Şimdi Ara

2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU= (572. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.522
Cevap
200
Favori
1.112.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 570571572573574
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.youtube.com/watch?v=9BzVoe8XNog&feature=youtu.be

    https://www.youtube.com/watch?v=F_T7OgbVtQM&feature=youtu.be

    Tigaun demiş herkes,göz var nizam var:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N KUL kullanıcısına yanıt
    Tiguan highline koymamışlar testlerde. Diğerler
    genelde en üst paket. Tiguan 300bine araba sat, halojen far koy. Vw e hiç yakışıyormu. Görsel olarakta yakışmıyor halojen far. Tıpkı golfte olduğu gibi. Bixenon far veya led far görünüş olarak aracı çok değiştiriyor. 2019dan itibaren comfortline tiguanda led farlı gelmeye başladı sanırım. Olması gerekende bu. En boş pakete koy halojen farı. Ama orta ve üst pakete en iyisini koy.
    Stoplarda olduğu gibi comfortline led stop, highline da led high stop. Olması gereken. Trendline far ve stop halojen olabilir, neticede giriş paket ve ekonomik paket, fiyat olarak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskiye göre güncel comfortline Tiguan donanımı çok iyi. Evet hocam 2019’dan itibaren Comfortline paket zenginleştirilmiş.
    Güncel fiyatlar comfortline ve higline arası fark belki bu yüzden yakınlaşmış. 30-35 bin fark bence higline için hiç düşünmeden verilir.

    https://www.youtube.com/watch?v=qfnT5cpIf_c&feature=youtu.be

    Comfortline’de olmayan; led stop,deri koltuklar,anahtarsız çalıştırma,18 jant,otomatik bagaj kapağı,sunroof,hayalet ekran,arka ve ön tampon krom çıtalar,geri görüş kamerası,camsuyu ısıtma filanda var galiba,ambıance lambalar iç kapılar ve yanlar filan,torpido kaplaması metal olan şerit renk farkı,başka olanları siz ekleyin hocam. Benim araçta comfortline paketine ek sunroof ve geri görüş kamerası var. Higline görem comfortline baya böşmuş, 1.4 tsi statnfart comfortline baya boşmuş. Trendline 1.4 tsi ilk çıkanlarda direksiyon harici bir şey yok galiba:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • N KUL kullanıcısına yanıt
    2019 modele kadar standart highline boş sayılır. 2019 ikinci yarısından itibaren daha dolu highline gelmeye başladı. Yeni nesil1.5tsi motor ile. En büyük fark 7ileri dq381 ıslak kavrama dsg bence.
    Bunlardan hariç 2019 a kadar standart highline da olmayan;

    Keyless go/keyless entry (anahtarsiz giriş/çıkış ve çalıştırma,
    Isıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı cam suyu,
    Easy open (elk.kolay açılır bagaj kapağı),
    Park pilot (kendi kendine park etme)
    Geri görüş kamerası,

    Highline da koltuklar deri değil, artvelos alcantra kumaş koltuk. Aslında olması gereken yarı deri yarı kumaş koltuk. Bence eksiklik.
    Torpidoda kilit ve icinde halı yok. Çok ucuz gösteriyor. Eksiklik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    2018 modelde park pilot ve geri görüş kamerası standart
  • THELIONKING T kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, olmasida lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ft19

    Sizin aracta bayağı oynanmış civatalar. Rotus boyası da bayağı kötü yapılmış. Renk tonu farklı rotusun.

    Ben araci bayide teslim alırken bunun gibi durumlar olduğunu bildiğim için bütün kapi, kaput,bagaj,camurluk civatalarini kontrol ettim. Hatta daha sonra oto expertize götürüp kaporta/boya expertizi yaptırdım. Sizinki biraz kismetsizlik olmuş. Ne zaman farkına vardınız. Araci satarken alan arkadaş expertiz yaptırmadı mı.
    Ben bu durumu 1000 km de iken fark ettim,facebook grubunda bir kaç arkadaş aynı sorundan dolayı paylaşımda bulundu,hatta dava açanlar bile var,ben kendi aracımdan kuşkulandım ve aynı durumla bende karşılaştım.HEmen gittim PilotGarage da ekspertiz yaptırdım,çift kat boya(180-230 mikron) ve sağ ön çamurluk sökülmüş takılmış(araç yeni olduğu için fabrikada belki değişmiştir) raporu verdiler.

