Şimdi Ara

2016 focus ve 2019 golf deneme fırsatım oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkisi de arkadaşlarımın arabaları 1 gün kullanma fırsatım oldu. Focus 2016 1.6 Ti-VCT powershift şanzıman, Golf ise 2019 1.5 TSİ DSG şanzıman. Bu iki araç arasında segment farkı var bence. Focus ile 170-180 hızlarına çıktığımda araba inanılmaz tedirgin ediyor. Heryerden ses geliyor. Motor sesi rüzgar sesi yol sesi tamamen kabin içerisinde ama Golf adeta uçan halı gibi. Hiç 180 ile gidiyor gibi değil sanki kütüphanede gibisiniz, golf ile daha bassam basarım hatta ama focus ile 180den sonra basmaya cesaret edemedim. Golf ile 130 la sabit giderken gazlayıp 180 ne çıkarken çok rahat ivmeleniyor ama focus adeta can çekişiyor. Arasında 3 yıl fark olan aynı segment bu iki aracın bu kadar fark etmesi normal mi? Bence bu iki model arasında segment farkı var aynı segment olarak değerlendirmek yanlış olur nerdeyse. Fan boy vs değilim araçlar benim değil. Sadece deneme fırsatım oldu. Merakımdan sizlere sormak istedim. Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi de 1.5 turbo motorlu bir arabayla 1.6 atmosferik bir arabayı kıyaslamak çok saçma. Elmayla armut karşılaştırılmış.

Turbo motorlu arabanın son dişli oranı çok daha büyüktür çünkü turbo motor düşük devirlerde yüksek tork ürettiği için o dişli oranını kaldırabilir.

180 km/s ile atmosferik motorlu Focus'ta 5.500 devir çevirirken turbo motorlu Golf'te 4000 devir çevirirsin. Yüksek devir araçta daha fazla gürültü, vibrasyon ve tedirginlik demektir.

Golf 1.5TSI DSG ile kıyaslanması gereken araç son kasa Focus'un TR'ye gelmeyen 1.5 ecoboost 8 ileri olanıdır.

O binilen Focus sanırım bir takım sıkıntıları var. Plastik kalitesi olarak Golf üstündür işçilikte üstündür ama ben 180 km de tedirgin eden Focusa hiç denk gelmedim yıllarca Focus 2 3 3.5 ve şuanda 4 kullanıyorum. Focus en iyi yola basan araçların en üst sıralarındadır ha o modellerde direksiyon yolu hissettirir süspansiyon hissettirir Golf hissettirmez zaten halı efektini bu oluşturuyor ama iş araca bu hızlarda manevra yaptırmaya gelirse Focus Kıyas kabul etmez. Burada Golf ün süspansiyon ayarlarının daha yumuşak olması sadece hissiyat olarak bunu sunuyor. Heleki Focus 4 hem yalıtım olarak hem de sürüş olarak Golf le kıyaslanamaz bile ama malzeme kalitesi ve işçilik olarak Golfun hala çok gerisinde. Ben Focus 4 ile 220 km hızda nerdeyse parmak ucuyla zaptediyorum aracı o kadar keskin oturuyor yola. Buna karşın Focus 3 ve 4 teki tepkimeler artık yok araç halıda gibi yolu yutarak ilerliyor ilerliyor ama insanın uykusuda geliyor.

Golf 7'nin yalıtımı, otobanda pürüzsüz sürüşü daha iyi doğru ama asıl hissettiğiniz fark bağıran düşük hacim atmosferik ile sesi turbo ile kısıtlanmış, bol torklu akıcı turbo motor farkı.. gerçekten sınıf farkı varmışcasına fark hissettirir uzun yolda. Focus'u 1.6 turbo ile deneseydiniz yorumunuz böyle olmazdı ama Golfün yalıtımı iyi orası ok.

aslında Focusun şasi ayarları, nötr viraj dengesi, direksiyon-yol hissi net önünde Golf 7'nin ama çoğu kişi bunları anlamak bir tarafa konuyu bile bilmediği için Golf üstün geliyor.. yalıtım, konfor, malzeme kalitesi falan bunlar otomobil kullanmayı bile bilmeyen insanın anlayacağı şeyler, çok daha fazla kıymet görüyorlar.. sınıf farkı varmış gibi gelir yani gelmez değil itiraz edemem ama azcık sürüş gurmesi adam Focus varken pek Golfe bakmaz veya bakar ama mutlaka ikinci bir keyif arabası vardır. Golf 7'yi bende çok severim ama sürücüye biraz uzak araçtır Focus gibi değildir asla.

bir de Vw grupta kadran sapması azcık fazladır.. ibre 160 der, Gps 145'lerdir Ford'da bu kadar fark olmuyor dipnot olsun.

