Şimdi Ara

2014 Wat günlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
15
Favori
4.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar, internette çoğu yerde wat ile ilgili bu programa katılmayan kişilerin çeşitli olumsuz mesajlarını gördüğümde ben de acaba? demiştim kendime ama fazla düşünmeden kendimi amerika!da buldum. Bu programa katılmak isteyen ve kararsız kalacak arkadaşlar için olumlu-olumsuz başıma gelen her olayı bu konu altında günlük tarzında anlatacağım. Sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olabilirim belki.

    Seyahatim tabii ki atatürk havaalanında başladı. Ufak bir gecikmenin ardından heathrowa kalkacak uçağımda yerimi aldım. Cam kenarında oturan bir bayan kalkıp koridora geçince yanındaki adama sorup cam kenarına kuruldum hemen. İlk kez uçağa bindiğim için manzarayı seyretmek istiyordum. Kalkışta biraz heyecan yaşadım fakat otobüs yolculuğundan pek br farkı yoktu. Yanımdaki adamla baya muhabbet ettik. Londra'ya inerken bana etrafı gösterdi. Chelsea'nin stadını, London eye ve Big ben'i görebildim havaalanına iniş için dönmeye başladığımızda. Saat yerel saatle 20.00 - 21.00 civarıydı sanırım ancak hava hala aydınlıktı.

    Alana indiğimizde yolcular uk vatandaşları ve diğer olarak ayrı gümrük görevlilerinin olduğu yerlere ayrıldı. Dallas'a gidecek uçağım ertesi sabah 9.30da olduğu için 13-14 saat vaktim olacaktı. Gümrük memuru pasaportumu aldı, geliş gidiş amacımı sordu biraz muhabbet ettik uk vizesi gibi bir damga bastı pasaportuma. Bn vizem olmadığından geceyi havaalanının içinde geçirmek zorunda olduğumu sanıyordum ama adam ''senin şu anda 24 saat uk vizen var bu süre içinde istersen gallere git'' diyince heyecanlandım ve çok sevindim. Lhr 5 ayrı terminalden oluşuyormuş. Ben t5e inmiştim ama yarınki uçağım t3te olacakmış. Terminaller arası metro ile taşıma yapılıyormuş ve bir trenle t3e gittim. Departure alanının üst katında 10 dakikası 1 pounda çalışan bilgisayarlar varmış ben de üstümdeki poundlardan birini oradaki bi güvenlik memuruna bozdurabildim. Sağolsun yardımcı oldu ve bilgisayara 3 pound attım. Aileme haber verdikten sonra biraz bilgisayarda takıldım.

    Lhrde biraz uyuduktan sonra sabah 9.30da ba uçağıyla gideceğim için t3ün f bölümüne geçtim beklemeye başladım.DS ve Sevis belgelerimin yanımda olmadığını farkedince biraz panikledim. sadece pasaportum vardı. Pasaport kontrolü filan başladığı zaman ilk şoku yaşadım. DS belgen olmadan uçağa binemezsin kusura bakma dediler ve kibarca yol verdiler. saat 6.00 civarı

    Amerikan elçiliği mi konsolosluğumu bilmiyorum ama amerikayı temsil eden kişiler mesaiye 7de başlıyormuş ve saat 7de bi adam buldum bıyıklı. Durumu açıkladım sağolsun uçağa soktu beni. İndiğinde 30gün içinde belgelerini alman gerk dedi. Çooook uzun bir uçak yolculuğunun ardından sonunda dallas'a vardık.

    Corpus christiye gidecek uçağım 16.10 daydı ve ben saat 14.00 sularında alana inmiştim. Buradaki gümrük görevlileri de biraz sıkıntı çıkarttı anca 1 saat civarı hallettik bütün işlemleri. Geceyi corpusta bir otelde geçirdikten sonra asıl maceranın başlayacağından habersiz bir şekilde Port aransasa nasıl gideceğimi aramaya başladım. Bİr şehir otobüsü geldi durakta beklediğim 10 dakikadan sonra ancak şöför bayan otobüsün ana durağa gittiğini söyledi. Tam inecekken arkadan yaşlı bir adam dur ben de oraya gidiyorum ana duraktan oraya beraber gideriz dedi. Ana durağa vardığımızda saat 10 civarıydı ve kendini shorty olarak isimlendiren kısa boylu yaşlı amca otobüsümüzün saat 15.30da olduğunu söyledi

    Shorty sabahları burada doktora geliyormuş ve öğlen evine dönmek için bu kadar saat bekliyormuş burada. Gideceğimiz mesafe de 90-100 mil civarıymış. Taxi 80 dolar yani baya uzakmış. Madem bekleyeceğiz açım bari bi yemek yiyelim dedim shortyye ve beni bi bbq lokantasına götürdü. Tam filmlerdeki gibi uzun sakallı 2 tane kelin işlettiği bu yerde ben briskets diye bi et söyledim ve hayatımda yediğim en lezzetli etti. Burada yemeklerimizi yerken Josh adında donanmada görev yapmış 35-40 yaşlarında bi çekici firmasında çalışan birisiyle muhabbet ettik ve Josh zaten işinin olmadığını yemeklerimiz bittiğinde bizi Port aransasa bedava bırakabileceğini söyledi. Adam gözüme melek gibi göründü o anda 6-7 saat beklemek zorunda değildik artık.

