Şimdi Ara

[2022 GÜNCEL] Web Tarayıcılarına Bulaşan Virüsleri Temizleme İşlemleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
11
Favori
527.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bende bir türlü gitmedi bu reklam virüsleri.Arada chrome dan kendı kendıne sayfalar acıyor sacma sapan.Nette gezınemez oldum.Burdakı çogu seyı denedım ama olmadı yok mu soyle guzel bı anti vırus programı falan bunları temızlıcek :(
  • Aynı sorun bendede var sürekli reklam açıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarayıcılara bulaşan virüsleri kaldırma
    Son zamanlarda tarayıcılara istemeden yapışan başbelası iki adet virüs var. Bunlardan biri Netmahal.portalsepeti.com diğeri ise mystartsearch..Bu yazımda bu iki virüsü tarayıcılardan nasıl kaldırıacağız ilelebet nasıl kurtulacağız adım adım onları anlatacağım.Unuttuğumuz,anlattığımız şeyler olabilir yapamadığınız takıldığnıız şeyi ister sitemizin yukarıdaki menüde bulunan soru sor sekmesinden isterseniz bize yorum olarak sorabilirsiniz.

    Gerekli Program
    Öncelikle tarayıcılara yapışan virüsleri toptan temizleyen çok güzel bir program var onu indirmemiz gerekiyor ismi AdwCleaner indirmek için tarayıcı temizleyici programı indirin

    Google Chorome için
    Chorome için uygulamalı bir video hazırladım.Aşağıdaki videoyu izleyerek adım adım chorome den netmahal.portalssepeti.com ve mystartsearch gibi virüsler nasıl kaldırılır ana sayfa google'a nasıl ayarlanır öğrenebilirsiniz.

    https://youtu.be/iRgxjaTxxzE

    Mozilla Firefox İçin
    Bütün tarayıcılardan temizlemek için ortak programımız olan adwcleaner programını yukarıdaki linkten indirin.Daha sonra aşağıdaki resimlerde ki adımları takip edin.Son olarak programı çalıştırın ve tarama yaptırın Mozilla Firefoxta çıkan virüsleri kaldır tuşuna basarak kaldırın.


    Adım-1 resimde gördüğnünüz üzere Mozilla Firefox'un Araçlar sekmesinden Seçenekler sekmesine tıklayın ve Genel sekmesinde bulunan giriş sayfası alanınıwww.google.com olarak ayarlayın.
    [2022 GÜNCEL] Web Tarayıcılarına Bulaşan Virüsleri Temizleme İşlemleri

    Adım-2 Aşağıda resimde ki gibi araçlar sekmesinden eklentiler sekmesine girin ve solda bulunan Eklentiler kısmına tıklayarak bütün eklentileri kaldırın.
    [2022 GÜNCEL] Web Tarayıcılarına Bulaşan Virüsleri Temizleme İşlemleri

    Adım-3 Masaüstünde bulunan Mozilla Firefox ikonunun üzerine tıklayın ve sağ tıklayın özellikler sekmesine tıklayın daha sonra hedefte bulunan url kısmını aşağıda resimdeki gibi yapın. firefox.exe" bbu kısımdan sonrasını silin uygula deyin.
    [2022 GÜNCEL] Web Tarayıcılarına Bulaşan Virüsleri Temizleme İşlemleri

    Adım-4 Tarayıcımızı bütün virüslerden temizlemek için son adımımız Adwcleaner programını çalıştırmak olacaktır.İndirdiğimiz adwcleaner programını çalıştırıp tarama yaptırıyoruz ve çıkan bütün sayfaları kaldır seçeneği ile kaldırıyoruz.
    İnternet Exploer İçin
    İnternet exploer ile de aynı işlemleri uyguluyoruz.Aslında bütün tarayıcılarda aynı işlemi yapıyoruz tek fark ayarlara girdiğimiz yerin isminin farklı olmasıdır.Aşağıda üç adet resim var adımları ve açıklamaları takip ederek işlemleri yapın.
    Adım-1 İnternet Exploeri çalıştırıyoruz Araçlar sekmesinden İnternet Seçenekleri sekmesine tıklıyoruz.Giriş sayfası sekmesine tarayıcımızın açılış sayfasının ne olmasını istiyorsak onu yapıyoruz ve uygulaya tıklıyoruz.
    [2022 GÜNCEL] Web Tarayıcılarına Bulaşan Virüsleri Temizleme İşlemleri

    Adım-2 İnternet Explora giriyoruz yine Araçlar münüsünden Eklentelileri Yönet sekmesine tıklıyoruz ve çıkan bütün eklentileri devre dışı bırakıyoruz.
    [2022 GÜNCEL] Web Tarayıcılarına Bulaşan Virüsleri Temizleme İşlemleri

