Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.305
Cevap
74
Favori
340.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tema59

    Evet hocam oynatıyor ama profosyonel cihazlar kadar değil benim düşüncem tv kendi işini yapsın yani güzel görüntü versin yeter tv min internet media player işleri beni çok bağlamıyor ha kullananada saygı duyarım illaki herkez media player kullanıcak değil mesela adam tv 7.000 tl vermiş bu özellikleri istemekte çok haklı ben şahsi görüşümü söyledim

    yada şöyle diyeyim.

    harici mediaplayer ile daha iyi bir görüntü mü verecek.
  • Evet hocam harici media player daha iyi görüntü veriyor nvidia ve himedia pro gibi üst seviye cihazlar küçük bir dip not düşeyim sony 55x8505c dahili media playerin oynatmadığı format yok ses olarakta dts ve dobly destekliyor daha ne olsun bence başlangıç olarak çok iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi arkadaşlar xd9305 görüntüsü 1-2 sene öncenin tv'sinden kötü mü? o 9005b mi oluyordu o model daha mı iyi ne sanki fotolarda? bir tv seçtik almayı düşünüyoruz o da kötü çıktı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boogiee90

    şimdi arkadaşlar xd9305 görüntüsü 1-2 sene öncenin tv'sinden kötü mü? o 9005b mi oluyordu o model daha mı iyi ne sanki fotolarda? bir tv seçtik almayı düşünüyoruz o da kötü çıktı :)

    Kötü değil arkadaşım x93 iyi bir tv eski resimleride boşver o bir anektotdu art niyetli olmayana... günümüzde tv ler eskiye nazaran ya daha kötü ya da en iyi ihtimalle benzer malzeme kalitesi extralar zaten hep kötü x93 önceki eşdeğerlerine bir şey koyamamış bir panel ve fiyatları biraz düşmeli böyle pahalı dediğimiz budur ama alan alır tabi ki beklemekte bir zaman kaybı denebilir pekala...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung 55ku7500, Sony 55xd8505 ,LG 55UH770

    Arkadaşlar bu modellerden hangisini önerirsiniz?

    Fiyatları hepsinin 4600-4700 tl civarı.

    Teşekkürler
  • dexter1905 kullanıcısına yanıt
    Harici Media player her zaman iyidir..Altyazı büyüklüğü ayarlanmıyor Tv kendi MPlayerinde örneğin..Video Format, Kodek desteği harici Mp de daha çoktur..

    Media player data profesyoneldir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boogiee90

    şimdi arkadaşlar xd9305 görüntüsü 1-2 sene öncenin tv'sinden kötü mü? o 9005b mi oluyordu o model daha mı iyi ne sanki fotolarda? bir tv seçtik almayı düşünüyoruz o da kötü çıktı :)

    Sony maalesef bazı güzel model Tv leri nedense bir anda üretmekten vazgeçip, tamamen farklı modeller yapıyor..Yenilik adına belki ama Eski-Yeni kıyası yapıldığında, geçmişteki birkaç model Tv kalitesi, bugünkü TV lerden iyi olanlar var..

    Ama burada birkaç sayfadır tartışılan 9005b modeli nereden çıktı anlamadım ben? X905A modeli ve ondan önceki HX920 modeli görüntü olarak tartışmasız en iyi TV idi..

    B serisi ile Kalite-Malzeme düşüşü oldu..Özellikler, Smart Özellikler gibi ufak tefek şeyler ekendi ama Panel Kalitesi, Panel Hızı düştü..Maliyet düşürüldü..Fiyat haketmiyor o malzemeyi..

    Bu tartışmaya girmeye gerek yok..Sony Tv ler ne olursa olsun diğerlerinden İYİDİR..Albani üstadı tanıyanlar bilir, onun dediği gibi LCD-TFT televizyon sektörü bitmiş durumda, zaten topallayan donanım özelliklerine eklnen her yeni özelliklik, 4k,Android,HDR …Backight-Arka aydınlatma problemleri oluşturuyor..