    Yemeklerden sonra Josh'ın kamyonetine atladık ve Corpus'ta zaten bütün gün sıkıldığını, Port a'nın havasını filan sevdiğini bu arada da bize yardımcı olmuş olacağını söyledi. Yol gerçekten uzundu 1 saat kadar bir yol gittikten sonra bizi karşıdan karşıya bedava feribot geçirdi. Neden bedava dediğimde vergi ödüyoruz tabi bedava olacak dedi shorty ve Josh. Güneyli olduklarından ikisi de tam bir Obama düşmanı milliyetçiler, yolda baya bi sövdüler Obama'ya saldığı teröristler yüzünden Vergi muhabbeti açıldığında ''biz de türkiyede çok vergi veriyoruz ama devlet hizmetlerine para ödemeye devam ediyoruz dedim baya güldüler ve üzüldüler aqslında. Körfezde yunus gördüm baya yunus varmış burada.

    Port aya vardığımızda shorty teşekkür edip indi arabadan, Josh da zaten işi olmadığından gel dedi sana şehri gezdireyim. Şehrin içinde gezerken şu şurası bu burası diye anlattı sah,li gösterdi ve sonunda iş yerime getirdi. Çok sağol filan diyince yok dedi gel ben seni beklerim buradan sonra gideceğin yere bırakırım eşyalarını dedi. Adama helal olsun kaç saat ilgilendi yardımcı oldu. Neden böyle yardım ettin yani kaç saattir uğraşıyorsun saol filan diyince ''ben amerikan askeriyim ve bizim askerlerimizin amacı bu topraklarda yaşayan herkesin rahat etmesi, elimden geldiğince askerlikten sonra da insanlara yardım ediyorum'' dedi resmen ağlayacaktım oracıkta hakkaten çok baba adamdı. evi hemen Geldiğimiz yerdeki bbq restoranının yanındaymış, bir daha karşılaşırsak sana yemek ısmarlarım dedim adam saol dostum kendine iyi bak filan diyip en son geleceğim aparta bıraktı beni.

    Öğlen 13.00 gibi odama yerleştim. Bu arada işverenim hintli ve burada 4 tane daha çok büyük hediyelik dükkanı varmış.Buradaki apartmanım önünde havuzu olan, klimalı internetli 10 numara bir mekan, aylık 300 doları fazlasıyla hak ediyor.

    Şimdi biraz da Port aransastan bahsedeyim. Resimlerine internetten bakarsanız zaten konum olarak çok güzel olduğunu görürsünüz. Buradaki kanunlara göre ana yolda golf arabası sürmek yasal ve 5 kişiden biri yolda golf arabasıyla seyahat ediyor. Gördüğümde şok geçirdim ama böyle çılgınlıklar olması güzel. Aşırı turistik bir yer ve herkes birbirine selam veriyor yolda. Her uğradığım dükkanda insanlar birbiriyle konuşuyor. 2 dakikalık işim olan yerden bile 15 dakikada çıkıyorum adamlarla muhabbete dalıp. Kiteboard - sörf - balıkçılık gibi şeyler popüler ve bunlar için araçların satıldığı çok dükkan var. Şehirdeki dükkanlardan bütün gün raggea müzik çalıyor sokakta gezmesi bile harika.

    Buradaki ilk günüm böyleydi yarın işe başlarım büyük ihtimalle. bundan sonraki anılarımı da yazmaya devam edeceğim olumlu-olumsuz. Sorusu olan arkadaşlar varsa da elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSDream -- 11 Haziran 2016; 19:29:51 >







  • Güzel başladı umarım devamı gelir, takipteyim
  • merhaba
    Kutlarım. samimi ve güzel bir giriş yapmıssınız. Güzel bir deneyim olmalı. bir tecrübe bin nasihattan yeğdir. kolay gelsin size :)
  • yerimizi alalim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok iyi hocam şehrin ucuzluğundan yemek kültüründen vs.. bahsederseniz daha iyi olur birde konum seçerken neden texas ı seçtin batı tarafını vs. niye seçmedin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslancaca

    çok iyi hocam şehrin ucuzluğundan yemek kültüründen vs.. bahsederseniz daha iyi olur birde konum seçerken neden texas ı seçtin batı tarafını vs. niye seçmedin ?

    Dostum google earthden baktım seçebileceğim yerler arasında en hoşuma gideni burasıydı. Türkiyede de uçurtma sörfü yapıyorum vakit buldukça ve burası uçurtma sörfü için mükemmel bir yer. Amerikada da uçurtma sörfü ile ilgili popüler bir yer o yüzden burayı istedim.

