Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (309. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.305
Cevap
74
Favori
340.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 65XD9303 İLE 65KS9500 arasında çok gidip geliyorum. Curved pek sevmediğim için sony ağır basıyor ama enteresan bir şekilde ks9500 serisi çok çekici dizayn ve görüntü kalitesi anlamında. Keşke aynı yanyana görüntüyü 2 paneldede gözümle görme şansım olsa. KS9500 kullananlar yardımcı olabilirler mi? KS8500' deki gibi sızmalara bu seridede var mı? Birde youtubeda şu videoya denk geldim. XD93'ün siyahlarının birazcık daha iyi olduğunu vurguluyor adam. Herikisindede aynı görüntü var. Gözle görünene xd93'de siyahlar biraz daha iyi gözüküyor çok az ama. Beni endişelendiren 1:18 ile 1:35 arasında samsungta üst kısımlarda sızmalar var gibi bariz gözüküyor. Arkadaşlar siz ne diyorsunuz?
  • Merhaba arkadaşlar, bende haftasonu xd8505 alarak aranıza katıldım, mayıs ayında kurulumunu gerçekleştirecem insallah. O zamana kadar buraları takipte kalıp güncel bilgilerden faydalanmaya calışacam. herkese sevgiler saygılar.
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    65x93 kullanıyorum bende sizin gibi bu iki modeli araştırmıştım tavsiyem kesinlikle sony eğer curved düşünmüyosanız.siyah kalitesi oled den sonra ki en iyi tv ışık sızması sıfır ve renkler daha doğal samsung ta renkler çok doğru gelmedi bana ayrıca hareketli sahne performansı da çok iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YesimCirakli

    PS pro HDMI girişindeki TV görüntü ayarları ile dahili netflix izlerkenki TV görüntü ayarları ayni mi?


    Evet birebir aynı renk parlaklık vs. Az bir fark deil baya bir fark var pek bilgim yok acaba ps4 işlemci vs farkındanmı kaynaklı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

    65XD9303 İLE 65KS9500 arasında çok gidip geliyorum. Curved pek sevmediğim için sony ağır basıyor ama enteresan bir şekilde ks9500 serisi çok çekici dizayn ve görüntü kalitesi anlamında. Keşke aynı yanyana görüntüyü 2 paneldede gözümle görme şansım olsa. KS9500 kullananlar yardımcı olabilirler mi? KS8500' deki gibi sızmalara bu seridede var mı? Birde youtubeda şu videoya denk geldim. XD93'ün siyahlarının birazcık daha iyi olduğunu vurguluyor adam. Herikisindede aynı görüntü var. Gözle görünene xd93'de siyahlar biraz daha iyi gözüküyor çok az ama. Beni endişelendiren 1:18 ile 1:35 arasında samsungta üst kısımlarda sızmalar var gibi bariz gözüküyor. Arkadaşlar siz ne diyorsunuz?

    Merhaba. Aynı ikilemi ben de Temmuz ayında yaşamıştım. Ancak ben 55" bakıyordum. Ben de curved istemediğim ve eskiden beri Sony'nin kalitesine güvendiğim, tasarımını, görüntüsünü, Medimarkt çalışanlarının tavsiyesi, burdaki arkadaşların görüşleri ve o zaman için uygun da fiyat bulunca 55xd9305 aldım.
    Normal bir TV izleyicisiyseniz, çok dikkatli biri değilseniz, fazla titiz değilseniz, akşamları sadece ulusal kanalları izliyorsanız, sıkı bir yabancı dizi ve film izleyicisi değilseniz, hele ki bu dizleri ve filmleri karanlıkta izlemiyorsanız, bu TV sizi oldukça memnun eder. Ancak, bu saydıklarımdan bir ya da birkaçı sizde mevcutsa, tatmin olmazsınız. Hele ki verdiğiniz parayla kıyasladığınızda (şu anki fiyatlarını bilmiyorum ama Temmuz fiyatlarına göre daha da düşmüştür sanıyorum), hiçdeğmeyeceğiniz anlarsınız bir süre sonra.
    Ben tatmin olmadıığım için TV'yi zararına da olsa elden çıkardım. Daha önce defalarca yazdığım için iade sebeplerimi, bir daha tekrar etmeyim :) Şu an evimde TV yok :) Ve bu deneyimimden sonra hiç bir led lcd TV ile tatmin olamayacağımı anladım. Ya da şöyle diyim, ya 2,500-3000 tl arası bir fiyata 55" bir TV alacağım ya da OLED TV. Bunun dışında, tüm led lcdlerde, evet, ister 3 bin tl olsun, ister 13 bin TL, hepsinde, ama hepsinde, ama az ama çok, ışık sızması, bulutlanma, banding, DSE, ekran büyüdükçe (55" ve üzerlerinde) edge led panele bağlı olarak ekran parlaklığının/karanlığının homojen olamaması, haloefect denen problemler mevcut.
    Bu nedenle naçizane benin tavsiyem; "Şu marka şu model led tvde bu sorunlar yok, TV mükemmel, hatta süperötesi" diyenlere inanmayın, kimsenin gazına gelmeyin, bu kadar paraları led lcd tvlere vermeyin. Bütçeniz müsaitse LG oledlere bakın. EVet, oledler de sorunsuz değil...2015 ve öncesi modellerde screenburning problemleri vardı. ANcak 2016 modellerini kullananlarda bu sorun yok gibi görünüyor, Şu ana kada forumda, 2016 modellerde bu sorundan bahseden olmadı. Ama emin olun, ne ışık sızması, ne bulutlanma, ne banding, ne dse, ne haloefect gibi sorunlar mevcut OLEDlerde. Sadece 65" modellerin, 55" olana göre homojenliğinin biraz daha kötü olmasından bahsedilmiş ki eminim 65" bir led ldcde, bu durum çok daha kötüdür.
    Siz 65" bakıyorsunuz ki, yukarda saydığım sorunlar 65" ledlerde daha da belirgin...
    Aceleniz yoksa bekleyin, 2016 LG oledler illa ki düşecektir kısa bir zaman içinde. Yakında 2017ler tanıtılacak çünkü.

    şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Sony servisleri, hayatımda gördüğüm en pişkin, TVlerdeki her bir hatayı TV standardı olarak gören, nerdeyse hiçbir hatayı hata olarak görmeyen bir anlayışa sahip. Bunu da göz önünde bulundurun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 2 Ocak 2017; 21:27:49 >




  • Volkan abi büyük ihtimal ps4 deki donanım farkından abi tv deki youtube uygulaması ile ps4 deki youtube uygulamasında dahi farklılık var aynı uzaklıkdaki aynı modem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blackkk kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevap için. Evet bende siyahını başarılı buldum tv'nin. İnceleme videosunu eklemeyi unutmuşum yazımda. Karşılaştırma videosu bu bana da sony nin renkleri ve siyahı daha iyi geldi ki inceleyen kişide bundan bahsediyor. Birazcık daha diye..

    https://www.youtube.com/watch?v=KXkcH_iqW1c

    Benim kafamda xd85 vardı ancak kentpark sony bayide iki tv yi tam yanyana ve aynı ölçülerde aynı demoyla gördükten sonra iki panelin aslında ne kadar farklı olduğunu gördüm. Birebirde bakınca ikiside çok iyi geliyor ama yanyana xd85 tam bir hayal kırıklığı yaşattı bana xd93 ün yanında. Hatta sony yetkilileri ordan aslında yanyana olan tvlerde aynı demo görüntüyü vermemiz yasak ama panellerin farklı olduğunu izah edemiyoruz müşteriye en sonunda aynı görüntüyü takmak zorunda kaldık demişti. Çok beğendiğim bir tv iyi günlerde kullanın.




  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Demo ile TV mi alınır?? Kendi Usb nizdeki 720p -540p videoları izleyin o zaman bakın TV nin falsolarını ;) veya kabiliyetlerini..

    4k görüntü ile ölü Tv bile canlanır, maksat düşük çözünürlükte Tv nin perfonmansıdır..

    Aaaa dersiniz ben 4k dışında bişeye el sürmem, derseniz o başka konu

    demolar kandırıkçıdır....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 2 Ocak 2017; 23:53:28 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    pm attım hocam
  • Merhaba hocam yok öyle birşey demiyorum 4k dışında birşey izlemem diye. Ben sadece aynı referans görüntüde xd93 ün gerçekten xd85 den baya bir iyi olduğu yönündeydi. Saygılar..
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki, DEMOLARDA herşey mükemmeldir, ama ev ortamında o mükemmel görüntüyü bulamazsınız..DSE efekt, BAnding, Işık sızması, Kontrast tutarsızlığı (Altyazılı sahnelerde özellikle) olabilir..XD93 üzerinde yaşanan durum bunlar

    Hele HDR demo ile HDR modunda izletirlerse tamamen kanarsınız, zira HDR ile özel çekilmiş görüntülerde (özel diyorum en az 2-3 kamera ile çekilen görüntü), Görüntünün her yaynında eşit Işık, daha çok detay görülür..Süper bir görüntüdür tamam ama dediğim gibi özel çekim olacak, her görüntüde bunu sağlayamazsınız..

    Örnek Fotolara bakarsanız, karanlık alanların bile detaylı (Işık tutmuş gibi) olduğu görülür..Duragan resimlerde bu kalite elde ediliyor ama hareketli görüntülerde yakalanmıyor -imiş-..Yani HDR eski bir Fotograf tekniği, Tvlere geldi ama HDR olarak kaynak bulup izlenirse bu detay ortaya çıkar..Daha 4K halletmeden HDR diye atlamak Tv de bahsedilen panel sorunlarına yol açıyor..

