Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (283. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.305
Cevap
74
Favori
340.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechanicercagri

    Merhaba;
    8505 de usb deb film oynatma problemi yaşamaktayım.VLC ,mx player kurdum fakat dosyayı usb de bulup oynak dedikten sonra "LOADING" diyor fakat bir türlü açılmıyor.Son güncellemeyi ben de kurdum acaba bununla alakası olabilir mi?Siz bu problemi nasıl çözdünüz?


    Dosyada sıkıntı olmasin benim flasha attigim filmleri aciyor. Hic bir ayar yapmadim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architron -- 23 Kasım 2016; 13:16:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpercetinn kullanıcısına yanıt
    Kodi dediğiniz nedir Nasıl kurulur acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PhysicalEducation kullanıcısına yanıt
    android markette var
  • diabl0 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler
  • Diğer bir başlıkta 4K bluray vs ile ilgili ufak bir yazı yazmıştım deneyimimi buraya da ekliyorum belki merak eden vb varsa yararlanabilir :

    Merhaba,

    Geçen gün yolculuktan döndüğüm de filmlerimin de ulaşmış olduğunu gördüm ve dün gece yeni center ile beraber uzunca bir deneme şansım oldu.

    İlk parti getirdiğim filmler : X-Men: Apocalypse [4K Ultra HD Blu-ray + Digital Copy + UV Copy] , Sicario [4K Ultra HD] [2016] [Blu-ray] , Mad Max: Fury Road (4K Ultra HD Blu-ray) ve The Martian: Extended Edition [4K Ultra HD Blu-ray]

    Diskleri ilk taktığımda hemen farkedemedim ama Sony TV nun menüsünden HDMI ayarlarından hangi port'a takılı ise o portun yüksek veri akışına vb ye izin veren ayarını açmak lazım (Yoksa HDR / Depp color vs izleyemiyorsunuz).

    One S de en son güncelleme yüklü hiç bir sıkıntı olmadan 4 diskide oynattı (Kesinlikle Microsoft uzaktan kumanda almak lazım oyun kontrolcüsü ile hoş olmuyor kullanmak).Hiç bir diskte Türkçe seslendirme ve Türkçe altyazı yok , hepsi Avrupa için yapılmış diskler.

    Xbox One S AVR ye kendi kablosu ile bağlı AVR de TV na yüksek hızlı HDMI kablo ile bağlı (Not : 18gbs ve üstü hızları destekleyen herhangi bir kaliteli/ethernetli kablo uygun oluyor).Xbox ın ileri görüntü ayarlarından da TV nun tüm standartları desteklediğinin konfirmasyonunu aldıktan sonra uzun uzun seyrettim.Xbox dan hernagi bir fan sesi vs gelmiyor herhangi bir rahatsız edici ısınma vs de söz konusu olmadı.Ses ve görnütü de herhangi bir problem yok , herşey olması gerektiği gibi hızlı&konforlu bir şekilde işliyor.(Devamlı sahne atladım mode değiştirdim.)
    Başka bir 4K Bluray oynatıcı kullanma şansım olmadığı için görüntü kıyaslaması yapamıyacağım ama benim bu güne kadar evim de gördüğüm en iyi görüntü olduğunu söyliyebilirim.
    Yinede şahsi kanaatim : SD yayından FullHD ye geçtiğimiz de oluşan bir fark kadar FullHD ile 4K arasında fark olmadığı yönünde.Bana göre asıl fark : HDR .Kesinlikle uygun sahnelerde ciddi fark yaratıyor.

    Kullandığım TV ünitesi : Sony KD-75XD9405 yaklaşık 4 metre den izliyorum yukarıda yazdığım 4 adet 4K filmin Blurayleride mevcut ve filmlerin kendime göre beğendiğim sahnelerini izledikten sonra normal Br versiyonlarını takıp (Hem Sony marka BR player ile hemde Xbox One S ile denedim)1 metre civarımdan baktığımda ancak aradaki farkı anlyıabiliyorum (Sony TV iyi kaynaktan upscale işini çok iyi yapıyor!) Bence normal izeleme mesafelerinden aradaki farkı anlamak pek kolay değil.Tabi işin içine HDR girince olayın rengi hemen değişiyor.
    Bir başka konuda : Sicario gibi sahnelere sahip olan filmlerin 4K/Bluray versiyonlarını normal izleme mesafelerinden ayırt etmek oldukça zorlaşıyor.Birisi diskleri değiştirip beni çağırsa normal izleme mesafesinden hangisi BR hangisi 4K versiyonu ayırt edemeyebilirim.
    Epson projeksiyonum malesef 4K olmadığı için oturup uzun uzun deneyemedim ama kontrast vb daha iyiymiş gibi geldiysede placebo efektimdir değilmdir henüz emin değilim.