    Ekspertizdeki ustalar,abi bu VW lerde hep çıkıyor zaten,biz normal karşılıyoruz artık,4 kapının sökülüp takıldığı,450-500 mikron boyalı sıfır araç geldi buraya,ama Doğuşoto bunlara fabrikasyon raporu veriyor geçiyor,dedi.
    Hâla bu konu ile ilgili bana ulaşanlar var.

    Bu konuyu Doğuşoto Çankaya Bayinin Genel Müdürü ile konuştum,
    "yağğ bunlar olur şeyler,biz bunlarla çok karşılaşıyoruz he he he,hatta bunlara nefaset ödemesi yapıyoruz,sizin araçta pdi da nefaset olarak görülmemiş.Buraya geçen sıfır bir passat gelmişti,işte tavanına taşıma esnasında birşey düşmüş,bizde aşağı serviste boyadık,alan adama söylemeyi unuttuk,sonra adamı çağırdık 2500 tl nefaset ödemesi yaptık"
    diye pişkin pişkin konuştu,konuşurken yüzüme bile bakmıyor,telefonu ile oynuyor.
    keşke youtuber lar gibi gizli bir kamera koysaydımda çekseydim,o an VW nin bayideki tüm araçlarından soğudum.

    Aracı galeriye takasa verdim,hiç bir açıklama yapmadım,galerici kendince baktı araca(5 dk) tamam hatasız dedi aldı.




  • lionscoach L kullanıcısına yanıt
    çok geçmiş olsun. can sıkıcı bir durumla karşılaşmışsınız. boya kalınlığının bazı parçada farklı çıkması olayına normal diyorlar. robot da boyasa boyada bazen hata olabiliyormuş fabrikada ve o parça tekrar boyanıyormuş. veya komple o parçayı söküp yenisini takıyorlarmış fabrikada. sizinkinde rütuşlar çok net belli ve sırıtıyor. biraz daha düzgün ve renk tonu farkı olmadan rütuş yapılabilir. çamurluktaki gevşek civatanı izahı olamaz sanırım.

    bu araçla satarken expertize gidincede expertiz firması boyası kalın olan parçaya boyalı, rütuş yapılmış civatanın olduğu parçayada parça değişmiş diyor. ondan sonra olay patlıyor. alacak olan vazgeçiyor, satacak olan mağdur oluyor, ortada kalıyor, karşısında müşteriye iyi yaklaşan muhatap veya yetkili bulamıyor. sizin durumda buna benziyor, bayi genel müdürünün yaklaşımı tamamen umursamaz, çözüm odaklı olmayan bir yaklaşım. tavanı boyalı passatı satıyorlar, tavanın boyalı olduğunu söylemeyi unutuyorlar, sonra ne hikmetse adamı çağırıp durumu izah edip 2500tl değer kaybı ödüyorlar. yuhh yani.bu ne pişkinlik. ayrıca tavanı boyalı sıfır passatın değer kaybı 2500tl değil bence 25bin tl dir.
    sizin durum için; hiç olmasa deselerki, tamam olmuş birşey, geriye dönüşü yok, almanyaya genel merkeze iletelim, hiç olmazsa maddi zararınızı karşılayalım deseler, nerede. maalesef yok. sonuçta ne oluyor. siz araçtan iyice soğuyorsunuz. geriye 2 seçenek kalıyor. ya yasal haklarınızı kullanıp dava açacaksınız, yada aracı satıp geçeceksiniz. yasal haklarınızı kullansanızda aracı teslim aldıktan 1000km sonra veya 15 günlük ayıplı ürün iadesi veya değişimi vs. durumu olmayacağı için lehinize sonuç almanız zor olurdu. ayrıca psikolojik olarakta çok yıpranırdınız. belki sizin başınıza gelen durumla ilgili çok kişi vardır, ya farkında değillerdir, bu konularda bilgileri yoktur veya umursamazlardır.

    bende 2 ay önce sıfır tiguanı bayide teslim alırken, bu vb durumları bbildiğim için aracın görünen kapı, kaput, bagaj,çamurluklar vs. bütün civatalarını tek tek çıplak gözle kontrol ettim. bunlada yetinmedim bayiden çıktıktan sonra pilot garage oto expertiz firmasına götürdüm ve kaporta/boya expertizi yaptırdım. temiz çıktı. sizde bundan sonra sıfır araç alırsanız şayet, "sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" misali bu şekilde yaparsınız sanırım. 2.el alırken zaten servis kayıtlarına bakılıyor ve ayrıntılı expertiz yaptırılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 16 Mayıs 2020; 12:46:14 >




  • Mahkemeyi kazanıryorsunuz lakin bazen bu süreç 3-4 sene sürüyor. Ayıplı mal,boyalı otomobil vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • N KUL kullanıcısına yanıt
    aynen psikolojik ve manevi olarak yıpratıcı bir süreç.
  • Burada yazılanları okuyunca ben de 1,5 ay önce aldığım aracıma bir bakayım dedim ve sonuç görüntüdeki gibi. Çarşamba günü bir götürüp kontrol ettireceğim.

