Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (364. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.305
Cevap
74
Favori
340.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 362363364365366
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar anrdoid marsmallow güncellemesi askıya alımış normalde 8 marta kadar geçilecekmiş

    Benim sorum şu bu yazılımı biz usb den yüklesek çok sorunla karşılaşırmıyız yükleyen arkadaşlar varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • autotech1 kullanıcısına yanıt
    Sony çok biliyor !!

    Sonye son yazılım güncellemesini neden geri çektiğini sorsaydınız, ne cevap verecekler merak ettim..

    Yazılım güncellemesi hatasının yazılımla alakası yoktur

    Son 2 yazılımla beraber gelen motion, kimlerinde kumlanma..vs vs hataları bu dediğiniz, tüm serilerde duydum ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Mart 2017; 18:12:59 >
  • İşte kabul etmiyorlar hocam. Sony üst düzey çalışanı akrabam da var. Hatta tvyi de onun adına %25 indirimle aldım.



    Yalnız şöyle bir durum da var: Hotbird 13' üzerinden şifreli yayın yapan SRF 1, RTS Un ve RTS Deux kanallarının olduğu paket yayın var. Cccam veya paylaşım ya da şifre çözen herhangi bir harici uydu alıcı bu paketi açıyor. Bu kanallar gerçek 720p yayın yapıyor. Bu kanallarda maç yayını olduğu zaman izliyorum. Gerçekten de bu kanallarda motion sorunu olmuyor. Türksattaki yayınlar belli 1080i. Devamlı 720p yayını nereden bulacağız?



    Mutfağa aldığım Philips PUS6501 de aynı. Trt 4K haricinde motion Sony gibi. Yani anlayacağınız al birini vur ötekine. Tvye gerçekten de fazla para vermemek lazım. Ben ikisine toplam 5.000 verdim. Bu rakamlardan daha üste de kesinlikle çıkılmaz.



    Yalnız TRT 4K gerçekten müthiş yayın yapıyor. Bu anlattığım sorunlar bu kanalda hiç olmuyor. Yeni yazılımı da göreceğiz ama ben ümitli değilim.



    İyi günler dilerim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar o sorunlar trt 4K da olmaz çünkü yayin 60p yani 60fps.Motion kapatsanız bile titreme olmaz.Açsanızda değişen pek birşey olmaz.Yağ gibi akar.Futbol maçları, tv showlarıda genelde 60p olarak çekilir.

    O bahsettiniz sorunların olmasının (aslında bu sorun değildir) nedeni video kaynaklarin 24p olmasıdır.Motion interpolasyon sanal kare ilavesi yapmaktadır.Amaç 24p kaynaklı film veya yayınları ilave sanal kareler ile 60p gibi seviyelere (daha akıcı görüntü için) çıkarmaktadır.Buda soap opera efektine yol açmaktadır.Yani yapay bir görüntü olur.Orjininde olması gereken 24p izlemektir.Filmler genelde 24p çekilir.Daha orjinal bir görüntü için.Herşey 60p kaynaklı olsaydı zaten motion'a gerek kalmazdı.Akıcı bir görüntü olurdu.Hatta motion ile oluşan artefact'lar olmazdı.Bu bozulmaların nedeni video kaynağının 24fps den üst seviyelere çıkardığı için oluyor araştırdığım kadarıyla.Video kaynağı 60fps ise artefact bozulma olmaz.Siz 4K 60fps video izlerken bozulmalar olmaz.Her 4K da 60fps değildir.Bazı videolar sizi yanıltmasın.

    Bir film izlerken kamera yavaşca sağa sola giderken dağlar direkler evler vb. objeler titreyebilir.Bu zaten orjinal çekimdir.Sinemaya gidip bir film izlemenizi tavsiye ederim.