    Local Dimming olayı da gerçek olmayınca, Panellerdeki Işık sızması Banding Bulutlanma durumları yaşanabiliyor..

    XD9305 TV, şuanda özellik, görüntü, donanım olarak Üst seviye TV..Ama eski modellerden çok mu daha iyi tartışılır..Eski Ürünler bulunamayacağına göre bu artışma anlamsız..

    Parasını hakeden Tv midir konusuna gelince Çok Pahalı..O kadar fiyatı olmamalı…6000 TL maksimum olmalı geçen senenini İYİ TV lrine kıyas yapılırsa..Arada uçurum var ama o uçurum TV nin çok MÜKEMMEL olduğu anlamına gelmiyor..Şişirilmiş Fiyat




  • mühendis266 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki? Bu iş kişiden kişiye, Gözden Göze değişir..Sizin beğendiğiniz model size göre en iyisidir..

    Parası olan, Parasının yettiği TV yi alacak öyle de olsa böyle de olsa..

    TV ler arasında yanyana bakınca gördüğünüz farkları, TV yi tek izlerken farketmezsiniz bile..O sebeble Kağıt üzerinde O takla atar bu Takla atar, Şu Amiral gemisi bu Uzay gemisi kavramları komik..

    Bakın, LG TV alıp, çok süper, üstüne TV tanımam diyen birçok insan var..Samsung alıp Süper ötesi diye kullanıp, Panel sorunlarını farketmeyen çok insan var..

    TV sektörü geriye gidiyor ama bu demek değil Yeni TV ler alınmayacak?

    Sizin övdüğünüz Tv den de Üstün bir TV her zaman vardır, olacaktır..Tartışmayı ben Haklı ben Haksızıma çevirdiniz..

    Bana göre de kullandığım 50W805C en iyi, en uygun, Türkiye şartlarında verdiğiniz paranın karşılığını kat kat veren bir Tv dir..Başkalarının ne aldığı almadığı onların tercihi..

    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osdorp

    Efendilik sanami kaldi arkadaşim yazdigin yazilara bak insani sinirlendirecek seviyesiz şeyler hep sen burda bilgi paylaşimi yapmiyorsun ben be dersem o ayagi cekiyorsun heeseyi ben bilirim ayari cekiyorsun bize

    Tam dediklerini yapan sensin lütfen muhatap olma...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis266 -- 6 Temmuz 2016; 12:12:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mediamarkta 55w83 3000 tl fiyat iyi geldi ne diyorsunuz tavsiye edermisiniz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=aDsw7j1unsE
    İzlemenizi tavsiye ederim, 65 inch xd93 lerde yaygın bir şekilde eğilmeler gözlendiği belirtilmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mentalform

    Arkadaşlar mediamarkta 55w83 3000 tl fiyat iyi geldi ne diyorsunuz tavsiye edermisiniz ?

    Arkadaşım, bir satır üstünde benim mesajımı okursan, bahsettiğin Tv ile ilgili birkaç şey yazdım :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Temmuz 2016; 13:04:52 >
  • Xd9305 i yere göğe sığdıramayan arkadaşlar. Aerezen2 nin paylaştığı yotu be videosunu iyi izlesinler. Ben burda sorunları paylaşirken baya bi itiraz ettiler. 😐

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle yeşil renkte videoyu durdursunlar ve aydınlatma gammına baksınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdcvn

    quote:

    Orijinalden alıntı: mentalform

    Arkadaşlar mediamarkta 55w83 3000 tl fiyat iyi geldi ne diyorsunuz tavsiye edermisiniz ?

    Arkadaşım, bir satır üstünde benim mesajımı okursan, bahsettiğin Tv ile ilgili birkaç şey yazdım :)



    Evet hocam teşekkür ederim bende araştırdığım kadarı ile iyi bir tv. 2016 fhd ler belki bu fiyata iner az daha bekleyeceğim ama bu sayfanın başında fhd ler 50 hz yazılmış sanırım yanlış yazılmış değil mi ? 2015 modelde 100 hz belirtilmiş sony nin kendi sitesinde ise bu bilgiler yok biraz kafam karıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mentalform M kullanıcısına yanıt
    2016 FHD ler artık 50 hz. Motion Hızlar da 200 Hz düştü..