    Yemek kültürü olarak deniz ürünleri meşhur buranın ve çok sayıda deniz ürünü lokantası var ama ben midye hariç deniz ürünü yemediğim için fiyatlarını bilemeyeceğim. Şimdiye kadar burada 3-4 yerde yemek yedim ve 3 tanesinde 10 dolara yiyebildiğin kadar ye seçeneği var. Yemekle ilgili tek sıkıntım domuz etinin tadı hiç hoşuma gitmez ve burada denediğim baconlar sosisler filan de benim damak tadıma uygun değil. Steak ve pizza ağırlıklı yemeye devam edeceğim sanırım. Şimdiye kadar yediğim en güzel eti dün yedim teksas et konusunda meşhur olduğunu biliyordum ve gerçekten hakkını verdi ilk yemeğimde :)

    Ucuzluk olarak bakarsan bazı şeylerin fiyatlarını vereyim, 50-60 sent oynama olabilir yalan olmasın küsüratları pek hatırlamıyorum;
    6lı miller 7 dolar
    1 litre su 2 dolar su baya pahalı diğer içeceklere oranla
    3 litre dr pepper kola 2 küsür dolar
    jack 25 dolar
    6lı white russian kokteyli 7 dolar (12 bardak çıkıyor üstüne sütü kendimiz ekliyoruz)
    kısaca likör shoplarda alkol çok ucuz
    Şampuan, duş jeli, traş jileti, sabun ve gargara aldım kalitelilerinden sabah, toplam 20 dolar ödedim hepsine.
    Golf arabaları günlük 150 dolar civarı bir paraya kiralanıyor benzini içinde
    Girdiğim bi elektronik dükkanında modelini hatırlamıyorum bi bb bold 30 dolardı, iphone 4s 190 dolar

    Bu akşam dışarı çıktığımda daha fazla şey görme şansım olur az önce oda arkadaşlarım geldi 2 tane çinli saf temiz çocuklar. birisi uyudu kalkınca şehri gezdirip bi yemek yiyecez. Biraz süzme tiplere benziyorlar yat-kalk-çalış-yat tarzı tam asyalı gelirlerse gelirler gelmezse de gece bi club bar gibi biyer bulup takılacam oradaki olayları da bildiririm :)




  • Hocam harika bir deneyim olacağı kesin , tadını çıkarın ki çıkarıyorsunuzdur zaten. Bir kaç sorum olacak zamanınızı alacağım ama ; İngilizceniz ne seviye de acaba ? Konuşmayı akıcı yapabiliyor musunuz yoksa konuşmayı yurt dışında ilerletenlerden misiniz ? Bir de malum NBA Finalleri var hiç afiş falan var mı sağ sol da alabiliyorsak onla ilgili bir de SS



    Not : Rick Carlisle hocamı görürseniz çok selam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fernando Hierro

    Hocam harika bir deneyim olacağı kesin , tadını çıkarın ki çıkarıyorsunuzdur zaten. Bir kaç sorum olacak zamanınızı alacağım ama ; İngilizceniz ne seviye de acaba ? Konuşmayı akıcı yapabiliyor musunuz yoksa konuşmayı yurt dışında ilerletenlerden misiniz ? Bir de malum NBA Finalleri var hiç afiş falan var mı sağ sol da alabiliyorsak onla ilgili bir de SS



    Not : Rick Carlisle hocamı görürseniz çok selam.

    Dostum ingilizcem çok iyi türkiyede ingiliz müşterilere tur rehberliği yapıyordum son 3 sezondur. Önceki 4-5 sezonda da havaalanı sorumlusuydum bi ingiliz acentesinin. Yani ingilizceyi geliştirme gibi bi amacım pek yok sadece daha fazla pratik olur Dallas havaalanına indiğimde uçağım iptal olduğu için 2. maçın birazını izleme şansım oldu havaalanındaki bi restorantta. Onun haricinde az önce yeni oda arkadaşımla likör dükkanına giderken 2-3 yerde sas bayrakları gördüm. Aslında planlarım arasında att'de maça gitmek vardı san antonio buradan 2-3 saat uzaklıkta. biletler uygun olsaydı gidebilirdim, 200-250 doları gözden çıkartmıştım ancak en ucuz bilet 320 dolardan başlıyormuş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Broken Wings

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fernando Hierro

    Hocam harika bir deneyim olacağı kesin , tadını çıkarın ki çıkarıyorsunuzdur zaten. Bir kaç sorum olacak zamanınızı alacağım ama ; İngilizceniz ne seviye de acaba ? Konuşmayı akıcı yapabiliyor musunuz yoksa konuşmayı yurt dışında ilerletenlerden misiniz ? Bir de malum NBA Finalleri var hiç afiş falan var mı sağ sol da alabiliyorsak onla ilgili bir de SS



    Not : Rick Carlisle hocamı görürseniz çok selam.