    Düzeltme
    Maç izlerken motion kapatabilirsiniz bahsettikleriniz olmayacaktır..O bozulmalar olmaz.Motion ayarını Standart/Film modu-yüksek olarak kullanmanızı tavsiye ederim.En iyi performans bence bu şekilde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booming -- 26 Mart 2017; 0:8:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orijinalden alıntı: emrahsnr


    Orijinalden alıntı: kultablasi

    Peki 13.000e 75XD8505 alır mıydınız? Yoksa illa OLED mi? Bende maalesef OLED fobisi var. LG Plazmadan kalan bir fobi. :)

    kendi kriterlerime ve izleme hassasiyetlerimi bildiğim için almazdım.

    şayet ışık sızması, dse, banding, kontrast ayarlayamama, siyah dengesi vs led sorunlarını bilmeyen ya da kafaya takmayan biri olsaydım,alırdım. Çevremde, ailemde, iş arkadaşlarımda hiçbirisi, bu saydığım şeylerin ne olduğunu bile bilmiyor. Gidiyorlar mağaalara, aa bu güzelmiş ya da ordaki satıcıların önerileriyle tv alıp çıkıyorlar. Böyle biri olsaydım alırdım. Ama, kendimi bildiğim için, VA panelli, Sonynin 2016da TR'ye getirdiği en üst seri olan xd9305'le bile tatmin olmayan biri olarak, ALMAZDIM.

    TR'ye zd9 geldi de, biz mi incelemedik :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 25 Mart 2017; 21:11:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kultablasi

    Teşekkürler, ben de sizden pek farklı değilim. Aslında bir noktaya kadar tolore edebilirim ancak Amazon yorumlarında bazı fotoğraflar gördükten sonra o riski almaya değmeyeceğine karar verdim.

    https://www.amazon.com/gp/customer-reviews/R9R8A18TEX0QH/ref=cm_cr_dp_d_rvw_ttl?ie=UTF8&ASIN=B01A5LU71A

    Böyle de çıkabilir sonuçta. Bir de adamlar buna "normal" diye cevap yazmışlar. Ama iyi çıkarsa da çok iyi bir tercih olur. Kumar gibi. Bir de panel büyüdükçe bu kronik sorunlara rastlama ihtimali daha da artıyor, orası da var...

    ben de onu diyorum ya. 18 bin TL verip ya böyle çıkarsa ki çıkar, napacaksınız?

    bu arada linkini verdiğiniz yorumu okudum. Adam bestbuydan aldığı TV'yi iade etmiş. Bestbuya teşekkür ediyor. Yani mağazadan aldığı, açtığı, kullandığı, beğenmediği TVyi geri mağazaya iade edebiliyor. Aynı modelden tekrar almış, o da sorunlu çıkmış. Onu da iade etmiş. LG oled B6 almış onu da beğenmemiş, iade etmiş. En sonunda c6almış ve herşeyin çok iyi olduğunu söylüyor. demek ki b6 ile c6'nın da paneli aynı değilmiş (mi acaba)




  • Arkadaşlar input lag oranının başlıbaşına neye etkisi vardır?düşük olanı mı yüksek olanı mı makbüldür?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • autotech1 kullanıcısına yanıt
    Türksatta fil tv var o kanalin yayin bilgisine 720p yaziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gemres kullanıcısına yanıt
    Ben yükledim. Tr sutesine ilk düştüğünde. Yaklaşık 1 aydir kullaniyorum profesyonel değilim ama şu ana kadar bir sorun görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Düşük olan daha makbuldür. Şöyle ki: HDMI'dan gelen sinyali güzelleştirmek için yTV nin yapacağı işlem ne kadar yavaş olursa şu sorunlar oluşabilir:
    1- Oyun konsolu ile oyun oynarken elindeki kumanda ile ekrandaki görüntü zamanı tutmadığından geç tepki veriyormuş hissi yaşarsın. Belli bir gecikmeden snra da oyun oynanamaz hale gelir. Bu yüzden Oyun modu var, onu aktif ederseniz görüntü işlenmez veya minimum düzeyde olur ki gecikme en aza indirgensin.
    2- Harici ses sisteminiz varsa bu durumda ses görüntüden biraz daha önce gelebilir. Bazı ses sistemlerinde bu yüzden gecikme ayarı olur ki sesi de o derece geç versin.
  • Arkadaşlar Uzun zamandır konuyu takip edemedim . Alt yazılı film izlerken parlaklık artma sorunun çözümü bulundu mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRT 4K ne zaman 60p ye geçti :) 50p olması gerek..

