Şimdi Ara

2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU= (297. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.523
Cevap
200
Favori
1.112.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taydin66

    Spesiyal arkadaş WV ni çok iyi biliriz. Seğment farkı falan bunlar boş. Aracın değerini 2 el piyasası belirler. Elbette WV genel olarak kalitelidir, Ona kimsenin lafı olmaz. Ama 2 elde Suv Seğment i D imiç E imiş bunu kimse bilmez. Yüz kişi SUV almak için yola çıksa bunun 1 tanesi seğment farkından anlar. Biz burada ne dersek diyelim osus3535 arkadaşın dediği özellikleri gider WV tuarege koyar. Bu Alman böyledir. Kazığı belli etmeden atar. Honda yada Subaru VW den daha iyidir. Bu kategoride QQ kadar satanda olmadı ister beğen ister beğenme! Haaa bu arada trim sesleri Tiguan da da bolca. Tucson plastik aksam kötüymüş. Vw Plastiği iyimiymiş.!! Aracın dashboardı torpido ön tarafı hala sert plastik mübarek tahta. Eski boramı 2002 de aldığımın ilk haftasında kapı kollarının üzerindeki plastik kaplamanın tırnak ile sökülüp yoluk yoluk olduğunu hala unutmadık. O golfdeki/ boradaki kapı iç kaplaması üzerinden 15 yıl geçti hala aynı kaplama kullanılıyor. Pes vallahi.

    Değerli Hocam;



    Her mesajınızda Anti-VAG'cı bir kişi olduğunuzu daha da çok belli ediyorsunuz. Ben aylardır bunu düşünüyorum. Bir insan Anti-VAG'cı olduğu halde niçin Tiguan Ana Konusu açar bunu anlayamıyorum.



    Anladığım kadarıyla Nissan QQ kullanıyorsunuz. Nissan QQ kullanıyo olmanızın, SUV segmentindeki diğer araçları kötülemenizi gerektirmediğini düşünüyorum.



    Bir aracın kalitesini satış adedi belirliyorsa sizin mantığınıza göre en kaliteli SUV; DACIA DUSTER'dır, en kaliteli B Segment Renault Clio, En kaliteli C Segment Renault Megane, en Kaliteli D Segment VW Passat'dır



    VW Tiguan'ın Rakibi, Nissan X-Trail'dir, Honda CR-
    V'dir, Skoda Kodiaq'dır.

    Bu torpido gözü muhabbetini de hala söylüyorsanız bir şey demiyorum. Tiguan bir SUV. Aracın her gözü halı kaplı. Torpido'yu bilerek halı kaplamıyorlar. Tiguan hafif araziye girebilen bir araç. Hafif arazide halı kaplama eşya gözüne zarar verebilecek eşyaları koyabilecek bir yer kalsın diye orası halı kaplanmamış. Yoksa VW mühendisleri de farkında orada halı kaplama olmadığının.


    Araçların segment konusundan arabalarla ilgisi olmayan kişiler bile haberdar. VW'nin internet sayfasında model listesine bakınca segment olayı kolayca kafada oluşabilir.



    Size benzer mesaj atan kişiler, Golf 7 Ana Konusu'nda da mevcuttu. Sürekli Golf 7'ye çamur atmaya çalışan bir arkadaş vardı. Onun yüzünden insanlar Golf Forumuna girmeye korkuyordu. QQ'yu o kadar çok seviyorsanız o araçların Ana Konu'larında daha mutlu olacağınızı düşünüyorum.



    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 27 Mart 2017; 22:12:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osus3535

    Arkadaşlar benim demek istediğim,

    117 binlik comfortline da: Aynalar kumanda ile katlansın, geri görüş kamerası olsun (bunların maliyeti nedir) üç kuruşluk ön ızgaradaki krom detay olsun, 8 inç ekran koymuşsun hadi navigasyon yok app-connect bari açık ver( 1200 tl derdine düşme) tlf bağlayıp kullanalım.

    -Ekim ayında acc ve bikaç özellik paket halinde 4 bin tl, sunroof 5,5 bin, led 5 bin küsur vs, hadi acc lüx dedik, Highline da en azından sunroof ve anahtarsız çalıştırma standart olmalı.

    -Benim Comfortline da kapı içi döşemeler hemen deforme olup yırtılacak gibi bi his uyandırıyor benmi öyle hissediyorum bilemedim.

