Şimdi Ara

LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.808
Cevap
86
Favori
404.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ayberk4570 A kullanıcısına yanıt
    %100 takıltılı bir insan değilsen eğer bu TV yi beğenmeme ihtimalin yoktur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayberk4570 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, panelden panele değişiyor demek ki. B7 /C7 OLED i 3 kez degisim yaptirip iade edenler de olmus herhangi bir sorun tespit etmeyenler de. Yani mukemmel urun yok, birbirlerine gore arti ve eksileri var. Beklentiler ve tercihler farklilasabiliyor. Ben dr OLED yonundeki gelismeleri takip ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zimbasal Z kullanıcısına yanıt
    Bir de benim gibi gözlük kullanmayan miyopsanız hiç fark etmiyor. Yakından 2k pentile ve rgb dizilimli telefon ekranının farkını ayırt edebiliyorum ama uzaktan ne versen gidiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 20 Eylül 2017; 13:16:22 >
  • ayberk4570 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Yazmıştımda onuda silmişler. Ekranınıza gri ve birkaç tonu ile beyaz ekran verip kaliteli bi foto ile buraya atabilirseniz çok faydalı olur. Gri ekranda bölgesel sararma veya pembeleşme var mı merak edenler için aydınlatıcı olur.



    Bu arada kusursuz ürün yok kusursuza en yakın üründe panasonic vt-60 lardır 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Düzelteyim. 12,999 TL :)

    Eh ister istemez beklentim büyüktü doğal olarak hocam.

    Daha önce de yazmıştım. benim aklımın almadığı, her pikselin bağımsız olduğu ifade edilen oled teknolojisinde, banding nasıl olur? Ekran nasıl homojen olmaz? Led aydınlatmalılarda anlaşılabilir, ışığın tam geldiği yerler daha parlak olabilir, ya da ledlerin diziliminden vs banding doğal sonuç olabilir. Ama oledde aklım almıyor. Yani image retentin olayını bile kabullenmiştim, nasıl olsa ekran yıkama, piksel kaydırma vb ile çözülüuor diye...

    Dİğer konu da plasmalar. Yannlış anlaşılmak istemem ama, plazmaar artık üretilmiyor. Sıfır satışı yok. Olmayan bir teknoljiyi, mevcuttakilerle sürekli kıyaslamak, maalesef katma bir değer sağlamıyor. Plasmalar ne kadar iyi olursa olsun, artık üretimi olmayan bir teknolojiyi sürekli led ve oledlerle karşılaştırmak, geçmişi yadetmek dışında fayda sağlamıyor bana göre.

    Bana göre de şu an doğru dürüst film/dizi izlemek isteyen, oyun oynamak isteyenin oled dışında alternatifi yok. Ama oledin benim karşılaştığım kusurları ile TR satış fiyatları örtüşmüyor. Adam 3 bin Euroya 65b7v alabiliyor almanyada. Az da olsa banding çıksa ne, çıkmasa ne...Yellow/pink tint varmış çok da umurunda olmaz. Ama onların da umurunda oluyor ki, değişimler/iadeler vs vs bolca yapılıyor bu ülkelerde. Ama burda 13 bin TL olan bir TV'de açıkçası ben bu kusurları hazmedemedim. Sıradan bir kullanıcı muhtemelen farketmeyecekti benim gördüklerimi. Hatta bana gelen LG servisi "abi bu bi tek gri renklerde var, diğerlerinde yok, ama sen bilirsin, içine sinmediyse" dedi..Yani sadece benim gördüğüm, başkalarının görmediği bir durum da yoktu. Servis de gördü. Şimdi ben bunu belki bir filmde görmem, iki filmde görmem ama illa ki başka bir film izlerken görürüm.
    Ben büyük heveslerle almıştım bu TV'yi. Çok üzüldüm aslında böyle sonuçlandığına. LG ve gg teknosanın yaptığı kampanyalarla da epey uyguna gelecekti. Ama işte sonuç böyle oldu.


