Şimdi Ara

2016 Renault Megane 4 -IV- ANA KONU (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.614
Cevap
122
Favori
494.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gknnho G kullanıcısına yanıt
    Astra dynamic ile M4 icon arasında seçim yapacak olan arkadaş olduğunuzu mesajları okuyunca hatırladım. Demek sizi de M4 saflarına çekmişiz. Tekrar hayırlı olsun.

    Hem kendi aracımı hem de eşimin aracını yıkatıp ertesi gün kullandığımızda ilk frenlerde bahsettiğiniz sesi duydum. Ancak bu ses birkaç frenlemeden sonra geçiyor. Sizde sürekli mi? Yol uygun olunca hem sert hem normal frenleme yaptığınızda da bu sesi duyuyor musunuz? Eşimin aracı micra cvt. Forum sayfasında fren balatalarının erken yıprandığı bunun nedeninin de otomatik araçlarda frene çok basıldığı (özellikle bayanlar diye de belirtilmiş) şeklinde idi. Ne kadar doğru bilemem.

    Gerçi sizin araç 10000 km de ama belki ilk sahibi frenlere biraz acımasız davranmış olabilir. İlk bakımda fren Balat'a kontrolünü özellikle belirtin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, 1-2 ay önce de sormuştum ama cevap veren olmadı, emin olmak istediğim için tekrar soruyorum.

    Bayide aşağıdaki işlemler yapıldığını aktardılar:

    TAM KAPUT BANTI 950,00 TL
    CAM FİLMİ 650,00 TL
    SES YALITIM 650,00 TL
    GLASSCOAT 2.000,00 TL
    (Fiyatlar kampanyada ortalama hepsi yarı fiyata, glasscoat yarı fiyata düşüyor.)

    Bunlardan herhangi birini yaptıran var mı ve farkı hissetti mi?
    Glasscoat seramik kaplamaya eş düşen sıvıcam uygulamasıymış. Aracı parlak gösteren, kir toz tutmayan bir yapı sağlıyor. Özellikle bu işlemi yaptıran var mı? Varsa hangi bayide yaptırdı ve işe yaradığını düşünüyor musunuz?
  • #berk # kullanıcısına yanıt
    Bu yazıyı 2017 megane sedan forum sayfasına da yazın. Kubi.lay bey KESİNLİKLE size yardımcı olur. Aracına yapmış olduğu uygulamaları resimleri ile paylaşıyor. Sedan forum sayfasını da incelemenizde fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ses benim aractada var frene sertbasmayla alalali degil elektrikli el freninden geliyor muhtemelen balatalarin yeni olmasindan kaynakli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • #berk # kullanıcısına yanıt
    Kaput filmi yaptirdim seramik kaplama da yaptirdim cizilmez dediler ama cizik oluyor hikaye sadece kaput filmi ise yarar gerisi bence gereksiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. 2016 model 2017 şubat trafik çıkışlı 7500 km megane 4 sedan orjinal aracımı 12.07.2017 tarihinde 2. El olarak aldım. 15.07.2017 tarihinde ben yolumda 15 km hızla giderken sağ tarafımda park halinde ufak bir minibüs olduğu için yolu biraz ortaladım ama solumdan bir araba daha geçecek mesafe var. Tam sağımdaki aracı geçtiğim anda sol tarafımda bulununan otoparktan sinyalsiz kontrolsüz çıkan araç hızlı sağa dönerek önden bana çarptı ve her ikimiz de tutanakta birbirimiz suçlayarak bana çarptı dedik.. Aracın yürüründe bişey yok. Ön kaput yamuk, ön panjur ve tamponda çatlaklar var. Düğün işlerimiz nedeniyle aracı servise 19.07.17 bursadaki yetkili servislere götürebildi. Axadan kaskom var. Gezdiğim 2 servis yoğunluktan dolayı 1 aydan önce onarıma başlayamayacağını söyledi. Yardımcı olursanız sorularım olacak



    1. İstanbul da işini hızla yapan bildiğiniz yetkili servis var mı

    2. Sizce tramer kusur oranlarını nasıl belirler.

    3. Beni kusurlu bulması durumunda gelecek sene ödeyeceğim primde çok yükseklik olur mu çünkü 4 senelik hasarsızlığım var ?

