Şimdi Ara

2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU= (559. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: thelordof
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.523
Cevap
200
Favori
1.112.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 557558559560561
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N KUL

    Depoyu fulledim 466km yol yaptım 225₺ benzin aldı.
    Şimdi yine benzin aldım 446km 220₺ 8-9 lt tüketim bana göre çok iyi.aracı almadan önceki düşüncem ist trafiği karma 10-11lt tüketir,otoyol 130-140km 8-9lt tüketir, Araba yakmıyor Maşallah.. Bunun 2.0 dizeli 7lt tüketecek değilya;) kısa mesafe sürüşlerindeki ekran bilgilerine takılmayın bence.
    Bahsettiğiniz gibi önceden veya kullanmayan için inandırıcı gelmese de heybetine ve ağırlığına göre oldukça makul yakıt tüketimine sahip bir araç.

    2.0 Dizel de bunun kadar yakıyor aşağı yukarı öyle 1.6 TDi Ekonomisi yok pek benim gördüğüm.

    Bu gece de benzine 22 kuruş daha indirim geliyor araçlar iyice ucuza gitmeye başlayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ft19

    haklısnız. 2019 sonu itibariyle, 2016 ve sonrasında opsiyonel olan donanımlar standart olmuş. artı benimde,sizinde yazmayı unuttuğunuz anahtarsız giriş ve çalıştırmada standart olmuş.Keşke passat elegance daki gibi ergo koltuklar, ayrıca acc, line asist de standart olsaymış. oğlum b sınıfı suv sıfır t-roc r-line aldı, tek paket highline donanım olarak geliyor ülkemize. highline t-roc da cc (hız sabitleme) yok, hayret verici bir şey. işin garibi line asist altyapısı var araçta, gitti dışarıda aktif ettirdi. ama line asist altyapısı c sınıfı suv tiguan highline da mevcut değil. saçma bir durum.

    led far olayına gelecek olursak tamamen aynı görüşteyim sizinle. led far hem aracın görünüşünü, hemde işlevselliğini olumlu yönde değiştiriyor. bu durum golfte de aynı tiguanda da aynı. halojen far bu zamanda gerçekten abes kalıyor, görünüş olarakta iyi durmuyor. 200bin tl ye comfortline golf ve 250bin tl ye comfortline tiguan alıyorsun, farları 20-30 sene önceki halojen far. olacak iş değil. comfortline tiguanlarda 2019 dan itibaren led far standart sanırım.
    Ondan haberim yoktu hocam Keyless entry de varsa iyice güzel olmuş araç.

    Bahsettiğiniz gibi keşke ACC ve Line Assist veya direkt olarak Intelligent Drive Paketi standart olarak gelse. Tabi o zaman da fiyat artacaktır.

    T-Roc'da bahsettiğiniz durumu duymuştum inandırıcı gelmemişti bana sonradan baktım CC olmadığını görünce bayağı şaşırdım. Acaba Line Assist alt yapısı neden var ? Araçta Front Assist tarzı veya Dynamic Light Assist donanımları olması gerekiyor, kameralı ön cam ile gelmesi için. Bundan haberim yoktu. Tiguan'da da öyle olsa çok iyi olurdu.

    Aynı sizin gibi düşünmekteyim. Sonunda makyajlı Passat'ta düzelttiler bu durumu tüm araçlar LED ile gelmeye başladı. Dediğiniz gibi aydınlatma performansı dışında görünüm anlamında Tiguan'ı özellikle aşırı değiştiriyor LED farlar.

    2019'dan itibaren diye biliyorum ben de.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ft19

    Sizde benim gibi yeni tiguan aldınız. Golften tiguana geçtiniz. Benim golf dizeldi ve highline üzerine tr de ender dolulukta birkaç araçtan biri. Henüz satmadım. Yakıtından çok memnundum. Artı donanımlarından. 1.5tsi dsg highline Tiguani deneme asamasindayim. Fazlada yol yapmadım. Malum durumlardan dolayi. Şehir içi 58km yaptim. yakıt değerlerini paylaştım. Golfe göre çok yüksek geldi bana. Konfor yol tutuş sessizlik olarak golften daha iyi. Siz yakıt değerlerinizden memnunmusunuz. Araç malum ağır 1600kg. Belki zamanla düşer diye umuyorum. birde uzun yolda denemek lazım sanirim
    Golf'ünüzün donanımı Discover Pro olmasından belli hocam. Oldukça dolu bir araçtır tahmin ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N KUL