    Şimdi bu Demoları markette izleyip bikaç fotograf bakarsanız evde, tamamen farklı bir görüntü alırsınız






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 3 Ocak 2017; 9:7:58 >




  • SDCVN hocam, HDR konusunda yanılıyorsunuz.
    Birden çok kamera ile çekilmiyor, en az 20 sayfa önce de belirttiğim gibi 21 stop dynamic range verebilen RED vb kameralar ile HDR çekiliyor.
    Günümüz TV monitörleri (HDR olmayanlar) 8-10 stop gösterebilmektedir. Insan gözü 18-20 stop görebilir. Bu nedenle mevcut HDR olmayan ekranda HDR gösterimi abartı ve farlı olur. Burada sizin verdiğiniz görseldeki örnekler abartılı örneklerdir ve bunu kimi sever kimi sevmez. Halbuki HDR TV deki amaç bu abartıya kaçmadan GERÇEKTEN ÇIPLAK GÖZLE görebildiğimiz gibi bir görüntü sağlayabilme özelliğidir. Bunu film sektörü kararında kullanır veya abartılı kullanır o konu zevk-renk işi. HDR yi bu bağlamda kötüleyemeyiz ve önü açık bir teknolojidir. Geri dönüşü olmaz, 3D gibi geçici bir heves değil, amaç daha gerçek görüntü üretmek sonuçta.

    Saygılar, sevgiler, seviliyorsunuz xxx




  • quote:

    Orijinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

    65XD9303 İLE 65KS9500 arasında çok gidip geliyorum. Curved pek sevmediğim için sony ağır basıyor ama enteresan bir şekilde ks9500 serisi çok çekici dizayn ve görüntü kalitesi anlamında. Keşke aynı yanyana görüntüyü 2 paneldede gözümle görme şansım olsa. KS9500 kullananlar yardımcı olabilirler mi? KS8500' deki gibi sızmalara bu seridede var mı? Birde youtubeda şu videoya denk geldim. XD93'ün siyahlarının birazcık daha iyi olduğunu vurguluyor adam. Herikisindede aynı görüntü var. Gözle görünene xd93'de siyahlar biraz daha iyi gözüküyor çok az ama. Beni endişelendiren 1:18 ile 1:35 arasında samsungta üst kısımlarda sızmalar var gibi bariz gözüküyor. Arkadaşlar siz ne diyorsunuz?

    Aynı videoyu izledim bende sony daha keskin ve renkler daha derin bariz şekilde.




  • Iki şey soyleyecegim beyler..



    1. 55' w 805c 1yildir kullanıyorum. Cok memnunum. Goruntu kalitesi samsung ve lgnin muadil urunlerinin cok uzerinde. Onlardan tek eksigi android uygulamalarin ve internet tarayicinin cok zor kullaniliyor olmasi. Ben internetten film izlerim diye düşünmüştüm. Onu da birkac sitede html olduugu icin halledebiliyorum. Ya da laptoptan hdmi ile bagliyorum. Super oluyor.. sony tv goruntusu mutlu eder mi derseniz kesinlikle.. supheniz olmasin. Ses de guzel goruntu de guzel.



    2. Bir sorunum var.



    Tasinirken tv guc kablosunu da arkadaslar ativermis yanlislikla. Nerden bulacam bunu ben simdi.. cunku sadece kablo degil adaptoru de vardi...



    Tskler.
  • mikselina M kullanıcısına yanıt
    Servisten muadil adaptor sorun..Bemim 50W805C mesela 19,5 V--6,2 A --Laptop Adaptorlerine benziyor ama servise danışın yinede..
  • Arkadaşlar KD-49X7005D için görüş ve önerileriniz nedir acaba ? Güncel fiyatı 3200 civarında.. Şu an 42w805b kullanıyorum. Tercihim yine sony'den yana olacak o yüzden fikir almak istedim.
  • http://whf.cm/2j4XTwZ sony nin 2017 3.çeyrek planları oled ler
  • Internet browser olarak operaya mahkummuyuz. Play de crome arıyorum ama bulamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salker

    n11.com da doguhan satıcısı var ben ondan aldım ve cok memnun kaldım. siparişi verdikten 24 saat içersinde kurulum gerçekleşti (İstanbul için söylüyorum).

    Smart TV'sinde Ligtv ve Tivibu var midir acaba? veya tam olarak neler vardir? Tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahallenin_delisi

    Internet browser olarak operaya mahkummuyuz. Play de crome arıyorum ama bulamıyorum

    Pc den markedi ac orda hangi cihazlar hesaba bagliysa goruyorsun. Ordan crhom bul tv seç indir de iniyor. Tv uygulamalar kisminda gozukuyor. Logitech koblosuz klavyesiyle 10 numara oluyor. Yanliz ben arkaya usb uzatma kablosu taktim on tarafa koydum flas yada usb herangibi birsey kullanirken cok pratik oldu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.