    2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU=
  • Bende bi kontrol edeyim,bakayım nedir. Motor bölümünde galiba bu eksik ve boyalı yerler?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet, motor bölümünde çamurluk ve kaput dahil tüm vidaları kontrol edebilirsiniz.
  • Aha buyur,bir sıkıntılı araç daha
    Geçmiş olsun ne denebilirki,sıfır araç alıyosun kafan rahat olsun diye,sıfır araç 2. Elden beter
    Öyle rötüş mü olur,kız çocuğuna oje verip yaptırsalar daha güzel yapar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lionscoach L kullanıcısına yanıt
    "Öyle rötüş mü olur,kız çocuğuna oje verip yaptırsalar daha güzel yapar."
    Valla ne deyim güldürdün beni. Allah'ta senin yüzünü güldürsün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lionscoach L kullanıcısına yanıt
    Şöylede bir durum var. Aracın dış boyası ile kaput içi vs. astar boyası tonu farklı oluyor. Dış yüzey boyası ile rütuş yapınca ton farkı çok oluyor. Rütuş yapıldığı kabak gibi belli oluyor.
    Mesela benim araç tungsten gri, iç astar boya rengi daha koyu, füme rengi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 ay önce bu durumlar ortaya çıkınca,Facebook grubunda bir kişi sıfır sipariş ettiği aracının(tiguan) bayiye(eskihisar bayi) geldiğini haber vermişler,adamda plaka işlemlerine başlamadan ben bi geleyim bakayım demişti,gidip bakmış beyaz araç,kaput vidalarının hepsi sökülmüş takılmış,üstüne rötüş boyası çalınmış,adama baya güzel indirim yapmışlardı da adam genede almamıştı.
    Bir tanede kırmızı Seat Leon alan arkadaş vardı,adamın plaka işlemleri tamamlanmış,teslim almaya ekspertizle gitmişti,araçta 3 kat boya,kaput söktak vardı,adam almadan bayiden çıkmıştı,değişim istemişti,onunkini değiştirmişlerdi.
    Bayiden çıktıktan sonra geçmiş olsun,öyle 15 gün içinde fındık fıstık tanımıyolar,dava aç diyorlar.

    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-avcilar-borusan-sifir-aracta-boyaayni-gun-eksper



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lionscoach -- 17 Mayıs 2020; 16:32:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU=
    Bu motor çok ekonomik miş. 1.5tsi her modelini almak lazım:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lionscoach

    Ayar için 1-2 vida gevşetirsin anlarım da tüm vidaları gevşetirse o olmaz,bu durumda değişmiş olabilir,İşte benim sattığım araçtaki çıkanlar











    Motor kaputunu açtım ve bütün vidaları inceledim,gevşek vida ve rötüş boyası yoktu.
    Kapılar ve bagaj kapağını da inceledim,sorun suz.
    Sizinki büyük şansızlık olmuş hocam. Bir daha yeni araç yada 2. El araç alırken bu bölgeleir iyice inceleyeceğim,sonra uğraşmak çok can sıkıcı olur:(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ben Tarcanlar Ekspertizi telefonla arayarak il dışından sıfır araç çamurluk vidalarından birer tanesinde rötuş boyası olduğunu bunun için gelip rapor almak istediğimi söyledim. Sadece tek vidada varsa onun için gelmemin gerekli olmadığını bir çok arabada böyle durumların olabileceğini problem olmadığını söylediler. Hatta bir BMW geldi onda da vardı dediler. Benim araçta boya kalınlığında sıkıntı yok. Ama fabrikasyon olarak mikron kalınlığı yüksek çıkanlar daha şanslı. Yani fabrikada iki üç kat boya atılan araçların boyaları daha sağlam ve dayanıklı oluyormuş. Güneş yanığı olma ihtimali daha az. Pasta cilaya daha dayanıklı vs. Dert etmeyin. Keşke fabrikada iki kez boyansaymış benimki de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 570571572573574
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.