sonsuz kavramının ucu açık ve inandırıcı gelmediğini düşünüyorum. Yani anlatmak istediğim bu, OLED lerin kötü bir kontrast vermesi değil :)

Daha önce çeşitli firmaların üretim birimlerinde çalıştığını belirten Can Bey (Albani) de aslında bu konuya daha önce değinmişti. Eski bir mesajında OLED lerin kontrastının 4.000-10.000:1 marjında değiştiğini (LCD TV ler ortalama 2.000;1 demiş) belirtmiş, test etme imkanım olmadığından bir yorum yapamayacağım.
    https://www.donanimhaber.com/televizyonlar/haberleri/LG-ile-yeni-nesil-OLED-Televizyonlarini-konustuk.htm

Diğer taraftan belirttiğim gibi OLED in siyah ve ekran homojenitesinin LCD TV lerden çok daha iyi olduğu bir gerçek. Yani gözün algıladığı bu değerler gerçekten iyi, tabi near-black şimdilik gözün algıladığı bir diğer gerçek :) Önümüzdeki yıllarda gelişmelerin olacağını düşünüyorum.

İyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 22 Eylül 2017; 23:00:29 >

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Peki sıkıntı yok :)

Oled için 4.000 ya da 10.000 ' li rakamlar çok düşük. Şu andaki LCD' lerin "native" yani satranç tahtası kontrastları bile 6-7 bin olarak ölçülüyor (biraz abartılı, dinamik ayarlarda vs ölçselerde yine de çok uzak rakamlar değiller). 2.000 oldukları bir dönem var ama artık özellikle üst seri LCD' ler bu rakamı ikiye üçe katlamış durumda (siyahların biraz derinleşmesi ve parlaklıkların da artması ile).

Plazmalar ise 20 bin' e bir ölçülüyor en son seri panasoniclerde (parlaklıktan dolayı değil, çok derin siyahlar sebebiyle). Bendeki cihazlar bu siyah derinliğini ölçemiyor, internette gördüğüm rakam bu.

Bu rakamlara göre oledin çok daha yüksek olmasını beklerim, 55.000:1 'den de daha yüksek olmalı sanki. Hem siyahları daha derin, hem beyazları daha parlak. Ayrıca ABL devresi normal parlaklıklarda devreye ya çok az giriyor, ya hiç girmiyor, yani algılanan kontrasta da bundan dolayı olumlu etki var.

Neyse şimdilik adamlar ölçmüş, herhalde doğrudur diyorum, önümüzdeki günlerde yeni bilgiler gelirse bakarız :)

Near black' teki oled' in olumsuzluklarının çok göze battığını sanmıyorum ama yine de gözle görmek lazım tabi.

Selamlar,

• teknosa ve vatan %10 ind yapmış arkadaşlar.

indirimle 11,699 TL'ye geliyor 65b7v.

1,250 tl de opet kampanyasını eklersek tv 10,449 TL..

Bi daha denesem mi ki şansımı?
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Al , test falan yapma kullan gitsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    şeytan dürter ya.
    Bazı FALD LCD TV lerin kontrastını Rtings, 6-7.000:1 aralığında ölçümlemiş. Diğer taraftan Avrupa cihazlarını inceleyen AVSForum ve HDTVTest gibi prof. siteler aynı cihazları local dimming ile 3.400-4.000:1 aralığında incelemiş ve LCD TV için iyi bir kontrast olarak yorumlamışlar. Bu kadar fark ülkelere dağıtılan panel farklılıklarından mı yoksa ölçüm tekniğindeki bir farklılıktan mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Altıntıladığım mesaj 2015 yılına ait, belki local dimming zone sayısıyla da gelişme sağlanmıstır bilemiyorum ama bana da sonsuz kontrast, harika LCD /OLED TV ler diğer ürünler de olduğu gibi biraz marketing geliyor. Tabi OLED i daha güvenilir buluyorum açıkçası.

Sizin VT60 hangi CR değerini verdi? Benim G30W yi de ölçümleyebilmek isterdim, bu arada panelin kilometresine de bakayım aklıma gelmişken :)

50.000:1 değerini hangi websitesinde görmüştünüz? Bu websitesine ben de takip edeyim.

Near-black konusu kişiye göre değişiyor takip ettiğim kadarıyla ve beklentilere göre. Plasma ve FALD LCD TV lerde de olabiliyor aslında bu tür screen uniformity sorunları ama Plasma TV erde daha nadir görülüyor sanırım. Bazen modele göre değişen phosphor trailing ve TV ye çok yaklaşıldığında noise farkedilebilir. UHD Blu-Ray izlediğini belirten bir B7 OLED kullanıcısı da noise raporlamış, bu ürünleri kullanmadan bilemeyeceğiz :)

Akşam karanlığında koyu renkli fonlardaki görüntüleri izlemeyenler için belki daha da önemsiz olur.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 22 Eylül 2017; 23:59:15 >

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Fiyat eskisinden daha iyi olmuş, eşzamanlı Sony TV lerin de fiyatları düşmüş. Avrupada da bir fiyat revizyonu var mı acaba?

B7 OLED i kullanmasam da güzel bir TV ye benziyor ama bir şey söylemek zor, yani önemli olan sizin beklentiniz /kararınız :) Bence AVSForumdaki B7 OLED kullanıcılarına da danışın, artı ve/ya eksi iletebilecekleri olabilir.

Tabi 6.900TL B7 OLED yerine aynı fiyatta bir LCD TV tercih etmezdim ben, beklentilerime göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 23 Eylül 2017; 0:01:14 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.