Şimdi Ara

AUDI A4 B9 (ANA KONU)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.500
Cevap
126
Favori
892.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dış Tasarım ve Gövde:

    Eskisine kıyasla daha atletik oranlar ve sportif zerafet.
    4.73 metre uzunluk, 1.84 metre genişlik, 1.43 metre yükseklik ve 2.82 metre aks mesafesi
    Opsiyonel sunulan dinamik görüş özellikli LED farlar ve Matrix LED farlar
    Motor seçeneğine göre 120 kilograma kadar daha az ağırlık
    Sedan’da 0.23, Avant’da 0.26 ile sınıfının en iyi hava sürtünme katsayısı sayesinde daha verimli ve daha sessiz


    i ç tasarım:

    Sınıfının en uzun iç mekanı sayesinde arka tarafta 23 mm daha geniş alan ve ön tarafta sınıfının en iyi omuz genişliği
    İç mekanda daha iyi malzemelere ek olarak farklı renk ve dokulara sahip dekoratif yüzeyler
    Standart olarak sunulan ve 30 farklı renk seçeneği olan LED ambiyans aydınlatması
    Genel olarak arttırılan malzeme kalitesi ve daha şık bir iç tasarım
    Avant modelinde standart olarak elektrikli bagaj kapağı ve 505 litrelik bagaj hacmi
    Kontroller:

    Opsiyonel olarak head-up display ve Audi sanal kokpit
    Yeni bir arayüze sahip otomotik klima ve orta konsolda daha büyük bilgilendirme ekranı
    Yeni Audi Connect servisleri sayesinde akıllı telofon aracılığıyla araç içi bazı kontrolleri yapabilme
    3D Ses sistemi olan Bang & Olufsen hoparlör sistemi
    Motorlar:

    1.4 Benzinli => 150 Beygir güç, 250 Nm tork
    2.0 Benzinli => 190 Beygir güç, 320 Nm tork
    2.0 Benzinli => 252 Beygir güç, 370 Nm tork
    2.0 Dizel => 150 Beygir güç, 320 Nm tork
    2.0 Dizel => 190 Beygir güç, 400 Nm tork
    3.0 Dizel => 218 Beygir güç, 400 Nm tork
    3.0 Dizel => 272 Beygir güç, 600 Nm tork
    Aktarma Organları:

    Önden çekişli veya wheel-selective tork control sistemine sahip quattro çekiş
    6 ileri manuel veya 7 ilere S-tronic şanzıman
    3.0 Dizel motorda 8 ileri vitesli tam otomatik şanzıman
    Süspansiyon:

    Önde ve arkada yeniden tasarlanan hafif 5-link akslar sayesinde daha konforlu ve sportif sürüş
    Opsiyonel olaral sunulan ayarlanabilir amortisörler
    Yeni geliştirilmiş olan elektromekanik direksiyon sistemi
    Sürücü Yardımcı Sistemleri ve Güvenlik:

    Stop&Go özelliğine sahip, yavaş akan trafikte traffic-jam assist özelliği bulunan Adaptif Cruise Kontrol.
    Daha az yakıt tüketimi için Predictive efficiency assistant (Öngörülü verimlilik asistanı)
    Audi Pre-Sense City, Audi Active Lane Assist ve Audi Side Assist
    Kameralı trafik işaretleri tanıma sistemi
    Çarpışma önleme sistemi, geri görüş kamerası ve rear cross-traffic assistAUDI A4 B9  (ANA KONU)AUDI A4 B9  (ANA KONU)AUDI A4 B9  (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 7 Eylül 2019; 16:12:35 >







  • Yanlız yeni araç alacaklara bir iki ufak tavsiye vermek isterim. En önemlisi araçtan beklentiniz, geçireceğiniz vakit ve donanım olarak neleri kullanacağınız.

    Araçtan beklentiniz derken, mesela ben kendi aracımı aldıktan sonra (40.yıl), benim için en önemli şeyin araç içindeki sessizlik ve huzur oldugunu anladım. Eşimin arabası Golf ve kendi aracımdan çok onu kullanıyorum. (1 yıl oldu aracımı alalı ve 3600 km oldu henüz.)-Çünkü benimkinden sessiz ve huzurlu. Hemde yormuyor. Bmw yoruyor gerçekten.

