Şimdi Ara

2016 SEZONU FORMULA 1 TÜRKİYE YAYIN HAKLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
4.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Şifreli bir kanal yayınladıktan sonra kimin aldığının hiçbir önemi yoktur.

    Formula 1 izlemek için kimse platforma falan üyelik açmaz.

    Boş yere şifreli kanallar almaya uğraşıyor.

    NTVSpor yada CNNTürk alsa 10 numara olacak.

    Hocam zaten formula'nın yayın hakkını almaları yeni müsteri kazanmaktan ziyade spor paketi altında sadece futbol nba gibi asıl talep olan şeylerin yanina bisey ekleyip fiyatı cazip kilmak

    Klasik magazalarda sana hiç kullanmayacagın bi ürünu 'bunu alirsaniz şu yarı fiyatına' gibi satıs teknikleriyle kakalamalarina benziyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazar sabahı yarış için kalkıp yaklaşık 10 tur izleyip televizyonu kapatmıştım. Uyanınca yarış sonucuna baktım ve benim için sürpriz olmadı. Mercedeslerin dublesi, Vettel'in onları takip etmesi ve her zamanki gibi Kimi'nin aracında sorun çıkması ile bitmiş yarış. Bugün D-Smart'ta yarışın tekrarına denk gelip izledim. Özellikle Vettel'in yarışın son bölümünde Hamilton'a oranla daha yumuşak hamurla ve yeni lastiklerle Hamilton'ı geçememiş olması Ferrari için oldukça olumsuz bir görüntüydü. Ferrari geçtiğimiz sezona oranla gelişmiş gibi gözükse de bu gelişimin Mercedesleri yakalayacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Eğer ki Ferrari sezon içinde büyük bir adım atamazsa Mercedesler'in domine edeceği bir sezon daha izleriz.

    Gelelim yarışı anlatan Emre Tilev'e. Türkiye GP'si takvimde olduğu zamanlar Serhan Acar, yarıştaki görevi nedeniyle yarışı anlatmıyordu. Yerine Emre Tilev'in bir ya da iki yarış anlattığını hatırlıyorum. (O zamanlar yayın hakları CNN Türk'teydi ve sadece Türkiye GP'si Kanal D'de yayınlanıyordu.) Kısacası Emre Tilev'in F1 anlatmasına aşinaydım, o zamanlardan beri F1 izleyenlerin çoğu da benim gibi onun anlatımına aşinadır zaten. Emre Tilev'in o zamanlardaki anlatımı (yaklaşık 8-9 yıl öncesinden bahsediyorum) çok kötüydü, aradan bunca zaman geçmesine rağmen anlatış şekli, gereksiz detay vermesi, F1'de kabul görmüş terimleri kendine özgü terimlerle çevirmesi derken hiç iyiye gitmemiş. Hala aynı seviyede,hatta daha da kötü. Emre Tilev, F1'i bilmiyor bu çok net. 3-5 sayfa not okuyarak, F1 anlatılmaz. Uzunca bir süredir F1'i ilgiyle takip eden biri olarak, gerçekten izlerken anlatımından rahatsız oldum. Adamın hakkını yemeyelim sporun pek çok dallarında çok iyi bir anlatım sunuyor olabilir ancak F1'i anlatmayı kesinlikle beceremiyor. Kısacası F1'i anlatacak tek kişi Serhan Acar'dan başkası değil benim gözümde. Adam çok uzun bir süredir F1 anlatıyor ve F1'in teknik detayından tutun da, kurallarına, gündemdeki konularına, yarışla ilgili pek çok prosedüre oldukça hakim.

    Ben Emre Tilev'in yarış içinde yaptığı hataları detaylı olarak yazmadım ama ekşi sözlükte bir yazar bunu detaylı olarak dile getirmiş, okumak isteyenler için linkini burada paylaşıyorum, oldukça uzun bir yazı olduğunu şimdiden söyleyeyim, 3-5 dakikanızı ayırıp okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

