Şimdi Ara

2013 vw caddy 2008 vw caddy izlenimlerim kıyaslama (dizel,dsg)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2013 vw caddy : 1,6 Tdi Dsg şanzıman

Normal bir sedan arabayla kıysalarsak bence daha rahat diz ve kafa mesafesi konusunda.

Yakıt Tüketimi şehir içi 8 litre civarı. Şehir dışıda 6 litre civarı. Bu 2013 . 2008 olan da şehir içinde 9-10 arası.

Performans olarak bence bariz bir fark yok. Ama 1.6 olanın daha rafine bir hızlanması var sanki. gerçi bu 5 yıl daha yeni olduğu için yada dsg daha tutarlı olduğu için olabilir.

Yeni kasa ticari araçtan ziyade binek araç gibi hissetiriyor. Ön kokpitinde polo dan çok bir farkı yok zaten.

Yol tutuşu olarakta bana yeni kasa daha iyi gibi geldi. Ayrıca yol şartlarını daha az hissetiriyor sanki. hem tümsekleri hemde rüzgar uğultusunu. Özellikle arka koltukta oturanları düşününce yeni kasa çok çok daha iyi.

Tabi 2008 in yıpranma payını da hesaba katmak lazım.

Meşhur Dsg kısmına gelince .. 2 araba da da bir problem olmadı çok şükür. Özelillikle 2013 te ki bence çok başarılı. sarsıntısız ve seri. Diğerinde uzun süre yokuş yukarı çıkınca biraz sapıtıyor. Gerçi birde şu var s modunda kullanılmadı ikiside d ye getirip devam ettik manuel kısımlarını da sadece sıkılınca ben kullandım. Yani şuna getiriyorum lafı ; çok fazla kurcalamadık ve zorlamadık.

bu ikisinden başka ticari araç sürmediğim için diğerleriyle kıyaslayamayacağım ama vw araçlarla kıyaslarsam ;

2.0 tdi 2011 passatı on kabul edersek ;

1.4 tdi polo 2012 : 8

2013 caddy 1.6 tdi : 6,5

2008 1.9 tdi caddy: 5,5 - 6 arası.

herkes vw ye binmiyor tabi daha genel kıyaslama yapayım:

10 üzerinden 10 u : 2011 530d diye kabul edersek

10 üzerinden 7 2011 passat 2.0 tdi

10 üzerinden 6 1,6 dizel focus (manuel )

10 üzerinden 5,5 1.4 tdi polo

10 üzerinden 4,5 2013 caddy

10 üzerinden 4 2001 zafira 1,6 benzinli.

Puanlama kriterim hakkında böylece daha fazla fikir sahibi oldunuz herhalde.

Bir ara 0-100 videosunu da koyabilirim. Ama ticari araç sürücülerine arabaları genelde "tork canavarı" gelir. Pek öyle bir durum yok ortada :)

Araçların tam yüklü halini bilmiyorum çünkü 2-3 güne bir en fazla 40-50 kg taşıyorum. 5 kişi binince bir problem olmuyor ara hızlarda.

Özellikle yeni kasası bence aile arabası niyetine alınıp binilebilir. Her anlamda rahat bir araba. Koltuk süspansiyon yol gürültüsü vs..

Multimedya özelliği olarak 2 sinde de sadece cd çalar ve tahmin edebileceğiniz gibi ses sistemi rezalet..

Klima ikisininde başarılı. 2013 de ki otomatik klima ayrıca.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

2013 vw caddy 2008 vw caddy izlenimlerim kıyaslama (dizel,dsg) 2013 vw caddy 2008 vw caddy izlenimlerim kıyaslama (dizel,dsg) 2013 vw caddy 2008 vw caddy izlenimlerim kıyaslama (dizel,dsg) 2013 vw caddy 2008 vw caddy izlenimlerim kıyaslama (dizel,dsg) 2013 vw caddy 2008 vw caddy izlenimlerim kıyaslama (dizel,dsg)

0-100 Videosu eklenmiştir.

Video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURRAT -- 6 Ekim 2014; 21:49:53 >

Yamaha R25 İzlenimlerim
    VW Passat 2.0TDI B8 İzlenimlerim
    CBR250R 2011 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim

• Elinize sağlık. Polaya biraz fazla puan veriliyor gibi geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Elinize sağlık. Polaya biraz fazla puan veriliyor gibi geldi.

yani caddy den seri focus dan hantal diyeyim o zaman :)

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • İncleme güzel ama Şirvan Abi'nin dediği gibi bana da Polo'da torpil varmış gibi sezdim.

Bakım maliyetlerindeki farklılıkları neler?

1.6TDİ Dsg bakımları daha mı pahalı?

teşekkür ederim sağolun.İstanbuldayım. Yaz tatillerine geliyorum. İnşallah tanışırız bir gün tabii ki

Kutu149

Bakım maaliyetlerine dair çok bir fikrim yok inanın.

flyer_ming

4 yıl önce 210 liraydı. Markası slazanger. Ama modelini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURRAT -- 5 Ağustos 2014; 12:58:55 >

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel insignia vs Volkswagen Jetta
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

İlk resimdeki siyah saatin modeli ve fiyatı nedir ?

Algıda seçicilik:)

Orijinalden alıntı: Kutu149

İncleme güzel ama Şirvan Abi'nin dediği gibi bana da Polo'da torpil varmış gibi sezdim.

Bakım maliyetlerindeki farklılıkları neler?

1.6TDİ Dsg bakımları daha mı pahalı?

Teşekkür ederim sağolun. bakım ksımını önceki mesajda belirttim. polo bölümünü görmemişim. Burada onu açıklayayım .