    Hocam, dediklerinizin olmasını ben de çok istiyorum. Fakat bu donanımlar Comfortline'da olduğu zaman Highline donanımın bir anlamı kalmıyor. Cam Tavan opsiyonu Mercedes'lerde bile opsiyonel. Anahtarsız çalıştırma dediğiniz gibi olmalı. Ama VW'lerde zaten anahtarsız çalıştırma olmasa da yine aynı sistemle çalışıyor araç. Düğmeye basmak yerine kontağı çevirip bırakınca aracı yine kendi çalıştırıyor.( kışın yaza göre 1-2 sn geç çalışırken tam çalışmadan kontağı bırakınca kendi yine çalıştırıyor.) O kapı içi döşemelerin alt kalite olanı Golf'lerde var dediğiniz durumu ilk defa sizden duydum. Sizi korkutmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 27 Mart 2017; 22:2:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benimde nacizane fikrim donanım konunda vw nin kısıtlama yönüne gittiği şeklinde.Benim aracım highline ama bir geri görüş kamerası yok, app connect açık değil (maliyetsiz bir uygulama sonuçta) telefonumuzdan bile yararlanamıyoruz, Ama malzeme kalitesi diğer bahsedilen araçlardan iyi olduğu için bu durumu kabullenip aracımızı seviyoruz.Yalıtımında bir araç için çok önemli olduğunu düşünüyorum ve diğer rakiplerinden bu konuda üstün bir araç tiguan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür097

    Benimde nacizane fikrim donanım konunda vw nin kısıtlama yönüne gittiği şeklinde.Benim aracım highline ama bir geri görüş kamerası yok, app connect açık değil (maliyetsiz bir uygulama sonuçta) telefonumuzdan bile yararlanamıyoruz, Ama malzeme kalitesi diğer bahsedilen araçlardan iyi olduğu için bu durumu kabullenip aracımızı seviyoruz.Yalıtımında bir araç için çok önemli olduğunu düşünüyorum ve diğer rakiplerinden bu konuda üstün bir araç tiguan.

    App-Connect çok karışık bir konu ya. Tiguan'da da mı öyle bilmiyorum ama, Golf'te opsiyonlu araçlarda açık olarak geliyormuş, opsiyonsuzlarda 1200'e açtırmak gerekiyormuş. Ama App-Connect çok abartılan bir özellik. Açtırılsa da hareket halinde doğru düzgün kullanılamıyor. App Connect yerine çok daha ucuza en kalitelisi 100 TL olan mıknatıslı telefon tutucuyu havalandırma çıkışına takmak App-Connect'e göre çok daha kullanışlı olabiliyor.



    VW'nin diğer markaların aksine geri görüş kamerasını ısrarla standart yapmamasının nedeninin geri görüş kamerasının çok randımanlı bir sistem olmamasından dolayı olmasına bağlıyorum. Birincisi kışın yağmurda karda o kamera sürekli çamur olup kirleniyor. Onun dışında çoğu kullanıcı kamera olsa da yine de kameraya güvenmeyip gözüyle dışarı bakıyor. Bir de VW'nin ön arka park sensörlü araçlarındaki Optik Park Sensörü geri görüş kamerasından çok daha güzel kullanışlı ve güvenli bir sistem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni tiguanın dış tasarımını ben beğendim gerçekten çok hoş olmuş. Lakin fremontlara baktım kocaman devasa bir suv ful herşey var ve tiguanla aynı para ilginç valla. Tr de değişik bir araba piyasası var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spesyal arkadaş bende jetta var şirket aracı. Bu sebeple şimdilik araç ihtiyacım yok. Ama olursa dizel ve otımatik almak benim için mantıklı. Tork merakımdan dolayı kaçınılmaz dizel... Yani alternatifsiz QQ ama o zamana kadar umarım vos vos dizel dsg üretir.

    Kötüleme olayına gelince gereksiz yere alınganlık gösteriyırsunuz. Sanırım yaşınız oldukça genç o sebeple kapı içi kaplama kalitesiyle ilgili geçmiş bilginiz yok. Tavsiyem 2000 model boranın kapı içine bakın sonra birde tiguya bakın ne demek istediğim anlaşılır. Osus3535 in boşuna şikayet etmediği anlaşılır. Burada görüş bildiriyoruz. Siz güzel şeyler duymak istiyorsanız onu bilemem. Sorun var ise yazılır. Olumsuz görüş bildirenleri kötüleme olarak değerlendirmeyiniz. lk sayfayı tekrar okumanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vahittelli