    2015 FHD ler bu gidişle Son FHD ler olabilir..(100 Hz, 800 motion Hızı vardır W805C serisinin)

    50 -55 inch olması arasında şöyle bir durum mevcut.. 55 inch TV ler Full HD lerin bile kırılma noktasıdır..Yani SD-HD yayınlar, küçük ekranda daha iyidir..46-50 seviyesi o sebeble SD -HD ler için ideal..

    SD-HD diyorum ama siz bunu 1080p olmayan bizim Kanallar için ORTALAMA çözünürlük olarak algılayınız..Zira 720p ile 1080p arasında bile çok fark olduğundan 1080p altı yayınlar SD-HD karışımı gibi..Türkiyedeki yayınlar 720p seviyesinde..

    50-55 arası da SINIR denilebilir..55 inch sonrası 4K izlemek gerekir, dikkat 4K Tv alınır demiyorum :)

    4k izlemedikten, 1080p izlemedikten sonra 55 ve üzeri ekranlarda görüntüde çok az pikselleşme olabilir..

    Fiyat konusu, bu 2015 W805C serisi 2300 fiyatı gördü ama anlıktır o..Genel seviye 2700 ki çok iyi fiyattır, 3000 Tl seviyesinde..Ama Tv satıldıkça piyasada kalmadıkça ki durum bu yönde, 3500 TL bile fırlayabilir..Arz Talep durumu..

    O sebeble 3000 Tl altında gördüğünüz ilk Rakamda almaya bakın (Güvenli yerden tabi, internetten 14 gün iade hakkı olan yer daha iyidir-Teknosa,hepsiburada,webtenal,hızlıal,Bimeks,Kliksa..

    ***Sony Panelleri Artık S-Va değil AMVA paneldir..10 bit yerine 8bit +HFRC kullanılyor..Bunlar kafa karıştırıcı olsa da, Genel TV sektöründe tercih edilen 6 bit+HFRC panellerin bile yeterli olduğu yönünde.. (Tabi Ucuz demiyorlar )..6bit panel bile olabilir, korkmak gerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Temmuz 2016; 15:11:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: timur_m_82

    Xd9305 i yere göğe sığdıramayan arkadaşlar. Aerezen2 nin paylaştığı yotu be videosunu iyi izlesinler. Ben burda sorunları paylaşirken baya bi itiraz ettiler. 😐

    Ben de ilave edeyim ama doğruyu söylemek şarttır..

    **Dikkat burada yazılanları aktarıyorum, bu durumlar her seride olacak diye bir durum yok, dikkat lütfen***

    Bir kullanıcı arkadaş, XD9305 modelde BANDİNG yaşadığını söyledi burada..

    BANDİNG kelimesi ile SONY yanyana gelmedi bu zamana kadar ama şu var k, Panellerin incelmesi ile ARKA AYDINLATMA yapılamıyor, Hatta BOTTOM/Alttan aydınlatma durumu sözkonusu..

    XD9305 te olduğu söylenen Locam Dimming ise bu duruma göre fiziki olarak İMKANSIZ..O incelikteki panelde bu işlemlerin sağlanması mümkün değil..O sebeble Local dimming yazılımsal bir durum..

    Başka bir Problem ise bu Local Dİmmingin tam sağlanamaması sebebi ile, Siyahları daha siyah yapacağım derken, paneldeki Kontrasın TAMAMEN kapatılması ve ekranın tamamında kararma sözkonusu olması..

    Onun dışında XD9 modeli, IPS panelli kardeşine göre daha albenisi yüksek ama Fiyatı UÇUK




  • arashan A kullanıcısına yanıt
    Dikkat edilecek 2 model var Sony için:

    FHD modellerde 43W, 4K modellerde 49X8305C bunların görüntüsü pek tavsiye edilmez

    50W8505C kullanıyorum, Teledünya Kablolu ile bana göre çok iyi..Size MediaInfo ile video çözünürlüklerini vereyim siz hesap edin..