    Dostum ingilizcem çok iyi türkiyede ingiliz müşterilere tur rehberliği yapıyordum son 3 sezondur. Önceki 4-5 sezonda da havaalanı sorumlusuydum bi ingiliz acentesinin. Yani ingilizceyi geliştirme gibi bi amacım pek yok sadece daha fazla pratik olur Dallas havaalanına indiğimde uçağım iptal olduğu için 2. maçın birazını izleme şansım oldu havaalanındaki bi restorantta. Onun haricinde az önce yeni oda arkadaşımla likör dükkanına giderken 2-3 yerde sas bayrakları gördüm. Aslında planlarım arasında att'de maça gitmek vardı san antonio buradan 2-3 saat uzaklıkta. biletler uygun olsaydı gidebilirdim, 200-250 doları gözden çıkartmıştım ancak en ucuz bilet 320 dolardan başlıyormuş

    Hocam baya tuzluymuş ya , en iyisi uzaktan takip etmek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Broken Wings

    quote:

    Orijinalden alıntı: aslancaca

    çok iyi hocam şehrin ucuzluğundan yemek kültüründen vs.. bahsederseniz daha iyi olur birde konum seçerken neden texas ı seçtin batı tarafını vs. niye seçmedin ?

    Dostum google earthden baktım seçebileceğim yerler arasında en hoşuma gideni burasıydı. Türkiyede de uçurtma sörfü yapıyorum vakit buldukça ve burası uçurtma sörfü için mükemmel bir yer. Amerikada da uçurtma sörfü ile ilgili popüler bir yer o yüzden burayı istedim.

    Yemek kültürü olarak deniz ürünleri meşhur buranın ve çok sayıda deniz ürünü lokantası var ama ben midye hariç deniz ürünü yemediğim için fiyatlarını bilemeyeceğim. Şimdiye kadar burada 3-4 yerde yemek yedim ve 3 tanesinde 10 dolara yiyebildiğin kadar ye seçeneği var. Yemekle ilgili tek sıkıntım domuz etinin tadı hiç hoşuma gitmez ve burada denediğim baconlar sosisler filan de benim damak tadıma uygun değil. Steak ve pizza ağırlıklı yemeye devam edeceğim sanırım. Şimdiye kadar yediğim en güzel eti dün yedim teksas et konusunda meşhur olduğunu biliyordum ve gerçekten hakkını verdi ilk yemeğimde :)

    Ucuzluk olarak bakarsan bazı şeylerin fiyatlarını vereyim, 50-60 sent oynama olabilir yalan olmasın küsüratları pek hatırlamıyorum;
    6lı miller 7 dolar
    1 litre su 2 dolar su baya pahalı diğer içeceklere oranla
    3 litre dr pepper kola 2 küsür dolar
    jack 25 dolar
    6lı white russian kokteyli 7 dolar (12 bardak çıkıyor üstüne sütü kendimiz ekliyoruz)
    kısaca likör shoplarda alkol çok ucuz
    Şampuan, duş jeli, traş jileti, sabun ve gargara aldım kalitelilerinden sabah, toplam 20 dolar ödedim hepsine.
    Golf arabaları günlük 150 dolar civarı bir paraya kiralanıyor benzini içinde
    Girdiğim bi elektronik dükkanında modelini hatırlamıyorum bi bb bold 30 dolardı, iphone 4s 190 dolar

    Bu akşam dışarı çıktığımda daha fazla şey görme şansım olur az önce oda arkadaşlarım geldi 2 tane çinli saf temiz çocuklar. birisi uyudu kalkınca şehri gezdirip bi yemek yiyecez. Biraz süzme tiplere benziyorlar yat-kalk-çalış-yat tarzı tam asyalı gelirlerse gelirler gelmezse de gece bi club bar gibi biyer bulup takılacam oradaki olayları da bildiririm :)

    herşey çok iyi , kötü olan bi çinliler ondada sana kalmış bişey zaten yazının devamını beklıyoruz




  • Valla dostum çinlilerin bana bi zararı olmayacak, olay biraz gaip oldu aslında. Şöyyle ki bu oda 2 kişilik sabah kapı açıldı pansiyoncu herif geldi bu çocuklar 2 kişi gelmiş sıkıntı olur mu dedi bana, benim yatakta kimse yatmadığı sürece istersen 10 kişi getir kiradan düşersin dedim ok dedi gitti Çocuklar biraz süzme, zaten biri pek ingilizce bilmiyor yao ming dedim yes yes good dedi güldü yattı uyudu geldiğinde Diğeriyle biraz takıldık muhabbet ettik bana chopsticks kullanmayı öğretti ben de ona jagerbomb yaptım, shot bardağını büyük bardağın içine bıraktığımda çocuk şok geçirdi. Çabuk çabuk 1 kerede dikecen dedim dikti, çarpıldı eleman içkiyle filan pek araları yokmuş sanırım