    2016 Renault Megane 4 -IV- ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: free men

    Bu yazıyı 2017 megane sedan forum sayfasına da yazın. Kubi.lay bey KESİNLİKLE size yardımcı olur. Aracına yapmış olduğu uygulamaları resimleri ile paylaşıyor. Sedan forum sayfasını da incelemenizde fayda var.

    Hocam yetkili serviste glasscoat marka mı yaptırdınız? Yoksa başka bir yerde seramik kaplama mı?
    Benim 2 tanıdığım var yaptıran araçlarını aydan aya yıkıyorlar. Su tutunca kir falan kalmıyor arabada, çok çabuk temizleniyor. Siz şimdi işe yaramadığını söyleyince şaşırdım.

    @free men, bilgi için size de teşekkürler
  • gknnho G kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun birader Allah utandırmasın ben 7 yıl-290bin kullandm sıfır sıkıntı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyacihalit kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Allah başka kaza vermesin.



    Size sadece 3. Sorunuz hakkında fikir verebilirim. Eski aracım ile Yapmış olduğum kazada kusur bana verildi. (Haklı olarak). Benim hasarım 9800tl. Karşı taraf 7000 tl idi. 1100 tl olan kasko bedelim peşin ödeme ile 1800 tl olmuştu. 280 tl olan trafik sigortası da 500 tl olmuştu. Tekrar geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyacihalit kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun,
    1- Kaput ve panjurun deişebilme ihtimaline karşın elinde bu parçaları stok tutan servisi tespit etmekle başlayın işe.Zeytinburnu-Hedef'i bir arayın.Ben geçen yıl komple kapı bulmuştum onlarda.
    https://www.renault.com.tr/yetkili-satici-bul.html
    2- Yola kontrolsüz bir şekilde çıktığı için,kusur oranı muhtemelen otoparktan çıkan araçta olacaktır.Yola bağlanan taraf trafiği kontrol ederek çıkmak zorunda.
    3- Kasko olarak bende AXA'yı tercih ediyorum.Geçen yıl Megan'ı kendi hatam sonucu pert etmiştim.Hiçbir sorun çıkarmadan çok kısa sürete kesinti yapmadan ödeme yaptılar.Bende sonraki racımda yine axa yı tercih ettim ve 2000tl gibi bir tutar ödedim.600-700tl gibi bir fark çıktı.Hasarsızlık indirimim %60 tan %40 a düştü.




  • ognemir kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. Bu sabah bursa maise gittim. Bursada En erken tarih veren onlardı 31 inde başlarız dedi. Exper baktıkdan sonra aracı teslim alırken 31 inden daha erken tarihe almaya çalışıcam dedi. Gitmeden önce de renault m.hizmetlerini aramıştım. Aracı bıraktıktan sonra dönüş yaptılar ve genel müdürlükten yetkili biriyle görüştüm. Derdimi anlattım ve aracı bursa maise bıraktığımı söyledim. yedek parça temini konusunda ve onarımı konusunda araçla ilgileneceğini söyledi. Ben de yedek araç temin edip edemiyeceklerini sordum ve öyle bir imkanları olduğunu öğrendim. Genel müdürlükteki beyfendi konuyu tam anlamıyla araştırtıktan sonra bana geri dönüş yapacaklarını söyledi. Bugun öğleden sonra Exper gördükten sonra, aracım yürür durumda olduğu için geri aldım. Önümüzdeki hafta içi için beni bursa mais beni onarıma başlamak için çağırabileceğini söyledi. Genel müdürlükten ise 2. bir geri dönüş şuanda yok. Ama yarın gün içinde onlar da dönüş yaparlar diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Boyacihalit kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
    Suç otoparkdan çıkan araçda olacağını düşünüyorum. Kontrolsüz trafik olan yola çıkıyorsun birde park etmiş arabayı geçebilmeniz (sollamanız) nedeni ile sizi şerit ihlali ile suçlamış. Park eden araç sabaha kadar orada park halinde kalsa idi ben düz yolunda gelen biri olarak onu sabaha kadar mı bekleyecektim? Kroki de kazanın yolun ortasında olduğunu çizdiğinize göre kendisi neden şerit ihlali yapmış. Ayrıca otopark çıkışı ile gitmek istediği sokak tam karşılık lı değil. Şerit ihlalinden bahsedeceğine kendisi çapraz yolu yardıracağına sola dönüp uygun kavşaktan U yapıp öyle o sokağa girecekti. İçiniz rahat olsun.