    Adım-3 Masaüstünde bulunan İnternet Exploer simgesinin üstüne sağ tıklayıp özellikler sekmesine tıklıyoruz.Yukarıda Kısayol menüsüne tıklayıp Hedef url yi aşağıdaki resimde oludğu gibi google.com a ayarlıyoruz.
    [2022 GÜNCEL] Web Tarayıcılarına Bulaşan Virüsleri Temizleme İşlemleri


    Kaynak :http://www.maviyazar.com




  • Kesin Çözümü

    Arkadaşlar uzunca bir süre bu tarayıcılara yapışan reklam virüsleriyle uğraştım durdum. Tam format atacağım sırada çözümünü buldum ki 5 senedir format atmadan temizliyordum herşeyi.
    Bu adımdan önce adwcleaner, ccleaner, malware bytes, hijacthis, hitman pro, panda security ve bitdefender ile tarama chrome sıfırlama, bilinmedik programları silme vs.. aklınıza gelebilecek her adımı denedim ancak yok bir türlü kaldıramadım. Taki SpyHunter programıyla aratana kadar. Daha önce de kullanıyordum fakat güvenli modda tarama yaptırdığımda usb aygıtlarını silmişti tabi klavye mouse da gitmişti biraz uğraştırmıştı O zamandan beri uzak dururdum ama meğersem çözümü kendisiymiş. Güvenli modda taratmayın biraz çılgındır kendisi. Program ücretli fakat biraz araştırmayla onun da çözümü var

    Bu arada sistem geri yükleme noktası oluşturmayı unutmayın windowsta pcyi istediğiniz bir tarihe geri alabilmek adına ilerde tekrar sıkıntı olmasın işinizi sağlama alın.




  • TARAYICI VİRÜSLERİNDEN KURTULMAK İÇİN REGEDİT AYARLARI TAM OLARAK YAPILMIŞ BİR DOSYADIR.
    BU DOSYAYI BİLGİSAYARINIZA İNDİRİM KURMANIZ DOĞRULTUSUNDA TARAYICI VİRÜSLERİNDEN KURTULACAKSINIZ.

    - LÜTFEN PROGRAM FİLES KLASÖRÜNDE KULLANMADIĞINIZ PROGRAMLARI SİLİNİZ
    - LÜTFEN TARAYICINIZDA KULLANMADIĞINIZ UYGULAMALAR ÇALIŞIYORSA BUNLARI KALDIRINIZ.

    BURADAN İNDİR
  • tüm yazdıklarınızı denedim ama nafile
  • ardent_boy kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxgecegezenxx -- 4 Aralık 2015; 13:05:11 >
  • ardent_boy kullanıcısına yanıt
    Modem resetlemeyi deneyiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxgecegezenxx -- 4 Aralık 2015; 13:06:02 >
  • ardent_boy kullanıcısına yanıt
    Modeminizi resetleyiniz. Sonra bilgisayarınıza kablolu olarak bağlayıp kullanıcı adı ve şifrenizi girerek modeminizi tanıtıp internet bağlantınızı sağlayınız. Ben bir PC de bu şekilde tarayıcı reklam pencerelerinden kurtuldum. Belki sizin de işinize yarar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxgecegezenxx

    Modeminizi resetleyiniz. Sonra bilgisayarınıza kablolu olarak bağlayıp kullanıcı adı ve şifrenizi girerek modeminizi tanıtıp internet bağlantınızı sağlayınız. Ben bir PC de bu şekilde tarayıcı reklam pencerelerinden kurtuldum. Belki sizin de işinize yarar.

