Şimdi Ara

2017'de küresel internet hızları %30 arttı! Peki Türkiye kaçıncı sırada?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • İnternet bağlantı hızını test eden Speedtest'in geliştiricisi Ookla'nın yayınladığı yeni verilere göre küresel internet indirme hızları 2017'de bir yıl öncesine kıyasla hem genişbant hem de mobil platformda %30'dan fazla arttı. Şu an ortalama internet hızı genişbant için saniyede 40 Mbps, mobil için ise 20 Mbps seviyesine ulaşmış durumda.

     

    Ayrıca Bkz.Apple para basıyor: Saniyede 1.444,76 dolar kazanç
    Bu büyüme Norveç, Avustralya ve genişbant internet hızının bu yıl %77 oranında arttırıldığı Hindistan da dahil olmak pek çok ülkedeki ağ alt yapılarının geliştirilmesiyle sağlandı. Şu an dünyadaki en hızlı internet hızına sahip ülkeler şu şekilde sıralanıyor:
     

    Türkiye kaçıncı sıralarda?


    Listede gözümüz hemen Türkiye'yi arıyor. Yayınlanan verilere baktığımızda ülkemizin ortalama 31.20 Mbps mobil indirme hızı ile 32. sırada yer aldığını görüyoruz. Genişbant indirme hızı listesinde ise 16.30 Mbps gibi bir ortalama indirme hızıyla 84. sırayı alabilmişiz.

     


    Sıralamalar ve ortalamaların Kasım 2017 verilerine dayandığını ve Kasım 2016 verileriyle karşılaştırıldığını belirtelim. Tüm ülkelerin hızlarını ve sıralamalarını buraya tıklayarak görebilirsiniz.







  • Dünya ortalamasında upload hızları, download hızlarının %50'si seviyesinde iken bizde %5'i seviyesinde. İşte bunlar hep bulut bilişim.

    İnternete dosya yükleyemiyoruz bu ...lar yüzünden.

    Sabit internette Brunei Bengladeş ve Kenya ile komşuyuz.
    Daha önce paylaştım konusu açılmış iken yine paylaşayım.

    "Akamai Technologies tarafından yayınlanan rapora göre dünyadaki ortalama internet hızı geçtiğimiz yıla göre artış göstermiş. Peki dünyada kullanılan ortalama hız ne kadar? liste ye bir göz atalım. Özellikle Kenya ve Türkiye sıralamasına, ve ortalama hızlarına dikkat edelim. Kenya 23. sırada, biz ise 71. sıradayız. Biz Dünyanın 17. büyük ülkesi ve 18. dev ekonomisiyiz. Kenya ise dünyanın en fakir 50 ülkesinden biri."

  • Genişbant indirme hızı listesinde Gana ve Moğolistan bizden daha iyi durumda.



    Daha kimler kimler var gerçi siz anlayın halimizi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobil indirme hızının genişbant hıza göre neredeyse 2 katı oması tamamı ile devletin bir suçudur. genişbant genişbant olalı böyle anlam kaybı yaşamamıştır. 15 yıldır genişbantı tekele bırakırsan olacağı budur. hız/fiyat olayına burada girmeycem.

  • Dünyada %30 artış var benim adsl internetimde ise dünyanın tersine %30 hız azalışı var.



    Dünyayla beni aynı kategoriye sokmadığın için teşekkürler Türk Telekom.

  • Bizi yönetenlerin mükemmel becerisi sayesinde bangladeş,kenya yerini bile bilmediğim brunei gibi dünyanın en yoksul ülkeleri arasındayız teşekkürler akp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceqa -- 15 Aralık 2017; 13:8:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayneo

    mobil indirme hızının genişbant hıza göre neredeyse 2 katı oması tamamı ile devletin bir suçudur. genişbant genişbant olalı böyle anlam kaybı yaşamamıştır. 15 yıldır genişbantı tekele bırakırsan olacağı budur. hız/fiyat olayına burada girmeycem.

    devlet onunu kapamasa mobil dahada yuksekde olurdu. sirf genisband tekelinden gelen para ve vergi tatli geldigi icin gsm ihaleleri hep yokusa suruldu. 3g defalarca ertelendi, 4g ninde onunu 5g yi bekleyelim diyip kesmeye kalkistilar ama bu sefer mobil lobisi kuvvetliydi firsat vermedi, fazla bir gecikme yasanmadi.
  • Genişbantta 84.cümü ve bir altımızda ki ülkeler bangladeş kenya filan.Rezilllik .Yok artık.
    Türk şirketler yatırım yapmadan sadece reklamlarla para kazanmanın derdinde.Bu hızlarla Türkiye de internet şirketlerinin oluşması bile imkansız.

  • Dünya ortalamasını düşürüyoruz.

  • Türknet ile 70 mbp kemiksiz net hız alıyorum.59.99
    Reklamları izlediniz. :D

  • Basbaya Afrika ülkeleri ile aynı seviyedeyiz.

    Kazıkçı SO ve TTNET sağolsun.Hem hızlarımız düşük hemde kota koyup kazık fiyattan satıyorlar.
  • Verdikleri indirme hızları rezalet, gönderme hızları daha da rezalet. Kota geçsin çağdığı bir upload hızına sahip oluyoruz.

  • Teknoloji devi olduğumuzun kanıtı her sene 10 Afrika ülkesi bizi geçiyor, teşekkürler paratelekom ve diğerleri.2020 gibi 102. sıraya filan gerileriz diye düşünüyorum.

  • Dünya bizi kıskanıyor öyle demeyin
  • Ağlasam mı gülsem mi bilemedim ülke de bu kadar vahim bir internet durumu varken hükümet hala internetin vergisini yükseltme peşinde ülkemiz için bir an önce internet ile ilgili planlama yapılmalı düzgün bir yatırım olmalı yoksa 6-7 sene sonra hiç birşey yapamaz hale geleceğiz sırf internet alt yapısı bu denli kötü olduğu için

  • internet hızı işin farklı boyutu ama asıl vahim olan istanbul'un göbeğinde yaşanan ''Port sorunları'' ISS değiştiremiyorsun çünkü Boş Port yok deniyor başka hizmette alamıyorsun yine port sorunu e türk telekom'un sivri zekalı çalışanlar 10 senedir böyle bir sorun var neden kapasite arttırımına gidip hizmeti güçlendirmiyorsun tabi Tekel olunca istediğim şekilde at sürerim zihniyeti oldukça bu durum değişmez.

  • ilginç her yerde hız artmış ben 2008 de 16mps bağlantı aldığım evde suanda 4mps bağlantı alıyorum hızı arttırınca aksam 5 ten sonra internet sureklı kopuyor. teşekkürler türk Telekom bu başarı senin.

  • Genişbanta bak. Kenya'yla yarışıyoruz. Rezillik resmen.
  • akn varken hız neye yarar?

  • Beş yıl önce 63mbit aldığım fiber alt yapısı üzerinden şu an vodafone 4mbit gibi muhteşem değerler sunuyor. Tarifeme iki katından fazla zam yapıp beni vodafone'a mecbur bırakan superonline ve beni 4mbit gpon fiber internetle tanıştıran vodafone'a buradan selamlarımı, saygılarımı (!) sunarım.

  • Rekabetin olduğu mobil tarafta hayli iyi durumdayız. Sadece baz hız olarak değil hız/fiyat olarak da çok iyi durumdayız. Rekabetin olmadığı kablo tarafında ise hem fiyat olarak hem baz hız olarak çok çok kötü durumdayız. Rekabet neydi? Rekabet bizim çıkarımız için ilk şarttı. Rekabet gelişimdi.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.