    Donanım olarak mesela daha navigasyonu kullanmışlıgım yok. Telefondan araç kumanda etmeyi sadece deneme amaçlı kullandım ilk aldıgımda. Deri koltuk hakiki olsun dedik ama sonra şunu anladık paşa torunu felan değiliz. Öyle bir tatminlik felan rahatlık yok yani. Tek fark suni deriden daha kullanışlı ve onun kadar terletmiyor. Şu an olsa alcantra veya kumaşdan şaşmam. Harman Kardon var ama aynı zamanda bebekte var ;)

    O yüzden demem o ki, bu paralar çok paralar. Alın kağıt kalemi bana neler gerek diye yazın. Sanılmasın ki pişmanım, hayır aracımdan memnunum. Ama fanatiklik yapmayın illa şu marka olacak demeyin. Beklentilerinizden vazgeçmeyin.

    Bir bayinin bilinçsiz bir elemanı kızdırdı diye vazgeçmeyin hemen.
    Bu bahsettiğiniz özelliklerin bazıları standart, bazıları ise opsiyon ve anlamsız derecede pahalı opsiyonlar. Led matrix farlara ihtiyacınız olacağını sanmıyorum, benim arabayı aldığım Mayıs ayı itibarı ile Matrix ledler 17000₺ idi. 2018 modellerde tüm paketlerde normal led farlar var, yalnız normal ledlerde ön sinyaller dinamik (kayar) led değil, sadece arkalar öyle. Apple car play pek gerekli değil (bence tabi) ile, hele ki navigasyonu örneğin Google maps veya Yandex navi’yi virtual cockpite (hayalet göstergeye) aktaramadığı düşünüldüğünde 4000₺ çok lüzumsuz, kaldı ki standart donanımda gelen multimedya bağlantısı ile telefondaki tüm müziklerinizi dinleyebildiğiniz gibi, tüm rehbere de telefon bağlantısı ile ulaşabiliyorsunuz. Sunroof bildiğim kadarıyla sport ve design pakette standart. Elektrik kumandalı, baldır destekli koltuklar sadece sportta varken koltuk ısıtma hem design hem sport pakette var. Hayalet gösterge (virtual cockpit) fiyatı mayıs ayında bana verilen teklifte 11750₺ idi almadım. Nedenini daha sonra söyleyeceğim. Elektrikli bagaj kapağı sadece avantlarda standart, tekme hareketi ile açılan bagaj kapağı içinse (avant da dahil) ekstra 4750₺ opsiyon olarak sunulan anahtarsız giriş sistemini almanız gerekiyor (bunun dışında bu da lüzumsuz, zira sedanlarda bagaj kapağı mekanik olarak otomatik açılıyor, sadece kapatma elle). Ses sistemi Bang&Olufsen 22000₺’lık bir opsiyondu aldığım tarihte, standart ses sistemi oldukça kaliteli, dip gürültüsü yok, tizler ve baslar da gayet net. Kesik direksiyon opsiyon, ancak çok fiyat farkı yok, özellikle araştırmadım, ama satış temsilcisinin aklında kaldığı kadarıyla 450-500₺ civarı fiyat farkı olur demişti. Kablosuz şarj 2018 modellerde design ve sportta standart dedi, ama dynamic pakette var mı bilmiyorum. Ön park sensörü tüm paketlerde ve park kamerası (geri) design ve sportta standart. Ben bunları neden almadım derseniz, bayide bulduğum aracın fiyatı çok iyiydi ve “siparişle gelecek aracın fiyatı, geldiği tarihteki kurdan hesaplanır” demeleri oldu. Renk bile seçmeyecektim, beyaz alıyordum az daha, neyse ki istediğim renk ellerinde vardı da onu aldım, ama opsiyonlu bir araba sipariş etsem hesaplarına göre 70000₺’ya yakın bir fiyat farkı çıkıyordu.