    Bu arada 4K için demo diski olarak : Mad Max Fury Road kullanılabilir Bu konuda çok iyi gerçketen de.Gerek renkler gerek edge contrast gerekse de HDR olsun hemen farkını belli ediyor.

    Şimdilik memnunum .




  • PhysicalEducation kullanıcısına yanıt
    Hocam, kurulum problem değil de asıl Kodide iş yapacak uygulamaları şu siteden kurabilirsiniz
    https://seo-michael.co.uk/top-10-add-ons/

    Hepsine gerek yok, Exadus,Phonex,SALTS, UK Turk Playlist (Türkçe Kanallar,belgesel vs vs) bir de Türk versiyon Seyirtürk var ama deneyin ..Bunlar fazlası ile yeter...

    Altyazı ayarları için System, Videos,Subtitles altında Altyazı siteleri eklenmeli..Ayarları yapmanız lazım..

    Biraz detaylı ama kurcalayıp veya Googleden öğrenebilirsiniz..

    *Amaç, online Dizi/Filim izlemek ama maalesef biz Türkler için altyazı olayı biraz sıkıntı, ama işim yok zamanım var derseniz tek tek deneyip altyazılı şeyler bulabilirsiniz..bu da 1-Harici altyazı 2-Videoya gömülmüş altyazı..

    **Ne olsa izlerim abi diyenlerdenseniz dolu şey var

    ***Yok ben istediğim, seçtiğim şeyleri izlerim derseniz o konuda sizi tatmin eder mi kullanmanız lazım..Zira Çok şey var ama sizin istediğiniz var mı/altyazı varmı orası tartışılır..

    **** PC deki versiyon daha hızlı, perfonmanslı Androide göre (Kat kat benim tecrübem)..PC ye kurup HDMI ile Tv ye vermenizi tavsiye ederim, Androidi deneyin tabi ama Tv önbellek, ram olayları biraz problem olabilir..
    https://seo-michael.co.uk/top-10-add-ons/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Kasım 2016; 21:7:9 >




  • Vipracing kullanıcısına yanıt
    İncelemeniz faydalı..Şu cümle benim de savunduğum cümle ama maalesef bazı arkadaşlar kabul etmiyorlar..

    4K Tvlerdeki FHD--4K farkı, SD --HD farkı gibi bariz /çok belli değil..

    Bunu netflix üzerinden 4K stream izleyenler de söylüyor hatta 1080p nin 4k ya göre daha akıcı olduğu söyleniyor..

    Elbette FHD--4K upscalası sözkonusu ama işte araya Hevc Kodlama H265 sıkıştırma girince 50-55 gibi inchlerde FHD-4K farkı çok fazla hissedilmiyor..

    İşin espirisi 65-75-85 gibi Dev ekranlarda ki 4k nın geliştirilme amacı da bu..Burası önemli zira 65 ten sonra FHD de bozulma başlayacağından 4k bunu gideriyor..

    Özetle 49-50 inch arası 4K nın izlemeye çok bir katkısı olmayacaktır, 55 inch bile sınır nokta bana göre..Asıl perfonmans 55 inch üstünde 65-75 artıkça belli olacaktır..

    Bu yazdıklarımdan 4K düşmanlığı anlayacak arkadaşların baştan tekrar okumalarını tavsiye ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Kasım 2016; 22:52:25 >
  • Bazıları da HDR gereksiz diyordu, şimdilerde çıt yok....
  • salker S kullanıcısına yanıt
    Vlc veya kodi uygulamalarını kurun samsung gibi anında resim müzik video larınızı görürsünüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salker

    Merhaba, 6.299 tl ye 5 taksitle nerede satılıyor bu televizyon? Ben dün 6.900 tl ye alabildim 6 taksitle (nakit olsaydı 6.600 tl ye bırakacaklardı). Bu arada Sony mağazasında 8.400 tl, Teknosa, Bimeks ve Mediamarkt da 8.000 tl idi dün.