    dediğinizi anladım fakat ben kablosuz bir ağdan internetimi kullanıyorum , evdeki diğer pc lerde sorun yok sadece benim kullandıgım laptopta bu sıkıntı var , şuanlık mozillanın block isimli bir açılır sayfa önleyicisi ile sorunu geçicide olsa giderdim, ama format şart oldu :)
  • Aynen işyerinde 3 laptop kullanıyoruz bir tanesinde sürekli bu tarayıcı virüsünden dolayı sıkıntı olmuştu. Diğer makinelerde bir sorun yoktu. Modemi resetleyince sorunlu laptopta düzeldi. Bende şaşırdım gerçekten herhalde modemin içine virüs sızmış dedim hangi makineden sızıntı olduysa sadece onu etkiliyor diye düşündüm. Ne derece mantıklı bir açıklama bilmiyorum. Ama gerçekten modem resetlenince sorun çözüldü bende şaşırdım. Bende format atacaktım fakat gerek kalmadı. Bilginize
  • Chrome reklam virüslerinden kurtulmak için çok uğraştım. Anti-Malware programı biraz etkili oldu. Ancak bu işle uğraşırken torrent ile dosya indirirken nereden aldığımı bilmediğim bir virüsle esas felakete uğradım. Bilgisayarımda kayıtlı olan yaklaşık 20.000 civarı jpg, rar, xls, avi, mp4, doc, txt dosyalarının uzantıları vvv olarak değişti. Google Chrome ayrıca bir link atanmış ve link dosyalarımın RSA 4096 ile şifrelendiğini ve korumaya alındığını bildirdi. Eğer 26 Aralık 2015 kadar 500 USD yatırmam gerektiği eğer yatırmazsam o zaman 9 Ocak 2016 kadar da 1000 USD yatırmam gerekeceğini bildirdi. 9 Ocak 2016 kadar para yatmazsa dosyaların şifrelerini çözecek key silinecek ve sonsuza kadar dosyalarım yok olacakmış. Pek tabi bu parayı yatırmadım. Şifrelenmiş olan dosyalarımı belki birgün çözümü çıkar diye 8 Adet DVD'ye kaydettim. Elimdeki yedeklerimle bazılarını kurtarabildim, ama ciddi bir fotoğraf arşivimi kaybettim. Aman dikkatli olun ve dosyalarınızı yedekleyin. vvv uzantısı olan dosyada uzantıyı sildiğimde dosya görünümü normale dönüyor ama açılmıyor. Virüs çok kolay temizleniyor ama tahribatı felaket. Gelen mesaj linkini bilgi için veriyorum, bu link ve aynı yazıları içeren bir TXT dosyası bilgisayarımda bulunan tüm klasörlere kendini kopyalamış.

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/106218/f3f74f73-3e0e-488c-9d74-c5d5abf38656.JPG
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/106218/9d3276f9-e85d-4733-8cfe-32fa235ad524.JPG



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertie -- 16 Ocak 2016; 16:58:49 >




  • En iyisi sağlam bir antivirüsünüz olsun. Yıllardır ESET kullanıyorum ve hiç bunun gibi virüslerle karşılaşmadım.
  • format atmama rağmen düzelmeyen bir sorun galiba sıkıntı pc de değil modem ile alakalı...
  • Arkadaşlar üzüntüden sıkıntıdan karnım ağrıdı artık nasıl düzelticeğimi bilmiyorum bu bilgisayar alınalı bir ay olmadı daha ve ben yanlışlıkla vmaware ve andy diye bir şey indirdim şimdi ise hepsini sildim ama ne zaman bilgisayarı kapatıp açsam varsayılan tarayıcı yani chromede kendiliğinden açılıyor açıldığında direk youtube den video açıyo hep aynı videoları açıyo adwcleaner ve kaspersky la tarama yaptım olmadı lütfen yardım edin ne yapmam lazım korkuyorum bilgisayarı kardeşim aldı yani ona ait aslında.
  • Merhaba bu otomatik açılan site virüs olarak görünmüyor siteye hit veriyor crome silip yeniden kursa faydası olmaz mı her kafadan bir ses çıkıyor ne yapsak bilemedim.http://www.parcaesyatasima.biz.tr
    http://www.parcaesyanakliye.com
    Siteler temiz görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.parcaesyatasima.biz.tr
    http://www.parcaesyanakliye.com
    Siteler temiz görünüyor ama her kafadan bir ses var hangi işlemi uygulasam bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maltepeliyiz M kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim denedim ama düzelmedi chrome kaldırınca da bu uygulamayı nasıl açmak istersiniz diye sordu yani düzelmedi benim korktuğum ilerde başka zaralar vermesi.
  • S kullanıcısına yanıt
    bilgisayar alınalı bir ay olmadı daha ve ben yanlışlıkla vmaware ve andy diye bir şey indirdim şimdi ise hepsini sildim ama ne zaman bilgisayarı kapatıp açsam varsayılan tarayıcı yani chromede kendiliğinden açılıyor açıldığında direk youtube den video açıyo hep aynı videoları açıyo adwcleaner ve kaspersky la tarama yaptım olmadı lütfen yardım edin ne yapmam lazım korkuyorum bilgisayarı kardeşim aldı yani ona ait aslında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tumblrdeli

    bilgisayar alınalı bir ay olmadı daha ve ben yanlışlıkla vmaware ve andy diye bir şey indirdim şimdi ise hepsini sildim ama ne zaman bilgisayarı kapatıp açsam varsayılan tarayıcı yani chromede kendiliğinden açılıyor açıldığında direk youtube den video açıyo hep aynı videoları açıyo adwcleaner ve kaspersky la tarama yaptım olmadı lütfen yardım edin ne yapmam lazım korkuyorum bilgisayarı kardeşim aldı yani ona ait aslında.

    Msconfig!e girip başlatma kısmında Chrome varsa kaldırın deneyin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.