    Dün akşam sas-heat maçı başlamadan gittik bi yemek filan aldık, maç başlayana kadar 3-4 jagerbomb yapıp maç başladığında hamburgerimi yiyip white russian içerek maçımı izledim, şimdiye kadar 10 numara tatil oldu keyfim çok yerinde. Gece maçtan sonra dışarı çıkıp biraz bar, club tarzı bir yere gitmeyi planlıyordum ama hiç yerimden kalkasım gelmedi geceyi odada geçirdim. Elektrik kiraya dahil olduğu için dışarısı 40 derece yanarken klimayı en soğukta 24 saat çalıştırıp yorganın altında takılıyorum

    Henüz işyerinden de arayan olmadı ama benim için hava hoş, nba maçı için ayırdığım para cebime kaldığı için pek de işe gidip para kazanasım yok şimdilik, bugün de sağda solda takılacağım, belki elemanlar da gelir.




  • Selamlar arkadaşlar, son 2 günü yazamadım şimdi komple yazıp açığı kapatacağım. Bu arada bir spoiler vereyim şu anki işime bir daha ölsem de gitmeyeceğim, detaylar günlükte

    Dün sabah kalktığımda 2 süzme çinli ile ortak pek birşey yapamayacağımı anladım. İkisi de çok temiz kalplki çocuklar ama aşırı saf ve mallar. Yanlışlıkla Türkiyeye gelmiş olsalar ayvayı yemişlerdi, burada da pek iyi günler beklemiyor arkadaşlarımı Neyse sabah bi bisiklet kiralayıp hem şehri gezeyim hem de yemek pişirebileceğim bi alet alayım dedim. 15 dolara 1 günlük kiraladım ve 1 1.30 saatte şehrin çoğu yerini gezdim ve konuştuğum insanlar burada elektrikli ocak gibi bişey bulamayacağımı ama yakınlarda bi garaj satışı lduğunu söyledi ve oraya gittim. Aslında baya sevindim çok güzel bir deneyim oldu çok fazla ilgimi çeken eşya vardı ama hedeften sapmamak için fazla kalamadım. 2. el eşya satan bir yere yönlendirdiler beni ve 20 dakika kadar geri yönde gittiğimde 2. el dükkanına geldim. Burada da çok çılgın aletleri çok ucuza bulabilirsiniz ama hala ocak yoktu. Ben de 5 dolara bi krep makinesi aldım eve döndüm. Artık işim kalmadığı için bisikleti geri götürdüm. Adam çok erken getirdiğim için paramın 10 dolarını geri verdi 3-4 saat civarı kullandım sanırım, sadece onun parasını kesti. İçim bi hoş oldu böyle dürüst insanları görünce, şehir gerçekten insanları bakımından ütopya gibi. Neyse eve döndüm. Yorgunluğumu atmak için 1-2 jagerbomb yapayım derken koca şişeyi içtim ve klima odayı buzhaneye çevirdiği için üstüme kazak aldıma eşofman giydim ama midem çok kötü oldu ve tam anlamıyla kafayı sıyırttı üst üste shotlar yattım uyudum saat 2 civarı. Ben sarhoşken baya muhabbet ettik elemanlarla onlara da 1 shot yaptım çok başları ağrıdı.

    20.00 gibi bi baktım bizim 2 keko da yatmış uyumuş. Ulan bambaşka bi ülkeye gelmişsiniz bi dışarı çık gez be adam herifler hakkaten çok ilginç. Madem farklı bişeyler yapmayacan ne diye kalkıp böyle işler yaparsın Üstümde hala sarhoşluk olduğu için küveti soğuk suyla doldurdum ve white russianlara koymak için aldığım 1 metre uzunluğundaki buz poşedindeki buzları küvete döktüm 1 white russian alıp içine girdim, 1 tane sigara yaktım. Oh my god bir anda kendime geldim ama midem hala pek iyi değildi. Duştan çıkıp giyindiğimde saat 22.00 civarıydı ve bi süpermarkete gidip erzak alayım dedim ve yola koyuldum.

    Hava biraz serin geldiği için uyuyakaldığım eşofmanımı geri giydim ve ince uzun kollu bişey giyip çıktım. Marketten aldıklarımı listeleyeyim;
    karışık salata aldım 99 cent
    domates biber soğanlı bi salata aldım 1 küsür dolar
    salata sosu 3 küsür dolar
    koca bi hamburger köfte kutusu aldım 11 dolar
    bi çeşit et aldım koca 3 parça 6 dolar
    ketçap ve mısır aldım konserve mısır (konserve açacağı ile açılıyormuş alırken farketmemiştim, açamadım hala duruyor karşımda 1 kutu mısır)
    odada çatal filan olmadığından 1 salata kabı 1 tabak 2li çatal bir de büyük bıçak aldım
    ekmek gibi bişeyler aldım
    cips, kola 3-5 parça daha ilgimi çeken şylerden alıp eve döndüm. Hepsi toplamda 45 dolar gibi bişey tuttu. Yolda geri dönerken midem hala çok kötüydü bir ara kusacak gibi oldum hatta. Arkamdan geçen bi kamyonetin içinden köpek öyle bir havladı ki korkudan bir anda midem düzeldi. Adrenalin hakkaten bi çok rahatsızlığın ilacı

