Şimdi Ara

2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü (726. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14.693
Cevap
83
Favori
985.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • generix_1990 kullanıcısına yanıt
    Valla bayramda iki kez yapti sık sık yapiyor tusta yada ayna da mi bi sorun var diye oyle dediler kapali gel dediler

    Simdi tekrar yapmasini bekliyorum o sekilde gostercem bakalim ama bu sira da yapmiyor iste ilginc


    Koltuklari ne ile silmemi onerirsiniz bu arada dostlar ? Renkleri krem renk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonax’ın araç içi temizleyici spreyi var, ben onu kullanıyordum hem direklerdeki plastik hem de koltukları onunla sildim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: generix_1990

    Sonax’ın araç içi temizleyici spreyi var, ben onu kullanıyordum hem direklerdeki plastik hem de koltukları onunla sildim
    araç içi genel temizleyici kullanıyorum ama koltuklar için başarılı olmaz sanırım. köpük filan var dediler ama elim değmedi onuda temin etmek lazım.

    arap sıvı sabunu süreceğim onunla temizleyeceğim sanırım. Kimyasal da değil temizlik olarak iyi temizler diye düşünüyorum su ile iyi karışmalı ve fazla ıslatmadan silmeliyim sanırım bu şekilde deneyeceğim müsait olunca

    face de sordum bi sürü ürün vs geldi ama kimyasal hepsi. A101 den ordan burdan alıp temizliyor millet.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: generix_1990

    Sonax’ın araç içi temizleyici spreyi var, ben onu kullanıyordum hem direklerdeki plastik hem de koltukları onunla sildim
    araç içi genel temizleyici kullanıyorum ama koltuklar için başarılı olmaz sanırım. köpük filan var dediler ama elim değmedi onuda temin etmek lazım.

    arap sıvı sabunu süreceğim onunla temizleyeceğim sanırım. Kimyasal da değil temizlik olarak iyi temizler diye düşünüyorum su ile iyi karışmalı ve fazla ıslatmadan silmeliyim sanırım bu şekilde deneyeceğim müsait olunca

    face de sordum bi sürü ürün vs geldi ama kimyasal hepsi. A101 den ordan burdan alıp temizliyor millet.




  • Merhaba arkadaşlar benim de döşeme temizliği iöşn fikrinize ihtiyacım olacak.

    Dölemeker açık renk ve 2 çocuk olunca da aracın neredeyse bütün koltukları şu an içler acusı durumda.

    Deterjan yada köpük v.s ile olacak iş değil gibi duruyor.Hem kendim beceremem hem de vaktim yok.

    Bu temizlik işini yapabileceğim İstanbul Avrupa yakasında önereceğiniz bir yer var mıdır?

    Bana ne kadara mal olur?

    İkinci olarak da bu temizlik işini hallettikten sonra koltuklara kaliteli kılıf takmak olacak.Çünkü çocuklar ayakkabıları ile basıyorlar,yiyecek döküyorlar(3 ve 8 yaşlarında)

    Yine bu kılıf için öneriniz olabilir mi?

    Geçenlerde HB sitesinde 600 TL civarında kaliteli kılıfkar görmüştüm.

    Sizin tavsiyeniz nedir?

    Araç içi temizliği çok ihmal ettiğim için telafisi daha zor durumlara yol açmadan halledeyim diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • garanti bu yıl sonu bitiyor ve bazı şikayetler için aracı hyundai ata servise bıraktım.

    - direksiyondan sağ sol yapınca gelen tık tık tık / lık lık lık sesi vardı. Araç sürekli yattığı için olmuş. Mafsal mı ne dediler ustaya duyurdum orayı halletti. Daha önce bu sorun için amortisör kuleleri ve direksiyon kutusundaki tıkırtı burcu değişmişti. Şimdi ise alttakımda boşluk yapmıştır o dedi ben hallederim dedi usta halletti.

    - direksiyon değişimi için söyledim ama durdurmuşlar garantiden değişimi, direksiyon temiz ama yeni takılan deri daha kalite ise değişmek istiyordum maalesef olmadı.

    -Debriyajdaki gırr gırr ses ve sarsıntı için daha çok yokuşta geliyor yarım debriyaj kalkarken, tabi usta duyamadı soğukken yapmıyor sıcakken yapıyor dedim, ustada sen nasıl koşup hızlı nefes alıyosan bu da öyle dedi. İnandırıcı gelmedi açıkcası, kasımda bir daha götürme niyetindeyim bu sorun için. Gerçi bu şekilde de yolda bırakmaz sanırım 100 bin i rahat çıkartır gibime geliyor.

    - sağ ayna açılmıyordu. Kapalı şekilde gel demişlerdi ama sorun bulamadılar yine söktüler dişlilerine baktılar elektriksel bir şey var mı diye baktılar ama sorun yok dediler ilginç. Basıyorum açılmıyor bazen ilk açılışta sonra tekrar basıyorum açılıyor.