    Gördüğüm kadarıyla ülkemizde satılan oled tv ler hemen hemen yurtdışı fiyatları ile aynı fakat led tv ler ( o kadar çok sorunlu ürünler olmasına rağmen)yurtdışına göre oldukça yüksek fiyatla satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayberk4570

    65B7V dun kurulumum yapildi cok fazla deneme imkanim olmadi ancak hem netflixden hemde 4K ham goruntu bir film izledim ben cok memnun kaldim cihazdan. Hic gozume takilan bahsettikleriniz dikkatimi cekmedi. Led tv mi yeni almistim ama clouding dedikleri beyaz isik sizma sorunu yuzunden degistirdim. Yani bende takintiliyim ama acip ekrana beyaz ve gri goruntu izlemeyecegim icin dediklerinizi umursamadim kaldi ki eger panelde olsaydi mutlaka dikkatimi cekerdi film izlerkende. Yani ya bu sans isi panellerin bazilarinda var bu sorun yada siz belki abartiyorsunuz. Goruslerim bu sekilde benim.

    Normal HD veya Full HD yayınlardan ekran görüntüsü gönderebilir misiniz? 4k görüntülerde zaten sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tvyi dun teknosada detaylıca inceledim menusu olsun m2ts video oynatımı oksun harika ve cok hızlı takılmadan calışıyor. Siyah gosteri cok iyi fakat parlaklık gozume biraz az geldi acıkcası . Ha muadil var mı suan için yok parlaklık bir tık daha iyi olabilirmiş . Onun harıcı gozume takılan bir şey olmadı . Samsungun qled tvsinide inceledim parlaklık bıraz daha iyi geldi fakst siyah gosterimi oled tvileirn daha iyi sonuc olarak imkanım olsaydı alabılırdım . Fakat bende sistemin oturduğunu dusunmuyorum . Kişisel fikrimdir . Alınır mı keisnlikle alınır fakat qledin 6500 civarına duşmuş olsaydı qled daha ağır basardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon kampanyası ile yine o fıayata yakın bir mıktara geliyor ama samsung telefon konusunda muşteirlerini mağdur ettiğine dair şıkayetker okudum . Sonuc olarak toprlamak gerekirse 55 mı 9000 i bayiden 5200 papele aldım . Gelince goreceğiz göreceğiz. Tekrar soyluyorum tam siyah isteyen oled hem siyaha hemde daha fazla prlaklık bekleyen qled ıkısındende olsun ama bırazda ucuz olsun dıyende normal va panele sahip tv alabılır diye dusunuyorum acıkcası. Herşey bütce ile alakalı bir durum en onemliside bu zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben parlıklığı hem karanlık hem aydınlıkta 65'te tutuyorum ve daha fazlası kesinlikle gözü çok yoruyor.

    Hatta yurtdışı forumlarda karanlık ortam için 30-40 arası ayarlıyorlar.

    Daha fazla parlaklığa neden ihtiyaç duyuluyor anlamış değilim. Oyunlarda mı ihtiyaç oluyor?

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agrimo -- 20 Eylül 2017; 17:37:11 >
  • agrimo A kullanıcısına yanıt
    Gece ışıkları kapatıp dizi izlediğimde standart görüntü modunda banada çok parlak geliyor. Standart modunda kaç parlaklık değeri hatırlamıyorum ama zifiri karanlıkta çok parlak oluyor. Ben bikaç kez sinema moduna düştüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CuneytBora

    Telefon kampanyası ile yine o fıayata yakın bir mıktara geliyor ama samsung telefon konusunda muşteirlerini mağdur ettiğine dair şıkayetker okudum . Sonuc olarak toprlamak gerekirse 55 mı 9000 i bayiden 5200 papele aldım . Gelince goreceğiz göreceğiz. Tekrar soyluyorum tam siyah isteyen oled hem siyaha hemde daha fazla prlaklık bekleyen qled ıkısındende olsun ama bırazda ucuz olsun dıyende normal va panele sahip tv alabılır diye dusunuyorum acıkcası. Herşey bütce ile alakalı bir durum en onemliside bu zaten.

    Hocam burada şöyle bir hata var. Bir panel siyahı ya tam verir ya da veremez. O saydığınız led tv' lerde siyah diye gördüğünüz renk siyah değildir. Oled panellerde tam ekran siyah arka plan açtığınızda tv açık mı kapalı mı anlayamazsınız, işte bu mükemmel siyahtır. Bunun yanında harika konstrat ve geniş izleme açılarıyla oledler ayrı bir kulvarda değerlendirilmelidir.