Polo ya 3 ay civarı bindim. 2008 e aralıklarla 2 yıl 2013 e de 6-7 ay.. Bu zaman zarfında bana polo diğer ikisinden daha seri geldi. İstatistiksel bir ölçüm yapmadım. Sizde haklı olabilirsiniz tabi ki

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • 2 Seneden fazladır 2008 1.9 caddy sahibiyiz. Mükemmel bir araba ve bizimki wv servis dışında hiç işlem görmediginden baya fark ediyor. Direksiyon kaymak gibi yol tutuşu mükemmel vs yakıt konusunda çok büyük farklar yaratmıyor İçi rahat geniş arka koltukları yatırınca arka taraf bagajla birleşebiliyor.Tabii birkaç kötü yanıda var. Kamyonet sınıfına girdiği için otobanda hız sınırı düşük ve arka koltukların camları açılmıyor. Servise yeni modellerin camlarla değişme imkanını sorduk faiş bi fiyat çıkınca gerek görmedik.

vsvsvs.

Birkaç aya satışa çıkarıyoruz ev alacagımızdan çok koyuyo beah

Orijinalden alıntı: cemsidar

2 Seneden fazladır 2008 1.9 caddy sahibiyiz. Mükemmel bir araba ve bizimki wv servis dışında hiç işlem görmediginden baya fark ediyor. Direksiyon kaymak gibi yol tutuşu mükemmel vs yakıt konusunda çok büyük farklar yaratmıyor İçi rahat geniş arka koltukları yatırınca arka taraf bagajla birleşebiliyor.Tabii birkaç kötü yanıda var. Kamyonet sınıfına girdiği için otobanda hız sınırı düşük ve arka koltukların camları açılmıyor. Servise yeni modellerin camlarla değişme imkanını sorduk faiş bi fiyat çıkınca gerek görmedik.

vsvsvs.

Birkaç aya satışa çıkarıyoruz ev alacagımızdan çok koyuyo beah

Doğrudur . Iyi bir araba yalnız ben mükemmel kavramı konusunda biraz seçiciyim.

Benim bahsettiğim 2008 caddy de satılık :)

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim

• Hocam ses sistemi berbat demişsiniz bu 2013 içindemi geçerli.

Şahsen ben en çok aracın ses sistemini beğeniyorum. Bas ve ses olarak çok güzel gibi.

Orijinalden alıntı: Anro

Hocam ses sistemi berbat demişsiniz bu 2013 içindemi geçerli.

Şahsen ben en çok aracın ses sistemini beğeniyorum. Bas ve ses olarak çok güzel gibi.

Eskisinden daha iyi tabi ama bence yine di iyi değil ses düzeyi yarıyı geçince cızıltı başlıyor

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MURRAT

quote:

Eskisinden daha iyi tabi ama bence yine di iyi değil ses düzeyi yarıyı geçince cızıltı başlıyor

Bası yükseltin biraz ayarlardan olabilir. Eğer düzeltilmişse doğrudur.

• quote:

quote:

quote:

düzelttim evet hatta şarkıdan mı diye denedim de ama hep aynı sonuç. Gerçi arabaya hep ben binmiyorum bozdulursa hoparlörlerini falan ... :)

yani bir harman kardon la kıyaslamıyorum tabii ki ama bence daha iyi olabilirdi. Çünkü özellikle yenisi ticari araçtan çok binek araba gibi bu kadar artısı varken o eksik kalmış.. yoksa fiorina ya göre iyi bence de

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim

• Arkadaşlar ben de VW caddy alacağım. ilk olarak sıfır düşünüyordum ancak epey beklemek gerekiyormuş ikinci ellere bakmaya karar verdim. 2011, 2012, 2013 ve 2014 modeller arasında güvenlik, konfor ve donanım açısından ne gibi farklar var. 2011 az km araçlar var baya makül fiyatlara ancak yanlışım yoksa ESP belli bir seneden önceki modellerde yokmuş. acaba 2011'lerde de ESP, yan havayastıkları ve arka açılır camlar comfortlineda standart mı? bir de 2.0 sportline mı? 1.6 comfortline mı? çoğunlukla şehir içi kullanacağız ancak şehir dışına giderken de torosları geçerken yığılıp kalmasın araba. ikinci el bakınca uygun fiyatlı sportlinelar da varmış yakıtı vergisi çok mu olur? Yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi günler.

Orijinalden alıntı: Master_Evil

güzel yazı olmuş, emeğinize sağlık

teşekkür ederim..

2,0 sportline ı bilmiyorum. ancak 1.6 bile bir problem yaşamazsınız.

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • MURRAT kullanıcısına yanıt
    Peki 2011, 2012, 2013 ve 2014 modeller arasında özellikle güvenlik bakımından (ESP, havayastığı,vs) donanım farkı var mı? Açıkçası sırf havayastığı sayısı bile tercihimi etkliyecek sonuçta çocuklarla bineceğiz.

quote:

quote:

Volkswagen araçlarının bir çoğunda RCD310 ve RCD510 var.

Benim aracımda RCD310 ve 8 hoparlör var fakat arkadaşımın Sony ses sistemli Focusundan kendi aracıma geçince çok dandik hissediyorum.Sesi yüzde 60 tan fazla açınca yan döşemelerden ses gelmesine neden oluyor.Son olarak da aracın sesini yüzde 60 tan fazla açtıktan sonra ses yüzde 60 tan yukarı çıkmıyor gibi hissediyorum.

RCD310 pek başarılı değil piyasadaki Bose, Sony,Rockford Fosgate,harman kardon gibi ürünlere göre.

Belki aracınız benim aracım gibi geniş olmadığı için öyle hissetmiş olabilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.