Şimdi Ara

2013 Polo ve Yakıt Tüketimi ve OPET sorunsalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır da aracımı çok sert kullandığım için, kilometre analizi yapmaktaydım. Şehir içi kısmı 700km, şehir dışı 300km olmak üzere. Bir depo yakıt ile gidebildiğim toplam kilometreyi sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar. Kime söylesem nezar değiyor ertesi hafta biri aracıma vuruyor :). Bende dedim burada paylaşayım ne olacaksa tümden olsun.

Birdepo yakıtkm 45 Litre şu anda mazot fiyatıda 3,39 toplam ederi 152,55 TL

1100 km rahat gittiğime göre yakıt ortalamam şehir içi ağırlıklı olmak üzere 13,8 kuruş

Bu aracı seviyorum ...

Gelelim opet kısmına arkadaşlar

Araç kullandığımdan beri OPET yakıtına güvenir ve istasyonlarından yakıt alırım, ancak dün yaşamış olduğum olay uzun zamandır elektronik forumlarda okuduğum ve her birisinde OPET'i savunup bir yanlışlık vardır dememin ne kadar insanları yanıltıcı olduğunu ve üzüdüğümü fark ettim. Çünkü çağımızda insanların en kolay kaybettiği ve en zor kazandığı şey güvendir. Bende uzun zamandır OPET markasına güven "duymakdaydım". Taki dün gece bir OPET istasyonundan yapmış olduğum akaryakıt alışverişine kadar. Yakıt uyarı ışığım yandı ve hemen bir OPET istasyonu aradım, yakınlarda bir tane vardı ve oraya gittim. Uzun zamandır da aracımı çok sert kullandığım için, kilometre analizi yapmaktaydım. İstasyona girdim kenara çektim ve yapmış olduğum kilometreyi ve yakıt ortalamamı forum arkadaşlarımla paylaşmak için resimlerini çektim.
    (Resimler ekte mevcur )

Sonra pompaya yanaşıp görevliden doldurmasını istedim. Biraz dolaştım geldim baktım aracım hala yakıt alıyor, başında bekledim bende. 3-4 gün önce aynı şartlarda aynı istasyondan yakıt aldım ve ödediğim ücret 140 TL civarıydı. Sayaç 150 TL’leri gösterdiğinde pompacıya seslendim ve dedim şimdi dolar ek deponun doldurulmasını istemiyorum. Oralı olmadı zaten. Aracım almaya devam ediyor. 160, 170 hemen diğer görevliye seslendim. “Bir bakar mısınız? şunu 180 TL’de durdurun aracımın bu kadar yakıt alması imkansız. Adam hemen geldi sağolsun, pompayı çıkardı. O sırada yarım litrede yakın akaryakıtta yere dökülmüştü. Hemen temizledi de aynı kişi sağolsun. Şimdi soruyorum size; WV Polo 2013 model aracımın yakıt deposu 45 litre ise hadi 7 Litrede genleşme payı var ki uzun yol dışında doldurulmasını istemem ve istemedim. Deposunda en az 4 Litre yakıt olan araç nasıl olurda 53 litre yakıt alır ? OPET markası artık güvenimi kaybetmiştir.

Bunun mantıklı bir açıklamasını yapabilecek olan arkadaşlarım varsa onları da dinlemek isterim.

Diğer detay resimler de şurada arkadaşlar

https://docs.google.com/document/d/1PHIUf51ybDwrC-APZlPYJdiSmm85hPVQEf3cZtFuH-w/edit?usp=sharing

• bide totalden fullesene belki depo hacmı daha fazladır
  • Büyük ihtimal yedek depoyu doldurdu pompacı hava şartlarına ve içeride ki yakıta bağlı olarak aracınız 55 litre mazot alabilir. Sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Şehir içerisinde ki büyük istasyonlar böyle aldatmacalar yapamazlar lisansları ellerinden alınır ve ceza kesilir milyonlarca TL demek onlar için...
  • udmexpert U kullanıcısına yanıt
    Daha önce gene OPET'in farklı istasyonlarından yedek dahil doldurduğum oldu. Genelde hep aynı şekilde ışık yandımı alırım en fazla gördüğüm 47-49 litre aralığında kardeşim. Bir kere de hatırlıyorum shellden aldım onda daha azdı ancak ışıkta henüz yanmamıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L&M -- 28 Ocak 2016; 15:22:10 >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: camptr

aynen odur, insanlar yedek diye diye bende yedek depo demişim kalmış. Genleşme Payıdır. Zaten o yüzden doldurulması tavsiye edilmez ama kimisinin elinin yarı yok ki :)

Normalde depo dolduğunda tetik atıyor değil mi ?
    Israr edip doldurmaya devam edersen oraya geçiyor ?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.