    60p yayın Uyduda yabancı birkaç kanal olarak mevcut bildiğim

    Motion problemi Panelin tazeleme hızının (saniyede tazelediği kare sayısı) Hızlı sahnelere yetişememesi ile alakalı olsa gerek...

    Şimdi panellerimiz Native/Doğal olarak 300hz-500Hz-1000Hz tazeleme hızına sahip olsa idi, bu motion flow olayı olacak mıydı??

    Peki tersten sorayım 4K/60p bir yayını 50Hz panel hızı ile izleseniz motion flow olacak mı olmayacak mı??

    **Problem yazılımsal bu sanal Hızlandırma şeyinin (Motion Sonyde, CMR samsungta,MCI LG de, PMR philipste..) tam çalışmaması problem oluşturuyor

    24p sinema çekimi, 30p......60p bunlar işin farklı yönü.. 60p çekilen bir filimde hareketler daha akıcı olması doğrudur ama bu başka..her yerde 60p kullanamazsınız..Çok Hızlı akıcı görüntülerde 60p kullanırsınız ki kare atlamasın..

    Normal bir sahnede 60p kullanmaya da gerek yok..

    **Bir de bu İnterlace/progresive..2 kat 4 Kat tarama etkisi olabilir //yazılımsal problemden ötürü..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Mart 2017; 23:19:31 >




  • 50p veya 60p pek bisey fark etmez ben öyle biliyorum.Genelde 60p olarak adlandırıldığından öyle telafuz ettim.

    Motion problemden kast nedir.Genelde yorumlarda hep titremeden bahsedilir.Yada oluşan artefact'lardan.Bende bu konu üzerine yorum yapmak istedim.

    Tersten sorunun cevabı şu.Daha doğrusu varsayım.Eğer 4k 50-60p kaynakli videolar olsaydı motion problemi diye bir sorun görmeyecektiniz sedat bey :) Kaynak gereği cihaz 50hz de olsa akıcı bir görüntü alacaktınız.Zaten yayınlar bizim isteğimize göre olmuyor "bunu kullanmaya gerek yok "ifadesini anlayamadım.60p kullanmak elimizde değil :)Motion ayarını artırmakdan bahsediyorsunuz sanırım o bizim elimizde:)O özellik tvde var ise tabi.Bu yazılımsal artırma ,video kaynağı artırma değil.Gereklilik durumu söz konusu değil.Sorun onu artırınca oluyor daha doğrusu ayarı fazla açınca oluyor diyebilirim.Seviye iyi ayarlanmalı hafif titremeli yani :D

    Ayrı konu dediğiniz şeyler asıl işin püf noktasıdır.Yazdıklarımı dikkatli okursanız anlayacaksınız.

    Kullanıcılar okuduğum kadarıyla titreme ve artefact oluşumundan bahsediyorlar.Bana soracak olursanız motion olmadan olurmu bence olmaz.Ayarlarını iyi yapınca gerçekten mükemmel bir teknoloji diyebilirim.Ve Sony bu konuda bence çok çok başarılı.Motion handling ifadesini yabancı incelemelerde epey rastlıyorum.İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 30p/50p/60p çok farkeder...

    30p destekli bir cihaz 50p, 50p destekli bir cihaz destekli bir cihaz 60p izlemez -yazılım desteği olmadan- çok fark var..Yuvarlama olmaz bu işte

    Titreme, Arteffect değil burada bahsedilen..Titreme, kumlanma-pikselleşme apayrı konular..Motion Flow konu..

    Hareketli sahnelerdeki Gölgelenme, Ghost effekt...