    Parlıklık ise günümüz ortalamanın üstü panellerinde dert edilecek bir husus değil ve B7' nin parlaklık değerleri de gayet tatminkar. Bu arada yeni tv' niz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Oledlerde özellikle siyah değil de siyahın hemen üzerindeki sahnelerdeki kusurlardan bahsediyorlardı. Karanlık sahnelerde özellikle ekranın iki yanı diğer bölgelere göre biraz daha koyu görünüyormuş.

    Bu durum her yıl biraz daha düzeliyordu (ama hala tam olarak düzelmiş değil). Sizin sarıya kayıyor dediğiniz bölgeler bu bölgeler sanırım.

    Tam ekran beyaz rengin kırmızıya, maviye ya da herhangi bir renge kayması ise tipik bir kalibrasyon sorununa benziyor. "Ufak" bir beyaz dengesi ayarı ile düzelecektir :). Tabi tüm ekranın aynı renkte görünmesinden bahsediyorum, eğer sadece belli bölgeler kayıyorsa panel biraz sıkıntılı olabilir ve kalibrasyon ile giderilemeyebilir.

    Hatırlatırım ki evet oledde bu sorunlar var ve bunu zaten kalibratörler de belirtiyorlar, ama zaten oledi tüm bunlara rağmen hala üstün kabul ediyorlar. Forumda da arkadaşların belirttiği gibi mükemmel TV yok (Parlaklığın azalması da zaten ekranı korumak ve ekran yanıklarını önlemek için devreye giriyor, bu konu da aynı şekilde biliniyor)

    Plazmada da benzer bir sorunun olduğunu bilir misiniz? %100 doğru kalibrasyonu yapılmış bir VT60' ta, tam ekran beyazlarda görüntü hafif sarı-yeşile kayar, bunu ben de gözlemliyorum. Bu durum plazmalardaki ABL devresi ile ilgili bir kusur olarak zaten biliniyor. Ama buna rağmen bu TV gelmiş geçmiş en iyi tv' lerden biri olarak kabul ediliyor.

    Tabi hepimiz gidelim oled alalım demiyorum ama şu anda alacağımız hiçbir TV' nin kusursuz olmadığını biliyor olmamız lazım.

    Ayrıca bir not; kendi adıma eğer sadece TV kanallarını izlemek için bir TV alacak olsaydım, olede bu kadar para vermezdim, bence gerçekten gerek yok.

    Oled'in üstünlüğü yüksek kaliteli görüntülerde daha bariz, yani bluray veya yüksek kaliteli mkv vs ile ancak keyfi çıkar, ve tabi karanlık ortamda.. ve tabi kalibre görüntü ile :)

    Neyse konuyu toplamak adına, bunlar oled' in zaten bilinen kusurları, ama bunlar içinize sinmiyorsa tabi ki en doğru kararı siz verirsiniz.

    Keyifli seyirler :)




  • nsunsu N kullanıcısına yanıt
    Bana gelen panelde, gri ekranda sağ alt, pembeye çalıyordu...Ayrıca az da olsa banding vardı. Yabancı forumlarda bu ton farklılığının 3-4 comp.cycle sonrasında azaldığını yazanlar oldugu gibi, 5 defa değiştirip sonunda iade edenler de vardı. Maalesef bu riski alamadım.

    Oledlerdeki birçok sorun dediğiniz gibi her yıl iyileştiriliyor. Belki 2018 modelleri çok daha iyi olur. Ben şimdilik rafa kaldırdım TV işini. Ama ucuz yollu bir TV almıcaksam eğer, asla bir led tvye 5 bin tl üstü vermem bu saatten sonra. Tercihim yine oled olur. Bu fiyat politikası ile de bir sony oled almam. Muhtemelen yine LG alırım. Bu kadar bekledim. Biraz daha beklerim.
  • Bence sonu yok beklemenin 2018-2019 bir karar verildiyse i

    Almak lazım , ben 3 senedir erteliyorum . Oled bu tv ye her soruna rağmen biraz daha sıcak gibiyim, sonuçta kriterim

    Oyun ve futbol maçlarında takılmasın iyi performans göstersin

    Belirttiğiniz sarı ve gri olayını normal bir kullanıcı fark eder mi

    Yada tv izlerken görüntüyü ne kadar olumsuz etkilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Aslında en güzeli paranız cebinizde kalsın :)

    Led TV' ye o para bence de asla verilmemeli. Full hd oled bile daha iyidir aynı paraya. En azından küçük ekranlarda. 65 ve üzeri için belki olabilir.

