Şimdi Ara

2015 yılında 1500 lira maaş ile işe başladım (aralik editi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7 sene önce asistan iken dönerle beraber 2000 dolar gibi bir para almıştım. zaten 2 ay sürdü bu serüven :) sonrasında 1500, 6 ay sonra da 1000 dolara indim. 6 yıldır 1000 dolarda kaldım.


    ev araba alabilmek için, birikim yaptığımda senelik zam miktarını aşıp ana paraya ulaşamıyorum bile. sonsuz zaman sonra evim arabam oluyor.

  • 2010 yılında yeni memur 1000 dolar civarı alıyordu şu an 500 ne güzel memleket sorsan memuru enflasyona ezdirmedik he ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schavelle S kullanıcısına yanıt
    Reis ne iş yapıyorsun sorması ayıp

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 5510gokhan

    2010 yılında yeni memur 1000 dolar civarı alıyordu şu an 500 ne güzel memleket sorsan memuru enflasyona ezdirmedik he ya
    Memur hiçbir zaman teşvik edici bir meslek olmamalıdır.

    Aslında 650 dolar filan yeterli(Düz memuriyet için).Önemli olan özel sektörü teşviktir neden çünkü dışardan sıcak yatırım ihraca gerek var.

    Türkiye'deki memur sayısı batıdaki ülkelere kıyasla azdır.Ama şu var.Türkiyede özel sektörün durumu batıya oranla içler acısıdır en parlak dönemini 90 larda yaşadı özel sektör.

    Özel sektör ülkeleri finanse eder ne kadar üretkenlik para girerse buna kıyasla memura ek kadroda açılır maaşıda kıyasla artar.Ama sen özel sektörü batırırsan üstüne torpille eleman alırsan.Ne maaş zammı yaparsın nede normal yolla memur alırsın.

    Ülkendeki çöküşün kıyası budur.İstesede zam veremez çünkü batık.Yalancı inşaat sektörü hormonu ile 2010larda artış olmuş parasal genişleme oluncada patladı tabi.

    Memur kısası çok geniş çerçevesidir.Sağlık asayiş eğitim ve gişe memuru farklı değerlendirilir.Bunu söyleyince üstüne alınıyor herkes.Kıstas alınan sıradan memurdur yani herkesin yapabileceği işi yapanlar oluyor bu.

    Baştada dediğim gibi memuriyet teşvik edici olmamalı ama özel sektörde denetimli be insani çalışma şartlarında olmalı kişi halkını alabilmeli yasal olarak emeğinin karşılığınıda.

    Yoksa kimse mutlu olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 5 sene önce tofaşa 4bin fazla derken,


    Günümüzde 40 bin az diyenler var.


    Nekadar fazla veya az maaş alırsak alalım ülkede ki cahillik yokediyor ülkeyi, hangi iktidar gelirse gelsin eğitim kötü, cehalet fazla ise ülke yerlerde sürünür

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer

    allahım yine de şükür millet diğer ülkelerde açlıktan ölürken bizim millet 9000 tl maaşı ile ağlıyor.

    9000 tl maaşla ben neler yapardım neler kişisel mesele bunlar.

    sürekli en berbatıyla kıyaslamak..


    açlıktan ölmek üzere olsan,

    ama olsun dünyada ne kediler köpekler var konusamıyorlar biz en azından konusuyoruz şükür dersin..


    Yahu hani dünyanın en büyük güçlerinden biriydik? neden aç ülkelerle kıyasladın ki birden? 2015 yılında 1500 lira maaş ile işe başladım (aralik editi) 





  • İyiymiş derken kötünün iyisi :(


    Her yıl %5 dolar üzerinden zam yapılsa 13.250 ₺ civarı bir maaşın olurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 14 Ağustos 2021; 19:20:11 >
  • Bu farklı bir tartışma ama iyi ki iktidar falan değilsiniz memura açlık sınırının bile altında değer biçen kim veya hangi toplum varsa o ülkede bu aklın aynasıdır. zaten bizim halk hem fakirliğinden rahatsız olmaz hemde herkesin Fakir olmasını ister.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 yılında 1500 lira maaş ile işe başladım (aralik editi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhan.mavi kullanıcısına yanıt

    IT sektöründe sistem uzmanı olarak işe başlamıştım. Sistem uzmanları seviye seviye oluyor. Junior sistem uzmanı diyebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Ve üç kuruş için inanılmaz zor çalışma şartları var. Bu patroncu, zalim zenginlerin iktidarı AKP nin millete kazığı.


    Para hem değersiz, hem bulunamıyor, hem her şeyde en az %50 vergi var. Bir çalışan Türkiyede ancak kazandığının %30 unu kullanabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 bin lira için köpek gibi çalışılmaz he çok calısıcam kendi işimi kurucam 30 40 50 bin üstü alıcam dersen o ayrı şuan ülkede 10 bin tl almak için özel sektörde vermediği bir tek ruhu kalıyor insanımızın2015 yılında 1500 lira maaş ile işe başladım (aralik editi) 

  • Ben Üniversite mezunu olarak işe başlasam özelde ilk 3-4 sene 2500 lira alıyorum. Asgari ücretten az. Boşa mı okuduk o kadar? 10 bin liranın kıymetini bilin. Sağlıkçılar o kadar didiniyor ama aldıkları maaş ortalama 5 bin. Hadi biraz daha kıdemlisi 6-7 bin alsın. Bu devirde aslında esnaf olmak en karlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BullPoweR7

    Ben Üniversite mezunu olarak işe başlasam özelde ilk 3-4 sene 2500 lira alıyorum. Asgari ücretten az. Boşa mı okuduk o kadar? 10 bin liranın kıymetini bilin. Sağlıkçılar o kadar didiniyor ama aldıkları maaş ortalama 5 bin. Hadi biraz daha kıdemlisi 6-7 bin alsın. Bu devirde aslında esnaf olmak en karlısı.
    Siz ve sizin gibi ne okudugunu anlamayanlar icin mesaji duzenledim. Bu bir hayal urunudur diye yazmisim. Durumun vahamiyetini anlamak icin siz de yil yil aldiginiz maasi dolara endeksleyip konunun anlatmak istedigi noktayi yakalayabilirsiniz. 9 alan vardir tabi ama burda bu adamin 9 lira maas almasi degil maasinin erimesini tartisiyoruz. Bu doktor olur eczaci olur yada kpss ile atanan memur olur onemli olan maasin miktari degil yillar icinde kaybettigi deger

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur açısından değerlendirirsek durumlar gayet güzel. En düşük memur maaşı 4,500 TL şu an. Ortalama 6-7,000 TL kazancı var memurluğun. Özel sektör zaten risktir ve bunu tercih eden bilerek kabul etmelidir. Has olan memuriyetin kazancıdır.

  • Edit geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asgari ücretin hayırlı olsun karşim

  • Dünden bugüne fiyat artışı


    2015 yılında 1500 lira maaş ile işe başladım (aralik editi)
  • Tarihe bakmamışım, şaşırdım. Meğerse 4 ay önce yazılmış. Muhtemelen 180 derece dönüp düşünüyorsunuzdur artık, asgari ücret aldığınız için. Has olan memuriyet kazancı hayrola.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.