Şimdi Ara

2015 CRV 1.6 Dizel 160hp ZF9 otomatik Geldi... (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.271
Cevap
53
Favori
186.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    İzmir Terakki Honda ile görüştüm araçlar hala gelmemiş, beklenti 27 Temmuz - 07 Ağustos arası Honda Türkiyenin fatura kesmesi ve şase no vs belli olmasıymış
    Sonra 2 günde teslim ederiz diyorlar
    Yani en geç hedef 10-12 Ağustos gibi olacak sanırım
    Gecikmeden bahsediliyor forumlarda dedim, 27 Ağustos partisi Eylül ayına kaydı ancak 27 Temmuz - 7 Ağustos partisinde gecikme olduğu ve bu siparişlerin Eylül ayına kaydığını bildirdi satışçı artık ne kadar doğru bilgidir bilemiyorum...
    Neyse beklemeye devam, elimdeki Auris aracı satacağım sonra Ağustos ortası zamlı fiyat derlerse diye çekiniyorum zira ilk partide zam olmayacak bilgisi vardı kaporo verirken.
    Hayırlısı...
  • arkadaşlar,

    şubat ayında Ayışığı Hondaya kapora verip yazılmıştım aracım gelmiş salı teslim edilecekmiş excetuve fiyatı ise 139,950 tl. dediler hiç indirim yapmıyorlar.

    haydi hayırlısı bakalım ..
  • PolorCo. kullanıcısına yanıt
    Hayirli Olsun, Bilgilendirmeniz icin tesekkur ederim.
  • PolorCo. kullanıcısına yanıt
    Şimdiden hayırlı olsun. Exe(+) için ocak ayında kapora verdim, hala teslim bilgisi vermedi ayışığı. Bana da indirim yapılmadı ki bu indirim alamadığım ilk aracım. Bunu da bayi adına bir kenara not ediyorum. Küçük jestlerden kaçınanlar bundan sonra benimle olan ticaretlerini kaybedecekler. Sonuçta satılan altın değil, burası da Türkiye. Bizde pazarlık sünnettir. Bu tutumu şimdi gösterenler ilerde sonuçlarını görecektir. En azından kendi adıma. Bmw, audi, mercedes aldık, dünya indirim aldık sıra yazdıklarına. En son passat aldık dizel otomatik, 5 aya sıra yazıyorlar ona bile indirim aldık. Jest yapmayanla ticaret yok bundan sonra...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coachesco C kullanıcısına yanıt
    evet doğru diyorsunuz,
    çok ama çok havalanmışlar umarım bunun zararını ve ne kaybettiklerini geç olmadan anlarlar,

    bana ilk başta 138 bin demişlerdi şimdi ise liste fiyatı diyor başka yapacak bir şey yok diyor.
    bizimde yapacaklarımız vardır ama yapmadan bir şey demeyeceğim ...
  • Bindirim olmasın da indirim olmamasına razıyım şu anda... Ağustos teslimatlarında (ikinci parti) zam olacağını söylemişti satıcı...
  • descartes46 kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar ben satıcı ile görüşürken şunu söylemişti honda bu araç için kimden kapora almışsa fiyatları değiştirmeden araçları aynı fiyatta sabit tutacak demişti.

    eğer kaparo vermiş iseniz fiyatı garantilediniz demektir bilginize .

    ama kaparo vermemişseniz belki fiyatı değişebilir.
  • Herkese merhaba,

    Ankara'da aracı test etme imkanım oldu bende birkaç noktaya değinmek ve sormak istiyorum. İlk olarak düşük hızda sıkışık trafikte giderken muhtemelen vites 1-2'ye veya 2-3 geçerken( ekranda hangi vites olduğunu yazmadığı için kestiremiyorum) ciddi anlamda sarsıntı oluştu diğer geçişler sorunsuz ve hiç hissettirmeden oldu aynı problemi yaşayanlar oldu mu test ederken?

    İkinci olarak araç rölantide oldukça sessiz çalışıyor, geniş, kullanışlı (ekran hariç; dokunmatik biraz geç algılıyor komutları ayrıca ekran duruş itibariyle biraz basit), yalıtımı biraz zayıf gibi geldi bana özellikle 100km/h sonra rüzgar sesi aynaların etkisiyle artıyor. Ancak VW golf sınıfına yakın içeri gelen ses. Golfte biraz daha az ama yakın.

