Şimdi Ara

2013 Auris 1,4 Dizel Otomatik Şanzıman Yakıt Performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    2006’dan beri kullandığım otomatik şanzıman Civic’imi satarak yerine otomatik dizel araba almaya karar verdim zira arabanın yediği benzinin haddi hesabı yok.

    Özetle, aracı özellikle eşim her gün kullanıyor işe gidip gelirken. Günde yaklaşık 15-20 km yol yapıyor ki ayda 400 km civarı yol yapıyor. Bunun dışında normal kullanım da eklenince ayda 400 TL benzine para döküyoruz.

    Araştırdığım modellerde gözüme en hoş gelen ve özelliklerini beğendiğim araba bu oldu. Bir de Civic’in fabrika çıkışlı LPG’lilerine aklım gitti ancak halen LPG konusunda içim rahat değil, o sebepten vazgeçtim.

    Şimdi sorum çok basit aslında. Ben bu araç ile bu harcadığım yakıtı ne seviyeye çekerim? Benim beygir şehiriçi ortalama 11,5’tan aşağısını görmüyor. Kullananlar yardımcı olursa sevinirim.



  • teritori T kullanıcısına yanıt
    kendim 2012 dizel MMT kullandığım halde bu forum da dahil pek çok yerde trafik sorunu olan yokuşu bol yerlerde (bkz:istanbul) MMT şanzımanı tavsiye etmiyorum. yakıt olarak yüzünüzü güldürür ona şüphe yok. 2012 modelde şehir içi yakıt ortalamam 5,5 civarında. uzun yolda sürüş tarzına göre 4,5-5 aralığında. ancak şanzımana maalesef hala güvenemiyorum.
  • cadwalader C kullanıcısına yanıt
    Şanzımana güvenmiyorum derken?
    arıza mı çıkarıyor, yoksa kalkışta zorlanıyor mu?
  • teritori T kullanıcısına yanıt
    2012-13 modeller geçmişlere nazararan daha iyi dayanıklı olmakla beraber 2012 öncesi modellerde ciddi sıkıntı yaşayan arkadaşlar oldu. kimisi abartıyor kimisi sorunun ne olduğunun farkında değil ama objektif olmak gerekirse yoğun trafik ve rampanın uzun süreli olarak bir araya geldiği durumlarda (mesela istanbul) araç şanzıman arızası veriyor. (Araç olduğu yerde kalıyor. Soğuyana kadar bekleyeceksin) Ben dediğim gibi 2012 modelde henüz hiç yaşamadım fakat geçmiş yaşanmış olaylar maalesef kötü bir referans oluşturuyor.
  • cadwalader C kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim. Zaten sıfır almayı düşündüğüm için böyle bir sorun olmayacağını düşünüyorum.
  • Araç daha 300km'de.
    İstanbul'da kullanıldı. 1 kere Beylikdüzü - Kadıköy yapıldı. Genelde de ilçe içerisinde, kısa mesafelerde bol dur kalklı olarak kullanıldı. Ek olarak hızlanmaları oldukça fazla yaptım.

    Şu an 6.2lt/100km gösteriyor ortalama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.