    Dizel golf 4,3lt de yakabilir. Tiguan’ı kullanırken kalkışlarda fazla gaza yüklenmiyoruz,rampa tırmanırken aynı,yolun düzlük ve eğimine göre dikkat edip bu aracı kullanırsak aşırı bir tüketimi olmaz,düzlükte 110-120km ikisilindir moduna geçiyor,inişlerde serbest sürüş modu,bazan gazlayınca da ok gibi fırlıyor ve ortalama tüketimi 8lt. Aracın yol tutuşu iyi,keyifli kullanımı var,geniş ve ferah bir araç,bu araç c segmenti değildir bence,10cm daha uzun olunca d segmenti olacaktı:)) Çok araştırma yaptım ve fiyatına göre herşeyi ile alınacak en iyi aile otomobili bence,rakipsiz. Arabada karizmatik bir tip var,yanında passat ve golf hafif kalıyor [simage]
    Araç genel olarak diğer C segmentlerinin üzerinde bir araç zaten her şey dışında boyut olarak da ama bir D de değil arada tam böyle.

    Kullandığımdan değil objektif baktığımı düşünerek söylüyorum bunu Tiguan'ın farklı bir havası var, Golf ve Passat'a kıyasla. Golf ve Passat böyle tam standart VW modeli gibi, Tiguan hafiften premium esintisi olan bir araç gibi geliyor bana. Gelip kızanlar olacaktır VW Premium mu oldu diye esintisi var diyorum sadece. Farklı kaslı bir duruşu var.




  • SPECIALIZED kullanıcısına yanıt
    Tr de sayılıdır sanırım. Belki 3-5 tane vardır bu dolulukta.
    Keyless ve 18 durban jant hariç aklına gelen extra ne varsa var. Satmaya kıyamıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Koltuk döşemeleri yeni highline’da değişti mi bilmiyorum ama beni en rahatsız eden donanım onlar. Basit ve kalitesiz gösteriyorlar. Hele ki comfortline donanımdakiler şaşırtıcı derecede uyumsuz, basit.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SPECIALIZED kullanıcısına yanıt
    Vw premium bir marka olmasada genel anlamda muadil markalara göre bir tık öndedir kanımca.
    Vw deyince akla marka imajını önde tutan golf ve passat gelir. Bundan dolayidirki golf8 ve passat b8 nesil olarak 8 oldu. Suv tarzında tiguan da bayağı imaj yaptı sayılır. Sanırım 2.veya 3.nesil şu anki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dradis D kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum size koltuk konusunda. Highline donanımda daha kaliteli bir koltuk olabilirdi. Ergo active koltuklar veya yarı deri yarı kumaş daha sportif koltuklar gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otomatik frenleme sistemi neye göre çalışıyor? Bir kaç defa araçlara yaklaştım kendi fren yaptı araç,bu akşam park ederken duvara 3-4 kez yaklaştım frenleme yapmadı,geri görüş kamerasini takan arkadaş park esnasında ekrana gelen iki kutucuk var işaretleyip aktif ediyorsun dedi de ben yapamadım yada başka bir şekilde otomatik frenleme devreye giriyor Gizli özeliklerden aktif edilen; kadran selamlama,araç kilitli cam açıkken elini sokup içerden kapıyı açınca kornanın acı bir şekilde çalması:) Kapıları kilitlerken kornanın bir kez çalması,dat, aracı açarken de aynı şekilde aktif ediliyordu da ben istemedim,korna işe yarıyor,kediler motor bölümüne bazen giriyor araca yaklaşırken iki defa dat,dat yapınca hepsi kaçıyor,golf7’nin aküsünün üsü kedilerin yuvasıydı,tiguan’da durum nasıl olur göreceğiz. Gizli özelliklerin benim işime yaramıyan 5-6 tane daha olanı vardı aktif ettirmedim,geri viteste ayna ayarlama düğmesi R konumunda sağ aynanın aşağı inmesi zaten aktifti. Bagaj havuzı ve plastik paspas almak lazım orjinal mi almak gerekir? Çifti 700₺. bagaj havuzu öneceğiniz bir marka varmı? Servis harici. Paspaslar orjinal olunca iyi olur,golf’e orjinal almamıştım iki sende çöp oldular,orj 5 sene kullandım hiç bir sorun olmadı. Bagaj havuzu orj olanlar leke yapmıyor,diğerleri koku ve leke yapabilir,gitsi filan koyunca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SPECIALIZED kullanıcısına yanıt
    1.6 manule dizel enaz tüketime sahip olanıdır diye düşünüyorum. Performans olarak 150hp gibi olmasada kötü değildir. Dsg yoğun trafiklerde büyük rahatlık,kuru şanzıman gibi zırt pırt kavrama sorunu da yaşatmazsa👍 Mekatroniğin ömrü bakalım nasıl,golf7 gibi 90-100 bin km’de bozulacak mı turbo şikayeti eski 1.9 caddy harici duymadım,turbo da yenilenmiş 7-8 sene sıkıntısız kullanırsak iyi. Vw lerde kronik, devir daim pompası arızası dışında arıza yok,birazda şans ışı,aynı model iki aracın birinde olan arızlar diplerinde olmaya bilir. Heekese kazasız belasız sürüşler dilerim. Benzin fiyatları iyi düştü 150-180krş fark demek km’de tüketim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyaze80 kullanıcısına yanıt
    vw dünya çapında en çok tiguan satmış.