    Hızlanması ideal. Ara hızlanması 80km/h-120km/h yeterli. Süspansiyon emilimi konusunda bilgi bekliyorum 3-5 tane çukur, tümsek vb girdim bana başarılı geldi ama bu konuda yeterli bilgim yok daha çok test eden biri aydınlatırsa memnun olurum. Kornaya basınca tebessüm ettiriyor :)

    Merak eden olur mu bilmiyorum ama test 9,2 litre tüketimle son buldu ve ort hız 40km/h civarıydı ancak özellikle yokus yukarı biraz zorladım ve aracın rodajda olduğu düşünülürse ben 6,5-7 litrelere iner diyorum. Çünkü normal şartlarda araca bu kadar yüklenecek biri değilim. Viraj ve yol tutuşu hakkında 2 defa köprü ayağından sert ve birazda genişten döndüm yol tutuş azalsın diye bu yükseklik ve cüsse için oldukça yeterli bulduğumu söyleyebilirim.

    İndirim tabi ki yok... 3 bin tl de zam gelebilir deniyor ama doğru mu yoksa işi kızıştırmak mıdır bilemedim. Alternatifi yok gibi ancak fiyatı da 120 bin civarı (Executive) olsa gerçekten iyi satışlara ulaşabilirlermiş. Ancak fiyat bu yapacak da birşey yok. Hayırlısı. Ankara'da merak edenler için araçlar Eylül teslim. Kırmızı ve Beyaz sordum. Bilginize

    Son olarak aracın dışı açık renkse (örn; kırmızı, beyaz) içi koyu renk olmak zorundaymış bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok sevinirim.

    Saygılarımla.




  • İndirim falan beklemeyin dua edin de arabaları almadan zam yemeyelim:)
    Bahsi geçen firmaların hiçbirisi size sipariş ettiğiniz aracın teslim günün ki fiyatını garanti etmiyor.
    Honda da farklı bir şey demiyor.Yani fiyatı 142bin deyip 139 a çekseydi bu mutlu mu edecekti? adamlar 4 aydır aynı fiyatı söylüyor.Üstelik ellerinde araç yokken vermişler bu fiyatı.
    ''Pazarlık sünnettir'' cümlesi ise bana sıcak gelmiyor.Yıllardır araba satarım .
    Adam 100bin tl lik aracıma alıcı oluyor .
    ''pazarlık sünnettir.70 bin liram var,kiminin parası kiminin duası'' diyor.....:)
    Aracı aldığınız firmanın sahipleri ateist.Adamın ne işi var sünnetle falan :) Bence bir kez daha düşünün almadan önce:)
    Honda Türkiye demekle Honda Türk ya da Müslüman olmuyor hocam yanlış anlamayın:)
    İsrail i boykot etmek gibi bir şey olur bu yoksa....Gerçekten boykot etsek vallahi evden dışarı çıkamayız...
    Yazımı genel itibari ile yazdım.Kimse başka mana çıkartmasın lütfen...




