Şimdi Ara

2017 Corolla 1.6 manuele LPG taktırmak hakkında kafama takılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bayi ile el sıkışıldı, ayın 31'inde fatura da kesilecek araba ise 3 veya 4 kasım gibi gelecek. Araba gelir gelmez daha plakası takılmadan çekici üzerinde götürülüp LPG sistemi taktırılacak bayi tarafından.

    Şimdi aklımdaki sorular şunlar;
    LPG takımı sonrası test amaçlı daha rodajı yapılmamış bu aracı zorlamayacaklar mı?
    Kısa dönemde zaten garanti altında herşey fakat uzun dönemde de ben aslında nasıl motora zarar verebilir pek anlayamadım. Size göre etkileri ne olabilir?
    LPG ile beraber yakıt tüketimi konusunda çok farklı şeyler söyleyenler var yani 11 litre diyen de var 7 litre diyen de. Şehir içi ama Antalya şehir içi LPG ile beraber yakıt tüketimini tahmin edebilecek olan var mı?

    Araba senede 12bin km yapacak ortalama. Şimdi 7lt yakar desek benzinde, Antalya merkezde güncel benzin fiyatı 5,42TL. 7*120*5,42 = 4552TL yıllık yakıt masrafı yapar. LPG ile 8,5lt yakar desek, yine Antalya merkez LPG fiyatı 3,34TL. 8,5*120*3,34 = 3407TL yıllık yakıt masrafı yapar. 4552-3407 = 1145TL yıllık kar bırakır bu iş. Ama 9-10 litrelere çıkacak ise LPG'de yakıt tüketimi anlamsızlaşıyor bu iş. Zira LPG kitinin masrafı garantileri ile beraber 4000TL.

    Sizce yukarıdaki yakıt mastafı hesabında bi yanlışlık var mı? Tüketim bunlardan farklı olur mu?

    Şimdiden teşekkürler.







  • Tek şey söyleyebilirim kimsenin tüketim miktarınreferans olamaz. Ben sert kullanırım 15 derim başkası gaza dokunmaz 9 der vs vs yanıltır. Kaldıki siz anlaşmışsınız herşey için baştan yapacağınızı sonradan yapıyorsunuz. 0 km araç alıp lpg takmak bence mantıksız. Zira sizin hesap doğru desek bir kere lpg sistemine verdiğiniz para bile 3 senede çıkacak. Araca 3 sene bineceğinizim garantiwi var mı? Aracın motor garantisini öldürüyorsunuz lpg ile. 0 km alıp 3 sene olan muayene süresinide düşürüyorsunuz. Yani atıyorum senede 1500 kardasınız diyelim lpgye başta verdiğiniz 3000 liranın faizi nasıl olacak bu 2 senede?



    Ben olsam hele yılda 10000 km biniyorsam hiç bulaşmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG yi araba gelene kadar iptal etme şansımız var hala.

    Garanti konusu şöyle ki; bayi garantisi devam eder dedi. Ama ben Toyota forumlarında daha sonra bunun aslında tüpü takan firma tarafından verilen bir garanti olduğunu Toyota'nın kendi garantisinin bittiğini okudum. Bayiyi arayıp sordum, doğruladılar ama bi sorun çıkarsa arabayı götürüp Toyota'nın önüne bırakacağımızı, sonra gelip geri alacağımızı söylediler. Yani iki firma kendi aralarında çözüyorlar masrafları hiç karışmıyoruz biz.

    Şimdi bizim ailede 11 sene altında kullanılan araba yok. Hep sıfır alındı ve minimum 11 sene binildi. En son arabayı 2006da almıştık hala o var. O yüzden garanti edebilirim 3 seneden çok daha fazla binileceğine. Fakat aynı sebep ile beni en çok tedirgin eden de LPG nin uzun dönem etkisi, 140-150bin km ye kadar bütün derdini biz çekeriz çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enochian. -- 30 Ekim 2017; 10:32:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enochian. kullanıcısına yanıt
    10 senede 140-150000 binecekseniz bence hiç düşünmeyin. Motor garantisini firma veriyor evet ama şöyle düşünün(geçmişte oldu) aracınaldığınız bayi el değiştirirse yada kapanırsa sizin tek muhattabınız montajı yapan yer olur ki ondada siz doğrudan müşteri olmuyorsunuz bildiğim kadarı ile. Size fatura edilmiyor onlar plazaya plazada size fatura ediyor sanıyorum. Doğal olarak o garantide muhattabınız toyota olamaz o sadece şirin görünme çabası.



    Şimdi verdiğiniz para 3-4 senede ancak kendi yerine gelecek faizini vs saymazsak. Lpg li olduğu için özellikle büyük şehirde kapalı otoparklara giremeyeceksiniz, mutlaka ufak tefek bile olsa sıkıntılar olacak. Yani 0 km araca bence yazık etmeyin. İlla takayım dersenizde bence önce biraz binin sonra tüketime göre karar verirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmm, siz de haklısınız aslında. Peki lpg bakımları önemli bir masraf oluşturuyor mu veya bu işin ilk bakışta görülmeyen masrafları var mı?
  • Enochian. kullanıcısına yanıt
    Mutlaka var, filtresiydi, ayarıydı falan mutlaka masrafları olacak. Birde bazı yetkili servisler lpgli aracı bakıma almıyor bilginiz olsun. Yani atıyorum a şehrine gittiniz bir sıkıntı oldu, lpg tankı sökülmeden araç kapıdan alınmaz. Bir yerde sökümü yapılır ondan sonra servise gelir.
  • Anladım,yarın arayıp iptal ettiriyorum ben bu LPG işini ozaman. Şöyle de bi hesap yaptım, lpg kiti arabanın taksidine 180TL ekliyor. Şuanda yaktığımızdan 100TL bile fazla yaksak bu yeni araba ile(Citroen C3 1.4 dizel var şaunda) pek akıl karı gibi durmuyor. Sizin konuşmalarınız da etkili oldu, iptal ettik gitti. Bakalım nasıl rakamlar alacağız rodaj sonrası.

    650TLye garantiyi de 5 seneye çıkarttık bu arada.

    Teşekkür ederim, ilgi ve alakanız için.
  • Enochian. kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, önceki aracınızdan %30-40 civarında fazla yakar, c3 oldukça az yakan bir araç çünkü. Ama kasa ve motor farkı elbetteki buna en büyük etken. Sonrasında duruma göre kendinizde dışarıda aynı kiti taktırabilirsiniz daha ucuza.
  • Lpg'yi gereksiz görüyorum insanlar ekonomik olduğunu düşünüyorlar lakin 2500 2600 tl ye sistemi montaj ettir lpg tankın ayrı bakımı için para ver muayene için lpg için ayrı masraf et benzin deposu hep boş kalacak hali yok ya. Onuda doldurmak zorundasın ekonomik olsun derken birsürü masraf ettiriyor tabi motorun performansını yemesi de cabası.
    Bende 1.33 var 30 bin km de 370 km yi 20 lt benzin ile yaptım km de 28 kuruş
    850 km yolu klima açık 230 tl ile yapmıştım full depo@Enochian.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuerkraider -- 6 Kasım 2017; 21:17:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.