    TV ihtiyacınız varsa sony TV' lere bakabilirsiniz, geçici olarak işini görebilirler, görüntü kalitelerini son derece makul görüyorum, tabi fiyat abartmadıkça. Mevcutta TV varsa ona da gerek yok.

    Gördüğüm kadarıyla şu anki durum ancak mevcut televizyon bozulursa olede geçiş oluyor, özellikle plazma ise.

    Şimdi bundan sonra iki büyük gelişme bekliyorum dünyada;

    Birincisi apple' ın oledi iphone, ipad, macbook tüm modellerinde benimsemesi (zaten iphone X oled olarak çıkıyor biliyorsunuzdur, şu anda tek bu model var apple' da).

    İkincisi samsungun bütün kötülemelerine rağmen oled TV üretimine geçmesi (eninde sonunda geçecek, aksi mümkün değil, LG' den panel alacak hali yok, şimdilik yok suhd, yok qled diye direniyor mümkün olduğunca ucuza üretip pahalıya satmak için)

    Bu ikisi gerçekleştiği zaman LCD' nin ölümü başlayacak ve olede tüm dünyada çok büyük bir hızla geçiş başlayacak, ve tabi birim maliyetlerde de düşüşler olacak.

    Özellikle samsung başladığı zaman oled pazarlaması nasıl yapılırmış hepimiz göreceğiz. "LED TV", "SUHD", "QLED" isimlerinin hep samsungun icatları olduğunu unutmayın, halbuki hepsi bildiğiniz LCD teknolojileri. Pazarlama konusunda başarılılar, yapacak birşey yok, milyar dolara ulaşan global pazarlama bütçeleri ile..

    Bir kaç yılı daha var..




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bu arada şimdi apple' ın sayfasına baktım iphone x için.

    Şöyle bir ifade var "iPhone standartlarına ulaşmayı ilk kez başaran OLED teknolojisine sahip bu ekran, gerçeğe en yakın olağanüstü renkler, vs. vs...."

    Yani daha önce iphone' a yaraşır bir oled ekran yokmuş ta ancak üretebilmişler gibi, yani samsung'un mevcut ekranlarını da kötülüyor, paneli samsungtan almasına rağmen. Telefonlarda oled sanırım 2010' dan beri var (galaxy s)ve ilk çıktığından beri bildiğim kadarıyla lcd'lerden üstün.

    Çok gülüyorum böyle pazarlama oyunlarına, tabi yerseniz..

    Halbuki samsung ile ancak anlaşabildiler ve istedikleri hacimi ancak sağlayabildiler, ayrıca LG' ye de milyar dolar yatırım yapacaklar, sadece samsunga bağlı kalmamak için.

    Herşey yalan dolan, yeterki iç yüzünü, perde arkasını bilin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Bana gelen panelde, gri ekranda sağ alt, pembeye çalıyordu...Ayrıca az da olsa banding vardı. Yabancı forumlarda bu ton farklılığının 3-4 comp.cycle sonrasında azaldığını yazanlar oldugu gibi, 5 defa değiştirip sonunda iade edenler de vardı. Maalesef bu riski alamadım.

    Oledlerdeki birçok sorun dediğiniz gibi her yıl iyileştiriliyor. Belki 2018 modelleri çok daha iyi olur. Ben şimdilik rafa kaldırdım TV işini. Ama ucuz yollu bir TV almıcaksam eğer, asla bir led tvye 5 bin tl üstü vermem bu saatten sonra. Tercihim yine oled olur. Bu fiyat politikası ile de bir sony oled almam. Muhtemelen yine LG alırım. Bu kadar bekledim. Biraz daha beklerim.