    öncelikle hayırlı olsun nasıl memnun musunuz TV'den ? izleme mesafeniz nedir? 6600 TL ye nakit nerede indirim yaptınız? bende 65xd8505 almayı düşünüyorumda tv ye uzaklığım 4.5 m olacak acaba 65" büyük mü gelir ?
  • salker S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle televizyonunuz hayırlı olsun. Diskinizi mavi renkli USB bağlantı noktasına takıp deneyin. Yanlıkhatırlamıyorsam bu bağlantı noktası 5volt 0.9 Amperlik akım verebiliyor (diğer portlar 0.5 Amper). Halbuki bazı harici diskler 1.0 amp veya daha fazla güç ihtiyacı duyuyorlar.
  • merhabalar, bende 55w805 aldım lakin hard diskimdeki filmleri göremiyorum,ayrıca ıphonuda eşleyemedim tv ile yardımcı olabilir misiniz ?
  • salker S kullanıcısına yanıt
    Televizyona program yüklemek için uygulamalarda google playi bulun. Android telefon kullanıyorsanız yabancı değilsinizdir buna. Zira televizyonda zaten Android işletim sistemi kullanıyor. Google playi bulduktan sonra vlc player diye arama yapıp uygulamayı yükle seçeneği ile televizyona yükledikten sonra hdd nizi taktığınızda içeriğini görüntüleyebilirsiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salker

    Teşekkür ederim. İzleme mesafem 3 - 3.5 metreyi geçmez herhalde ama hiç rahatsızlık duymuyorum. Önceki televizyonum 55" Samsung du, arada ciddi bir boyut farkı var. Memnunluk açısından kasası çok hoşuma gitti. Görüntü kalitesi Samsung la kıyasla daha doğal, yani onun kadar parlak ve canlı değil ama makbulü de böyleymiş zaten. Alışmam gerekecek. Tek hoşuma gitmeyen tarafı HDD den film izlemeyi beceremedim henüz. Umarım izlenebiliyordur yoksa bu benim için hayal kırıklığı olur. Samsung da HDD yi USB biden bağladığım gibi her şeyi izleyebiliyordum ve bugüne kadar oynatamadığı bir film yada formata hiç rastlamamıştım. Cihazı c11.com üzerinden aldım fakat asıl satışı yapan yerin adı Doğuhan Elektronik telefon numarası 0212 522 8500 Yaşar Bey ilgilendi benimle. Sağ olsun çok ilgili bir arkadaş. 24 saat içerisinde ürün evime ulaştı ve Sony Yetkili Servisi tarafından kurulumu yapıldı. Alırsanız size de şimdiden hayırlı olsun.

    Not: Şayet bunu almasaydım Samsung 60KS8000 alacaktım 2016 SONY ANDROİD TV

    Görseldeki tv size mi ait? Size aitse çok beğendim duvara monte duruşu ve altındaki tv ünitesini.. Size aitse yine bir sorum olacak. Kabloları duvarın altına mı gömdünüz? Tam olarak nasıl yaptınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • salker S kullanıcısına yanıt
    Çok güzel olmuş, şu anda lojmanda kalıyorum, gelecek sene kendi evime geçince o şekilde yapacam. Çok şık duruyor. Birde ses sistemim var. Ön sağ ve sol kolonları ile ön ses kolonunu da duvara monte etsem çok şahane olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba , yazdıklarınıza tamamen katılıyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salker

    evet görüntü bana ait ve kabloları duvarın içine gömdürdüm.

    Sony 65xd8505 tv hayırlı olsun sepha biraz ufak kalmış yinede görsel olarak çok hoş olmuş maşallah diyelşm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TV yi alalı 6 gün oldu.Samsung 55inç 8200 serisi tv vardı.3.5 4 metreden ebat itibariyle yetersiz geldi.Yoksa özellikle siyah konsunda sony65xd805 den iyi olduğunu söyleyebilirim.Gece ışık kapalı iken karanlık sahnelerde geride kalıyor .4k yayınlarda sony önde bana göre.Akıcıkta hızlı sahne gözü yoruyor ve bazen ne olduğunu anlamakta zorlanıyorum.Hdr modunda dandik Digitürk flimleri bile çok keyifli bir hale geliyor.Netfilx izlerken 4k hdr ye otomatik geçiyor değiştiremiyorsunuz .Takip ettiğim bir tv idi.6300 e düşünce aldım.Samsung ks serisi ve sony 9x bütçeme ve mantığıma göre ulaşılmaz rakamlardaydı 65.inç için.Genel olarak gece siyah dışında verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum.

    Herkese iyi seyirler..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd de problem yok.TVyi fabrika ayarlarına döndürünce sorun çözüldü.Son güncelleme ile birlikte sanırım korsan film izlemenin önüne geçmeye çalışıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • black-eagle70 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Film izlerken en azından sinema pro ya alıp denedinizmi? Siyahlarda vb ciddi iyileşme oluyor ve genel olarak daha 'sinematik' bir görüntü veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.