    Yine de sonuçdan haberdar edin. Tekrar geçmiş olsun.
  • Bu arada dün 2015 yeni kasa corolla nın Dijital klimasını kontrol ettim. Onda da hava aynı anda hem ön cama hemde konsoldan gelecek kombinasyon seçeneği mevcut değildi.
  • free men F kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, tekrar teşekkür ederim.

    Bahsettiğim ses birkaç frenden sonra değil de 15-20 dk sonra geçiyor gibi. Dediğiniz gibi yıllık bakım için gittiğimde soracağım bakalım, umarım normal bir durumdur.
  • gknnho G kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    Bu gurt sesi dün benim aracımdan da geldi. İlki direksiyon sağa veya sola çevrili iken park manevralarında oldu 2. olarak da yavaş bir şekilde sokağa giriş yaparken oldu. Sebebini anlayamadım. Süratli giderken böyle bir ses olmuyor.

    Birde şöyle bir durumda ses geliyor bende mesela araçta 5 kişiyiz aracı durdurduktan sonra (sanırım sert frenli durduğumda) ben harici diğer yolcular indikçe araçtan yine gurt tarzı ses geliyor. Bu ses sanırım amörtisörlerden geliyor eski aracım olan corollada da bazen bu ses oluyordu. Megane'da da arada oluyor.
  • timeclup kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Aynen hocam ben de ilk park esnasında direksiyon çevirmede farkettim. Daha sonra frende de olunca merak ettim. Hareket ettikten bir süre sonra ışıklarda vs durunca sesi duymuyorum ama , bazı durumlarda yine geliyor anlamadım.

    Netleştirirsek buradan haberleşiriz.
  • timeclup kullanıcısına yanıt
    Sizlerin direksiyon çevrili haldeyken gelen ses benim anlatmış olduğum yıkama sonrası sesten farklı görünüyor. Nedenini belirlerseniz paylaşım iyi olur



    Araçta 5 kişi varken ve hafif bir rampanda fren ile durduğunuzda yolcular inmeye başlarsa, sadece corolla ve meganda değil pekçok araçta tekerlek veya amortisör tarafından ses duyulur. Peugeot Fiat Toyota ve Renault kullanmış biri olarak bahsettiğiniz ikinci sesi evelallah hepsinde duydum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmeyenler için 1-2 pratik fikir vermek istiyorum;

    -My Renault uygulamasını tavsiye ederim. Aracın konumunu telefonda görebiliyorsunuz. Aracınız çalınırsa nerede olduğu parmağınızın ucunda.

    -Seyahat halindeyken, araç ayarlarından arka kamerayı aktif halde tutabiliyorsunuz. Geriden gelenleri izlemesi bir hayli keyifli
  • lotus_dh L kullanıcısına yanıt
    My Renault uygulaması bende de var ama aracın bulunduğu konumu nasıl görebiliyorsunuz .. Ayrıca seyir halindeyken arka kamerayı nasıl aktif ediyorsunuz.. Ayarlara baktım böyle bir seçenek göremedim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.