    Bunun dışında bizim millet gösterişe odaklı olduğundan olsa gerek, yurtdışı paketlerde standart olarak sunulan bir çok özellik bizde opsiyon olarak bile sunulmuyor, bir çok lüzumsuz gösteriş öğesi standartken. Örneğin koltuk arkalarında file opsiyon bile değil. Arka koltuklar yatmıyor, arka koltuklarda kol dayama yok, olanlarda da bardak tutacağı yok. Bagajda 12V priz yok. Bagajda veya kabin içinde yangın söndürücü askısı yok. Yine bagaj tavanında torba askısı, file bağlayacak kancalar standart değil. Güneşlikte ruhsat sıkıştıracak bir cep yok. Solda far kontrol kumandasının altında bir ufak eşya gözü yok (bunlar olmayan şeyler değil, yurtdışı paketlerde standart). Tamamı arabanın kitapçığının ancak sığdığı bir torpido gözü ve ancak 2 telefonu üstüste koyabileceğiniz bir kol dayama. Bunları dediğimde opsiyon olarak bile fiyatlarını belirlememiş olduklarını söylediler. Örneğin arka sinyaller normal led olup da bu ufak tefek ayrıntılar olsaymış (herhalde bunların topunun fiyatı, tek bir dinamik led sinyalden azdır) daha mutlu olurdum, daha bir severdim arabayı. Neymiş “premium class” mış.

    Tabi burada yazdıklarım naçizane benim fikirlerim ve yaklaşık 2 ay önce bayiden, satış temsilcisinden (ki bu arada satış temsilcisi gerçekten işini çok iyi bilen net bilmediğini sallamak yerine, dürüstçe “bilmiyorum” diyen; araştırıp, sorup-soruştuarak da mutlaka cevaplayan, gördüğüm en iyi satış temsilcilerinden biriydi) aldığım yeni bilgiler, benim de merak edip sorduklarımı aktardım size. Umarım yardımcı olmuşumdur.
    Klimasız A4 gelse de rahatlasak , şu tartışma bitse.



    Üstadlar , arada yaklaşık 45k fiyat farkı var , arkada klima havalandırması olmasa ne olur. Dynamic donanımı şu anda çok yeterli. Aradaki farkın hemen hemen tamamı vergi farkı. Konfigüratörde Dijital Klima ile Manuel Klima fiyat farkına bakın düşüklüğü şaşırtacak sizi eminim.
    M.Parolo kullanıcısına yanıt
    M.Parolo demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: M.parolo

    Arkadaşlar yeni audi a4 te dynamic paket ile design paket arasında ne fark var acaba? Bilgisi olan varmı tam olarak farkı nedir design paketin.design almayı düşünüyorumda?

    en büyük fark design modelleri 3 bölgeli dijital klima ile geliyor, dinamikte tek bölgeli otomatik klima var. (dinamiğin en büyük sıkıntısı arka koltuklarda hava üfleçleri de yok bu arada).
    design modelinde 17 inch, dinamikte 16 inch jant var.
    design modelinde ön panjur krom ve arkada krom şerit var, dinamikte panjur siyah plastik ve arkada krom şerit yok.
    design modelinde koltuk arkası eşya cepleri var, dinamikte yok.
    design modelinde orta konsol yapay deri kaplı, dinamikte burası siyah plastik.

    onun haricinde geri görüş kamerası, sunroof falan hepsinde opsiyon.
    benim hatırladıklarım bunlar.
    otomatik klima, dereceyi ayarlamaz. kullanıcı dereceyi seçer klima OTOMATİK olarak fan şiddetini ve havanın nereden üfleneceğini ayarlar.
    Her ikiside otomatik klimadır. Farkı dijital olan ayaralanan dereceyi ekranda gösterir, analog olan eski sistem gösterir, burada çalışma anlamında en ufak bir fark yok, sadece görsel. tabi esas farkı birinin 3 birinin tek bölgeli olmasıdır.
    kontroller manuel gibi görünse de otomatiktir.
    Ya bende bmw aldim hic bir zaman da bunlar gibi koru korune savunmadim
    Arkadas araba alirken artik f/p devreye girer mantik devreye girer
    Adam bana 400.000 2000 motor 4 ceker 190 beygir baya da dolu dizel araba veriyor
    Senin millattan kalma 1.6 benzimli motor arabana ben niye 400.000 binden fazla para verim ya ?
    Neymis efendim bmw yol tutarmis al gel arabani beraber vitaja girelim diyorum cevap yok
    Borusan cok temiz iteliyor bunlara bmw leri vallahi
    Selam Arkadaşlar,

    Cuma günü A4 1.4 Design S Tronic aracımı alarak aranıza katıldım.Seçimi yapana kadar sizlerin yazdığı her konuyu dikkatle okudum.Görüşleriniz için teşekkür ederim.

    Ben de şimdilik sadece 2 gün ve 200km kullandığım aracım ile ilgili ilk intibalarımı ve geçmişte kullanmış olduğum araçlar ile şahsımda oluşan görüşleri paylaşmaya çalışacağım.