    50Hz Tv de 60p de olsa yayın akıcı izleyemezsiniz....Tazeleme refresh Rate yetersizliği, Obje 1 saniyede A noktasından D noktasına gidiyor, arada B-C var, ama Tv buna yetişemediğinden A dan direk D ye atlıyor..Arada da A-D boşluğu, kuyruk gibi iz bırakıyor..

    Motion ayarı doğru çalışırsa B ve C noktalarını dolduruyor, bu atlamayı sanal olarak göz farketmiyor..

    Panel Hızı yetersiz geldiğinden max 100 hz, sanal hızlar ile 200-400-800 ..bu hızı artırmaya yönelik şeylere Motion ayarı diyoruz...

    Siz progresive/interlace tarama ile Motion Blur-Hareket olayını karıştırıyorsunuz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PhysicalEducation

    Arkadaşlar Uzun zamandır konuyu takip edemedim . Alt yazılı film izlerken parlaklık artma sorunun çözümü bulundu mu ?

    Oto.Kontras Düzeltme kapatılıyor..Olması gereken bu ama buna rağmen düzelmiyorsa sorun var demek ki var bazılarında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Mart 2017; 0:22:14 >
  • Teşekkür ederim ! Sorun halloldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • SONY 65XD7505 TV İLE digiturk DT61440UHD uydu alıcım var tek kumanda yapamıyorum

    gri - sşyah kumandası var

    daha önce samsung menuklerden kumandayı tanıyordu hızlıca

    bu sony tv de tanıtmam kod girmem gerekiyormus denedim ama yapamadım detaylı bilen varsa yazarsa sevinirim....
  • Sony Tv ler Kanal Listesi (2015 Sony grubundan alıntıdır)

    **Kullanmadım, sadece paylaşıyorum, içerik hakkında bilgim yoktur**

    "
    Barlasbltn

    link budur kanal listeleri , ne nerede diye buradan görebilirsiniz , modele göre güncellemeye göre indirip usb beleğe atıp yükleyebilirsiniz talimatlar sitede mevcut.
    http://www.akifturan.com/sony-tv-hazir-sirali-kanal-listesi/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    http://www.akifturan.com/sony-tv-hazir-sirali-kanal-listesi/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Ben bunu yükledim kullanıyorum da yükleyen arkadaş gayet başarılı iş yapmış diyebilirim"

    Alıntı sonu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Mart 2017; 23:2:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdcvn

    Upscale işi biraz kandırmaca gibi..

    540p bir görüntüyü ne yaparsanız yapın 1080p seviyesine getiremezsiniz..

    1080p görüntü de 4K olmaz..

    Sadece parazitler giderilere, keskinleştirme, kenar düzeltme, aralara piksel ekleme ile Kötüyü idare eder seviyesine getririsiniz..

    2017 Tv ler görüntüyü HDR seviyesine yükseltecekmiş :) vay be

    Arkadaş yandan 1,5m ila karşıdan max 3.2m mesafeden digitürk receiver ile sd ve hd ( bildiğim kadarıyla max 720p ) yayın izliyorum, başka kaynaklar kullanmıyorum.
    Şu an 8-10 yıllık 40" hd ready Samsung LE40R71 kullanıyorum fakat babamın gözü az gördüğünden ekranı büyüteyim dedim.

    55 büyük gelir ve 720p yayın 4k tv'lerde Full HD Tv'lere göre kötü gösterir endişesiyle Teknosa internetten 50w805c aldım kutusundan şüphelenip açmadan iade ettim. Biliyorsunuz mağazalarda zaten teşhirler kaldı hep.

    Bu iadede öncesinde konuştuğum sonycenter daki yetkilinin madem yakından seyrediyorsun 55xd al hem çözünürlük daha fazla hem upscale var gözün daha rahat eder ilerde 4k da kullanırsın demeside etkili oldu tabi !

    Aldığım zaman en iyisini de almak isterim tabi ama gidip 4-10 bin arasında değişen paraları ödeyip hd yayını 4k da tabir ettikleri gibi çamur gibi izlemek aptallık olur !