    Eve geldiğimde hemen salataları karıştırdım ama tadı o kadar ekşi ve kötüydü ki yemeden çöpe attım. Etlerden 2 parçayı krep makinesine koydum çok zor pişti ve sıcaklık az olduğu için kara kuru uyduruk bişey oldu allah günah yazmasın ama biraz ketçepla yedim doydum. Ben et pişirirken elemanlar da uyandı şok geçirdiler krep makinesinde et pişiren birini görünce. Hiç öğrenci evine girmemişler sanırım ütünün üstünden çorba yapan arkadaşlarımızı görseler saygı duruşuna geçerlerdi sanırım




  • Ve arkadaşlar her şey süper giderken işler bu bölümde wat öğrencilerinin kabuslarına dönüşüyor. Sabah kalkıp işe gittik, üçümüzü de ayrı mağazalarına yolladı hintli patronumuz. Ben kendi mağazama girdiğimde kıt kanaat olan ingilizcesini hintli aksanıyla birleştirince uzaylı gibi konuşan büyük ihtimal patronun akrabası bi raj kapor gucci mağazasının müdürüymüş gibi tavırlarla bana artis artis konuşarak olayları anlatmaya başladı. Problem olmasın diye hiç ters yapmıyorum herife. Yani bi taraftan hak veriyorum içimden yeni eleman üstünde otorite kurmaya çalışıyor işleri salmasın daha ilk günden diye. Ama herif aslında hiç olmasa da olacak işleri bana ana görevimmiş gibi ciddi ve atarlı anlatınca baya kıl kaptım. Reonlardaki ürünler hafif sağa sola kaymışsa al bunu diyor kasaya getir katlanıp geri koyulacak diyor. Lan bakıyorum orda duruyor işte tshort, arkamdan bu geliyor bu diyor no gut nasıl görmüyorsun kör müsün dedi orada benim şalter attı. Dilimizi konuş dediğini anlamıyorum diye biraz yüksek sesle çıkıştım herif kızdı biraz tartıştık.

    Neyse ben sorumlu olacağım erkek reonunda takılıyorum müşteri gelsin diye ikide bir gidiyor geliyor bana havadan sudan aslında normal olan şeyleri düzeltmemi emrediyor. Ulan medeniyet görmemiş kundi bana böyle triplerle gelince giresim geldi herife. Yani tamam buraya uyduruk işleri uyduruk bi paraya yapmaya geldim kaldı ki tolerans seviyem yüksektir ama ben lise 1den beri havaalanı sorumluluğu ve tur rehberliği yaptım hintli kronun 5 tane dükkanını 10 kere satın alıp fakir fukaraya dağıtacak büyüklükteki firmalarda. Buraların koca bölge müdürleri, ingiltereden adminleri geliyor arkadaş gibi muhabbet ediyor benle ve diğer çalışanlarla. Medeniyet görmek bambaşka bişey hakkaten.Yolda görsem sümüğümü silmeyeceğim herifler bana guccinin polonun sahibiymiş gibi triplerle gelince kaldıramadım nedense. Hintli kro bi süre sonra gitti mağazanın 2. elemanı nispeten daha eli yüzü düzgün bi israilli elemana kaldı dükkan. Ben israilli ve 3-4 tane daha watçı var dükkanda. 12 gibi dedi bana git bro yemek ye gel yarım saat sonra. Saol dedim yürüdüm gittim.

    Bizim mağazanın karşısında dün akşam alışveriş yaptığım yerden 3-5 parca acılı tavukla 1 kola aldım eve geldim, çinlilerden biri odada benim yatakta yatıyor. Dedim heralde bu benden erken çıkmış, neyse kaysana dedim yatağa yatam yemek yiyem, itiraz etmedi diğer yatağa geçti. Tavukları yerken ee dedim iş nasıldı? Herif bana bakıyor mal mal. Dedim yine işte iş nasıl sen sevdin mi bari, herif ben daha şimdi geldim dedi. Lan herife dikkatli bi daha baktım hakkaten başka bi adam. HEpsinin tip aynı olduğundan hiç dikkat etmemişim odaya girdiğimde Dedim sen burada mı kalacan yes dedi. Hemen koştum pansiyon sahibi mikea dedim lan 10 kişi getir derken sana şaka yaptım ben top değilim yatmam bu herifle filan, adam dedi kendi partonun kiraladı orayı o yolluyor ona sor.