    SD Diziler :

    720x400
    640x350

    Ben, beklenenin aksine SD izliyorum X264 mesela çok iyi..(200-350 MB boyutlu videolar) Codec durumuna göre ses te bazen çok iyi oluyor..720p bile izlemiyorum, daha güzel ama fazla yer kaplaması ve kota olayları sebebi ile..Ancak Güzel Aksiyonlu Filimlerde en az 720-1080p tercih ediyorum..

    Tabi 50 inch ile 55 inch arasında az da olsa fark olacaktır..

    Teledünya ANALOG olarak ta Tv ye bagladığımda (Antenden) buradaki yayın dediğiniz gibi ÇAMUR..Cep telden çekilmiş gibi..Pic in Pic/PIP yaptığımdan ikisini karşılaştırma imkanım oldu..

    Fakat, önceki 46W905A model TV de Teledünya DIGITAL/Analog Aynı ekranda yanyana izlesem de ANALOG biraz daha iyi ide..Şimdiki W805c için Analog yayın çamur..Ama digital yayın güzel..

    Teledünya HD kanallar, özellikle Vizyon Kanalları ise bana göre çok iyi..Işık ve siyah ayarlarını yapmak kaydı ile..öyle Araba Farı gibi Son seviye IŞIK gelmez bu Tv lere..

    Sonuç olarak kullandığınız yayın kalitesi önemli (teledünya,Dsamart,Digitürk...)

    Dahili Alıcı olayı biraz sıkıntılı burada yazılanlar..harici bir HD Kutulu Alıcı cihaz almanızı tavsiye ederim 150-250 Tl civarı..Kanal geçişleri, Kanal sıralama maalesef iyi değildir..

    Motion olayına takılmayın 800 Hz motion Hız, o da 1-2 kademe gayet kullanışlı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Temmuz 2016; 16:39:41 >




  • Evet haklısınız dikkat edeceğim yazdıklarınıza araştırmalarımda da gördüm yazdıklarınızı ancak sony e yakışmadı en azından bir fullhd modeli 100 hz yapmalıydı hoş hiç bir markada kalmamış mecbur 2015 bakıcaz ya da uhd alıcaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKemal17

    Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar,


    40" civarı TV bakıyorum. TVlerden az çok anlıyorum ama bu sezon çıkan TVleri pek incelemedim. Zaten çoğu TVyi 4K yapmışlar sanırım, FHD istersen daha alt serileri alacaksın; resim kalitesi düşecek.

    Akıllı özellikler hiç önemli değil, genellikle dahili uydu alıcısından TV yayını izlenecek.

    Geçen sezonun ürünü olan 43W805C'yi almayı düşünüyorum. Bu TV hakkında yorumunuz nedir? FHD TVler arasında en mantıklı gördüğüm TV bence ama bu sezonda diğer markalar da dahil olmak üzere başka bir model öneriniz olur mu? Sony olmazsa Samsung olur herhalde ama Sony latency konusunda biraz daha iyi galiba genel olarak.

    Hepsiburada'dan yaklaşık 2000TLye alacağım. Geçen sezon ürünü olduğundan iade ürün gelme ihtimali de epey yükseliyor ancak fark ettiğim kadarıyla W805Cde daha çok 50/55" tercih ediliyor, 43" 'e talep düşük. O yüzden TVnin ilk sahibi oluruz diye düşünüyorum. Hepsiburada iade konusunda sıkıntı çıkartıyor mu? Deneyimleyen arkadaşların yorumunu bekliyorum.

    43W805C hakkında yorum yok mu?

    Sdcvn hocam 43" düşük yazmışsın. 43W805C almayalım mı? 40" civarı Sony veya Samsung markadan bir tavsiyen var mı, ne alalım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.