  • @PolorCo Kaporo verdim ancak bu Honda nın sözü, tutmayabilirler özellikle teslimak gecikirse diye biraz endişem var
    @burak sel Benim de benzer tespitlerim oldu. Aracın yol tutuşunu beğendim. Oldukça sıkışık bayi otoparkından kocaman aracı rahatlıkla çıkarabildim. Oturma yüksekliği e oldukça başarılıydı.
    Hızlanmalar iyi ancak daha önce Kuga 180 bg vardı, onunla kıyaslarsa daha sakin bir ivmelenmesi var gibi geldi. yinede oldukça tatmin edici. Hız yapmadım ancak benzin-dizel motor sesleri farklı olduğu için ve son 2 aracım benzinli olduğu için yorum yapmam yanıltıcı olur. Ses yalıtımı iyi görünüyor. Zaten beğendiğim için satın aldım. Yakıt tüketimi için teslimat sonrası uzun yol tecrübelerimizi paylaşırız. Bence kasa ağır 6.-6.5 arası olabilir tüketim....
  • descartes46 kullanıcısına yanıt
    Selamlar
    kuga dan sonra sakinlik hissini size düşük devir bandı vermiş olabilir.Zira dizel araçlarda maximum devir araqlığı 4bin devirler civarında bittiği için siz daha yüksek 6 binlere alıştıgınızdan olabilir.180hp olan kuga ile dilerseniz 0-200 testi yapın bence CR-V daha çabuk bitirecektir....
  • Pazarlık sünnettir kafın gelişi, herhangi bir başka anlamı yok. Ben yıllardır araç alırım, peynir ekmek gibi satılan araçlarda bile az ya da çok ama hep indirim aldım. Bu araca da başka bayilerde indirim alanlar oldu. Benim derdim Hondayla da değil sadece bu tutumdaki bayiler ile. Ben de şunu diyorum; akrabalarım-arkadaşlarım araç konusunda bana danışırlar. Yılda 5-10 araç için giderim konuşurum, makul bir indirim alırım. Bu da ülkemizde vardır, aynı şeyleri araç satarken de yaşıyoruz. Son sözüm bir daha bu bayiye çevremden adam sokmam. Dünyada gitmediğim ülke azdır, ticareti de bilirim. Bu yazdıklarıma itirazı olan arkadaşların iyi niyetinden şüphem olmasa bu markanın satış temsilcisi gibi hareket ediyorsunuz diyeceğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok kardeşim vallahi billahi temsilci degilim:)
    Sadece kendini boşuna üzme diye yazdım mevzuları.Yani şu an tok satıcıya oynuyorlar.Ben 2011 yılında ki otomobil sektörünün açlığını iyi bilirim.O gun lerde de az ezmedim:)Ne keyif bayileri gezmek....Araba satmak için yapılan i diri.ler falan filan :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @certac Kuga ile kıyaslamıyorum ancak zaten 0-100 hızlanmada Kuga 0.5 sn daha hızlı ki bu ciddi bir fark. Ben kuganın 0-50 hızlanmasını çok beğeniyordum. CRV daha linear hızlanıyor dizel motor dinamiği olabilir bu , sadece gözlemim böyle ki sanırım diğer test eden arkadaşlar da sürekli hızlanmasından memnun ancak o ilk 0-50 agresifliği motorun doğası gereği yok. Bu benim için sıkıntı değil.
    Tek kriter performans olsa Mini countryman All4 u alırdım. Test ettim 100 km den 140 a saniyeler içinde çıkabiliyorsunuz ancak 4 kişilik aile için küçük bir araç ..
  • Bu arada pazarlık konusuna ben de birşeyler yazmak isterim. Bu benim 7. sıfır aracım olacak. İndirim aldıklarım da oldu aslında ancak bayi zaten bize istemediği bir rakamdan mal vermiyor hiçbir zaman. Dolayısı ile biz indirim aldık sanıyoruz. Ben izmirde iki bayiyi de aradım. Birisi araç geldiği günkü paradan alırsınız dedi, diğeri ise ilk partide zam beklemiyoruz ancak %100 garanti edemeyiz dedi.
    Yani deve bir pula deve bin pula hesabı yerse alına geliyor konu
    Diğer yandan yazdım, Mini test ettim, araç pahalı, ama yok avro bu kurdan, küsüratı sil derken 145 liste fiyatı aksesuarlı araç 120 bin oluverdi. İşimi görse onu alıp indirim aldım diyebilirdim mesela.
    CRV mevcut donanımı ile 140 bin makul görünüyor. Kuga alırken dandik 5'' sony navigasyon ile gelen paket fiyatı 7000 tl idi. CRV de az opsiyon ama dolu araçlar var adamlarda indirim konusunda birhayli katılar
    Bu arada eski şanzuman motor opsiyonu CRV lerde indirim yapıyorlar ellerindeki araçlar için... Tipik bir arz talep dengesi gibi görünüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi descartes46 -- 30 Temmuz 2015; 17:49:19 >