    Yemeği filan bıraktım koştum patronu buldum ona da dedim aynısını ben top muyum lan yatmam oğlanlarla diye, adam bana pişkin pişkin yataklar geniş diyor. Valla dedim ben yatağımı paylaşmam şimdi işe gidiyorum yap bişeyler. PAtronun olduğu dükkandan kendi iş yerime giderken üst üste gelen kombolardan sonra bu hintli heriflerle işimin bittiğine kanaat getirdim ama işime gidip günü bitirmek istedim. İşte yine saçma sapan olaylar garip tripler oldu, saat 4 gibi dedim ben gidiyorum, hintli herif yok dedi bana eleman lazım duracan. Hay anasını söve söve gittim yerime olay çıkmasın diye. 1 saat sonra herifin hala beni yollayacağı yok anlayınca deidm ben gidiyorum. Öyle diyince ok dedi yarın şunu yaprız filan saol dedi bana ama artık ipler kopmuştu benim için. Odaya geldiğim anda sponsorumuzu aradım ve geldiğimden beri bu hintli dolandırıcıların olaylarını anlattım, çinlilerden fazla 50 dolar kira almalarını filan söyledim. Kadın işte biraz süre ver biz patronunla iletişime geecez filan dedi ama yok kardeşim ben buraya gelmek için bi ton para verdim evrak topladım ben bunlarla uğraşamam dedim. Bu adamların davranış şekli bu 2 gün düzelseler 3. gün yine aynı olacak sen ayarla veya ayarlama ben bir daha bu heriflerin dükkanına girmeyeceğim ve kendim iş bulacağım dedim kadın eğer gerçekten istemiyorsan sana olabilecek işleri mail atacam dedi.

    Sağolsun mail attı şu anda seçim aşamasındayım ama şimdi bu aparta verdiğim parayı geri alamazsam yeni gideceğim yerde de kirayı peşin alacaklar 300-400 civarı yine kiralar, benim cebimde 500 dolar 30 paund 150 de türk lirası ver 400 kiraya versem yol masrafımı kendim karşılayacam zatn ben ilk maaş çekini alana kadar aç kalırım. Bu sebeple şu anda düşünüyorum ne yapsam diye. En kötü ihtimalle washingtonda bi arkadaşım var orada bir iş bulup ilk maaşı alana kadar onlarda kalacam. ama her şeye rağmen halimden memnunum farklı bir tecrübe oluyor

    Çinli elemanlar da benimle aynı sorunları yaşamış onlara da diyorum lan mal mısınız zaten 50şer dolar tokatladı patron sizi, gidin paranızı isteyin dedim isteyemediniz 3 ayınızı bu heriflerle mi geçireceksiniz diye ama herifler utangaç bi telefon edip haklarını arayamıyorlar. benim elimden bişey gelmez kendi başlarının çaresine baksınlar valla bilader ben 2-3 gün içinden buradan çıkıp gidecem. Heriflere diyorum lan o kadar para verdiniz emek verdiniz buraya gelmek için hakkınızı arayın diye, ikisi aynı yatağa girdi uyudular şu anda. nasıl bu kadar kaderine razı olur bi insan aklım almıyor ya onların bu iş bilmezliğini görünce bi taraftan da üzülüyorum heriflere ama yapacak bişey yok anca tavsiye veririm adamlar aanası değilim babası değilim herif kaderine razıysa bana taş yemek düşer. Gelişmeleri yazmaya devam ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSDream -- 13 Haziran 2014; 4:08:54 >




  • Sas heat maçını beklerken sponsorla konuşmayı unuttuk karı da mesai bitti diye çevrimdışı olmuş. Yarın sabah işe gitmeyince ne filmler dönecek çok merak ediyorum valla. O hintli dolandırıcılardan biri odaya gelip bana atar gider yapmaya kalkarsa çok kötü şeyler olacakmış gibi geliyor. Ben sakince ''muhatabın ben değilim bi sıkıntın varsa sponsorumu ara onların neler olduğundan haberi var'' diyip kapıyı kapatmayı planlıyorum şu anda. Patron müsfettesi size ekstra yatak yollayacam demişti öğlen bana yollamadı, bişey derse sen sözünü tut sonra ben de söz verdiğim gibi işe gelirim de diyebilirim. Hayatımda ilk defa böyle büyük bi olayla karşılaştım, önceden çalıştığım yerlerde her sorun konuşarak kolayca hallediliyordu, hiç birini de yarı yolda bırakıp işi bırakma gibi bir dururum da olmadı. Ben işi bırakıyorum diyip küt diye bırakmak çok garip bir hismiş