    - kapılar ayarlandı. Ön tampona biri oturmuş sanırım ayarlamalar yapıldı filan vs. Durumlar bu şekilde.


    araç 2013 CW dizel düz vites. Km 20 bin olmadı daha. Debriyaj için tekrar bakacağım , değişenler var mı düz vites te de kesin ? Kronik olduğunu söyleyince usta benzinlilerde değiştik dedi ama bilemedim.

    birde bu ara soğuktan mı rölantide sarsıntı hissediyorum araç sallanıyor gibi geliyor. Onu söylemedim herhalde soğuktan olsa gerek.


    koltukları halen silemedim. Arap sabunu deneyeceğim yada meguiars all purpose cleaner varmış genel temizleyici onu kullanabilirim. İnşallah müsait zamanda.




  • Arka tampon krom çıtası satılıktır. Omsa line marka. Kullanılmamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Hocam bendede direksiyonu sağa sola çevirirken tık tık değilde dediğin gibi lık lık tarzı bi ses geliyor her zaman her an degil ama bendede eps değişmişti daha önce bende götürücem birde ben 3,5 yıldır tavan sesini aşamadım yine sol taraftan "ilk gunden beri soldan geliyor ses" ses geliyor biseyler yapiyorlar kisa vadede geciyor gibi tekrar basliyor.

    Açik söyliyim Hyundai servisleri berbat ben cok yakin olduğu icin odak hyundai götürüyorum cevizlibağda ,bir kere çok övülen elmas'a götürdüm çağlayanda o nispeten daha iyi gibi ama Hyundai servisleri "ÇÖP" bence.

    Hocam birde şu direksiyonu garantiden durdurmak ne demek sen dandik mal kullandiysan banane arkadaş tabiki değistiriceksin,birde bende gecen yolda duran trafikte arac titreme yaptı sanki stop edecek gibi oldu ilk kez başima geldi böyle bişey "aracım 2014 dizel otomatik" kısaca hocam öyle seyler yazmıssınızki aracla ilgili bunlarin yarisini tabi bakariz efendim deyip söylenen şikayetlerin yüzüne bile bakmadan hepsinj hallettik efendim der aracı teslim ederler en azından benim götürdüğüm odak ve elmas'ta bu aynen böyle oldu, mesela sol taraf şoför tarafindaki emniyet kemeri makatmra kısmında en az iki senedir sinir bozucu tıkırtı var,iki kere tamam efendim hallettik dediler midahale bile etmemişler, nereden biliyorsun derseniz aracimi teslim aldım 50 metre ya gittim ya gitmedim, o sinir bozucu ses yine vardı oysaki hallettik efendim denmisti bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rammo -- 30 Eylül 2018; 14:17:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • - direksiyon için ustanın ilk sorduğu yatıyor mu bu araba dedi evet dedim. Hafta sonu yada uzun yol yapıyoruz genelde. Sürekli sağ sol çevirirken ses geliyordu mafsal mı aşağıdaki rot kısımlarında boşluk mu oluşuyormuş onu yapmışlar kesildi. En son sürekli geliyordu bizim şimdi gelmiyor.

    - hyundai servisleri iyi parça fiyat ucuz genelde ama ustalar biraz daha iyi olmalı. 50 km yol yapıcam debriyaj ısınıcak gır gır titreşim hissedicem pedalda ses duycam aldığım cevap olur öyle Bi güzelliği ise dışarıda parça bulup yetkilide taktırabiliyorsunuz. Accent cam motoru için 700 tl gibi bir fiyat çıkarttı, 260 tl ye mobis aldık dışarıdan orjinal, taktılar.

    - direksiyon simidi daha iyi olabilirdi o yüzden değişmeleri lazım aslında çabuk yıpranacağa benziyor ama bakalım biraz garantiden de uğraşmaktan bıkmışlar anladığım kadarıyla, merkez le de alakalı, garantiden red cevabı alınca servis te onu uyguluyor.

    ayrıca kalabalık olunca sallayabiliyorlar dalga geçiyorlar bazen. Opel yetkili servis daha beter. Şurdan şu ses geliyo akıtıyo diye gidiyosun, acayip fiyatlar çıkartıyorlar, o fiyatı kabul etmezsen 120 tl tespit ücreti alıyo. Sürekli bakım için yetkili servise giden kişiye bunu yapıyorlar. Neymiş usta dışarıda tespit edemiyor geliyo tespit edip gidiyo diyor. Abartı rakamlar söylerseniz kaçar tabi millet.

    sizde üstünde durun seslerin duyurun mutlaka garanti bitmeden. Usta en son gel bana duyur dedi gösterdim böyle böyle. Kendileri test ederlerse de duyamayabiliyorlar sorun yok deyip geçiyorlar.