Focus'da bulunan 1.6 125 hp atmosterik motor ile yüksek hızlara çıkmak için yüksek devir çevirmek zorundasınız bu da ürkütücü bir motor sesi duymanıza neden oluyor. Süspansiyon sistemi ise yolu hissettirecek şekilde ayarlanmış, aynı şekilde direksiyonda yoldan gelen geri bildirimleri almanızı sağlıyor.

Volkswagen'in yumuşak süspansiyon, yumuşak direksiyon, iyi ses yalıtımı ile yapmış olduğu illüzyon nedeniyle uçan halı efekti yaşıyorsunuz. Ancak yoldan ve hızdan kopuk olduğunuz için asıl tehlikeli sürüşü Golf ile gerçekleştiriyorsunuz.

Focus'un şasisi daha sert ve dengeli olduğu için yoldan çıkarmak daha zordur. Golf'ün şasisi ise daha ucuza daha fazla araba üretelim mantığı ile geliştirilen ve önden kopmaya daha müsait bir platformdur.

Zaten kendiniz de söylemişsiniz Golf 2 defa koptu diye bu çok güvensiz bir sürüş tarzı. Oysa Focus görevini yaparak sizi güvenle yolda tutmayı başarmış.

Ticari açıdan bakınca Vw'yi kutlamak lazım aslında çünkü araçlar ve ileri sürüş teknikleri hakkında bilgisi olan azınlık yerine otomobil kullanmayı öğrenmiş ancak araçlar ve ileri sürüş teknikleri hakkında bilgisi kısıtlı olan çoğunluğa göre araç ürettiği için iki aracı kıyaslayanların en az %70'i konu sahibi ile aynı şeyleri düşünürdü.
  • Hocam sizin hssettiginiz sadece 'Turbo' farkı.
    1.5 turbo benzin ile 1.6 atmosferik bu uçurumu hissettiren.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Sadece motor sesinden bahsetmiyor. Golf ile focus arasında bariz bir kalite farkı var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zaten öyle de inanmaz millet. Focus yol tutuş derler ama kalan hiçbir detayı iyi değildir.

• focus zaten iyi bir otomobil değildi ki. sadece yıllardır iyi yol tutar diyerek gereksiz övdüler. focus astra gibi vasat bir arabadır.

• Lego95 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam focusun yol tutuşu daha iyi. 2 sefer golfun saptığını hissettim ama focusta herhangi bi açma olmadı deneme sürem içerisinde ama gerisi tamamen boş. Kesinlikle golf focusa göre 1 segment üst seviye gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iychan -- 27 Aralık 2023; 22:22:30 >
  • Yıllar öne yol tutuşunu çok övdükleri focusu denemiştim taklaya geliyorduk az kalsın, aynı yoldan aynı hızlarda chevrolet lacetti hb bile sorunsuz dönüyordu bu yüzden focustan soğumuştum. Uzun lafın kısası golf tercih ederdim her koşulda, günümüzde atmosferik araba kullanmak eziyet.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Astra daha iyi

• -Hardwell- - kullanıcısına yanıt
    Hocam focus 64 bin kmde boyasız değişensiz lastikler 2 yıllık yaz lastiği

• Yine saçma bir konu saçma yorumlar hatta arttırıyorum 90 model Astra focusdan daha iyi

• Segment farkı olduğu doğrudur, ama focus lehine

Young Driveryoutube
    Ford Focus RS vs Golf 7 GTI Geyik Testi Karşılaştırması 🔥 #reels #cars #keşfet #focus #golf #shorts
    https://www.youtube.com/shorts/W0Y0ajkqIu4?si=3UcbmVny49cLgZ_E

'' Uçan halı'' bu test videosunda gerçekten uçuyor

Diğer halı da yola zıpkın gibi oturmuş segmentinin hakkını veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 28 Aralık 2023; 0:58:5 >

• Focus satıp Egea aldım. Çok çok daha fazla memnunum. Atmosferik ve powershift uyumu zaten berbat. Trim ve rüzgar sesine değinmiyorum bile. Focusun tek güzel yanı direksiyon tepkileri ve yol tutuşu.

• Sánchez kullanıcısına yanıt

Yeni kasada bu sorunların hiç biri yok

• Moueson kullanıcısına yanıt

Valla yeni kasaların fiyatına çıktığımız zaman öyle çok rakibi var ki focus son tercihim olurdu sanırım.

• Sánchez kullanıcısına yanıt

Senin tercihin

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda da söyledim. Focusun yol tutuşu daha iyi diye. Ama onun dışında iyi olduğu herhangi bi özellik yok maalesef.

• Biri 125 beygir atmosferik motor, diğeri 150 beygir turbo motor, bunların nasıl aynı performansı vermesini bekliyorsunuz ?

• Gayet normal

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.