    Çalışmakta olduğum şirketin kiralamakta olduğu 320D (Business Paket), VW Passat 1.6 DSG BE (Highline), S60 1.6D ve son olarak da 3 sene boyunca C200D (Exclusive) paketli araçları kullandım.

    Herkese iyi pazarlar diler, gözbebeğimiz Mehmetçiklerimizin sağ, salim, ve muzaffer olarak vatanlarına en kısa zamanda dönmelerini temenni ederim.

    Saygılarımla,
  • 1.4 a4 ler gereksiz pahali sebebini bende merak ediyorum. Bu arac yerine 320 ied 40. yil cok daha mantikli geliyor bana, cok dolu bir araba. Bende yeni kasa a4 2.0 tdi quattro aldim ama aldigim arac bana fiyat olarak cok avantajli geldigi icin aldim yoksa yeni kasa a4 hic aklimda yoktu. Sanirim yeni kasa a4 alan pek yok suan icin, buyuk ihtimal fiyatlardan dolayi. Benim ogrenmek istedigim bazi seyler var ama yabanci forumlarda bile cok az paylasim var
  • Paipai P kullanıcısına yanıt
    aynen bu forumda biseyler ogreneyim diye konular actım ama iştirak yok kimse audi kullanmıyor yada hakkında bilgisi yok galiba derin bir sessizlik var :/ arabayı almaktan bile vazgecttim
  • Merhaba Arkadaşlar 2016 model yeni a4 sahibiyim mmi navigasyon plus var aracımda 2 sd ve 1 sim girişi var audi connect i kullanmak istiyorum ama sim girişine sim takmama ragmen ordan iletişim kuramıyorum acaba sebebi nedir yada bizim araçlarda bu özellik yokmu? Acaba benden başka navigasyon plus donanımlı kullanan biri cevap verebilirmi?

    teşekkürler
  • Şenyıldız'larda yeni A4 inceleme ve kullanma fırsatım oldu.
    - Noktaları
    CD girişi yine Torpido kısmında
    Ekran A3 gibi kapanmıyor. Hep açık
    Opsiyon fiyatları pahalı ve istediğin donanımı yapmak için çok beklemek gerekli
    Iç mekan özellikle arka taraf çok ferah değil. Jetta bile ferah.

    + Noktaları
    Araç dış Kısım çok iyi. Far kısmı çok iyi dizayn edilmiş.
    Paraya kıyılırsa aracı kullanmak çok zevkli olabilir.

    Kişisel görüşüm: Donanımlar daha makul fiyata verilirse güzel araç. 3 serisi ve C serisi gibi köşe başı karşınıza çıkacak bir araç değil. Konforu ise çok iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizinpiri -- 9 Nisan 2016; 16:43:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım 2015 model Audi A4 2.0 TDI'yi 125 bin liraya almış. Ben A3 aldım 115 bine. Nasıl oluyor bu fiyat poliyitikası anlamadım!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: corova

    Bir arkadaşım 2015 model Audi A4 2.0 TDI'yi 125 bin liraya almış. Ben A3 aldım 115 bine. Nasıl oluyor bu fiyat poliyitikası anlamadım!

    A4'te elde kalmışlar olabilir. 2016 modeller daha yeni değişiklik yapılmış kasaya ait.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizinpiri


    quote:

    Orijinalden alıntı: corova

    Bir arkadaşım 2015 model Audi A4 2.0 TDI'yi 125 bin liraya almış. Ben A3 aldım 115 bine. Nasıl oluyor bu fiyat poliyitikası anlamadım!

    A4'te elde kalmışlar olabilir. 2016 modeller daha yeni değişiklik yapılmış kasaya ait.


    Yine de A3 aldığım dönem (geçen ay) seçenek olarak bu fiyata önüme konulsa, tercih edebilirdim. Gerçi muhtemelen boş paket olurdu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: corova


    quote:

    Orijinalden alıntı: denizinpiri


    quote:

    Orijinalden alıntı: corova

    Bir arkadaşım 2015 model Audi A4 2.0 TDI'yi 125 bin liraya almış. Ben A3 aldım 115 bine. Nasıl oluyor bu fiyat poliyitikası anlamadım!

    A4'te elde kalmışlar olabilir. 2016 modeller daha yeni değişiklik yapılmış kasaya ait.