    Zamanında lcd çıkınca sırf bu boyut ve Hd ready diye 2700$ vermiş babam kızmıştım ama hala ihtiyacımızı karşılıyor ve hala full hd tv yayını yok ve olmayacakda anladığım : ) gerçi uzun zaman 4:3 formatında izlemek zorunda kaldık hd yayın yoktu : )

    Gördüğüm kadarıyla kaliteli Full HD panel yok. Oyun oynamam, usb film izlemem, teknoloji takıntım da yok ama doğrusu kullanım ihtiyaçlarıma göre genede 4k almak mantıklıysa paraya kıycaz tabi.

    Sony den başka marka düşünmüyorum. Bu durumda hangi 55" xd, xe, w805c( full hd' de bu model-boyut iyi değil diyenler var ) yada küçük gelmeyecek 49 olacaksa mecburen piyasadaki en iyisi wd755, xd7005 ?

    Almışken 10 bit panel yok bari 100hz olsun istiyorum. Yoksa 2. Ellere mi yonelmeli hx ex nx gibi ?

    720p kaynağı alıp 4k tv de Full hd tv'de daha iyi gösteriyorsa yani Upscale olayı kandırmaca değilse ve 55 büyük gelmezsse sanırım xd9305 ve 8505 fiyatları dolayısıyla xe 'lerden daha tercih edilesi mi yoksa xe 'ye kadar zorlamalı mıyım?

    Grundig 49 " ler 10 bit ve gerçek 100hz deniyor wd755 almaktan iyi midir diye bazen kafamın oraya kaydığıda oldu.

    Aylardır forumları incelemekten helak oldum yardımcı olursanız sevininirim. Sadece odasında salonunda Normal sd hd kanalları izleyen hekes için önemli olacak yardımınız !

    Fiyat önemli değil doğru alışveriş önemli... Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkegin -- 27 Mart 2017; 11:43:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilkegin İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kafanız da karışmış normaldir bu kadar bilgi içinde..

    Öncelikle Ne izleyeceksinzi ona göre seçim yapmanız gerek

    1- Sony X serileri , Samsung/LG UHD serileri 4K modeller..Bunlar ile 55 inch ve üstünde 4K yayın izleyecekseniz -yayın dediğime bakmayın, 4K maç olursa olur, 4K TRT1 var izlerseniz, veya BluRay gibi kaynaklardan 4K izleyecekseniz..Birde 1080p arşiviniz varsa o da harici kaynaktan tamam 4K Tv ler Büyük Ekranda temiz görüntü verir..

    Play Station 4 pro sahibi ve 4K oyun oynamak isterim derseniz yine 4K tv olur..

    2- Ama Tv yayının (Digitürk,D smart, Kablo Tv, Tivibu vs vs vs) izleyecek ve mesafeniz de 3 metre civarı ise size en uygun 46 veya 50 inch Tv.. Sony için W serisi tavsiye ederim..

    3- Sony W serisine bakın, Full Hd Tv FHD olarak geçer, SD-HD-Full Hd hayat güzel izlersiniz..Ama D serileri değil C,B,A olarak geriye gideceksiniz kalite olarak..

    4-Oyun için de W serileri, X serilerine göre daha az LAG sahibidir..

    Sony modelleri içinde inch olarak 42 veya 43 A serisi dışında tüm 43-49 modelleri diğerlerine göre iyi görüntü vermiyor.. 46-50 modeller iyidir, her sene değişiyor bu ebat..

    55 hem büyük gelir size hem izlediğiniz SD-HD aralığında tam perfonmans alamayabilirsiniz...

    **2nci el temiz HX9 serisi veya daha yeni 46W905A --55W905A bulursanız sizi üzmez tv lerdir..A dan sonra B ve C ler en son D kalite olarak, 10 bitten 8 bite düşüş vardır..D serisi W modelleri ile XD7 (Yedi) modlleri hız ve motion olarak çok düşük..Tercih edilmemeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Mart 2017; 11:52:56 >




  • 
Sayfa: önceki 362363364365366
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.