    Merhaba. Aracının dijital ekranı bu şekilde (yani yakıt harcama çubuğu içi dolu mavi-benimkinin içi boş mavi çerçeve şeklinde) olan var mı.? Neden farklı merak ettim.


    kardes sadece o bahsettigin yer degil; misal yakit gosterge cugubu bende beyaz sende kirmizi...
    neden boyle acaba ? hangimiizin ki guncel..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serisonu101

    Yeni tiguanın dış tasarımını ben beğendim gerçekten çok hoş olmuş. Lakin fremontlara baktım kocaman devasa bir suv ful herşey var ve tiguanla aynı para ilginç valla. Tr de değişik bir araba piyasası var

    20 bin KM Freemont kullandım. Uzun yolda bildiğiniz kamyon. DSG'ye alışınca, Freemont'un şanzımanı bildiğiniz vasat. Yakıt tüketimi 2 ton 200 kiloluk ağırlıktan dolayı çok fazla. İkinci el piyasası zaten yok. Araç büyük, geniş fakat Tiguan'ın kullanım kolaylığı, pratikliği ile karşılaştırılamayacak derecede...Aldım pişman oldum, satarken ikinci el piyasasından dolayı daha da pişman oldum. Uzak durun !
  • Freemont arazide belki ama şehir içinde kesinlikle alınmaz. Katılıyorum size.
  • bu rakamlara çıkınca; 163,000 bine Fiat Freemon yerine gerçek 4X4 Subaru Forester premimum alıp X-MODE da, Harman Kardon Premium ses sistemi eşliğinde dere tepe, kar buz gezmek
  • Tşk ederim zaten alacak olsak tiguan yada crv alırız. En mantıklı tutulan bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freemont ile ilgili yorumlara katılmakla birlikte aslında kendisinin bir Dodge Journey olduğunu paylaşmak isterim :)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Journey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter


    quote:

    Orijinalden alıntı: vahittelli

    Merhaba. Aracının dijital ekranı bu şekilde (yani yakıt harcama çubuğu içi dolu mavi-benimkinin içi boş mavi çerçeve şeklinde) olan var mı.? Neden farklı merak ettim.


    kardes sadece o bahsettigin yer degil; misal yakit gosterge cugubu bende beyaz sende kirmizi...
    neden boyle acaba ? hangimiizin ki guncel..

    ilk serilerde ibreler kırmızı renkliydi(bence kırmızı daha güzel duruyor) sonrakilerde beyaz renk oldu....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: moon_crown

    Freemont ile ilgili yorumlara katılmakla birlikte aslında kendisinin bir Dodge Journey olduğunu paylaşmak isterim :)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Journey


    Hocam araç Dodge Journey aynen. Ama Freemont'da Multijet Fiat motoru mevcut. İç kaliteleri konsolları falan da farklı. İki aracı da bizzat incelemiş biri olarak bunları gördüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avmehmet


    quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter


    quote:

    Orijinalden alıntı: vahittelli

    Merhaba. Aracının dijital ekranı bu şekilde (yani yakıt harcama çubuğu içi dolu mavi-benimkinin içi boş mavi çerçeve şeklinde) olan var mı.? Neden farklı merak ettim.


    kardes sadece o bahsettigin yer degil; misal yakit gosterge cugubu bende beyaz sende kirmizi...
    neden boyle acaba ? hangimiizin ki guncel..

    ilk serilerde ibreler kırmızı renkliydi(bence kırmızı daha güzel duruyor) sonrakilerde beyaz renk oldu....

    Hocam ben bu konuda bilgi sahibi değilim fakat tahminimce çok büyük ihtimalle hayalet ekran renklerini VAG COM kodlama ile kişiselleştirmek mümkündür. Bu konu hakkında Ender Elektronik'den bilgi alabilirsiniz.




  • Arkadaslar güncel opsiyon fiyat listesi var mi. Panoramik sunroof fiyati ne kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim aracın çakmak girişi çalışmıyor sanırım sigortası atmış. servise götüreyim diyorum. ancak servisten randevu almaya gerek var mı? birde garantiden ücretsiz değişim yaparlar mı?
  • deniz1010 D kullanıcısına yanıt
    Randevuya gerek yok.

    Doğrudan gidin ve durumu anlatın 2dakikada takarlar.
  • arkadaşlar yan basamak konusunda kararsız kaldım.

    sizce yakışıyor mu?
  • ÖTV ile birlikte yüzde 5-15 fiyat artışı yaşayan sıfır otomobillere nisan ayında bu kez yüzde 20 civarında kur farkı zammı yapılması bekleniyor.
  • 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.