    Yine de A3 aldığım dönem (geçen ay) seçenek olarak bu fiyata önüme konulsa, tercih edebilirdim. Gerçi muhtemelen boş paket olurdu :)

    Çok büyük ihtimal boş kasa olurdu. Tercih meselesi. A3 alıp dolu almak var yada A4 var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar 1.4 motor grubun çoğu aracında bulunan COD mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doritoch

    Arkadaşlar 1.4 motor grubun çoğu aracında bulunan COD mu?

    Evet.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fikir_sanat

    A4 un yeni kasası hakkında asrtırma yapayım dedim ama her mesaj baska konulara serpilmis herkesin ortak bir paydada bulusup tartısması icin yeni bir konu acma ihtiyacı duydum.
    mercedes ve bmw den turlu sebepler yuzunden vazgecip A4 u mercek altına aldım bayiye gidip goreyim dedim bayiden iceri girer girmez dikkatimi cekti ve kasasıyla ic dizaynıyla olsun işte budur dedim test surusune cıktık felan 1.4 motor turbo olanı denedik eh işte fena degil ama sırf teknik ozellikleri ve tasarımı icin hadi alalım dedim oturduk fiyatı sorduk ve tum hayallerimizi o masada bırakıp kalktık.
    elestrilerim: neden tamda istedigimiz motor seceneklerini goremiyoruz piyasada 1.4 yerine 1.6 olsa da biraz da performans gorsek mesela 1.6 dizel olsa tadından yenmez
    merak edenlere soyleyeyim test surusunde bayinin 5-6 arası yakar dedigi arac ortalama 10-11 gosteriyordu duz yolda bunu bayiye sordugumda bende bilemiycem ibi caresiz bir cevap verdi

    son olarak: arac guzel hemen cezbediyor hele ucak vitesine benzetilen vites kolu felan off manyak olmus ama dedigim gibi bu motora ragmen bu fiyat gercekten cok geldi bana bi navigasyona 15 bin sunroof a 7000 takip mesafe kontrolune 9000 gibi rakamlar ne derece makul bilemiyecegim ama simdi yuksek fiyattan dolayı baska arac bakacagım ama gonlum yeni A4 te kaldı onuda belirtmeden gecemiyecegim.
    bayiden aldıgım sport paketin boş hali navisiz serit takipsiz arac takip mesafesiz 145 bin tl buyrun cenaze namazına :)


    AUDI A4 B9  (ANA KONU)

    AUDI A4 B9  (ANA KONU)


    merhaba, Yeni A4 ler su an rakiplerine gore en yeni/iyi kasa. Yeni bir arac alacaksan kesinlikle A4 derim. 1.6 motor gayet iyi.




  • fiyatlar cok pahalı.içi fena deği ama dışı rakipleri kadar güzel değil.zaten satışlarda premıumlarda rakaiplerine göre 3 arasında 3. sırada yeni cıkmasına rağmen.en önemlisi fiyatları cok pahalı.rakiplerinin önüne gecemez bu kafayla.
  • bence fiyatları pahalı değil ben normalde 2. el c180 bakıyordum 130 bin tl civarında 2014 model 30 bin km lerde fascination mercedes c180 alınabiliyorken aynı paraya hemen hemen aynı özelliklerde 2016 model 0 km audi a4 alınabiliyor. haftasonu bana sunrooflu ve koltuk ısıtmalı a4 için 138 bin fiyat verdiler pazarlıksız.

    ve bence aracın içi c180 den güzel ama dışı maalesef eski a4lere çok benziyor ve albenisi fazla yok dış tasarımıda güzel olsa hemen c180 i eleyip a4 alırdım
  • Bu araç forumda kimsede yok mu konu yatıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.L.Crassus

    Bu araç forumda kimsede yok mu konu yatıyor

    bende anlamadım bugün şovrumda insan kaynıyordu ama forumda kimse yok bmw 3 konusu bilmem kaçyüz sayfa oldu mercedes c konusuda biraz hareketli sayılır ama a4 konusunda kimse yok
  • Forumdan biri almıştı galiba. İsmi muharrem di galiba yanlış değilse. Led farsiz ve bazı donanımlar olmadan dış görünümü çok kötü A4 un.led far ve donanım ekleyince fiyat kazık oluyor. Bu yüzden az satıyor A4 .yeni olduğu halde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doritoch kullanıcısına yanıt
    Audi A4 1.4 TFSI'larda cod bulunmamakta.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.