    https://eksisozluk.com/entry/59365847

    Türkiye yayın haklarıyla alakalı olarak, eğer yayın haklarını D-Smart alıp yarışları da Emre Tilev anlatacak ise D-Smart hiç almasın. (Bunu D-Smart abonesi biri olarak yazıyorum.) Serhan Acar'ın anlatımıyla internetten izlemeye razıyım.
  • Supersoft ve Softlarda Ferrari daha hızlı. Kırmızı bayrak ve pit stratejisi bitirdi Ferrari'yi. Mercedes'te Medium'da iyi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk yarış geçti tabi şimdi ne saran medyadan ne d smarttan ne de başka bir yayıncı platformdan bir ses seda yok. bahreyn gp cuma gününde tekrar hareketlenmeye başlarlar. şu işi bi netliğe kavuştursalar da biz de ona göre davransak..
  • haacar kullanıcısına yanıt
    Bahreyn GP'si bu hafta değil önümüzdeki hafta. Önümüzdeki hafta Cuma günü belli olur yayın meselesi.
  • McLaren64 kullanıcısına yanıt
    Bahreyn gp cuma günü derken bu haftayı kastetmemiştim zaten hocam. gp nin olacağı hafta sonundaki cumayı belirtmek istemiştim ama bu gidiş iyi görünmüyor. geçen seneki gibi birkaç yarış daha tek yarış yayın hakkı verilecek gibi duruyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 24 Mart 2016; 13:30:50 >
  • haacar kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamışım kusura bakma.

    Dediğin gibi boku çıktı işin. Saran Medya resmen ölü soyucu. Son 2 yıldır mahvetti bu yayın işini. İnşallah ilerleyen senelerde bu soyguncuya bırakmadan başka birisi alır yayınları.
  • McLaren64 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne kusuru

    Aslında yayın haklarını alan platform tek yıllık değilde, 2012 de d smartın yaptığı gibi 3 yıllık filan alsa en azından böyle rezillik çekmeyiz.

    Benim aklıma takılan başka bir konu da bu yayın haklarını neden hep saran medya alıyor. bu saran medyanın fom da adamı mı var yoksa

    şaka bi yana direk aracı olmadan d smart veya digitürk alamıyor mu bu hakları ? öyle bir imkan varsa kendileri için hem daha ucuza hallederler hemde fom sezon başlamadan bu hakları kesinlikle birine satacağı için biz de nerede yayınlanacağını önceden öğrenmiş oluruz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 24 Mart 2016; 16:16:09 >
  • Ülkemizdeki dijital platformların yayın haklarını direkt olarak fomdan alamaması büyük beceriksizlik.Üstüne de aracıdan alıp daha fazla ödüyorlar.Ben platform yöneticisi olsam yayın haklarını almak için uğraşmam madem adam almış buyursun yayınlasın.Zaten şu anki spikerle Türkçe yayın izlemenin hiç bir esprisi yok. Sky kanalı oldukça başarılı ve dolu bir yayın yapıyor.İngilizce biliyorsanız aldığınız keyif ciddi anlamda artıyor.

    Yarışa gelirsek benim için beklenen sonuçtu.Mercedesin çok büyük değişiklikler olmadan yakalanması çok zor o da 2017de olabilir.Ferrari beklentiyi yükseltse de şu anlık Mercedesle mücadele edecek gibi durmuyor.Diğerlerinin durumu zaten ortada.Umarım ben yanılırım ve Ferrrari Mercedese yaklaşır, keyifli bir sezon olur.Alonsonun kazası da fenaydı gerçekten.En son Kubica 2007 Kanada da bu şekilde büyük bir kazaya canlı olarak şahit olmuştum.