  • okuyoruz arkadasim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha en iyi kitaptan daha iyi çok iyi gidiyor birader böyle devam.
  • Günaydın arkadaşlar. Türk'üm, doğruyum, şaka şaka doğru bi işimiz yok çalışkan filan da değilim zaten. İşten sonra camış gibi yattıktan sonra şu anda saat 8e geliyor uyandım Geldiğimden beri neler yapmışım diye ben de bi okudum olayları baştan sonra düzeltmem gereken 1-2 nokta gözüme çarptı. Hem de eksik bir yer varsa eklemelerimi yaparım dedim. Yalan olmasın ya yanlış hatırlamışım ya hızlı yazarken fark etmemişim. Kira kişi başı 300 yazmışım 350 olacak ve atladığım birkaç ayrıntıyı hatırladım. Uçağım iptal olduğunda çalışacağım yeri aramıştım haberleri olsun diye telefonu bi hintli açmıştı. Durumu açıklayıp ertesi gün geleceğim dediğimde pek ingilizce bilmiyorum diyip telefonu kapatmıştı. Sanırım dün benim dükkanımdaki raj kapor kılıklı kasıntı herifti o telefonu açan.

    Josh bizi port a'ya getirirken çalışacağım yeri söylediğinde ''sorry for you man'' demişti bana. Oranın sahibinin pek buradaki diğer insanlar gibi olmadığını filan söylemişti. Neden böyle dediğini şimdi anladım Birkaç sene önce bizim patronun dükkanlardan birinin havalandırma sistemlerini Josh reis getirmiş oradan tanıyordu adamları. Bunu söylediğinde sanırım ''ne kadar kötü olabilir ki'' diyip olumlu düşünmeye çalıştığım için fazla önemsememişim.

    2. olarak Josh beni işe bıraktığında kağıtları doldurmam için beni beklediğini söylemiştim. Bu kağıtları veren kadın da İsrailli bi kadındı ve benden 400 dolar + 50 depozito istemişti. Yukarıda çinlilerin 50 dolar tokatlandığını söylemiştim ama aynısını bana da yaptıklarını yazmayı unutmuşum eve geldiğimde baya keyifli olduğum ve 1 günde başımdan baya olay geçtiği için. Kadına kiram 350 dolar yazıyor diyip kontratı gösterince itiraz etmeden tamam 350 ver diyip işi uzatmamıştı ama çinli yoldaşlarım itiraz edememişler, geldiklerinin 2. günü filan sormuşlardı bana sen kaç para verdin diyince o zaman farkettiler 50 dolar tokatlandıklarını ama gidip paralarını isteyemediler sebebini hala anlamıyorum. İlk maaş çeklerini 3 hafta sonra alacaklarını söylemiş patron dün çocuklara, ceplerinde birinin yalan olmasın 150-200 arası birinin de 250 dolar civarı parası kalmış. Ben geldiğimde 1400 dolar civarı bir param olmasına rağmen 50 dolarımı yedirmedim, adamlarda para yok hala kazıklanma peşindeler. 3 hafta 200 dolar paraları var hala gidip marketten saçma sapan sütler mal mal krakerler cipsler alıyorlar Gerçi bir taraftan bakınca ben de paramı fazla akıllıca kullanmadım 45 dolarlık market alışverişim çöpte gitti, baya bi parayı içkiye yatırdım içtim bitti. Duty freeden parfüm olmuş geldiğimden beri Çinliler hakkında ilginç bir ayrıtı da adamlar sürekli uyuyor. Mesela ben çıkıyorum bişeyler yapmaya sağı solu görmeye, heriflere bakıyorum uyumuşlar. Geldiğimizden beri 2 yaverimin uyanık geçirdiği saatler uyudukları saatlerden çok daha az. Gerçi ben de bir günü sızıp kaldığım için bir günü de üşengeçlikten yatakta yatarak geçirdim ama en azından elle tutulur bi olaylara girdim yine

    Benim yatağıma yollanan çocuk kalkalı bi 10 dakika oldu, pek ingilizce bilmeyen çocuk şimdi koşudan geldi, diğeri hala uyuyor. ben de hala geceyi üstünde geçirdiğim 2 sandalyeden oluşturduğum mekanımda takılıyorum. Baya da heyecan var çünkü bugün atara atar gidere gider yapacam eski patronum veya işe gelmedim diye beni kim arayacaksa. Dün de söyldiğim gibi ilk defa böyle bi sorunla karşılaştım ve neler olacağını çok merak ediyorum açıkçası

    Demin tekrar okudum demiştim ya, işin ironik kısmı da ne kadar süper başlamış her şey. Daha iyi olamaz derken çat bir anda 180 derece dönmüş olaylar. Neyse arkadaşlar ben Şu anda heyecanlı bir şekilde işten bana hesap soracak kişiyi ve sponsorumla iş hakkında yapacağımız görüşmeyi bekleyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSDream -- 14 Temmuz 2014; 9:59:56 >




  • Mesajim bulunsun bir ara okurum.. Iyi eglenceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devam lütfen
  • Buraya yazarken harcadığın zaman için ilerde pişman olabilirsin, mümkün olduğunca az uyu ve gezebildiğin kadar gez. 2007 yazında aynı programa katılmış birisinden küçük bir tavsiye
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.