    Gelen tv yi kurdurup sorun var diye iade mi ediyorsunuz? Böyle bir durumda prosedür nasıl işliyor? Koca tv yi paketleyip kargo şubesine normal bir araç ile götürmek mümkün değil. Teknosa'ya gönderiyorsanız da 65" tv almak sakat. Sizin tv yi gönderebilirler bir başkasına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 20 Eylül 2017; 20:58:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Standartta parlaklık 80 oluyor. Bence de çok fazla.

    Bir de standartta color temperature C20'de fazla mavimsi oluyor.

    Bence 0 ile W20 arasında bir ayar seçmek gerekiyor. Tabii bu tamamen zevk meselesi.

    Ben expertte kendime göre yaptım ayarları.
  • nsunsu N kullanıcısına yanıt
    Benim bir de dikkatimi çeken Apple'ın OLED için 1m:1 kontrast oranı yazması oldu. OLED kontrastlarının ölçülemeyeceği de bana pek inandırıcı gelmiyor: paydası 0 olan bir denklem 'sonsuz' diye ucu açık bir ifade vermez ki irrasyonel sayı, hatalı denklem sonucuna ulaştırır :)

    Apple, Samsung dan aldığı OLED panel için kontrast oranı belirtebiliyorsa diğer üreticiler de ve prof. inceleme siteleri de aslında belirtebilirdi.

    Bu arada takip ettigim kadariyla B7 OLED de bahsi gecen uniformity sorunu çıktı mı, sarı renkteki yogunluk bolgesel oldugundan, kalibrasyon pek işe yaramiyormus sanirim. LCD TV lerden cok daha iyiler tabi. Vertical banding konusunda ise A1 ve B7 OLED kullanicilari bir surelik kullanimla daha iyi sonuc alabilmisler. Karanlik odada ozellikle koyu renkli goruntuleri izlerken bu bantlar belli olabilse de her kullaniciyı rahatsiz etmeyebilir.

    Samsung gercekten mobil cihazlarinda yaptigi gibi TV lerinde de OLED panel kullanimina gecmeli. Fakat gercek Quantum Dot TV uzerine yakin zamana yonelik arastirma-gelistirme yapiyorlarsa bu daha da iyi olabilir :) Sony de Micro-Led / Crystal Led teknolojisine gecis yapar umarim, yani arka aydinlatma barindirmayan gercek LED TV. Tabi bunlar simdilik ufukta gozukmuyor :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetg


    quote:

    Orijinalden alıntı: CuneytBora

    Telefon kampanyası ile yine o fıayata yakın bir mıktara geliyor ama samsung telefon konusunda muşteirlerini mağdur ettiğine dair şıkayetker okudum . Sonuc olarak toprlamak gerekirse 55 mı 9000 i bayiden 5200 papele aldım . Gelince goreceğiz göreceğiz. Tekrar soyluyorum tam siyah isteyen oled hem siyaha hemde daha fazla prlaklık bekleyen qled ıkısındende olsun ama bırazda ucuz olsun dıyende normal va panele sahip tv alabılır diye dusunuyorum acıkcası. Herşey bütce ile alakalı bir durum en onemliside bu zaten.

    Hocam burada şöyle bir hata var. Bir panel siyahı ya tam verir ya da veremez. O saydığınız led tv' lerde siyah diye gördüğünüz renk siyah değildir. Oled panellerde tam ekran siyah arka plan açtığınızda tv açık mı kapalı mı anlayamazsınız, işte bu mükemmel siyahtır. Bunun yanında harika konstrat ve geniş izleme açılarıyla oledler ayrı bir kulvarda değerlendirilmelidir.

    Parlıklık ise günümüz ortalamanın üstü panellerinde dert edilecek bir husus değil ve B7' nin parlaklık değerleri de gayet tatminkar. Bu arada yeni tv' niz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

    teşekkürler . dediğim gıbı butce ancak o kadar daha sonra sıkışmak ıstemedım acıkcası . oled evet gercekten cok guzel cok beğendım. soylucek laf yok acıkcası . fiyat performans oarakta mu9000 benım nazarımda yeterlı geldı bana .




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.