  • descartes46 kullanıcısına yanıt
    İddia ediyorum 0-200 de en az 6-7 sn fark atacaktır Cr-V kugaya:)
    Öte yandan Kuga ile arasında ki fark 0.5 değil:)
    Zira Kuga nın testi selective için değil:) Siz selective sunroof,teknopaket,navigasyonunu..vs. koyun kalkışta asla cr-v ye fark atamadığı gibi gerisinde kalacaktır......
    Zaten Cr-V executive paket 10,4 Başlangıç donanımı ise 9.7 dir.....
    Kuga ise 10,1 olarak belirtiliyor ve bu Kuga nın bence giriş donanımlı versiyonudur......
    Arada ki fark 0,4 buda ciddi bir farktır:)
    Dolayısı ile Kuga ile bu aracın teknik olarak karşılaştırılması da zaten geçersiz bir sav olur:)
    Arada 100kg dan fazla farkta var....
    Malum 350Nm ile 240Nm arasında ki ciddi farkı 100km/h lık hızlardan sonra bariz şekilde hissedersiniz.
    CR-V kopup giderken Kuga performansı ile sizi üzecektir.....
    Neden böyle düşünüyorum.....?
    ZF9 ile Ford un kullandığı eski ve klasik bir şanzuman farkınıda göz önüne almalı.....

    Bu arada ben de pazartesi günü işlemleri başlatıyorum.....Darısı sevipte kavuşamayanlara.............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 30 Temmuz 2015; 17:57:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: certac

    İddia ediyorum 0-200 de en az 6-7 sn fark atacaktır Cr-V kugaya:)
    Öte yandan Kuga ile arasında ki fark 0.5 değil:)
    Zira Kuga nın testi selective için değil:) Siz selective sunroof,teknopaket,navigasyonunu..vs. koyun kalkışta asla cr-v ye fark atamadığı gibi gerisinde kalacaktır......
    Zaten Cr-V executive paket 10,4 Başlangıç donanımı ise 9.7 dir.....
    Kuga ise 10,1 olarak belirtiliyor ve bu Kuga nın bence giriş donanımlı versiyonudur......
    Arada ki fark 0,4 buda ciddi bir farktır:)
    Dolayısı ile Kuga ile bu aracın teknik olarak karşılaştırılması da zaten geçersiz bir sav olur:)
    Arada 100kg dan fazla farkta var....
    Malum 350Nm ile 240Nm arasında ki ciddi farkı 100km/h lık hızlardan sonra bariz şekilde hissedersiniz.
    CR-V kopup giderken Kuga performansı ile sizi üzecektir.....
    Neden böyle düşünüyorum.....?
    ZF9 ile Ford un kullandığı eski ve klasik bir şanzuman farkınıda göz önüne almalı.....

    Bu arada ben de pazartesi günü işlemleri başlatıyorum.....Darısı sevipte kavuşamayanlara.............

    @Sertac iki aracı da kullandım gözlemlerimi yazdım. Bundan rahatsız olmamalısın
    1 yıl kullandığım 1.6 Ecoboost Kuga yı bana anlatmasan iyi olur. Kuga daha iyidir demiyorum ama 0-50 / 0-60 hızlanması CRV ye kıyasla daha iyi gördüm ve bunu forumda paylaştım. 0-100 de de gerisinde kalacağını sanmam.
    0-200 hızlanması ise benim ilgimi çekmiyor zira 200 lü hızlara çıkmıyorum. Ama çıkan arkadaşlara fikir vermiş oldun
    Teknik karşılaştırma aracın bütünü ile olur ya da aracın bazı özellikleri ile olur
    Kuga motor performansı iyi bir araç, bu konuda aksini söyleyemem. Yakıt konusunda da çok bonkördür bundan bahsetmek bile gereksiz.

    Not: Tork ve Güç nedir az kişi bilir. 100Nm ile de harikalar yaratabilirsiniz. Bu konuda tartışma açmak istemiyorum ancak yapılan yorumlarda da yanıltıcı olmamak lazım.


    Genel olarak CRV nin çok daha üstün olduğunu düşünüyorum ki 140 bin TL para veriyorum.




  • Yirmak Y kullanıcısına yanıt
    Ben elegance siparişi vermiştim Bora ya , "exe lerde sıra çok sarkmalar olabilir ama sizin araç Ağustos ortası gibi gelir herhalde" dediler. Belirsizlik çok yani, anlamadığım diğer illerdeki bayiler daha net konuşabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cuncan

    Ben elegance siparişi vermiştim Bora ya , "exe lerde sıra çok sarkmalar olabilir ama sizin araç Ağustos ortası gibi gelir herhalde" dediler. Belirsizlik çok yani, anlamadığım diğer illerdeki bayiler daha net konuşabiliyor.

    @cuncan bu hangi il Bora?
  • descartes46 kullanıcısına yanıt
    Ankara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.