  • imouthistr kullanıcısına yanıt
    konuyu hortlanmak gibi olacak ama rulman ile porya birleşik değiştirmiştim 3 ay önce voe marka ön ikisini 660 lira işçilik dahil fiyatı. Ayrıca kroniktir. Eğer aracınızın garantisi varsa servise baskı yapıp garantiden değişim yapılabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IORI

    2012 i30 aracım kasislerden geçerken arka sağ taraftan metal vurma sesi geliyor tınk diye ve canımı sıkıyor, sizce neden olur.
    bu sorun bende de mevcut . ama sadece kasiste değil bazen en ufak bi tümsekte bazen bozuk yolda dakikada 5-6 kare bile oluyor. Bunu çözebildiniz mi acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rammo

    Bende şöyle bişey başladi yavaş hizda bozuk yolda giderken nasil desem direksiyondan takır tukur bi ses geliyor o anda sanki direksiyon elimde kalicak hissi veriyor birde 100km hızı geçtimmi direksiyon acayip titreme yapiyor sordugumda lastikten diyor bir cok kişi ama arac 20 binde 2 yaşinda lastikten oldugunu ben zannetmiyorum direksiyonun oradan gelen takır tukur seste olunca o titremi beni korkutuyor en kisa zamanda servise gidicemde fikrinizi sormak istedim
    100 den sonra titremenin sebebi ön poryaların erken zamanda bozulması 51 binde ikisini kendim değiştirdim bosch car servisinde . Eğer rot ve balans tutmayan ve bu sorunu yaşayan arkadaşlar var ise ön porya bilyelerini baktırsınlar .
  • şehir dışına gidip geldik orada da kısa mesafe yaptık. Dur kalk trafikte ve yüklü olunca debriyaj cırlama yapıyor . yağlamışlardı güya ama devam ediyor bilyada yada baskı balatada fabrikasyon bir şey var sanırım ancak yetkili servisteki ustaya duyuramadık biraz da kabul etmek istemiyorlar gibi

    sen koşup yorulursan oda yorulur, aracı yorarsan oda aynı olur dedi çıktı işin içinden

    ayrıca direksiyondaki ses geçmemiş halen çevirince lık lık lık tık tık tık ses geliyor, önceden sürekli yapıyordu en azından sürekli yapmıyor şimdi eğimli bi yerde geliyor.

    bu 2 sorunu çözemedik.


    debriyaj kullanıma bağlı ama km de az ve başka araçlarda kullanıyoruz bu tip bir sorun yok onlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 29 Ekim 2018; 10:21:0 >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Hocam debriyajı bilmem.ama direksiyondaki ses EPS denen şeyden kaynaklanıyor bendede yapiyordu yağlayip gönderiyolardı biraz giderli konuşunca parçayı değiştirmişlerdi pahalida bjr parça belkide ondan bilemiyorum gecen sene faturaya baktigimda 4500 TL yazıyordu.(Garantiden değişti)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rammo

    Hocam debriyajı bilmem.ama direksiyondaki ses EPS denen şeyden kaynaklanıyor bendede yapiyordu yağlayip gönderiyolardı biraz giderli konuşunca parçayı değiştirmişlerdi pahalida bjr parça belkide ondan bilemiyorum gecen sene faturaya baktigimda 4500 TL yazıyordu.(Garantiden değişti)
    garanti aralıkta bitiyor belki ondan değiştirmek istemiyorlar olabilir pahalıymış gerçekten ama kaç defa gittik bu şikayet yüzünden
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Bende gittim 3-4 defa hepsinde yağlayıp gönderiyorlarmış sonrsdan öğrendim yağladılarmı 2-3 ay iyi gidiyor sonra yine başlıyor o gıcık ses.
    Biraz baskı yapın derim isterseniz referans gösterin lazim olursa özelden atarım plakamı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rammo -- 30 Ekim 2018; 13:39:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rammo

    Bende gittim 3-4 defa hepsinde yağlayıp gönderiyorlarmış sonrsdan öğrendim yağladılarmı 2-3 ay iyi gidiyor sonra yine başlıyor o gıcık ses.
    Biraz baskı yapın derim isterseniz referans gösterin lazim olursa özelden atarım plakamı
    valla yağlıyorlar ama eğimli bi yerde araçta 3 4 kişi iken yine geliyor yine geliyor

    bu iki sorun için konuşalım baskın bir şekilde , siz yine de plakanızı numaranızı atın özelden görüşelim hocam :)

    baksınlar iyice

    müsait zamanda çok geçiktirmeden göstermem gerek yine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 30 Ekim 2018; 14:34:4 >
  • Her hangi bir şey yapmadım liftte altına da baktım sorun yok şu sıralar o ses de yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IORI kullanıcısına yanıt
    bagaj kapağı ayarı yapıldı ben de yine de bu ses azalmasına rağmen kaybolmadı malesef devam ediyor . Kendi kendine geçerse geçecek , yoksa bulmak zor.
  • rammo kullanıcısına yanıt
    kaplin denilen parçanın döndüğü mekanizmaki yağ özel bir yağmış. Direksiyon sağa sola döndükçe bu yağ bir bölgede toplandığı için yağsız kalan bölge dişlilerinden geliyormuş. Malesef belirli aralıklarla yağması gerekiyor dedi servisteki usta . Bende tıkırtı şeklinde sesler vardı . Alt takımdan mı epsden mi diye ararken eps yağlandı o sıra söylemişti .Ama direksiyonun oralardaki bozuk yollardaki tıkırtı devam ediyor ama .
  • 
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.