    Bakın şunu da eklemeden geçmeyeyim.Ülkemizde f1 in bu halde olmasının en büyük sebeplerinden birisi sokaktaki vatandaş bu işten anlamaz yaklaşımıdır.Bu yaklaşım ve sporun elit kesime özgü olduğu anlayışı yarış düzenlemememize rağmen sporun ülkede kabul görmesine engel oldu.Bu forumda bile 2007 yılında ilk yazmaya başladığımda burada yorum yapan bir kaç arkadaş dışarıdan yeni katılanlara üst perdeden yaklaşıyordu hatta bunlar f1 bölümünde mesaj artışını bile kaldırttı millet gelip mesaj kasıyor vs. diye.Şimdilerde burada onları pek göremezsiniz.Ayrıca Türk firmalarından birisi gp2 takımlarından birisine sponsor olmuş fakat yetenekli bir pilot yerine motor sporları federasyonu başkanının oğlunu koltuğa oturtmuşlardı sonrası malum adam her yarış sondan nal topladı.O zaman gerçekten yeteneği olan birisine parasına veya babasının konumuna bakmaksızın koltuk verilse durum değişik olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alberto Ascari -- 24 Mart 2016; 17:42:12 >
  • Gitgide herkes F1 den soğudu. Yeni taraftar da aman aman çok değil.
    Şifresiz yayınlanırsa belki yeni nesilden izleyiciler çıkabilir.
    Bizim gibi 2 saatini tv başında f1 için geçirecek kişi bulmak artık zor.
    Bu kadarcık izleyici içinde platformlar para ödemez.
    Saran medyanın hatası burada anket yapılsa f1 kimsenin umurunda değil. Olsaydı geçen seneden platformlar atlardı.
    Bir yıl şifresiz verip izleyiciyi ölçmek lazım. Ferrarinin bekleneni verememesi. İzleyici oranını azalttı diye düşünüyorum. Ayrıca herşeye para yetişti ancak İST parka yetişmedi ve f1 ülkemize gelmiyor. Artık gelmezde.
  • Turkiyef1.com da bir haber var. Bahreyn için yine tek yarışlık d smart ile anlaşıldığı belirtilmiş. Ancak bununla ilgili başka bir yerde haber bulamadım.

    http://turkiyef1.com/haberler/41067/bahreyn-gp-d-smart-ekranlarindan-yayinlanacak.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haacar

    Turkiyef1.com da bir haber var. Bahreyn için yine tek yarışlık d smart ile anlaşıldığı belirtilmiş. Ancak bununla ilgili başka bir yerde haber bulamadım.

    http://turkiyef1.com/haberler/41067/bahreyn-gp-d-smart-ekranlarindan-yayinlanacak.html

    Kim anlaticak ayni kisimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberde kimin anlatacağına dair bir bilgi yok. ayrıca ne twitter da ne de facebook ta emre tilev veya serhan acar dan bir duyuru olmadı. geçtiğimiz günlerde emre tilevin babası vefat etmişti. yarışı anlatmak ister mi bilemiyorum..
  • Bahreyn gp tek yarışlık serhan acar ın anlatımıyla d smartta

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serhan Acarlı yarışları özlemiştik. İlaç gibi gelecek. Emre Tilev kusura bakmasın bir ton hatayla yarış anlatıyor ayrıca futbol anlatmasına alışmışız kendimi sanki futbol maçı izlierken buluyorum.

    Saran medyanın anlaşması 2017 yılını da kapsıyor. Sonrası için illa paralı olacaksa, ulusal kanallar -tv8 ve ntvspor gibi- ilgilenmeyecekse platformlar bu işe el atmalı. Yerini bilelim en azından.
  • Dinazorum. 90'lı yılların sonlarında Türkiye'de F1 yayınlandığında ve iyiden iyiye izleyici kitlesinin arttığı dönemlerde Emre Tilev anlatırdı yarışları. O zamanlarda iyi gelirdi bize. Hatta yayıncı değişip anlatan da değişince yadırgamıştık. Ana aradan geçen bunca zamandan sonra gördük ki iyi anlatamıyormuş aslında. Ya da yaşlandı bilemiyorum. Gerçekten seyir zevkini baltalıyor anlattığı yarışların.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin GP'si de tek yarışlık anlaşma çerçevesinde Serhan Acar'ın anlatımıyla D-Smart'ta olacak.

    Sıralama turları yarın sabah 10'da, yarış pazar günü sabah 9'da 77. kanal Smart Spor'dan naklen yayınlanacak.
  • internet üzerinden izleyebileceğimiz bir yer var mı ) link ?
  • neczer kullanıcısına yanıt
    Türkiye f1 canlı yayın yaz bulursunuz.

    Ferrarilerin şanssızlığı devam ediyor. Rai ön kanadı kırdı, Vettel, Kvyat yüzünden geriye düştü. Vettel orada Rai'ye temas yapacağına Kvyat'a yapsaydı ya... Safety Car'lı, Hamilton'un daha şimdiden 3 pit-stop yaptığı enteresan bir yarış oluyor. Rosberg ise yine önde. Bu sene şampiyonluğa yürüyor sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.