    2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU=

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SPECIALIZED kullanıcısına yanıt
    sebebi 3008in oldukça dolu gelmesi ve piyasayı ele geçirmesi ki yine de 3008e göre teknoloji açısından boş şu an tiguanlar(kalite farkında tiguan kendini belli etmekte)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • N KUL kullanıcısına yanıt
    bugün 5. ayını doldururken 10bin kmyi devirdik dizel tiguanla. 10bin kmde ortalama tüketimi 6lt olması lazım. benle beraber 1750kg ve sınıfında tüketim konusunda başı çekebilecek bir araç diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • N KUL kullanıcısına yanıt
    benim araçtaki geri görüş kamerasında yanda ekranda ayar yeri var. kamera açısını ayarlayan, zemine doğru gösteren kedi, taş vs. kör noktada kalan şeyler görülebiliyor.

    gizli özellikleri henüz açtırmaya vaktim olmadı, malum olaylardan eve kapandık. normale dönünce inşallah gerekli olanları açtıracağım.

    paspas ve bagaj havuzu orjinali golfteki gibi ise almam. canlı görmek lazım. golfe almıştım orjinal paspas ve bagaj havuzu. paspasının kenarları bariyerli değildi ve pedal bölümünü kapatmıyordu. bagaj havuzu ise sert plastik malzemeden yapılmış ve kaygandı. seyir halinde bagajdaki eşyalar sağa sola kayıyordu, kullanışlı değildi. ikisinide sattım. s.dizayn firmasının seintex marka gerçek kauçuk ve kaliteli olan 4d paspasını aldım. hala kullanıyorum. ürün muadillerine göre hem ağır (6kg civarı), hem kaliteli ve hem gerçek kauçuk. yine aynısından almayı düşünüyorum. bagaj havuzu olarakta, genelde piyasadaki malzemeler polimer ve katlanamayan malzeme olmasından dolayı, carub marka üniversal,kesilebilir, bariyerli ve kauçuk paspasını aldım. golfun bagajına göre kestim, çok güzel oldu. hala kullanıyorum. kaliteli,kauçuk ve havuzlu bagaj havuzu bulabilirsem alacağım. bulamazsam yine golfte kullandığım carub üniversal bagaj paspası alacağım. golftekini çıkarıp tiguanda denedim genişliği aynı, derinlik olarak alt bölüme direk oluyor, üst bölüme 10cm daha uzun kesilmesi gerekiyor.
    https://paspasgaraji.com/urun/Volkswagen-Tiguan-2-2016-2020-Seintex-4d-Paspas/115
    https://urun.n11.com/paspas/carub-paspas-kaucuk-bagaj-icin-140cmx110cm-siyah-P330



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 25 Mart 2020; 13:16:13 >




  • uraltay85 U kullanıcısına yanıt
    en üst donanım 2019 sonu ve 2020 model highline da artık opsiyonel bazı donanımlar standart hale getirilmiş olsada, 3008 in en üst paketine göre eksikleri var. koltuklar, acc, line asist, front asist vs standart olması lazımki 3008 i geçsin. maalesef vw bunları para ile satıyor. dolayısıyla donanım isteyen 3008, kalite ve marka isteyen tiguan alır. marka imajı olarak vw muadil markaların hepsinin önündedir. premiumlar hariç tabi.
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    katılıyorum. teknoloji olarak ileriler fakat o teknolojileri kalite babında vwnin gerisinde. geri kamera kalitesi yazılımı vs, multimedya veya hayalet ekranların çözünürlülük/işlemci kaliteleri pejodan üstün durumda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • N KUL kullanıcısına yanıt
    1.6 dizel dsg olsaydı alacaktım. otomatiğin rahatlığına alıştım. manuele dönmek istemedim şahsen. tiguandaki 7 ileri dsg nin vites geçişleri 2014 model golfümdeki 7 ileridsg ye göre daha iyi geldi bana. tiguanda kullanılan 7 ileri dsg nin golfteki gibi dq200 kuru tipmi, yoksa 7 ileri ıslakmı olduğu konusunda net bir bilgiye ulaşamadım. herkes farklı bir şey söylüyor. bir bayi farklı, başka bayi farklı söylüyor. en iyisi vw almanya ya mail atmak.
    golfte 70binde mekatronik değişti iyiniyetten, 73binde kavramayıda değiştirttim iyiniyetten. hafif titreme yapıyordu şehiriçi yoğun trafikte 1-2 vites geçişlerinde arasıra. şimdi maşallah tık yok. şanzımanı komple yenilemiş gibi oldum.
  • uraltay85 U kullanıcısına yanıt
    özellikle o ucuz tablet misali çıkıntılı duran multimedya ekranlarına ifrit oluyorum. dediğiniz gibi kullanılan malzeme kalitesi, yazılım, sorunsuzluk vs. vw daha iyi. zaten pejo deyince arkamı dönüp kaçasım geliyor. yakınımdakilerin eski pejo deneyimlerinden dolayı. şimdilerde elk. elkt. sorunlar varmıdır yine bilgim yok.
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    iyileştirmeleri var gibi görünmekte her ne kadar 3008 ekran kalitesi düşük olsa da özellikle 2008in hayalet ekranın kalitesi olarak başarılı fakat yazılımına işlemcisine nihai kullanıcıların farkedeceği şekilde iyileştirme yapılmamış gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    Benim golfte de kavrama 43 binde mekatronik 100 binde garantiden değilmişti, kavrama değiştikten sonra 107 bin yapmıştım hiç sıkıntı yoktu sattığım zamanakadar.. Bu tiguan’da olan şanzıman tecrübelerime göre golf7 ile aynı değil,ıslak tip dedikleri dQ381 bence. Ruhsatla servise gidip öğreneceğim şanzıman modeli nedir diye,şaşı no olmadan golf zinci mi,kayış mı,triger belli olmamıştı,servisin söylediğine göre aynı segment,aynı donanımlı araçtarda bile farklı mekanik parçaların olabileceği Biri zincir dipeirnde kayış,şanzımanda ayne şey olmaz galiba,benim tiguanda dQ200 senin tiguanda dQ381 gibi. Aracın kullanma kilavuzunda aracın bazı özelikleri yazıyor ilk sayfanın içşnde yapıştırılmış bir etiket,sizde bakarsınız,bende bakarım şanzıman kodları aynımı diye, D7F yazıyordu araştırdım baktım pek birşey bulamadım,DQ200-380-381
    Aracımın sol toroidodan kasislerden geçerken çit çit çit diye ses geliyor,resim ekliyorum.
    2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU=

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 557558559560561
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.